Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Przy tym modzie CE3 na konsole wygląda jak (pipi) :P Ale wiemy przynajmniej czego możemy się spodziewać w kolejnej generacji konsol :)

Opublikowano

Chyba nawet więcej możemy się spodziewać po następnej generacji konsol. W końcu tak szybko jej nie zobaczymy więc kto wie jak będą wyglądały szpile na PC gdy w końcu do tego dojdzie.

edit: żenua, co mniej znane serwisy internetowe licytują się kto da mniej Halo: ODST. Następny w kolejce jest niejaki Wiispace http://www.wiispace.com/?p=vB24506

Edytowane przez t3xz

Opublikowano
Przy tym modzie CE3 na konsole wygląda jak (pipi)

CE3 się chowa bo to konsolowa wersja CE2. Ale ten mod pokazuje jedynie jak bardzo można "podciągnąć" oprawę z Crysisa. To nadal nie jest poziom jaki będziemy, zapewne, oglądać za 2 lata po premierze jakiegoś całkowicie od podstaw zrobionego pecetowego silnika. To wygląda olśniewająco ale uwierzczie mi - nowa generacja game engine'ów będzie większym przeskokiem jakościowym i technologicznym. BTW nie wiem czy ktoś zauważył na tym filmiku pełne samocieniowanie KAŻDEGO obiektu występującego w danej sekundzie na ekranie. Coś pięknego. Przechodzisz koło źdźbła trawy oraz kamienia, a one mają realistycznie wyglądający, połamany cień rzucany zarówno na podłoże jak i nam samych siebie. Absolutne cudo. Po takich filmikach widać, że ta konsolowa generacja się graficznie kończy. Przecież to jest mod do pecetowego engine'u z 2007 roku, a jego działanie możliwe jest dlatego, że na rynku desktopów są potężne układy CPU i GPU, znacznie potężniejsze od tych konsolowych. U2, ME2, GOW3, GeOW3 i giganci podziękują za uwagę zapowiadając PS4 i trzeciego Xboxa.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

A ludzie się boją, że w kolejnej generacji konsol nie będzie dużego przeskoku jakościowego :P

t3xz: Niech wszyscy wystawiają i po 0/10, tym śmieszniej będzie jak się 4-5mln kopii w ciągu miesiąca na świecie rozejdzie :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Idąc do kibelka wziąłem pierwszą lepszą PE coby się nie nudzić ;) I przeglądając ją natrafiłem na artykuł o GDC (numer 141) a pod nim notatka o konsolowej wersji CE3. Tuż obok bloku tekstowego takie oto zdjęcie:

crysis_tod_art_339kdpl.jpg

A podpis do tego foto głosi: Woda w CE3 wygląda niesamowicie. :huh: To zdjęcie możemy oglądać jako jeden ze screenów prezentujących mod do Crysisa z linku, który podał kilka postów wyżej Scorpion.

Brawo jasiu, a raczej brawo Ural (On jest autorem tekstu więc to on wybierał zdjęcia do tego tekstu). Po raz kolejny na łamach PSXE dajesz do zrozumienia czytelnikom jakim to amatorem jesteś.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

ciekaw jestem kto jeszcze będzie się wspierać,że Crysis jest brzydszy,ewentualnie porównywalny do Uncharted1 lub Killzone 2 :D Wiadomo,że podstawowy Crysis tak nie wyglądał ale ten mod pokazuje jaką gigantyczną przewagę mają teraz komputery nad konsolami.Na konsoli by było super musi gra mieć masę sztuczek udających zaawansowane operacje,korytkowe miejsce akcji itp.NA pc idzie wszystko otrzymać bez przekłamań.

Swoją drogą nie wierzę,że Rage konsolowy będzie wyglądać tak jak na shotach,upierdolą pewnie masakryczne dużo szczegółów by to konsole pociągły.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
Pegasus to był legalny sprzęt na bazie nesa, sprzedawany w sklepach z instrukcją i gwarancją

Made by kolesia od Hop Coli ;).

Co do jego legalności ... Tere fere :P.

Nie wiem co ty miałeś ale org. pegazus wyglądał tak

http://www.allegro.pl/item701873718_oryginalny_pegasus_pegazus_nintendo.html

może mylisz to z klonami

Edytowane przez goggy

Opublikowano

O fak, miałem oryginalnego pegasusa. Nic dziwnego, że wytrzymał pięć lat. Muszę go poszukać, może nadal działa.

Edytowane przez jarken

Opublikowano

t3xz: Niech wszyscy wystawiają i po 0/10, tym śmieszniej będzie jak się 4-5mln kopii w ciągu miesiąca na świecie rozejdzie :)

Haha, dokładnie. Nie zawsze wysokie oceny branżowych pism są gwarantem sukcesu w sprzedaży ratalnej. Dobrym przykładem jest choćby GTA Chinatown Wars.

Opublikowano
Haha, dokładnie. Nie zawsze wysokie oceny branżowych pism są gwarantem sukcesu w sprzedaży ratalnej. Dobrym przykładem jest choćby GTA Chinatown Wars.

Miałeś na myśli sprzedaż detaliczną, tak?

Opublikowano

Lol, co ja napisałem. Chyba przemęczony jestem. e: Użyłem ratalnej jakby była angielskim odpowiednikiem retail sale.

Opublikowano

Wielkimi krokami zbliża się ulewa. Zapowiada się potężnie: posępne, czarne chmury ogarniają branżę: cień zapada na tych, którzy uważają gry za rozrywkę czysto komercyjną, ciche grzmoty zamykają usta tym, którzy uważają gry za dziecinadę. A już niedługo wraz z deszczem spadnie na gry brzemię "dojrzałości".

Czy aby na pewno? Czy, być może, z dużej chmury spadnie mały deszcz? I jak zrozumieć określenie terminu "dojrzałość" w grach? Czy będziemy mogli powiedzieć o grze, że jest "dojrzała" bo zobaczyliśmy (doświadczyliśmy?) w niej stosunek seksualny?

Opublikowano

Piłeś coś ? :rolleyes:

Opublikowano

Co sie zaczyna dziac w tym temacie, to przechodzi ludzkie pojecie. Od demagogi po teksty na miare inwokacji Mickiewicza.

Opublikowano

To jak to jest z tymi pegasusami?

ktore sa orginalniejsze a ktore nie? bo moj tak wyglada: http://farm4.static.flickr.com/3560/3906749583_d258abffd1.jpg (juz ma 17 lat i nadal dziala skubany)

i nie moge znalesc zadnego info o nim

Opublikowano

masz takie samo biurko jak ja... tylko moje jest wytarte bardziej!

Opublikowano

To jak to jest z tymi pegasusami?

ktore sa orginalniejsze a ktore nie? bo moj tak wyglada: http://farm4.static.flickr.com/3560/3906749583_d258abffd1.jpg (juz ma 17 lat i nadal dziala skubany)

i nie moge znalesc zadnego info o nim

no nie ma czegos takiego jak "legalny pegazus" - jest tylko podrobka nesa produkowana na tajwanie, ktora sie nazywala pegasus i klony tegoz - podrobione podrobki ;)

Opublikowano

Gdzies czytalem, ze mieli pozwolenia, zeby legalny soft od N smigal na pegazordach.

Opublikowano

Tych nowych pegazusów na Allegro po 30zł z kilkudziesięcioma grami na jednym kardridżu to pełno sprzedają. Może sobie kupić i czasem dla jaj pograć, he he he :)

Opublikowano

Co sie zaczyna dziac w tym temacie, to przechodzi ludzkie pojecie. Od demagogi po teksty na miare inwokacji Mickiewicza.

Jak to jeden z GSRów mi ostatnio powiedział - "ten temat to jest jeden wielki żart" więc demagogia czy teksty na miarę inwokacji Mickiewicza wpisuja się idealnie w jego założenia. ;)

Edytowane przez Gooral

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.