Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

jestem widocznie nekrofilem bo lubie sie zabawiac z trupem.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Support tytułów na PSP jest megabiedny i już. Mam PSP półtora roku i zapowiadają się kolejne ogórkowe wakacje. Rok temu skończyłem katować MGSa i była chęć, żeby zagrać w coś jeszcze, tylko nie było w co. Teraz jest podobnie, z niewielką różnicą - teraz nie ma nawet MGSa, którego mógłbym katować. Owszem, zostało mi jeszcze z 5 tytułów do sprawdzenia, a i na to, co dostaliśmy na początku roku (GoW, Crisis Core, Patapon) nie ma co narzekać, ale problemem PSP jest przerwa w życiorysie, która potrwa cholera wie ile. Najbardziej martwi, że nie ma praktycznie żadnych zapowiedzi, nawet o Secret Agent Clank, które ma wyjść niebawem, nie słyszałem wiele konkretów. Dobrze chociaż, że przede mną są tytuły z PSXa(których nie byłoby, gdyby nie twórcy OFW, bo i na tym polu support Sony jest śmieszny). Cóż, pozostaje liczyć na to, że gdy goście z Rockstar skończą liczyć kasę z GTA IV i ew. sportują grę na PC, zabiorą się w końcu za San Andreas Stories... Impossible? To znajdźcie jakieś inne, bardziej prawdopobne hity na horyzoncie... Ech, n/c.

Opublikowano
Najbardziej martwi, że nie ma praktycznie żadnych zapowiedzi, nawet o Secret Agent Clank, które ma wyjść niebawem, nie słyszałem wiele konkretów

masz demo przeciez

Ja tam mam jeszcze kilka gier do sprawdzenia(brave story, disgaea, RR, FFT, Jeanne D'arc) ale brak nowych zapowiedzi naprawde mnie martwi.

Opublikowano

Eee tam, Star Wars też wychodzi nowy, w Japonii nowy Robot Taisen, nowy Naruto i nowy Crash Bandicoot. Widzę też nowy Everybody's Golf na horyzoncie, i Secret Agent Clank :)

Opublikowano

taaa, ja chce jeszcze chociaż kilka gier pokroju: TDR, GOW, ViceCity stories. PSP bedzie zyło do momentu wydania PSP2 czy tam X360portable. Tak samo jak z GBA. Póki co, nie piszcie takich tematow, tylko wezcie psp , idzcie na kibelek i grajcie :P

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Bardzo zaciekawiło mnie info o nowym MC 4 Los Angeles, które oprócz PS3 i X360 pojawi się również na PSP. Bardzo optymistyczne info i świadczy o tym, że PSP interesuje póki co wiele koncernów( w tym potentatów). Zgadzam się z przedmówcą, ale po co sony ma wydawać nową konsolkę skoro dopiero co wyszedł Slim, a sprzedaż PSP na świecie w ciągu 3 lat przekroczyła już 30 milionów - wg mnie niebanalny do zdobycia wynik.

Pozdro

Opublikowano

ghost: moze i to cie smieszy, ale takie sterowanie (syphon filter) jest dla mnie nie do przyjecia, po 5 sekundach dalem sobie spokoj,(...) Niemowie ze gry na PSP sa zle, sa dobre vide: Patapon,MGS PO (+), GoW, Crisis Core, Dead Head Fred, w te gry gralem z bananem na twarzy, no ale ile mozna czekac, na kolejna dobra gre? Wystarczy spojrzec na nowego PE, no ile nowych gier na PSP zrecenzowali? Sony woli podarowac graczom kamerke, niz pozadny tytul :(

Wlasciwie to zle sie wyrazilem w poprzednim poscie, PSP nie umarlo i nie umze (nessa/famicoma przestali produkowac z 2 lata temu wiec nie ma tu o czym rozmawiac) przezywa teraz "brak gier",pytanie raczej powinno brzmiec: "ile ten okres będzie trwal ?", ale niestety czasem czlowiek musi sie rozstac ze swoją "małą czarną" będzie mi jej brakowalo ale "sila wyzsza" :( (...)

EDIT: w nowego naruto gralem myslalem ze sie zachlastam !! Tyle pięter!! kto to wymysil!!!!!

Edytowane przez ironspider

Opublikowano

nie, no spoko, masz zdanie do swojego zdania, po prostu rozwaliło mnie porównanie ze sobą akurat tych dwóch gier, które, jak w pysk szczelił, nie maja ze soba nic wspólnego :-)

Na marginesie - sterowanie w obu czesciach Syphon Filter'a na PSP to najlepsze co mogło sie tej grze przytrafic od poczatku serii - na poczatku moze trudno, ale z biegiem czas staje sie baaaardzo przyjemne i intuicyjnie, przynajmniej mi na tyle przypasowało, ze obie te gry rozpykałem z dziką wrecz ochotą na 100%, robiac wszystko co tylko dało się w nich zrobić - i, pomimo tych kilkudziesieciu godzin przy nich spedzonych, czuje straszny niedosyt. Ale to tylko moje prywatne zdanie

Opublikowano

porownojac sterowanie z syphona do mgsa po, to mgs powinien dostac nobla.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Heh, no właśnie, Pieczarka chyba jest prorokiem. Na początku było niedowierzanie, ale teraz... teraz coraz bardziej boję się, że ten okres posuchy się nie skończy. Bardzo liczę na święta bożego narodzenia, bo czuję, że z PSP jest jak z PS2: na początku słabo, ale jak dobrze się zgłębi w ten sprzęt, to można wyciskać grafę o której nawet się nie śniło (vide God of War, a wydaje mi się, że to i tak nie wszystko na co stać PSP). Jednak tutaj jak widzę nie zdążył się nawet rozkręcić i już krążą nad nim sępy... kiedy taki DS lśni pełnią blasku, PSP za to wydaje się dogasa...

Wszystko w złehj polityce Sony. PS2 może być nazywane sequelstation, to nawet wtedy było na niej masa jak nie genialnych sequeli, to wiele nowych serii, jak DMC, GoW, Burnout, Ratchet&Clank i wiele innych... a tutaj? Ile na PSP jest tytułów świeżych, oryginalnych, nie portów, nie kontynuacji, nie prequeli, sequeli i interqueli żerujących na popularności wersji z większych konsol?

Nawet najlepsze gry na PSP są w jakiś sposób mocno powiązane z większymi częściami, jak God of War, MGS... Fajnie jest mieć PES-a w kieszeni, ale brakuje tej konsoli exclusive'ów, czegoś, co będzie po prostu przyciągało do konsoli. Bo jedne Loco Roco i Patapony nie są jeszcze całą masą dobrych gier... Wystarczy popatrzeć na DS'a, nie dość, że jest tam masa kontynuacji Nintendowskich serii, to mimo wszystko zdażają się takie perełki, jak cała prawnicza seria (Phoenix Wright, Apollo Justice) oraz chociażby genialne The World Ends With You... brakuje mi na PSP gier, które będą wyzwalać jakieś większe uczucia...

I żeby nie było, nie jestem przeciwko PSP, ba, w momencie kiedy kupiłem ten sprzęt, nie chciałbym, żeby mi konał w łapach ;f.

EDIT: Chociaż jak tak pomyślę, to na PSP mogłyby wyjść jeszcze tylko dwie gry, nie wiem jakby to zrobili, ale jakby na PSP było...

Metal Gear Solid 3 oraz Gran Turismo 4 to zesrałbym się pod siebie i cały świat może przestać dla mnie istnieć, PSP może umrzeć i mogą o niej wszyscy zapomnieć, ale dajcie mi tylko te dwie gry w wersjach do schowania w kieszeń...

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano
  • Autor

Nie no, było kilka nowych, fajnych, niedocenionych gier - Field Commander, Pursuit Force, LocoRoco, Patapon, MetalGearAcid, Brave Story... To tylko kilka z pamięci wyłowionych, a na pewno jest tego znacznie więcej.

Opublikowano

nie wiem jak dla was ale od kiedy przesiadłem się na starsza siostrę PSP, na ps3 to niemal rozstałem się z PSP, doszło już do tego że moja PSP dowiedziała się o moim romansie z ps3, zaczęła mnie straszyć rozwodem, dzieci zabrała do siebie. jednak dziś odkryłem coś fantastycznego w swojej starej poczciwej PSP, mianowicie RADIO :o i znów jesteśmy razem jak przyzwoita katolicka rodzina ^_^

powoli będę pewnie odkrywał inne ciekawe gadgety w miarę upływu czasu, grunt to smakować je powoli, radio pokazało się już dawno ale dopiero dziś z nudów w pracy postanowiłem je sprawdzić. po prostu rewelacja.

Opublikowano

Mi się zdaje, że jednak umiera, tylko SONY mogło poratować PSP, ale chyba wszyskie siły skupiają na PS3 już, kompletnie nie widzę zapowiedzi nowych gier, nawet jak się coś pojawi na E3 to kiedy te gry wyjdą? Pod koniec roku? Może. Mimo to właśnie ponownie kupiłem tą konsolę, bo mam kilka ciekawych tytułów do zaliczenia. Everybody Golf 1 i 2 starcza mi na miesiące, do tego kilka RPGów :)

http://psp.ign.com/articles/883/883679p1.html ciekawy artykuł, niby nie umiera <_< John Keller "It's absolutely not dying."

Opublikowano

No właśnie też się nad tym zastanawiałem. I właśnie dlatego kupuje DS-a. Pobawiłem się ostatnio z tą konsolką z jakieś 30 minut i ... to wystarczyło. PSP jest niestety gadżetem, jakimś takim dodatkiem do PS3. DS jest konsolą idącą swoją drogą. Zauważcie, na DS-a wychodzi MAŁO odgrzanych '' kotletów '' z GCN lub Wii ( a na PSP ---> ta konsola ŻYJE tylko dzięki PS2 ). OK zgodzę się dużo gier na DS-a to praktycznie emulacja GBA, no ale PSP ma emulacje PSOne. I to mnie denerwuje właśnie w PSP sorry ale kto ogląda na tym filmy ( ja np mam kino domowe więc po co??!!) używa KAMERKI do robienia zdjęć ( no to SUPER pomysł SONY 1,3 MPix oł jeje !!!!!!!!!!!!!!!!!?) ok no muzyki to ja tam nawet posłucham no ale MP3 lub MP4 jest lepsze ( mniejsze, lżejsze itp itd)

http://www.onlygames.pl/news-nintendo_prez..._roku-1231.html

Ten link powyżej to PLAN WYDAWNICZY gier na Wii i DS-a do końca 2008 roku !!!! ( nie 2009 TYLKO 2008 roku !!!) Tego jest MNÓSTWO .... no a plan wydawniczy Sony PSP , oprócz nowego FF jeszcze NBA Live 09 i to chyba wszystko warte uwagi( oczywiście dla fanów kosza). Dlatego teraz wyjeżdżam do NIEMIEC , robie 2-3 tygodnie, postaram się sprzedać swoje PSP, no i kupuje DS-a ( no a w planach jest COMBO w postaci DS-a + XBOX360 zobaczymy ) PSP jak na moje DAWNO przegrało z DS-em , będzie żyło tak długo jak długo PS3 ( która też pomału traci do czołówki tylko 11,5 MLN sprzedanych sztuk, dla porównania -----> Wii 26 MLN ------> XBOX360 19 MLN ).

PS. Proszę mnie nie zrozumieć tak że(pipi) na PSP, nie ( sam posiadam tą konsolę ) tylko DENERWUJE mnie polityka SONY odnośnie tej konsoli ( co w przypadku DS-a nie ma miejsca ). Wybór konsolki? Najlepiej oby dwie:D:D:D jeżeli miałbym wybrać jedną to ...... THE WINNER IS .... DS :D

Opublikowano

Mi akurat podoba się emulacja z PSX'a i to nie wiesz jak bardzo (wielu innym też i dzięki temu właśnie zakupili ten sprzęt) Może i marnie jest z hiciorami na tą konsolke, ale jak raz na jakiś czas coś wyjdzie to i tak sie wszyscy zachwycają.... zawsze tak będzie ;) póki co to do przejścia na PSP mam jeszcze multum gier i nie zamierzam z niej rezygnować.

Pozdro

Opublikowano

To, że do przejścia jest masa gier...

Ktoś już powiedział to: Na NES-a mam jeszcze masę gier do przejścia. Ten sprzęt jeszcze żyje!!

Niestety coraz czerniej zarysowuje się przyszłość PSP... mam nadzieję że na jakiejś większej imprezie ta konsolka odżyje. Bo prawda, mam masę gier do przejścia, ale jakby takie GT4 Mobile wyszło, jakieś nowe MGS PO2, może następne Loco Roco, kilka świeżych gierek, jakieś nowe GTA... to by było fajnie. A tak to nic, kilka gierek majaczy na horyzoncie...

Opublikowano

W sumie to racja ale ..... zobacz. PSP SLIM = 620 zł + jakaś karta min. 2 GB = ok 50 zł. TO już masz 690 żł. Mówisz że używasz PSP do emulacji? PSX kosztuje z 50-100 zł możesz go sobie przerobić lub grać na oryginałach( a co przynajmniej na półce wygląda ładnie:D ) . Koszty gry na PSX na allegro to GROSZE!!! Ostatni widziałem DRIVERA 1 ( było 20 min do końca aukcji ) cały komplet ( instrukcja , gra , pudełko ) w stanie BDB za ... 6zł ( tak 6 zeta!!!! ---> sam się zdziwiłem!!!). Inne gry zamykają się w granicach 20-30 zł ( no ale to są HICIORY ). Więc chyba kupno PSX wyszło by ci TROSZKĘ taniej:D ( mam na myśli tylko i wyłącznie EMULACJE! ). Jedyny minus to że PSP weźmiesz w podróż no a PSX nie:P . POZdrawiam

PS. Dzisiaj wpadłem na inne COMBO -----> PSX + DS??? hmm .... :D:D:D

Opublikowano

Ale PSX nie wezmiesz do plecaka ani nigdzie indziej poza dom ;) A jak wezmiesz to potrzebujesz 230 i tv .

Opublikowano

post do usunięcia - pomyłka

@down: właśnie - gniazdko... W autobusie raczej sobie nie pogram :P

Edytowane przez Qjon

Opublikowano

To wtedy masz DS'a. A kupować PSP dla emulacji... jest nawet przenośny ekranik oficjalny od Sony do PSOne, tylko gniazdko, pad i możesz grac gdzie chcesz.

Opublikowano

no właśnie:D Dlatego ALBO kupuje XBOX-a 360 , albo DS-a ( to COMBO PSX+DS to żart oczywiście:D ). No ale tu mam problem z wyborem. Dwóch nie kupie to bez sensu. Bym się zastanawiał w co mam grać ( obie konsolę mają dużą bibliotekę gier ) . A właśnie jest jakiś TEMAT pt DS czy XBOX 360???? Chciałbym poznać opinie użytkowników. pZDR

Opublikowano

To jeszcze ostatnim offtopem powiem tak:

DS to konsolka przenośna, no wiadomo, weźmiesz ją gdzie chcesz. Na dodatek jest bardzo Nintendowska, ma wiele na pozór infantylnych i grywalnych serii.

Xbox 360 to konsola stacjonarna, do poważnego grania, ma Xbox Live, ma wspaniałą grafikę i wiele poważnych gier... sam wybierz.

Opublikowano

wyjdzie cos godnego uwagi w tym roku? Bo od god of war w sumie w nic nie grałem, musze sobie w koncu patapona albo silenta kupic bo kurzy sie to psp

Opublikowano

http://www.onlygames.pl/news-nintendo_prez..._roku-1231.html

wejdź tu i zobacz ile jest zapowiedzi na DS-a i Wii!!!!!!! PSP ci się kurzy i .... kurzyć ci się będzie. Ja niestety też ma PSP i chce go sprzedać i kupić DS-a. Masz dwie opcje do wyboru : wybierasz GADŻET ( czyt. PSP , które jest gadżetem PS3 ) lub KONSOLĘ ( czyt DS LITE ).

Wybór należy do ciebie......

Co do pytania to ..................... hmm ..................... niech pomyślę........................... nowy FF , no i może NBA Live 09 ( oczywiście jeżeli jesteś fanem koszykowki -----> ja nim jestem )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.