Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
Wiesz, ghost spike, trzeba być trendy i przynosić PSP do szkoły tylko dlatego, bo koledzy mają xD

i na psp gram tylko z uwagi na to ze moji koledzy maja

Z taką postawą daleko w życiu nie zajdziesz.

Lepiej na przerwie złoić komuś pupkę w Tekkena, niż bawić się w prawnika.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ja tam bym się bał wziąć do szkoły konsolkę (którąkolwiek). Może się przeziębić, porysować, trafić w ręce jakiegoś miłego pana w dresie, bądź co gorsza kolegi pececiarza, który chciałby spróbować konsol i wykonać na moim sprzęcie mały sabotage :)

Opublikowano

kurde, ja własnie żałuje, że wsród moich znajomych na roku nikt nie ma psp, byłoby zaje.biscie zbunkrować sie gdzieś na tyłach audytorium na jakims nudnym wykładzie i pociachać sobie w coś dla umilenia czasu - pare razy widziałem jak jakaś ekipa, 2 łebków i laska, grali sobie na ławce w parku przed wydziałem, ale nie mialem sam wtedy jeszcze psp, a teraz nie potrafie juz ich zlokalizować... :)

Opublikowano
kurde, ja własnie żałuje, że wsród moich znajomych na roku nikt nie ma psp, byłoby zaje.biscie zbunkrować sie gdzieś na tyłach audytorium na jakims nudnym wykładzie i pociachać sobie w coś dla umilenia czasu - pare razy widziałem jak jakaś ekipa, 2 łebków i laska, grali sobie na ławce w parku przed wydziałem, ale nie mialem sam wtedy jeszcze psp, a teraz nie potrafie juz ich zlokalizować... :)

świetne doświadczenie grać na wykładach zwłaszcza demografia i wstęp do kulturoznawstwa.

A PsP nie umiera

Komuś nie pasują porty trza było nie kupować konsolki.

Jak ma się z kim grać i nie jest się multimilionerem (mnie nie stać żeby kupować np/ po 2 nowe gierki na każdą konsolę w miesiącu) to sprzęt nie jest martwy a i nie będzie dla tego że nie zapowiedziano strasznie dużo gier.

Opublikowano

Ja się powoli zastanawiam czy nie przestac przynosic PSP na wyklady. Wszyscy tylko non-stop w Tekkena albo Burnouta graja, ciagle mnie zadreczaja żebym im dał pograć, niedlugo bede zapisy robił, albo pieniadze pobieral za uzytkowanie :(

A dla mnie praktycznie zostaje tylko granie w domu, chociaz mam tez ps 2. Kolega tez sobie zakupil psp-ka (za moja namową), ale nie nosi go ze soba prawie wogole.

Opublikowano
i na psp gram tylko z uwagi na to ze moji koledzy maja

:rotfl: eh.. szpanerstwo... nie chce mi się tego nawet komentować.

Ja po zakupie pspka bałam się z nim wyjść na dwór żeby przypadkiem nie dostać cegłą w łeb...

Teraz zabieram go ze sobą jak mam ochotę pograć ale na pewno nie obnosze się z nim - raz że to puste, dwa że niebezpieczne - okazja czyni złodzieja. Żyjemy w kraju w którym takie gadżety to nadal dla wielu kosmos. Siedząc w autobusie niestety jestem skazana na gapiów szturchających się nawzajem: "patrz, patrz, Pe es pe!".

Dla mnie ten sprzęt nie umarł i nie umrze nigdy. Mam jeszcze wiele gier do przejścia. Poza tym lubię przechodzić gry na maxa (czasem po kilka razy) a nie zaliczyc szybciorem i odłożyć na półkę.

Pamiętam do dziś jeden z listów wysłanych do extrima z 2 lata temu jak nie więcej. Brzmiał mniej więcej tak: "mam psp i 16 gier na nią i nie mam w co grać" (nosz ku*****a) :evil2:

Opublikowano
eh.. szpanerstwo... nie chce mi się tego nawet komentować.

hehehe, moze zle mnie zrozumiales, mowilem ze przynosze psp do szkoly bo nikt DS'a nie posiada,nie po to zeby szpanowac(smiech, a tak wlasciwie to co to za szpan?). Tym bardziej ze PSP to dobra konsola nic zlego o niej niechce mowic, ale ilosc gier ktore mi odpowiadają nie jest zbyt duza, w koncu mowie ze mam swoje wlasne zdanie, dla kogos dobrych gier na PSP jest moze z 20, dla mnie to moze z 5. (nadal mowie ze to tylko moje zdanie)

co ma w ogole psp store do ilosci gier z psx'a, w jakie mozna pograc?

A to aby nie nazywa sie PS-store i nie posiada gier na PSX-a (ktore są, dzialają na PSP) i demek na PS3 itp,itd?

I spiesze juz wyjasnic o co mi chodzilo z tymi grami i "PSP store" (Oo). na PS - store sciągasz gierki z "PSX-a na PSP"

I w tym "PS-store" niema za duzo ciekawych gier na PSP z Plejaka 1. Np nie zobaczysz MGS-a, jakiegos tam residenta itp. wszystko to dzieki softowi M33, OE itp. Wiec taki czlek ktory nie ma CF, nie ujzy Snejka z PSX-a na PSP.

Ile Ty masz lat człowieku, zeby dobijała Cie postawa 'psp-kowców' wobec "Twojej Konsoli"? Jeszcze nam tutaj wojenek konsolowych brakowało...

Mozliwe iz urazilo mnie kilka postow ktore bynajmniej pokazywaly konsole Nintendo w zlym swietle, a dokl. ani razu nie widzialem zeby w topicach o DS-ach ktos gnoił PSP.

PSP jest naprawde swietne, gry moze i ma dobre ale ja tego nie zauwazam, mozliwe iz oczekiwalem czegos innego? Wczesniej napisalem ze PSP jest dobre bo ma gry z PSX-a, uwazam tak iz, gl. w jakie gry gram to gry z Szaraka na PSP. Jesli ktos poczul się obrazony moim wczesniejszym postem z gory przepraszam, nikogo nie chcialem nim obrazic ^^ . PSP nie umze bo ma tyle oddanych graczy, w koncu to Sony, a jej pomyslow nie brakuje ^^

Edytowane przez ironspider

Opublikowano
co ma w ogole psp store do ilosci gier z psx'a, w jakie mozna pograc?

A to aby nie nazywa sie PS-store i nie posiada gier na PSX-a (ktore są, dzialają na PSP) i demek na PS3 itp,itd?

I spiesze juz wyjasnic o co mi chodzilo z tymi grami i "PSP store" (Oo). na PS - store sciągasz gierki z "PSX-a na PSP"

I w tym "PS-store" niema za duzo ciekawych gier na PSP z Plejaka 1. Np nie zobaczysz MGS-a, jakiegos tam residenta itp. wszystko to dzieki softowi M33, OE itp. Wiec taki czlek ktory nie ma CF, nie ujzy Snejka z PSX-a na PSP.

Po pierwsze, wiem co to jest psp store, nie rób ze mnie durnia, synek;] Zainstaluj sobie m33 a ujrzysz Residenta, MGS'a i co tam sobie zażyczysz - biblioteka gier na PSX'a mozliwych do zagrania jest poteżna, trzeba sobie tylko radzić odpowiednio - dlatego generalnie, zawartość PS store nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem żywotnosci konsoli (bo o tym rozmawiamy). Uważam, że kupowanie gier na PSX'a na PSS jest conajmniej dziwne (gry na PSP - inna bajka oczywiscie)

Ile Ty masz lat człowieku, zeby dobijała Cie postawa 'psp-kowców' wobec "Twojej Konsoli"? Jeszcze nam tutaj wojenek konsolowych brakowało...

Mozliwe iz urazilo mnie kilka postow ktore bynajmniej pokazywaly konsole Nintendo w zlym swietle, a dokl. ani razu nie widzialem zeby w topicach o DS-ach ktos gnoił PSP

No daj spokój, co mnie niby uraziło? Nie kumasz jednej rzeczy - mi to naprawde jest obojetne czy sobie jedziecie po PSP czy nie, wiesz? :( Bo tam nie zagladam po prostu. I z tego sie smieje, że ktoś sie przejmuje, ze obgadujemy jego konsole, a on nie obgaduje naszej. My robimy swoje, ludzie w DS robią swoje, my sobie tutaj jedziemy, oni sobie tam nie jadą, my tu tak, oni tam nie. Kumasz? ;)

Opublikowano

OK,OK lepiej zakonczmy tą bezsensowną "niby-kłotnie". PSP jest naprade swietna konsolką tylko jakos dobrych gier nie moge znalezc, moze mi doradzicie ? ^^

Opublikowano
OK,OK lepiej zakonczmy tą bezsensowną "niby-kłotnie". PSP jest naprade swietna konsolką tylko jakos dobrych gier nie moge znalezc, moze mi doradzicie ? ^^

Patapon,Locco Rocco,DJ max,Beats,Silent Hill,Daxter,Kilzone L,Crysis core,God of War,Metal gear Acid 1-2+ Portable ops.Wipeout Pulse,Rathet Size,Socom Tactical matters-celowo wymieniłem jedynie tytuły które są swietne,a nie sa portami z duzych konsol,żeby nie było zarzutów o "kotletach",nawet jeśli niektóre są seqelami to oferuja zupełnie inne levele a często nawet system gry.

Opublikowano

Oficjalnie NES żył do zeszłego roku - bo dopiero w 2007 Nintendo zamknęło serwisowanie tej konsolki - więc jeszcze dużo przed nami :whistling:

Opublikowano

Jesli jakas przenosna konsola nie posiada emulatora GBA, to nie oplaca sie kupywac, THX Adi za liste, viva la PSP! Feeeevaaah!!

Opublikowano

Dawno mnie tu nie było a tu taki intrygujący temat :D

Zacznijmy od tego ze to dość dziwny temat jak dla tak młodej konsoli no ale to nic. W wywodu Pana Pieczarki z pierwszego posta (całego tematu nie przeczytałem ale myślę ze mam ogólny ogląd tego co tu ponawypisywano) wywnioskowałem, ze powodem śmierci PSP miałaby być niska sprzedaż i brak zapowiedzi kolejnych hitów. Jak dla mnie to już sama teoria o rychłym zgonie konsoli jest lekka demonizacja tego niby zastoju. Wiem ze po premierze CC (o premierze w Europie nie wspominam przez grzeczność) przez jakiś czas nie zobaczymy żadnego killera i ze żaden killer nie został zapowiedziany na najbliższe miesiące(w Japonii tez juz jest tego malo) ale czy to jest powód żeby uśmiercać konsole? PSP przezywa raczej "kryzys wieku średniego" (jak to gdzieś ktoś napisał). Konsola nie umrze do póki SONY nie zdecyduje się na wprowadzenie PSP2 (ew zrezygnuje z rynku handeld'ów na co się raczej nie zanosi), a na ten fakt poczekamy jeszcze ze 2 lata (IMO w przyszłym roku już coś konkretnego usłyszymy o następcy PSPka) może dłużej. Moim zdaniem ostatnie wyniki sprzedażny PSP (nie tylko jap) mogą jedynie dodatkowo nakręcić SONY do dalszego pakowania kasy w konsolkę, a deweloperów zmusić do zastanowienia się czy aby przypadkiem nie warto byłoby się wpakować z jakaś gra na konsolkę SONY. Brak hitowych gier w nadchodzących miesiącach powoduje głownie fakt ze SONY "wypstrykało się" z największych zapowiedzianych, w zeszłym roku i wcześniej, gier, a na kolejna dawkę zapowiedzi będziemy musieli poczekać do jakiejś imprezy (E3? SONY GD? TGS?), bo zwyczajnie nie wierze ze SONY czy inni deweloperzy nie szykują czegoś na najbliższy czas (jesień-zima). Co do sprzedażny (i miażdżącej wygranej NDSa) to nie chce powtarzać dość oklepanej śpiewki ale "przegrana" PSP spowodowała głownie marka, jakby nie patrzeć hegemonia Ninny na tym polu byla długoletnia, a tu nagle udaje się urwać 1/3 tortu nowemu graczowi na rynku handheld'ow...

Natomiast teraz jest czas żeby zagrać w to wszystko w co jeszcze się nie miało czasu zagrać :D

Wiem ze to nic odkrywczego ale takie moje zdanie i jak na razie nic mnie nie będzie w stanie przekonać do śmierci PSP (prócz oficjalnego przerwania supportu przez SONY :D)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja zasówam sobie z PSP praktycznie non stop w drodze do roboty służy mi za mp3, no ale już w robocie korzystam z niej jako pełnoprawnej konsoli. PSP mam 3 lata ale tak naprawde dopiero w tym roku (po zmainie pracy na mniej stresujacą i mniej absorbująca uwage) zacząłem doceniać ją w 100%

aha no i oczywisci dzieki zmianie roboty stac mnie na praktycznie kazda wydawana gre na psp w domu rzadzi PS3

Edytowane przez des3

Opublikowano

Umiera? No bez przesady. Rzekłbym nawet rozkwita, bo nawet w Japonii się lepiej sprzedaje od DS'ów (choć to raczej wynik przesytu rynku dwoma ekranikami, każdy już chyba z 3 swoje DS'y ma ;) ). Prawda, jest posucha, ale myślę, że na koniec roku PSP zgrabnie wyjdzie z tego dołka. Zawsze na lato się zaczyna sezon ogórkowy.

Chociaż, dziwi mnie troszkę polityka portów i konwersji. Prawda, ciekawie zagrać w GTA gdzie się chce, ale nowych, oryginalnych i niepowtarzalnych tytułów na PSP jest mało (są, ale jest ich mało). Gdyby tylko zaczęto wydawać coś, co jest tylko na PSP, i byłoby to coś nowego i świeżego (oraz pojawiało się częściej niż raz na rok) to byłoby ciekawie.

Opublikowano

Zapowiedziano pierwszy MMORPG - Phantasy Star Portable - w końcu ktoś ruszył dupsko za Sony i wstrzeli się idealnie w niezapełnioną do tej pory niszę :whistling:

///EDIT: Ehh... chyba jednak nie MMORPG ^^ dziady porządnych ludzi w błąd wprowadzają xD

Edytowane przez Qjon

Opublikowano

Tylko od Sony - a przecież nie tylko SCE i jego podwładni robiągry na PSP :sweat:

Choć i tak jest bieeeednieee....

Opublikowano

wy sie tu klocicie o zywotnosc pspka a ja sie zastaniawiam czy nie znalesc jakiegos taniego na allegro tylko i wylacznie dla gier z psxa:) konsolka jest swietna i jeszcze pozyje,nawet kiedy przestana produkowac na nia gry

Edytowane przez theGrimReaper669

Opublikowano

jasne, ze pozyje... przynajmniej tak dlugo jak ps3, bo obie konsole sa ze soba w jakims tam stopniu kompatybilne... pewnie psp zostanie zdegradowane do poziomu gadzetu do ps3 ale zyc bedzie :) w dalszym ciagu jako przenosne centrum muzyki/filmu/oldschoolowych i starszych gier/browsera ps3... bo na nowe bdb gry juz nie licze...

aktualnie w psp brakuje mi jakiejs dobrej przegladarki www no i sony moglo by w koncu wydac ta klawiaturke bo newsy z info o tym cyklicznie pojawiaja sie na sieci co jakis czas, a klawy jak nie ma tak nie ma...

Opublikowano
Tylko od Sony - a przecież nie tylko SCE i jego podwładni robiągry na PSP :sweat:

Choć i tak jest bieeeednieee....

No tak, ale co jeszcze wyjdzie? Jakaś tam bijatyka w klimatach FF, crisis core w europie, Monster hunter 2g w europie(moze), Phantasy star, echochrome i koniec. <_< A przynajmniej nic juz na mysli nie mam.

jeszcze chyba kingdom hearts jakis ma wyjsc :) poza tym to raczej nic innego/ciekawego... - Coati

spadaj od mojego posta xD

Edytowane przez Mikes

Opublikowano

nooooo.....zadna ale to zadna gra na PSP mnie nie zadowala, gl. z regoly: "nie tykam gire ktore maja gorsza grafe niz metroid prime hunters na DS'a" zagralem w gora 4 gry, i basta, nic ciekawego juz nie ma, dla mnie psp jest u kresu zywotnosci, jedynie sztucznie podtrzymoja je gry z PSX-a i multi ze znajomymi... Dla niektorych zyje, dla niektorych nie, (...) a teraz przepraszam ide meczyc prawnika na DS-ie bo jakos jest fajniejszy niz Syphon Filter

Opublikowano

najwyzej Coati skasuje: nojapie.rdole xDDDDDD Ostatnie zdanie miszcz xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.