Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Scorp1on->pad od GC ma nazwe Wave Baird(nie wiem czy dobrze napisałem nazwe ale tak sie nazywa pad od GCN), co do reszty nie wiem bo nie chce mi sie szukać danych na temat padów od NES, DC.

Z tą sprzedażą to pewnie ma na to wpływ wielki to ze x0 był rok wcześniej i była to pierwsza konsola z HD i online graniem na masową skale, teraz wychodzi na to że na psn granie online jest biedniejsze bo nie ma cross vioce chata i tyle.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Może kiedyś będziesz miał przyjemność posiedzenia przy Super Mario Galaxy to już nigdy więcej zarówno nie będziesz mieć ku temu żadnych wątpliwości, jak i nie zrobisz błędu i nie olejesz tej platformy.

Oleję ciepłym moczem bo Wii to nie jest konsola o której myśle gdy mam ochotę na porządne giercowanie. Wii to wspaniale sprzedający się gadżet zalicany do konsol bo zrobiła go firma o bogatych konsolowych tradycjach. I tak, urażonych jaśnie fanów Nintendo i Wii, którzy zaraz zawarczą też mam w dup.ie. Nie interesuje mnie ich fascynacja tym małym białym pudełeczkiem.

teraz wychodzi na to że na psn granie online jest biedniejsze bo nie ma cross vioce chata i tyle.

Większośc akcji związanych z wykorzystaniem online na PS3 jest gorsze od Xboxowego rozwiązania. Takie akcje jak errory połączenia, zwiechy przy jednoczesnym graniu i połączeniu online, przeciągające się pobieranie ogromnych (chociażby 200MB ciągnące się z "modemową" prędkością) łatek do gier trwające czasem dobre kilkadzisiąt minut to wszystko wady nie występujące na usłudze XBL. Ale to tylko wierzchołek góry lodowej.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Scorp1on->pad od GC ma nazwe Wave Baird(nie wiem czy dobrze napisałem nazwe ale tak sie nazywa pad od GCN), co do reszty nie wiem bo nie chce mi sie szukać danych na temat padów od NES, DC.

Z tą sprzedażą to pewnie ma na to wpływ wielki to ze x0 był rok wcześniej i była to pierwsza konsola z HD i online graniem na masową skale, teraz wychodzi na to że na psn granie online jest biedniejsze bo nie ma cross vioce chata i tyle.

Wavebird - tak nazywa sie bezprzewodowy pad, informacji o zwyklym nie moge znalesc. Jak sie wpisze "gamecub pad/controller" to pokazuje klasycznego pada zas "Wavebird" tylko tego bez kabla :).

Opublikowano

Z tymi łatkami sie zgodze ale z tego co mi wiadomo na x0 sie nie płaci za łatki tylko za granie online, wiec to możesz włożyć do wora " złe rozwiązania OS w PS3", ciekawe że masa gier(exów) na x0 hula na serwerach p2p i wiadomo że jak host ma ujowy net to reszta cierpi.

Scorp1opn->Heh to znaczy że tylko Sony zaczeło nazywać pady a potem Nintendo.

Edytowane przez f5k

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka? Od kiedy to gracze kupują jeden tytuł zamiast innego patrząc na ergonomię/budowę pada?

Wiele osób z ankietowanych, na pewno ma 2 konsole, PS3 i X0, jeśli wychodzi fajny fps (COD MW2), to jednak patrzysz na rzeczy typu pad i usługa sieciowa.

Opublikowano

Scorp1opn->Heh to znaczy że tylko Sony zaczeło nazywać pady a potem Nintendo.

Dla mnie to nie ma znaczenia czy nazywa sie Sixaxis/DS czy "xbox 360 pad" - liczy sie aby byl dobry w uzyciu. Sam gram sobie w jakies proste gierki na takim padzie za 5zl ktory wygralem na Prizee - spisuje sie idealnie do emulatorow.

Opublikowano

Pierwszy pad z Xa1 nazywał się BigBen, potem była "S"ka. Czy to coś zmienia? Oczywiście że nie..

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Pierwszy pad nie nazywał się BigBen.Bigben to tylko firma która między innymi robiła pady działajace z xboxem (nie te podstawowe dodawane do zestawu).To tak jakby nazwać pierwszego pada do PSX-a Logitechem bo mozna było sobie takiego dokupić ;)

Opublikowano

Posiadacze X1 duzego pada nazywali balonem, kiedys wydawal mi sie wygodny od S, gdy po roku grania na 360 dostalem balona - mysle jak mozna bylo na tym grac :).

Opublikowano

Pad do Xboksa miał nazwę BigBen, padłem. To prawie jaki ci ludzie, którzy mówią, że NES to była japońska wersja Pegazusa.

Opublikowano

Znienawidzony przez fanatyków Microsoftu Uncharted 2 wybija się ponad skalę:

http://n4g.com/ps3/NewsCom-394102.aspx?CT=2

Co wy na to Xboje? Jest taki hit na Xa? ;)

PS: Oczywiście sobie żartuję. Jeżeli weźmiemy pod uwagę nazwę magazynu (PSM3) to możemy jakąkolwiek obiektywność albo dziennikarską "odpowiedzialność" wyrzucić przez okno.

Opublikowano

Jakim trzeba być debilem, żeby dać oficjalnie taką ocenę :lol:

Opublikowano

Phi tez mi cos, w CDA dali raz ocene 0 albo 0,5 (po raz 1 w historii) nikt nigdy nie slyszal o mozliwosciach takich skal.

Od siebie dodam ze konkurencyjny OXM tez slynie z "kfiatkow" (recenzje KOF XII przytocze, ocena co prawda pewnie byla trafna, ale sama recke pisal koles totalnie nieobeznany z tematem).

Opublikowano

Pad do Xboksa miał nazwę BigBen, padłem. To prawie jaki ci ludzie, którzy mówią, że NES to była japońska wersja Pegazusa.

Pegazus jak pegasus, nie wiem czy to japońskie, ja swego dostałem w 1994 ze sklepu zakupionego za kwotę ok 170zł

Pegasus to był legalny sprzęt na bazie nesa, sprzedawany w sklepach z instrukcją i gwarancją. na kartonie czy na instrukcji też było logo i napis Licencja od Nintendo, jak znajdę jeszcze na strychu to zrobię foto. Późniejsze klony na bazarze to już nie.

Opublikowano

Phi tez mi cos, w CDA dali raz ocene 0 albo 0,5 (po raz 1 w historii) nikt nigdy nie slyszal o mozliwosciach takich skal.

Od siebie dodam ze konkurencyjny OXM tez slynie z "kfiatkow" (recenzje KOF XII przytocze, ocena co prawda pewnie byla trafna, ale sama recke pisal koles totalnie nieobeznany z tematem).

A kogo interesują recki gier z OXMa i PS3M? Jeśli kogoś serio interesują i się nimi sugeruje to... żal mi go.

Opublikowano

Znienawidzony przez fanatyków Microsoftu Uncharted 2 wybija się ponad skalę:

http://n4g.com/ps3/NewsCom-394102.aspx?CT=2

Co wy na to Xboje? Jest taki hit na Xa? ;)

PS: Oczywiście sobie żartuję. Jeżeli weźmiemy pod uwagę nazwę magazynu (PSM3) to możemy jakąkolwiek obiektywność albo dziennikarską "odpowiedzialność" wyrzucić przez okno.

Pierw pomyslalem 21/100. PS3M tez KZ2 dalo 100%. Oceny ocenami, bardziej chodzi o sukces gry niz to ze ma srednia 90% jak KZ2 lecz gra nie byla takim sukcesem jak kazdy sobie to wyobrazal.

BTW Oficialne pisemko PS3 dalo 100% przy

- LBP

- MGS4

- KZ2

- UN2

;)

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
Pegasus to był legalny sprzęt na bazie nesa, sprzedawany w sklepach z instrukcją i gwarancją

Made by kolesia od Hop Coli ;).

Co do jego legalności ... Tere fere :P.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

BTW Oficialne pisemko PS3 dalo 100% przy

- LBP

- MGS4

- KZ2

- UN2

;)

A co, te gry nie zasługują na uznanie? ;)

Opublikowano

Dlatego napisałem:

Mój post był oczywiście czystą prowokacją coby trochę rozruszać temat ;)
Opublikowano

Szkoda że nikt nic nie pisze o recenzjach IGN i Eurogamera GT Mobile PSP. Chyba się potnę, jeżeli z równie naiwnym nastawieniem co w tym przypadku Polyphony wypuści GT5 gdzieś pod koniec tego roku.

Opublikowano

PD zaczyna wkur.wiać od czasów GT 4 tak mniej więcej. Stali się czarną owcą w obozie Sony. Nie wiem co oni sobie myślą, ale daleko tak nie ujadą. Powinni ich sprzedać MS-owi, taki koń trojański.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.