Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

z ciekawosci jaka wersja?

czyzby 80?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

i co siadło Grigori?kurcze chyba skończę się udzielać w tym temacie bo to może jakaś klątwa grasuje :P

edit-już wiem co padło,ciągłe zwiechy konsoli odkąd zacząłeś proces instalacji softu 3.0 :/ Kurcze masakra :/ JEBAĆ roczną gware SONY!!

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
Wiecie co Wam dla śmiechu powiem?

PS3 mi padło

Z jakim sklepem będziesz walczył ?

A wracając do tematu, którego nie ma :P Jak ma być wojna to pogadajcie sobie o najnowszych wynikach sprzedaży, a nie o jakiś pierdołach, który handheld ma bardziej oryginalne tytuły :)

http://news.vgchartz.com/news.php?id=5039&mp=1

edit-już wiem co padło,ciągłe zwiechy konsoli odkąd zacząłeś proces instalacji softu 3.0 :/ Kurcze masakra :/ JEBAĆ roczną gware SONY!!

A mi rok stuknął z Arcade, jeszcze rok/dwa lata gwarancji i leję na wszystko ;)

EDIT: Dzisiaj grając ponownie w ME się dopiero zorientowalem, że mogę wyłączyć tę ziarnistość ekranu (za pierwszym razem nie zauważyłem tej opcji) i jaka super grafika się nagle zrobiła :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja tez mam rowno rok Premiuma, zero problemow ;]

Opublikowano

Na necie pojawiły się wyniki awaryjności konsol dodane przez jakąś firmę dostarczającą gwarancji i była tam ogólna awaryjność wszystkich X360 na poziomie 24% z tym, że Jaspery jak do tej pory mają 2% poziom awaryjności, wszystkie wersje PS3 mają u nich ogólnie 10% awaryjności, a Wii chyba 4%.

Tak na marginesie, widzialem dzisiaj reklamę MM i PS3 Slim w najbardziej dupnym bundle packu jaki mogli wymyślić bo z singstarem i fajnie w tej reklamie podają cenę 1400zł a ja rano byłem w MM i ten bundle stoi na kupie po 1500zł, a co jest jeszcze lepsze to fakt, ze w MM nie kupisz innej wariacji tej konsoli w tym sensie, że nie ma samych PS3 Slim ani z jakąś inną grą.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Na necie pojawiły się wyniki awaryjności konsol dodane przez jakąś firmę dostarczającą gwarancji i była tam ogólna awaryjność wszystkich X360 na poziomie 24% z tym, że Jaspery jak do tej pory mają 2% poziom awaryjności, wszystkie wersje PS3 mają u nich ogólnie 10% awaryjności, a Wii chyba 4%.

dawałem to w tym temacie ,przeglądnij go i nie dotyczy to awaryjności ogółem tylko awaryjności w pierwszym roku od zakupu:D I jak mnie pamięc nie myli były tam tylko wyniki x360 oraz stwierdzenie,że Wii psuje się 10 razy mniej niż x360,a ps3 4 razy mniej niż x360 :P

Opublikowano

Dlaczego Sony w ogóle zrobiło roczną gwarancję? Bali się dodatkowych kosztów z tytułu serwisowania czy uznali, że "nasze konsole są tak przeza(pipi)iste, że i tak nigdy się nie popsują".

Jak MS usłyszał o zalewie RODów to jeszcze wydłużył gwarancję z tej okazji. Jakby tego nie zrobił to pewnie pierwszy rzuciłbym w nich kamień (konsola już 2 razy była na tournee po Europie). Nieładnie tak ładować swoich klientów w chooja.

Opublikowano

PS3 ma gwarę taką jak każda poprzednia konsola od Sony.Widocznie cały czas uważają,że ich sprzęt jet na tyle mało awaryjny,że wystarczy...co jednak czasem mija się z prawdą.

Zresztą wg statystyk PS3 to dalej najmniej awaryjna konsola z rodziny Playstation(zobaczymy pod koniec tej generacji czy tak będzie nadal)

Opublikowano

dawałem to w tym temacie ,przeglądnij go i nie dotyczy to awaryjności ogółem tylko awaryjności w pierwszym roku od zakupu:D I jak mnie pamięc nie myli były tam tylko wyniki x360 oraz stwierdzenie,że Wii psuje się 10 razy mniej niż x360,a ps3 4 razy mniej niż x360 :P

A nie bo jest to okres 2 letni:

http://www.gamespot.com/images/6216691/xbo...&cvr=mxC%2F

Opublikowano
Jak MS usłyszał o zalewie RODów to jeszcze wydłużył gwarancję z tej okazji.

Przedłużyli gwarancje na RRODY nie dlatego, że są tacy fajni i wspaniałomyślni, tylko dlatego, że wiedzieli doskonale o tym, że produkują sprzęt, który będzie się przegrzewał oraz że będzie to problem zakrojony na szeroką skalę, a nie pojedyncze, marginalne przypadki. MS obawiał się masowego wielomilionowego pozwu, który przy tak wysokim odsetku wadliwego sprzętu byłby nieunikniony, a tak udało im się to obejść.

Opublikowano

Tak na marginesie, widzialem dzisiaj reklamę MM i PS3 Slim w najbardziej dupnym bundle packu jaki mogli wymyślić bo z singstarem i fajnie w tej reklamie podają cenę 1400zł a ja rano byłem w MM i ten bundle stoi na kupie po 1500zł, a co jest jeszcze lepsze to fakt, ze w MM nie kupisz innej wariacji tej konsoli w tym sensie, że nie ma samych PS3 Slim ani z jakąś inną grą.

tak, tyle że 90% xboxów360 to nie są jaspery, i nie jest tak różowo jak w przypadku PS3 czy WII

w PS3 najbardziej jest awaryjny napęd, elektronika rzadko siada, a jak siada to w pierwszych modelach z wsteczną kompatybilnością.

olej mm w ultimie,czy innych sklepach z grami można wyrwać PS3 slim za 1300zł w zestawie (PlayStation 3 Slim 120GB! + Ratchet & Clank + pilot Sony), a starsze 80GB PS3 to w okolicy 1200zł, a można czasem nawet wychaczyć 40GB za 1000zł

Pewnie MM nabrało SingStar i mikrofonów i nie idzie więc kleją paki razem z konsola.

Opublikowano

lepiej juz kupowac w sony centre za 1449 daja gratis drugiego ds3 oraz kz2

Opublikowano

w krakowie w mm jest zestaw konsola slim + singstar + kabel hdmi za 1399zl. Poza tym fat z 3 grami za 1299.

Opublikowano

No konsola z slim + singstar + kabel hdmi za 1399zl jeszcze przejdzie jeśli są to mikrofony bezprzewodowe i ktoś lubi ten rodzaj gier.

swoją drogą to za czasów PSX, czy PS2 takich promocji nie było,

była tylko goła konsola.

Edytowane przez goggy

Opublikowano

Za czasow PS2 nie bylo bundli?

Opublikowano

no jak nie bylo jak byly ;]

Opublikowano

po takich filmikach jak ten KLIK dochodzę do wniosku,że ten temat nie ma sensu jeśli chodzi o możliwości czysto techniczne konsol tej generacji.

Sony ma debilów w marketingu,podejmują wiele dziwnych decyzji,nie potrafią pisać porządnego softu do konsoli,pad średnio sprawdza się w fps ale kur.wa mają NAUGHTY DOG :D

Opublikowano

Ceny obu konsol sa do zaakceptowania , a uzywane na ebayu i allegro mozna wyhaczyc w bardzo dobrej cenie, wszystkim polecam kupic dwie konsole bo kazda ma swoje plusy i minusy i nie marudzic.

Opublikowano

po takich filmikach jak ten KLIK dochodzę do wniosku,że ten temat nie ma sensu jeśli chodzi o możliwości czysto techniczne konsol tej generacji.

I to ma byc cudo tej generacji? Bez przesady, textury sa nie rowne, raz slabsze jakosci raz lepsze (caly ten Drake wyglada jakby chodzil na ustawieniach Medium w zakladce Textures, pociag tez ma slabe texy). Na plusy bym zaliczyl na kolorowa oprawe, staly fps.

* widzialem ten filmik w HD

Sprawdzilem inne filmiki z ciekawosci. Etap lodowy wyglada solidnie lecz etap w miescie juz razi.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Przeczytawszy to zdanie pomyslałem "O, pokaże Uncharted 2". Po obejrzeniu tego filmiku pomyślałem - "Nie rozśmieszaj mnie Ficuś" ;)

Jeśli ten kawałek gry, z tymi słabymi teksturami i pastelowymi, przejaskrawionymi teksturami 2D udającymi liście drzew i trawę okalające scenę jest dla ciebie dowodem na znaczną technologiczną przewagę PS3 nad Xboxem 360 to ewidentnie powienieneś sobie zaaplikowac X360 i pograć w najładniejsze tytuły na tej konsoli bo zdecydowanie nie masz pojęcia o tym co konsola Microsoftu potrafi. O poczekaniu na Forzę 3, Mass Effect 2, Alana Wake'a czy Conviction nie będę wspominał bo te gry prezentują się tak samo dobrze, a w kilku aspektach nawet lepiej od U2.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Dokładnie. Po raz pierwszy się Scorpion z tobą zgadzam w tym temacie. Mówienie o U2 jako o zdecydowanie najpiękniejszej grze tej generacji to jakiś żart, chyba. Gdzie do ludzi z takimi żałośnymi teksturami i z tymi technicznymi uproszczniami widzianymi na każdym kroku? Mogę się załozyć, że ta gra będzie bardzo nierówna pod względem jakości tekstur technicznego przepychu lokacji. Dokładnie tak jak Uncharted 1 - gdzie było mało rzeczy do pokazania to tektury wypalały gałki oczne, tak były oblepione shaderami *. Wystarczyło, że miejscówka się zamieniała sie w otwarta lokację jakośc tekstur leciała na łeb na szyję. O pastelowych kolorach uzytych w U1 się nie wypowiem bo to podpada pod element designu lokacji a nie jej jakości.

* uproszczenie nazewnictwa

EDYTA: Ficuś, jeśli ten filmik pokazałeś z innego niż wymienione wyżej powodu, np. pełnego cieniowania wszystkich obiektów to powiem tobie iż większośc z tych cieni jest wypalona w lokacji czyli można powiedzieć, że są statyczne. W związku z tym nie jest to nawet ułamek sprzętożerności cieni dynamicznych (Przede wszystkim Crysis i C: Warhead na Very High). Idąc dalej tropem statycznych cieni, słabych tektur i dużej ilości obiektów składających siez małej liczby polygonów zaprezentowane materiały z U2 nie są niczym czego nie uciągnęłaby maszyna Microsoftu. Czas się przyzwyczaić, że obydwie konsole mają podobną wydajność i dosyć duże różnice w architekturze co jest główna przeszkodą przy portowaniu gier z PS3 na X360 i na odwrót.

Opublikowano

No kurde trzymajcie mnie, bo nie zdzierżę. Nie jestem fanem żadnej frakcji, nacji, konsolidacji czy też korporacji, ale do najświętszej panienki od pająków! Jak tak dalej będzie, to ktoś zaraz powie że UN2 jest brzydsze od GoW2, a Killzone 2 pod względem graficznym liże pięty Halo 3.

Opublikowano

są uproszczenia bo ta gra ma niespotykany rozmach.tekstury w 90% są niesamowite,widoki niewiarygodne,tempo akcji szybkie,animacja płynna.

Serio wy uważacie,że są ładniejsze gry na tej generacji?Bez jaj zaraz pewnie ktoś wyskoczy ,że GoW2 nie wygląda gorzej od U2.

Zobaczcie jak ta gra liczy fizykę(np. scena z E3 gdy cały budynek upada i w środku przewracają się krzesła,kartki a nasz bohater jest tam w środku,itp) jak helikopter oddziaływuje na otoczenie(np. w tym trailerze gdy jest koło wody).Nie ma to jak przyczepić się jakimś teksturom podczas etapu na pędzącym pociągu gdzie prawie każdy gracz tego nie zauważy.

Tą gra dzieli technologiczna przepaść nad innymi pozycjami na ps3 i x360,które dotychczas wyszły.

ps.jestem ciekaw tych porównywalnych pozycji na x360 bo jak ktoś powie,że jest nią niby GoW2 to go wyśmieję.X360 nie mam ale mają moi koledzy i akurat GoW1 i 2 skończyłem osobiście i tam takich baboli teksturowych jest pełno,nie mówiąc już o mniejszych detalach

ps2. gdzie niby U1 dzieli przepaść miedzy teksturami w lokacjach otwartych i zamkniętych?Ty chyba widziałeś U1 Gooral tylko na filmikach na youtube.Lokacje otwarte są chyba jeszcze ładniejsze niż zamknięte i jeszcze bardziej masakrują teksturami.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
tekstury w 90% są niesamowite

proszę cię. To ocenisz jak przejdziesz całą grę.

jak helikopter oddziaływuje na otoczenie

To nie jest oddziaływanie na otoczenie tylko zwykłe skrypty, które zawsze w scenie będa się uruchamiały w tym samym miejscu w tym samym czasie. Czytaj - jak dojdziesz do tego miejsca to helikopter znajdzie się nad wodą i gra właczy skrypt symulujący falowanie wody. Dokłądnie tak samo było z mostem w Killzone 2 i zawaleniem się podłogi w jednej z pokazówek U2.

Tą gra dzieli technologiczna przepaść nad innymi pozycjami na ps3 i x360,które dotychczas wyszły.

Dobra Ficuś. Ja wiem, że lubisz PS3, kochasz Naughty Dog, wielbisz stadion śląski w chorzowie i dlatego w rozmowie na każdy z tych tematów jesteś trochę zaślepiony ale, na milośc boską, technologiczna przepaść? Jak my mamy z toba dyskutować jak ty takimi frazesami się posługujesz? W dodatku nie przedstawiającymi prawdy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.