Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Co ma wzrost o 1000% w jednym średnio znaczącym kraju w ciągu jednego tygodnia? (W dodatku to nie potwierdzone info) Do ogólnego wyścigów konsol? Przecież tam liczba konsol jest liczona w dziesiątkach tysięcy, nie w setkach czy milionach :)

Masa hitów na PS3 w tym roku? Haha, dobre, masa to 3-4?

Sprzedaż pleja 3 kopnie Gran Turismo 5, Uncharted 2 (trochę mniej) i God of War 3 <ktoś coś mówił o sequelach?>, w japoni może FF13.

Aha i nie wymieniajcie mi tych super hitów, bo czytałem już o nich.

Dla was mega EX to Fat Princess i Trash Panic, ewentualnie MAG/Singstar.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

To tylko dość popularny i mocno rozdmuchany przykład pokazujący ogólnoświatową tendencję. Jeżeli ta się utrzyma to naprawdę będzie ciekawie jeżeli z miesiąca na miesiąc różnica sprzedanego sprzętu MS do Sony będzie maleć.

Opublikowano

Sprzedaż PS3 ruszy z kopyta dla dwóch gier- Gran Turismo 5 i Final Fantasy XIII w Japonii.

Uncharted będzie dobrze jak sprzeda się w 2mln,podobnie jak Ratchet.God of War3 pomimo tego,że wiele osób go tak uwielbia też nie jest żadnym system sellerem-poprzednie części sprzedawały się średnio(zdaniem vgchartz ok 3-4mln) więc tutaj powinno być podobnie lub gorzej.

Heavy Rain sprzeda się słabo z uwagi na to,że to za bardzo niestandardowy projekt jak na dzisiejsze standardy i nie pomogą mu zapewne zachwyty branży.

Z eksluzywów Sony ma tylko jeden tytuł który może w sprzedaży konkurować z Gears of War czy Halo - to Gran Turismo 5.Można na tą serię narzekać,pluć itp ale to tak sprawdzona marka,że głupie demo zwane GT5P sprzedało się w ponad 4mln egzemplarzy,a każda z dużych części sprzedawała się w blisko 10 mln nakładzie.

Mag to będzie niewypał,jest killzone2,dojdzie MW2 i BC2 i nikt w to nie zagra.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
wariaci jak wariaci kolego, a to jest PlayStation popatrz na gry oraz zapowiedzi, xbox360 jest realnie do przeskoczenia

Zapiszę sobie tą odpowiedź i w 2012 ci przypomnę o niej, patrząc jednocześnie na ilość sprzedanych X360 i PS3. Dlaczego w tym właśnie roku? Bo moim zdaniem w tym roku zadebiutuje trzeci Xbox.

Opublikowano

Co do hałasu, to podobno Jasper jest trochę cichszy. Ja mam falcona, bez dysku, konsolę mam doslownie przy kolanach więc wrażenia mam jakbym włączył suszarkę do włosów :D

Co do system sellerów z prawdziwego zdarzenia to można policzyć, które konkretne gry dadzą jakiej konsoli znaczącego kopa przy premierze (w przypadku multiplatform chodzi o grę która jednej konsoli da wyraxnie większy wzrost, dlatego nie wymieniam np. GTAV).

X360: ODST; Reach; Gears of War 3 - może: Forza 3 i kolejne części MW.

PS3: FFXIII; Versus; GT5

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No właśnie, na Xa mamy blasterki w stylu odgrzewanego kotleta, później blasterki w stylu wyciągnięcia maksymalnej ilości kasy, później strzelanie w stylu odcinamy kupony, a następnie genialne wyścigi i MW, na które szkoda mi klawiatury. Czyli X nie prezentuje żadnych interesujących zapowiedzi dla nie-fanów strzelanek?

A czemu ma skończyć płakać? Bo cię boli krytyka czegokolwiek związanego z PS3? Jak ma coś krytycznego do powiedzenia - niech to powie. Widocznie on nie bawi dobrze przy tym co jest lub powiem inaczej - obecna biblioteka nie rekompensuje wydanych 2 tysięcy złotych. Czy to jest aż takie trudne do zrozumienia dla ciebie, że niektórzy moga być niezadowoleni z kupna danej konsoli?

Nad interpretujesz z tą krytyką i robisz ze mnie fanboja. Po prostu wiem, że Trzcina lubi jRPGi, a obecnie panuje posucha na obu frontach. Fakt, że X ma więcej do zaoferowania w tej materii, ale PS3 też ma swoje perełki - vide tytuły które podałem. Poza tym nie zabraniam nikomu wypowiadania się, nie ja robiłem PS3, nie ja czerpię z niej zyski, więc wali mnie co większość gremium o tym sądzi. Czy on się nie bawi? Nie wiem. Podałem tytuły, których pewnie (ponownie, nie wiem) nie sprawdził, a które powinny mu podejść. Czy obecna biblioteka rekompensuje wydanie 2 tysiaków to sprawa dyskusyjna. IMO tak pod warunkiem, że wliczamy tytuły z PS2, bo PS3 za 2 tysiaczki może je spokojnie emulować. Jeżeli bierzemy pod uwagę tylko tytuły z obecnej generacji to uważam, że ani X, ani PS3, ani tym bardziej Wii nie rekompensuje wydania nawet 1000 zł. I nie jest dla mnie trudne do zrozumienia, że ktoś jest zadowolony. Trudno mi zrozumieć narzekania, jeżeli nie sprawdziło się szpili, które są gameplayowymi majstersztykami (mówię o VC, w DS jeszcze nie grałem, czytałem tylko temat).

No chyba, że Trzcina sprawdził już wszystkie dostępne i interesujące go tytuły, i nadal twierdzi że żałuje. Wtedy nie pozostaje mi nic innego jak współczuć wydanej, na marne, kasy. No ale to już czekamy na wypowiedź trawy (? Czekolada ;] ).

Opublikowano

To jest spis mega sellerów, a nie gier wartych uwagi. Nie będę wymieniał: ME2, Alana, SC:C, Crackdown 2, Fable 3, Risen, FFXIII na X'a skoro to nie będą mega sellery. Wystarczy dobrze mój poprzedni post przeczytać.

Opublikowano

Nie sadze, iz GoW 3 pojawi sie na tej generacji. Nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak moglby kontynuowac fraze bigger, better, more badass w stosunku w jakim 2 zrobila to dla 1.

Opublikowano

No właśnie, na Xa mamy blasterki w stylu odgrzewanego kotleta, później blasterki w stylu wyciągnięcia maksymalnej ilości kasy, później strzelanie w stylu odcinamy kupony, a następnie genialne wyścigi i MW, na które szkoda mi klawiatury. Czyli X nie prezentuje żadnych interesujących zapowiedzi dla nie-fanów strzelanek?

Eeee tam, tak to się można bawić w nieskończoność. Na PS3 mamy Tomb Raidera w spodniach (U2), największego wyciągacza kasy z pośród wszystkich gier (GT5), God Of War HD, no i najdłużej odgrzewanego kotleta w historii gier (programiści pracujący przy części pierwszej chyba już zakończyli swój żywot) FF XIII.

Żeby nie było. Uważam, że każda z tych gier jest dobra. Chciałem tylko pokazać, że tak to można się do wszystkiego doczepić.

Opublikowano

Nie sadze, iz GoW 3 pojawi sie na tej generacji. Nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak moglby kontynuowac fraze bigger, better, more badass w stosunku w jakim 2 zrobila to dla 1.

Ja sądzę, że Bleszyński i spółka już ostro główkują jak rozwinąć grę w kierunku RPG shootera. Bleszyński dużo ostatnio wspominał, że wg. jego przyszłość strzelanek należy właśnie do konfiguracji standardowego TPS/FPS z duperelami RPG rodem z Finali. Co prawda może nie w takim stopniu jak Mass Effect (jedynka), ale już na pewno Bioshock i pochodne. Być może czeka nas zalew System Shocków ;)

Opublikowano

Pojawi się, MS ma dosyć krótką ławkę innych potencjalnych tasiemców.

Jak dla mnie to gra może być taka jak druga część + dodatkowe bronie i urozmaicenia, gra od pierwszej części prezentowała bardzo wysoki poziom graficzny dlatego nie ma co narzekać, bo na co, że Epic od samego początku się postarało o super grę ? Nie sądzę. Zresztą dwójka jest do doskonałym przykładem, że nie tylko grafiką można grę rozwijać, pierwsza część upowswzechniła cover system, który powiela teraz każda inna gra, dwójka wprowadziła Hordę, która tak samo jest powielana teraz w coraz większej ilości gier. Część trzecia będzie miała już bardzo duży nacisk na widowiskowość bo zwieńczy serię (przynajmniej w tym wątku czasowym).

Opublikowano

Nad interpretujesz z tą krytyką i robisz ze mnie fanboja. Po prostu wiem, że Trzcina lubi jRPGi, a obecnie panuje posucha na obu frontach. Fakt, że X ma więcej do zaoferowania w tej materii, ale PS3 też ma swoje perełki - vide tytuły które podałem. Poza tym nie zabraniam nikomu wypowiadania się, nie ja robiłem PS3, nie ja czerpię z niej zyski, więc wali mnie co większość gremium o tym sądzi. Czy on się nie bawi? Nie wiem. Podałem tytuły, których pewnie (ponownie, nie wiem) nie sprawdził, a które powinny mu podejść. Czy obecna biblioteka rekompensuje wydanie 2 tysiaków to sprawa dyskusyjna. IMO tak pod warunkiem, że wliczamy tytuły z PS2, bo PS3 za 2 tysiaczki może je spokojnie emulować. Jeżeli bierzemy pod uwagę tylko tytuły z obecnej generacji to uważam, że ani X, ani PS3, ani tym bardziej Wii nie rekompensuje wydania nawet 1000 zł. I nie jest dla mnie trudne do zrozumienia, że ktoś jest zadowolony. Trudno mi zrozumieć narzekania, jeżeli nie sprawdziło się szpili, które są gameplayowymi majstersztykami (mówię o VC, w DS jeszcze nie grałem, czytałem tylko temat).

Nie nadinterpretuję twoich słów i nie robię z ciebie fanboja tylko krytykuję ton twojej wypowiedzi. Jeśli trzcina narzeka, a ty mu piszesz aby przestał płakać to ewidentnie widać, że boli cię jego niezadowolonie z PS3 (I zapewne dodatkowo boli cię fakt, że powiedział to publicznie na forum). Ja mam głeboko w du.pie jeśli ktoś stwierdza, że Xbox 360 mu nie przypasował i że wydał siano na marne. Nie obchodzi mnie to i nie staram się go na siłę przekonać do zmiany zdania (A ty takie coś w cytowanym poście robisz - normalnie jakbyś miał w tym interes). I jeszcze jedno - to co dla ciebie jest gameplayowym majstersztykiem dla innych może być średnie więc nie zapędzaj się z polecaniem hiciorów, bo niekoniecznie musi mieć takie zdanie o nich jakie masz ty. Odnośnie nazywania grywalnościowych kozaków odgrzewanymi kotletami blasterkami (Tak, to mnie ubodło) tylko dlatego, że seria jest eksploatowana (jak należy) i przynosi ogromne dochody uważam za przejaw słabości ale oczywiście szanuję twoje zdanie. A jakże.

Być może czeka nas zalew System Shocków

Oby, oby. Rozbudowany shooter z elementami RPG to coś co lubie najbardziej w tym gatunku. Ale Bleszinski powienien pomyśleć nad wynajęciem pisarza, który stworzy mu sensowny, porządny scenariusz. Nie te popłuczyny z dwójki.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano
Jak to jest z kulturą pracy Xa? Dalej szumi jak huragan? Zastanawiam się nad kupnem w okresie świątecznym (dla Fable2 ;) ) i chciałem usłyszeć kilka opinii. Dodatkowo zastanawiam się czy warto inwestować w wersję Elite?

Mój Xbox 360 przy graniu z HDD jest cichutki (po jakimś czasie chłodzenie zaczyna hałasować), przy graniu z napędu jest jak huragan. PS3 wcale takie ciche nie jest, kiedy gram u kumpla włączy się wiatrak i Blu-Ray hałasuje jest dosyć głośno.

Sadze tylko ze PS3 wyprzedzi X360 w momencie kiedy bedzie kosztowalo z 900 stow, wtedy sprzedaz skoczy ostro.

900 stów = 90 000 złotych, troszkę drogo. Przy takim pułapie cenowym dominację Xboxa 360 mamy w kieszeni.

Opublikowano

W mojej PS3 najgłośniejszy jest dysk twardy. Chrobocze jak w starych komputerach. Całe szczęście, że chłodzenia w ogóle nie słychać.

Opublikowano

Nie nadinterpretuję twoich słów i nie robię z ciebie fanboja tylko krytykuję ton twojej wypowiedzi.

Też chciałem napisać nadinterpretować razem, a nie osobno, ale mój słownik w Operze wyświetlił to jako błąd. Zgłupiałem i posłuchałem, widać efekty ;)

Jeśli trzcina narzeka, a ty mu piszesz aby przestał płakać to ewidentnie widać, że boli cię jego niezadowolonie z PS3 (I zapewne dodatkowo boli cię fakt, że powiedział to publicznie na forum). Ja mam głeboko w du.pie jeśli ktoś stwierdza, że Xbox 360 mu nie przypasował i że wydał siano na marne. Nie obchodzi mnie to i nie staram się go na siłę przekonać do zmiany zdania (A ty takie coś w cytowanym poście robisz - normalnie jakbyś miał w tym interes).

Kontrargument na te wszystkie twoje "zarzuty" to zwykły emotikonek, który wkradł się na końcu pisanego do Trzciny zdania. Emotikonek taki wskazuje, żeby potraktować poprzedzającą go wypowiedź nie śmiertelnie poważnie, a z przymrużeniem oka. I taki też miałem na cel pisząc "skończ płakać". IMO naprawdę nadinterpretujesz i wszędzie widzisz fanbojów. Wklejam cytat, żebyś nie musiał szukać czy piszę prawdę ;)

Sprawdź Demon's Soul i Valkyrie Chronicles zią i skończ płakać ;)

I jeszcze jedno - to co dla ciebie jest gameplayowym majstersztykiem dla innych może być średnie więc nie zapędzaj się z polecaniem hiciorów, bo niekoniecznie musi mieć takie zdanie o nich jakie masz ty.

IMO to chyba logiczne, że wypowiadając się na forum nie wypowiadam się w imieniu narodu, tylko w swoim własnym. Moje zdanie, i moje opinie, są jak najbardziej subiektywne.

Odnośnie nazywania grywalnościowych kozaków odgrzewanymi kotletami blasterkami (Tak, to mnie ubodło) tylko dlatego, że seria jest eksploatowana (jak należy) i przynosi ogromne dochody uważam za przejaw słabości ale oczywiście szanuję twoje zdanie. A jakże.

To czy seria przynosi dochody, czy nie, nie jest dla mnie wyznacznikiem. Nie gustuję w FPSach i dlatego mam takie, a nie inne podejście. Dla każdego coś innego/miłego.

@Don

Mea culpa. Nie dotyczałem ;)

Opublikowano

Na mnie najbardziej wywarly nowe animacje Nathana. Niesamowicie wyglada to, jak otwiera zelazne wrota wagonu, jak oklada recznie kolesia za skrzynka (unikajac obstrzalu z dystansu) itd. Dlaczego Naughty Dog nie chce sie podzielic z nikim ta technologia? :)... Widzieliscie w pewnym momencie ile wagonow jeszcze zostalo mu do przebycia (ze 30 pare bedzie). To na pewno nie koniec niespodzianek naughty. Czuje ze ostatnia lokacja powali rozmachem. :)

Jaką technologią? Motion capture? Powienieneś raczej napisać dlaczego ND nie chce się podzielić chęciami do żmudnego nagrywania i obrabiania takich animacji. Technolgoia motion capture a raczej jej użycie w grach to nic nadzwyczajnego. Potrzeba tylko chęci i pieniędzy by taka ilość realistycznych animacji nagrać.

BTW walek to kolejny koleś niewiedzący co chwali. Przykre.

Opublikowano

Gears3 bylby fajna gra na zakonczenie zywotu 360, niz gra na start nowej konsoli . Jest duzo rzeczy ktore mozna dodac czy poprawic - coop: 4 bo mamy 4 osoby oddzial gramy jedynie Dome i Marcusem, wydluzyc singleplayera o 2x tyle co GOW2, ulepszenia (mozna powiedziec ze standard dzisiaj ;)), wiecej ukazania wojny w klimatach miastowych, wiecej i lepszych etapow z pojazdem, kilka drog do wyboru podczas przygody, nowe bronie/przeciwnicy, itd itd - marzenia ;)

Opublikowano

wg mnie jest duża szansa na Gears of War 3 jeszcze na tej generacji.Epic pewnie przy okazji tej gry będzie promować Unreal Engine..hm..3.9 czy jak go tam nazwą.

Na pewno większa szansa na tą grę niż na np. Forzę 4.Zresztą MS tak obiektywnie patrząc ma mało własnych eksluzywów na lata 2010-12.Albo będą na większą skalę wysyłać czeki firmom zewnętrznym na eksluzywy(Mass Efect,Splinter Cell itp) albo zmuszą Bungie do wydania Halo 4 :P

Opublikowano

Kontrargument na te wszystkie twoje "zarzuty" to zwykły emotikonek, który wkradł się na końcu pisanego do Trzciny zdania. Emotikonek taki wskazuje, żeby potraktować poprzedzającą go wypowiedź nie śmiertelnie poważnie, a z przymrużeniem oka. I taki też miałem na cel pisząc "skończ płakać". IMO naprawdę nadinterpretujesz i wszędzie widzisz fanbojów. Wklejam cytat, żebyś nie musiał szukać czy piszę prawdę ;)

Zaraz to znaczy, że twoje namawianie trzciny do nie rezygnowania z PS3 i oblookania kilku przez CIEBIE wybranych gier też mam traktować z przymróżeniem oka? Oj, żarty się ciebie trzymają.

IMO to chyba logiczne, że wypowiadając się na forum nie wypowiadam się w imieniu narodu, tylko w swoim własnym. Moje zdanie, i moje opinie, są jak najbardziej subiektywne.

Opinie jednego człowieka są z reguły subiektywne. Polecanie gier innym ludziom na podstawie tej opinii ma dla ciebie sens? Innym słowem - nie polecaj swoich ulubionych gier innym bo co jest dla ciebie hitem dla innych może być średniakiem lub crapem nie wartym uwagi.

To czy seria przynosi dochody, czy nie, nie jest dla mnie wyznacznikiem. Nie gustuję w FPSach i dlatego mam takie, a nie inne podejście. Dla każdego coś innego/miłego.

Jakiś ty sprytny manipulant. Teraz w FPSach nie gustujesz ale Xboxowe shootery nazywasz pogardliwie odgrzewanymi kotletami blasterkami? A Killzone 2 jak nazywasz? Resistance może? Opowiedz nam o tym.

Ja widze co innego. Typowe jechanie po wielkich hitach z konkurencyjnej konsoli bo coś cię tam wewnątrz boli jak widzisz sukces serii Halo. Skoro nie gustujesz w FPSach to powienieneś olewać ich istnienie zamiast rzucać frasesy o "blasterkach" pokazujące dobitnie jakie masz nastawienie do Xboxa 360 i większości hitów z jego biblioteki.

Opublikowano

apropo Halo....ta nowa reklama na potrzeby ODST jest po prostu perfekcyjna...tak się robi reklamy i kampanie promocyjne...uczyć się SONY!!

Opublikowano

Niech jeszcze zrobią grę w tym uniwersum i z tak brudnym klimatem. Będzie to wtedy najlepszy tytuł z serii Halo w historii. Tak, do mnie też średnio przemawia pastelowa kolorystyka serii. Wolałbym uniwersum utopione w designie kolorystyce Killzone'a z tym ciężkim, epickim klimatem jaki widzieliśmy w trailerze ODST oraz w filmie Halo Landfall.

Opublikowano

właśnie dlatego ten zwiastun jest tak świetny-klimat jest w nim niesamowity no i ta nutka patriotyzmu,.

Szkoda,że w grze jest odwrotnie.Do tego Brute w zwiastunie wzbudza strach i przerażenie,a w grze wygląda jakby uciekł z zwiastunu Avatara Camerona

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
Na pewno większa szansa na tą grę niż na np. Forzę 4.Zresztą MS tak obiektywnie patrząc ma mało własnych eksluzywów na lata 2010-12.Albo będą na większą skalę wysyłać czeki firmom zewnętrznym na eksluzywy(Mass Efect,Splinter Cell itp) albo zmuszą Bungie do wydania Halo 4 :P

Pamiętaj, że MS inaczej (niż Sony) zapowiada gry. W MS są miejsca na jako-takie niespodzianki, w Sony ciężko o owe, bo o wszystkim wiemy 2-3 lata wcześniej.

Czy przez mało (w 2010) rozumiemy: Halo Reach, Fable 3, Alan Wake, Splinter Cell, Mass Effect 2? + "coś jeszcze" na 99% od Epic i Rare, ale to może być później.

Opublikowano

Zaraz to znaczy, że twoje namawianie trzciny do nie rezygnowania z PS3 i oblookania kilku przez CIEBIE wybranych gier też mam traktować z przymróżeniem oka? Oj, żarty się ciebie trzymają.

Nie wiem co masz traktować z przymrÓżeniem oka, ale wydaje mi się że napisałem wyraźnie - jeżeli żałuje, jego sprawa. Nikogo do niczego nie namawiam, wiem że Trzcina lubi RPGi, więc mu takowe poleciłem. Bezinteresownie, po koleżeńsku. "Skończ płakać" było pstryczkiem w nos w stylu "Wiem, że jest źle, ale zobacz te gierki". Doszukiwanie się w tym podtekstów i analizowanie słowo po słowie jest szukaniem dziury w całym. Wydaje mi się, że każdy (poza Tobą) zrozumiał co chciałem powiedzieć. Więcej na ten temat rozmawiać nie mam zamiaru, bo wydaje mi się że celowo się czepiasz i przez to ta cała dyskusja gubi sens.

Opinie jednego człowieka są z reguły subiektywne. Polecanie gier innym ludziom na podstawie tej opinii ma dla ciebie sens? Innym słowem - nie polecaj swoich ulubionych gier innym bo co jest dla ciebie hitem dla innych może być średniakiem lub crapem nie wartym uwagi.

Rozumiem, że ty nigdy nie poleciłeś nic nikomu? Tylko skoro tak to czemu istnieje temat, w których ludzie starają się doradzić w wyborze gier? Shit, po prawie 30 stronach ludzie nadal tam piszą, jak właśnie się okazało - bezcelowo.

Jakiś ty sprytny manipulant. Teraz w FPSach nie gustujesz ale Xboxowe shootery nazywasz pogardliwie odgrzewanymi kotletami blasterkami? A Killzone 2 jak nazywasz? Resistance może? Opowiedz nam o tym.

Ja widze co innego. Typowe jechanie po wielkich hitach z konkurencyjnej konsoli bo coś cię tam wewnątrz boli jak widzisz sukces serii Halo. Skoro nie gustujesz w FPSach to powienieneś olewać ich istnienie zamiast rzucać frasesy o "blasterkach" pokazujące dobitnie jakie masz nastawienie do konkurencyjnej konsoli i większości z jej biblioteki hitów.

Killzone nazywam strzelanką, bo jest bardziej realna niż blasterek. Mamy karabin? Mamy. Karabin co robi? Karabin strzela. Stąd nazwa. W Halo jest mega hiper wyrzutnia laserowych samonaprowadzających kolców z różowymi smugami? Jest. Jak to zdefiniować? Blasterek ;) Chociaż w KZ grałem to tylko w demo, bo chciałem zobaczyć tę fenomenalną grafikę (imo wygląda fajnie, ale bez cudów, chociaż to Ty się ponoć znasz na technologii ;) ). Wcześniej ten tytuł w ogóle mnie nie interesował. A w Resa nie grałem ani w część pierwszą, ani drugą.

Co do drugiej części to nie mierz wszystkich swoją miarką. Nic mnie wewnątrz nie boli, bo jestem totalnym ignorantem jeżeli chodzi o "sukces serii Halo". Nie wiem ile sprzedało się egzemplarzy, ani o co w tej grze fabularnie chodzi. Grałem w 1 na Xie (tak, wyobraź sobie, że moją pierwszą konsolą był Xbox) i wtedy wypracowałem sobie opinię, że strzelać może i fajnie, ale bez laserków i lateksowo-metalowych kombinezonów. I tak, olewam istnienie FPSów, poruszyłem ten temat w kontekście posta Dona. Frazesy o blasterkach pokazują ewentualnie jakie mam nastawienie do serii, a nie do konkurencyjnej konsoli, to kolejna twoja nadinterpretacja, a już tym bardziej do "większości z jej biblioteki hitów". No chyba, że X samym Halo stoi.

Opublikowano

Jordan23Carolina: Zapomniałeś o Crackdown 2 :-)

Co do Halo 4 to jestem więcej niż pewny, że będzie to tytuł startowy nowego X'a. Jak Gearsa wycyckają w tej generacji to będą musieli mieć jakiegoś mega sellera na start, który jest znaną marką, no chyba, że szykują jakieś nowe marki jeszcze w tej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.