Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ja kupilem PSP do podrozowania i uwazam to za swietna decyzje. Bywalo ze w domu pogralem. To PSP spowodowalo ze kupilem PS3.

Dobrych gier jest znacznie wiecej niz Wam sie wydaje. Klopot w tym ze dostanie ich w Polsce zakrawa na cud. Perelek jRPGowych jest zatrzesienie (chocby Joanna d'Arc, Disgaea, FF Tactics, Brave Story), ktorych noty moim zdaniem nie oddaja jakosci tych gier. Do tego kolejne genialne a zarazem niedoceniane gry jak Key of Heaven.

PSP nie jest rozpieszczane przede wszystkim przez media (Sony daje ciala podobnie jak z PS3) i wiele tytulow przechodzi niezauwazonych (jak Brave Story) i miedzy graczami rozchodzi sie tylko fama.

Gry ktorych zdobycze punktowe wymieniles w wiekszosci maja zanizone oceny w moim mniemaniu. Jak chocby Pursuit Force'y, ktore potrafia przytrzymac czlowieka dobrych pare godzin...

Czasem mam wrazenie ze DS ma ogromna rzesze fanow przez swoja orginalnosc (zreszta Nintendo to takie troche Apple jesli chodzi o fanow) wlaczajac w to recenzentow.

PSP warto miec.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Jak chocby Pursuit Force'y, ktore potrafia przytrzymac czlowieka dobrych pare godzin...

O tak! MEGA niedoceniona gra. Przecież jest tam wszystko co być powinno w dobrej grze akcji. Przeskakiwanie między pojazdami rulez! Aż sobie znów odpalę.

PSP warto miec.

Warto, a nawet wypada :)

Opublikowano

Patrzę na tą listę i nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Marvel: Ultimate Alliance

MLB 06: The Show

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords

Virtua Tennis: World Tour

X-Men Legends II: Rise of Apocalypse

To są jedne z lepszych gier? I ty masz czelność wyśmiewać gotowanie na DS?

Część z reszty gier, (killerów) tylko z nazwy są bardzo dobrymi grami.

Są perełki, wiem, bo mam PSP, ale reszta to hity z nazwy, psują właściwie tylko wizerunek.

Opublikowano

Ja się śmieję. Z Ciebie. Twierdzisz, że taki Syphon Filter, MGS, Tomb Raider, Syphon Filter, czy Tekken: DR, to gry psujące reputację seriom? Kolejny musi zdjąć klapki.

Ja tylko podałem za kolegi przykładem, zgodnie z wolą GR. Czyżby nagle GR przestał być wiarygodny? No proszę :)

Chociaż nie wiem czego chcesz od tych gier. Puzzle Quest wciąga jak nic i naprawdę jest dobrym rts-o-rpg'iem, Virtua Tennis to porządny tenis, MLB 06 to gra która sprzedaje się w USA bo MLB to liga dla prawdziwych mężczyzn, a X-Men Legends 2 - to jedna z gier w 30, i fanom uniwersum widocznie się podobały. Nie śmieję się z piesków, pędzelków, klocuszków i innych garnuszków, dostępnych na DS. Każdy ma swoje gusta.

Przestańcie wyciągać wybiórczo gry. Ja nie czepiam się słodziutaśkiego-puchowatego Kirby, infantylnego IT'S ME MARIO, ludzikowatego Advance Wars, czy gokartów z Mario. Nie wypominam, że chciałbym pomówić o poważnych grach.

Ps. Przecież DS nawet Manhunta 2 ma tak zrobionego, żeby było widać jak najmniej w egzekucjach.

Opublikowano

Syphon jest spoko, Tekken też, ale taki MGS PO czy Splinter ssie aż miło :P

PSP mam, i na początku byłem oczarowany, jak rok temu kupiłem X360 to nie mam teraz w co grać na PSP, ponieważ większość gier to słabe konwersje z dużych konsol.

Osobiście uważam że puchowaty Kirby i infantylny Mario stanowi lepsze uzupełnienie do dużych gier typu COD czy Gears of War.

Klapki? Zdjąłem doceniając DSa i Wii.

bo MLB to liga dla prawdziwych mężczyzn

Dlatego ubierają kask i ochronne badziewie? :lol:

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

PSP bez gripa ani rusz. Rece sie strasznie mecza a tak przy gripie to trzymamy wiekszego duala. Szkoda ze gry na PSP wciasz smuza - PSP Go to poprawia?

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

No proszę. Nie wiedziałem, że taka wojna może wybuchnąć pomiędzy fanami DSa a PSP. Wniosek jest jeden - wojenki są wszędzie i nigdy nie znikną.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Już większej głupoty nie było na forum. Akurat PSP i NDS uzupełniają się ciekawymi grami, nie są aż tak drogie jak ich duże odpowiedniki, więc czemu się tak targać?

Opublikowano

To samo pewnie masz na forum samochodowym, jeden broni VW jeden Audi.

Fakt faktem, PSP i DS mają swoje exy, każdy dobry wart uwagi. Dla mnie osobiście DS ma więcej lepszych, mimo posiadania PSP umiem to przyznać :)

Opublikowano

Sam zastanawiam sie za kupnem handhelda. W sumie myslalem, ze to bedzie PSP, ale gier ktore mnie interesuja jest zaledwie kilka, nie mam zamiaru nosic takiego bydlaka w kieszeni, jakiekolwiek ogladanie filmow, seriali na tak malym ekranie calkowicie mija sie z celem, zas jako odtwarzacz mp3 ponoc spisuje sie duzo lepiej byle jaki SE z mozliwoscia odtwarzania mp3. Wiecej ciekawych gier ma NDS, premiujac rozgrywke na chwile, co mi odpowiada (przerwa miedzy zajeciami, przejazd autobusem itd), tylko zastanawia mnie ze te smiganie rysikiem, czy tez palcem nie wyglada dla osob postronnych idiotycznie ;]

Opublikowano

Tylko, ze Nintendo w du.pie sie poprzewracalo od dobrobytu vide cena DSi, Sony nie lepsze z cena GO.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

z6991683X.jpg

przypadłość na Rrod w pierwszym roku od zakupu wg SquareTrade.

jak widać wprowadzenie falcona nawet podniosło tą awaryjność do 10%(kurcze 1 na 10 xboxów statystycznie się już psuło w pierwszym roku),od Jaspera sytuacja się unormowała i jest ok choć mimo wszystko ciekaw jestem prawdziwych danych a nie jakiś analityków.Firma ponadto szacuje, że Wii jest dziewięciokrotnie bardziej niezawodne niż Xbox 360 i czterokrotnie niż PS3

Opublikowano

Do du.py z takimi wynikami. Tylko MS posiada miarodajne wyniki.

Opublikowano

MS zanim by podobało te wyniki powinno oficjalnie ogłosić,że z premedytacją wydali konsolę z wadą fabryczną byle tylko zdążyć przed ps3 :P

Opublikowano

Jedno trzeba przyznac na RroD jestes przygotowany, i mozesz miec juz 10'go Xboxa.

Ale jak na PS3 zlapiesz YloD'a to ... maly pogrzeb skromnie mowiac :), zawsze - ZAWSZE musza padac po gwarancji ^$#%#@! (jak gwarancje jeszcze miales to ciesz sie, masz z czego <_<).

Opublikowano

YloD to zdecydowana przypadłość 60gb wersji,najwidoczniej coś tam po czasie nie wytrzymuje ciepła generowanego przez podzespoły.Wątpię,że Sony to wiedziało to raczej ukryta wada pierwszej generacji PS3 w przeciwieństwie do zgonów x360 o których musiał wiedzieć MS

Opublikowano

Mendrek, nie neguję tych hitów, które wypisałeś. Nawet napisałem, że mam je pozaliczane. Ale wspieranie się nieistniejącymi grami na PSP i crapami to żenada ;]. Manhunta na DSa nie ma, poznaj temat na który się wypowiadasz :D

Opublikowano
Mendrek, nie neguję tych hitów, które wypisałeś. Nawet napisałem, że mam je pozaliczane. Ale wspieranie się nieistniejącymi grami na PSP i crapami to żenada ;].

Jak już wspomniałem, to co nazywasz "crapami", to w rzeczywistości dobre gry są, przynajmniej w dużej części :) Crapem to można nazwać port Syberii na DS, a nie Medievil czy Pursuit Force.

Serio pozaliczałeś te hity? Wymień gry, które zaliczyłeś na PSP, bo mnie to ciekawi :) Chodzi mi oczywiście o oryginały, żeby nie było wątpliwości :)

Manhunta na DSa nie ma

A na PSP jest :)

Tylko oczywiście dla Ciebie pewnie taka gra to crap. Tylko współczuć :) No ale polecam Ci mój felieton na temat ocen, żeby nie było, że gra na "7" to od razu crap :)http://konsolowisko.pl/index.php?t=item&id=430

Opublikowano

God of War, Wipeout Pure/Pulse, GTA: LCS, Daxter (kilka razy, masakryczna gierka), Loco Roco, Ratchet, Syphon Filter (ten pierwszy), Killzone, Ghost`n`Goblins - te gry zaliczyłem, przeszedłem, skończyłem. W większosc grałem, ale nie podobały mi się na tyle, żeby je kończyc. A czy oryginały? Moja sprawa, prawda? Manhunt zaś to tak gówniany tytuł, że za dwójką się nie interesuję. A Ty jakie gry na DSa skończyłeś?

Opublikowano

Szaleństwo w USA trwa. Pre-ordery na MW2 (X360) i na ODST sypią się jak szalone, pierwsza dorzuciła 125 tys., druga 91 tys. Co ciekawe, pre-orderów na MW2 jest już ponad 3 razy więcej na X360 niż na PS3, co bije na głowę nawet różnicę jaka powinna wynikać z ilości konsol. Z uwagi na to, że jest to multiplatforma to może się zaczynać potwierdzać moja wcześniejsza teoria, że gracze FPS coraz silniej będą przerzucać się na X360.

http://www.vgchartz.com/

A tu o skutkach obniżek a UK

http://news.vgchartz.com/news.php?id=5016&mp=1

Opublikowano
że gracze FPS coraz silniej będą przerzucać się na X360.

Temu się nie dziwię. Bo kto chciałby grać w FPSy na tym gó.wnianym padzie od Sony.

EDYTA: Według vgchartz ponad 8 milionów Xboxów zostało sprzedanych więcej niż PS3? Pięknie. A tylko rok różnicy w premierach obydwu systemów.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Normalnie bym powiedział, że wynik Sony jest trochę inny niż na VGChartz, ale od Gamescom gdzie to Sony wyskoczyło z wierutną bzdurą, że PS3 jest w Europie o 1 milion więcej niż X360 to ja już nie wierzę, w żadne liczby jakie podają - tłumaczę dlaczego, w tamtym roku oficjalnie było o jeden milion więcej, ale X360 w Europie, a chyba to logiczne, że skoro cały czas w EU obie konsole idą łeb w łeb to PS3 nie mogło w ciągu roku dgonić X360 a do tego jeszcze wyprzedzić o milion.

Tu macie jeszcze "przedpremierowe" wyniki po obniżkach Elite i Slim w USA, trzeba zaznaczyć, że obie konsole po obniżkach nie były dostępne wszędzie. X360 wzrósł o ok. 30% do ok. 75tys./tydzień, a PS3 o 85% do ok. 70tys./tydzień. Wychodzi na to, że po obniżce i tej samej cenie konsole mogą iść łeb w łeb w USA, w kolejnym tygodniu sprzedaż Slim pewnie wzrośnie więcej niż X360, ale jest też narażona na większy spadek po "pierwszym uderzeniu" z uwagi, że sprzedaż dodatkowo napędza fakt, że jest to nowy model.

http://www.vgchartz.com/forum/thread.php?id=84729

Najbardziej interesujące będą wyniki z pierwszego tygodnia września i pierwszego pełnego tygodnia października.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Temu się nie dziwię. Bo kto chciałby grać w FPSy na tym gó.wnianym padzie od Sony.

EDYTA: Według vgchartz ponad 8 milionów Xboxów zostało sprzedanych więcej niż PS3? Pięknie. A tylko rok różnicy w premierach obydwu systemów.

dziwie sie jak mozna grac w fps na padzie...

Opublikowano

Jak to pokazuja gry, sprzedaz, gracze online - mozna. Na PC ludzie graja na klawiaturze w NFSa i tez mozna by sie dziwic jak mozna grac w scigalke na klawierce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.