Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

a to sorry jak chodzilo Ci o nie narzekanie na textury w killzone2, a Un2, ale zerknij jednak na filmik, widac ze sa slabe i to nie jest mocna strona tej gry

mozliwe ze jak grasz nie zwracasz na to uwagi, tez licze ze jednak gra obroni sie fabula i rozgrywka, bo na pewno jakbym mial patrzec na filmiki i oceniac graficznie to szczeka nie ma mi jak opadac, szybciej ręce...

Edytowałem poprzedni post, chodzi mi o level z bety/e3, nowego nie zamierzam oglądać(już raz sobie zepsułem zabawę przechodząc połowę K2 na youtube ;) ) i wierzę wam że jest słabo.

Poza tym Naughty Dog(jestem fanbojem tej firmy, kocham Crasha i Jaka :) ) jeszcze nie zrobiło słabej gry, nagrody na e3 i GamesCom utwierdzają mnie w przekonaniu, że będzie to pewny kandydat do gry roku.

Edytowane przez pleju

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

to gdzie tu rewolucja o jakiej piszą posiadacze PS3, tylko o to chodzi, nikt nie pisze, że gra jest brzydka.

O właśnie. Nikt nie mówi, że gra będzie brzydka tylko, że nie będzie rewolucją graficzną oraz nie jest niczym czego nie dałoby się uruchomić na X360.

Opublikowano

Gooral: poruszanie tysiącem liści w oparciu o silnik fizyczny gry to zadanie nie dla PS3/X360, nawet nie wiem czy PS3 i Xbox 720 kiedykolwiek czemuś podobnemu podoła. Wiadomo, że jeżeli ktoś o czymś takim wspomina to ma to jedynie wymiar predefiniowanej animacji, bo ja wiem, ruszających się w rytm muzyki liści. Nic więcej.

Opublikowano
Nikt się na nikogo nie rzuca, tylko jest ewidentna różnica między tym co wypisują maniacy, a tym co widać w rzeczywistości, bo jeżeli gra powiela wszystkie niedomogi obecnych gier jak. pikseloza tekstur, zero reakcji otoczenia na pęd powietrza, "płaskie" rośliny, skryptowane efekty to gdzie tu rewolucja o jakiej piszą posiadacze PS3, tylko o to chodzi, nikt nie pisze, że gra jest brzydka.

Oj, oj specjalnie dałem buźki, żeby to zdanie było odebrane żartobliwie.

Z pozostałą częścią twojego posta się zgadzam, rewolucji nie będzie.

Opublikowano

Tak ale wiesz doskonale texz, że w obecnych grach to nawet pojedyńczych liści nie ma. Tak naprawdę jest jedna tekstura z namalowanymi kilkoma liściami poruszana w taki skryptowany sposób jaki obserwowaliśmy chociażby w Oblivionie, Gothicu, Halo 3 czy Uncharted. tylko większe liście są naprawde pojedyńczo. Po raz kolejny odsyłam do Uncharted i Halo 3.

poruszanie tysiącem liści w oparciu o silnik fizyczny gry to zadanie nie dla PS3/X360

Dokładnie. Jest to bardzo skomplikowana operacja, której nie podołałyby nawet najmocniejsze, obecnie, jednostki PC, a co dopiero nasze kochane konsolki.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

mam kolejny argument za ps3-gra na nim Iga Wyrwał :lol:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,7002901,Historia_pewnego_zakladu.html

Co do U2-jak wyjdzie gra to niedowiarki zobaczą,że to najładniejszy tytuł na rynku.

Poza tym U1 choć może całościowo już nie najładniejszy to dalej ma najlepsze tekstury z wszystkich gier na PS3.

Opublikowano

Jasne, ze tak. PS2 na starcie kosztowalo 299$, dlatego konsola sprzedawala sie doskonale. Teraz, po 3 latach od premiery PS3 osiagnelo taki pulap cenowy i... sprzedaz podskoczyla ogromnie! Chlebak ma juz mase gier, a zapowiedzi nie brakuje. Wreszcie Sony bedzie moglo nawiazac walke nie tylko z X360, ale takze z Wii.

Radzę przejrzeć tę tabelkę:

For PS3 to overtake 360, PS3 will need to outsell 360 by:

514,761 per month to catch it by Jan 2011. 118,791 per week.

294,149 per month to catch it by Jan 2012. 67,881 per week.

205,904 per month to catch it by Jan 2013. 47,516 per week.

158,388 per month to catch it by Jan 2014. 36,551 per week.

For PS3 to catch Wii, PS3 will need to outsell Wii by

1,841,990 p/m to overtake Wii by Jan 2011. 425,075 per week.

1,052,566 p/m to overtake Wii by Jan 2012. 242,900 per week.

736,796 p/m to overtake Wii by Jan 2013. 170,030 per week.

566,766 p/m to overtake Wii by Jan 2014. 130,792 per week.

Wniosek, PS3 nie dogoni już X360 już nie mówiąc o Wii, jedyne co Sony może zrobić to nie dopuścić do pogłębiania się różnicy w sprzedaży.

Opublikowano

z Toba na temat tej gry to szkoda w gole rozmawiac, jedynie potrafisz poslugiwac sie sloganami i wygrażaniem sie, ZOBACZYCIE, NAJLADNIEJSZA NA RYNKU, przeciez to dziecinne pierdoły

filmik podales, wyzej byl skomentowany, uwazasz ze wszyscy sa slepi tak jak Ty? :), U1 ma najladneijsze textury z wszsytkich gier jakie wyszly na Ps3? ile osob pod tym sie podpisze?...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Przeciez nie musi byc kazdy kazdy lisc czy cos idealnie dopasowane lecz chodzi o sam efekt oddzialywania lisci. W fc2 czy crysisie jak pamietam to jak sie wejdzie w liscie jakiejs rosliny wiekszej to one sie lekko uginaly. Blur mamy w racerach by pokazac speed, w nowym wolfe to gdy nazi zolnierz da nam melee ze swojego mp40 to ekran gracza wygina sie w jakas strone, gdy dostales granat ogluszajacy w Codach to ekran lekko sie smuzyl,dodatkowo nasza galka wolniej reagowala. Takie smaczki daja fajny efekt, podczas nawet glupi blur przy lisciach obok pociagu dawal by uczucie pedu

ps pisze z telefonu wiec wybaczcie literowki

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

z Toba na temat tej gry to szkoda w gole rozmawiac, jedynie potrafisz poslugiwac sie sloganami i wygrażaniem sie, ZOBACZYCIE, NAJLADNIEJSZA NA RYNKU, przeciez to dziecinne pierdoły

filmik podales, wyzej byl skomentowany, uwazasz ze wszyscy sa slepi tak jak Ty? :), U1 ma najladneijsze textury z wszsytkich gier jakie wyszly na Ps3? ile osob pod tym sie podpisze?...

No U1 ma najładniejsze tekstury z wszystkich gier jakie wyszły na PS3 i wg mnie potwierdzi to wielu,naprawdę wielu użytkowników ps3.Oczywiście w innych grach też trafiają się świetne tekstury ale biorąc pod uwagę stosunek ładnych do brzydkich tekstur to U1 wygrywa.

Opublikowano

Poza tym U1 choć może całościowo już nie najładniejszy to dalej ma najlepsze tekstury z wszystkich gier na PS3.

Przyznam się szczerze, że po zobaczeniu pstrykniętych aparatem cyfrowym fotek z tej właśnie gry (nie bullshotów od producenta czy słabej jakości filmików pokazujących gameplay) zmieniłem negatywny stosunek do PS3 i już kilka tygodni później własnoręcznie obadałem jak jest w rzeczywistości z tą grafą w Uncharted. Nie zawiodłem się.

Dwójka (U2) może w niektórych momentach pójść śladami serii Motorstorm na PS3. Jedynka (MS) zabijała teksturami, rozjechanym błotkiem, detalami, które były przecież tak ważne przy pierwszym starciu tej konsoli z X360. Dwójka (MS2) jak można było już zauważyć przy wczesnym demku, w zasadzie późniejszym też, a i w pełnej nie odbiegała za bardzo od dema, za to bardzo odbiegała od tej jakości którą prezentowała jedynka. Po prostu zmieniły się priorytety i wraz z rozwinięciem gameplaya na nowe środowisko nie było już chęci dopieszczania detali, które i tak były nie do zobaczenia gdy grzało się ponad 150mph. Czy podobnie będzie w Uncharted 2? Cholera wie, demko z E3, betka pokazywały, że będzie bardzo różowo i gra praktycznie w każdym elemencie prezentowała się niczym Megan Fox przed operacją plastyczną, zanim nie dostała pierdylca na punkcie własnej kariery. Akcja na pociągu to z kolei pierwsza skaza na diamencie. Najlepiej gdyby wypieprzyli ten level w 3 du py, bo mimo iż walka z Hindem jest całkiem tengens, tak całość jak już ktoś zauważył wygląda jak drugoligowa gierka chulająca na UE3.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

Tak jak pisałem - techniczna jakość tej gry będzie nierówna. Jedne lokacje będą urywały jaja a inne powodowały zniesmaczenie. Przykładem tej ostatniej jest właśnie poziom z pociągiem.

Opublikowano

jak tak zachwalacie U1 to w wekeend robie drugie podejscie do tego (mam nadzieje ze demo to pokaze?) bo pare miesiecy odapalem temu demo tego i nawet nie przeszedlem tego do konca tak mnie znudzilo

oby te filmiki z U2 to byly te najslabsze momenty gry, a reszta byla lepsza i caloksztalt ocenimy po przejsciu calosci jak juz wyjdzie...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

W sumie zgodzę się z t3xz jeśli chodzi o jakość tekstur w nowym Uncharted i porównaniu do M1 i M2.W M2 plansze były większe,zaprojektowane z większym rozmachem co odbiło się na detalach i teksturach tu i tam.Poczekam jednak do pełnej wersji bo też grałem w bete Uncharted2 i tam tekstury po prostu były rewelacyjne.W U1 ponadto level w którym jechało się jeepem też był zdecydowanie najgorzej oteksturowany i miał największe uproszczenia(może silnik gry nie radzi sobie z doczytywaniem tekstur w tak szybko zmieniającym się otoczeniu).

Za miesiąc zobaczmy.

W każdym razie t3xz poniekąd zgodził się,że U1 jeśli chodzi o jakość tekstur jest najlepszy na ps3 więc nie jestem sam,a pewnie jeszcze to samo uzna wielu innych.Jeszcze Incognitos się zgodził w temacie o U :P

edit- JUCHY NIE ODPALAJ NAWET DEMA UNCHARTED NA PS3.TERAZ TO SERIO CI KAŻDY,DOSŁOWNIE KAŻDY POWIE(NAWET CI CO NIE LUBIĄ U1) ŻE TO NAJBRZYDSZY FRAGMENT CAŁEJ GRY!!

Ponadto Juchy to,że gadam o tym że to będzie najładniejsza gra to nie są głupie hasła.Dotychczas każdy materiał to potwierdzał(choćby demo na e3) i ponadto grałem w betę.Przyczepiliście tekstur do filmiku na pociągu ale tak jak pisze konsole nie są z gumy i w każdej grze tej generacji są jakieś uproszczenia.W U1 też etap w jeepie był najgorszy więc może przy dynamicznym otoczeniu engine ND słabo sobie radzi.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Jeśli Ps3 slim sprzedaje sie w Japoni w ilości 150 tyś sztuk to co to będzie gdy 17 Grudnia wyjdzie FF XIII 8)

W wyścigu konsol wyniki sprzedaży w japoni mogą przeważyć na korzyść Ps3.

Opublikowano

to moze dla tego ze tylko w demo gralem ta gra tak do siebie mnie zrazila :)

pozycze oryginala na weekend ze sklepu i wtedy zobacze co ta gra oferuje takiego o czym piszecie....

takie male spostrzeżenie, zobaczcie miejsce w ktorym wybuchl granat, nie pozostawil zadnych sladow na powierzchni wagonu, pociski z helikoptera zostawily ale granat zero...

PS.

nie przyczepilem sie filmiku, a tego jak zostal skomentowany w temacie o tej grze, czyli ze ten filmik komus tam kazal szczękę z podlogi zbierac, a inni ze to juz gra z PS4, chyba sam widzisz co ten filmik przedstawia i ze takie stwierdzenia to smiech na maxa... nie pisalo tam nic ze ktos ocenia wszystko co widzial zwiazanego z ta gra, a wlasnie tylko ten filmik...

PS.

niestety nawet po przejsciu czy zobaczeniu U1 nie bede wstanie stwierdzic czy to ma najladniejsze textury na PS3 czy nie bo ja oceniam gry w zestawieniu na wszystkie mi znane platformy na jakich gram wiec jesli ocenie to bedzie to na podstawie wszystkiego co znam, akurat na Ps3 malo gram bo mi pad nie pasuje i meczy mnie gra na nim wiec tylko ograniczam sie do EXow w ktore warto zagrac, reszta X0 i PC....

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

PS.

niestety nawet po przejsciu czy zobaczeniu U1 nie bede wstanie stwierdzic czy to ma najladniejsze textury na PS3 czy nie bo ja oceniam gry w zestawieniu na wszystkie mi znane platformy na jakich gram wiec jesli ocenie to bedzie to na podstawie wszystkiego co znam, akurat na Ps3 malo gram bo mi pad nie pasuje i meczy mnie gra na nim wiec tylko ograniczam sie do EXow w ktore warto zagrac, reszta X0 i PC....

Pożycz, przejdź i napisz co sądzisz. Dzięki graniu na wszystkich dostępnych platformach twoje zdanie jest znacznie bardziej wartościowe niż FIcusia i jemu podobnych. Koniecznie zdobądź Uncharted i oceń go w tym temacie.

Opublikowano

Juchy, demko Uncharted jak w kilku jeszcze przypadkach nie jest reprezentacyjne. Prezentuje bardzo wczesny level w dżungli, imo słabiej zrobionej niż w takim Halo 3.

Swoją drogą zdjęcie, które wywołało prawdziwą dyskusję nad teksturami w U1.

http://media.photobucket.com/image/uncharted/nchoudhury/Uncharted%20Grabs/Uncharted5.jpg

i coś jeszcze http://img48.imageshack.us/img48/1492/dscf7944ud7.jpg

Może nie jest jakiejś nadzwyczajnej rozdzielczości, ale przynajmniej nie jest to jedyna część gry, która się tak prezentuje. Podobnej jakości tekstury są już praktycznie przez większą część gry.

Opublikowano

o to mi chodziło z teksturami co dał t3xz.Praktycznie dcały czas w grze są takie.Juchy pisał,że zagra w fulla więc jest ok bo demo nie jest reprezentatywne.

Tylko pamiętaj Juchy,żeby wypowiedzieć się o jakości tekstur itp a nie o tym czy gra jest fajna czy nie :)

A i jeszcze jedno tak na przyszłość-tak wiemy wiemy,dżungla w Uncharted1 to jedno wielkie korytko :)

ps.ja się staram zachować obiektywność(choć nie zawsze wychodzi) i grałem przynajmniej w Forze3,halo3,GoW1 i 2 i PGR4 na x360 więc widziałem na żywo co oferuje przynajmniej "konkurencja".I nie gadam głupot,że u1 miał słabe tekstury w lokacjach otwartych bo to świadczy o tym,że ktoś na oczy U1 nie widział :P

unx4.jpg

un1.jpg

unj2.jpg

und11.jpg

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Mówcie sobie o mnie co chcecie, ale te tekstury nie zrywają z nóg (pod względem technicznym). Są ładne (kolorowe i błyszczące) cienie i światła też spoko itd. Ale pamiętajcie: To żen takie GEARS OF WAR czy Bioshock ma "brudniejsze" tekstury, nie oznacza że są gorsze.

Opublikowano

ok. 85k sprzedało się w Japonii w pierwsze dwa dni, reszta przypada na pozostałe 5 dni.

Ja głoszę bardzo niepopularną wśród fanów PS3 tezę, że dla rynku konsolowego jako całości rynek japoński jest bez znaczenia, ja sam go nawet nie liczę z prostej przyczyny, produkują gry tylko dla siebie i tylko te gry kupują, wystarczy zobaczyć cotygodniowe zestawienie jaki tam szajs się sprzedaje, nic od zachodnich developerów, jedynie kolejne odsłony ich kiczowatych gier o lidze piłkarskiej, siatkarskiej, szajs oparty o M&A itp. Jak się przegląda na VGCartz wyniki dobrych gier to jest np. EU-1mln; US-1.5mln; JP-50tys. Na co komu rynek z milionami PS3 skoro gier tam sprzedać się nie da.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Może i gry sie słabo sprzedają ale ps3 ma "ZNACZĄCĄ" przewage na xboxem360 w tym kraju i sumując wszystkie już sprzedane sztuki, to ten rynek może być decydujący przypuszczając że ps3 dogoni x360 w pozostałych częściach świata w ilości sprzedanych stuk.

I tak za 2 lata bedzie już "nowa" generacja wiec ...

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz tabelkę z mojego postu nr 2751, PS3 nie dogoni X360 nigdy, jakby sprzedawało się co tydzień 36k więcej na świecie od X360 to by dogoniło X360 w styczniu 2014 roku. Tak samo jak X360 nie ma szans, żeby dogonić Wii. Jezeli chodzi o zwykłe miejsce w szeregu to już mamy ukształtowaną kolejność.

Swoją drogą to ciekawe zestawienie, jak na VGChartz zamieścili to wszyscy byli zaskoczeni, że już nie ma szans na zmianę kolejności, bo na oko to tego nie widać, dopiero suche liczby pokazują co i jak.

Opublikowano

Myśle że wystarczy sprzedawać sie sie na poziomie +2-3 tyś wiecej w USA(co jest nie (nie?) możiliwe ) i +2-4 tyś w UK (co jest bardziej możliwe) i spokojnie 50 tyś wiecej w Japoni - co teraz do konca roku przewiduje, mając na uwadze premiere GT5, FF 13. Wiec po zsumowaniu nie są to aż takie straszne liczby, zle czy to sie sprawdzi w "praniu"?

Czas pokaże. Jednak myśle że MS za 2 lata już pokaże "nowa" konsole a awaryjne 360 zniknie z rynku.

Taka moja opinia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.