Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kajam się. Już nie będę się wypowiadał w tym temacie i puszczę mimo uszu obraźliwe teksty kierowane do mojej osoby. Równocześnie nie mam sobie nic do zarzucenia - poza offtopem - ponieważ nikogo tutaj nie obraziłem. Nie wypowiadam się tutaj jednak jako moderator, choć niektórym się tak zdaje.

Mimo to - przepraszam.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Stary ja Cie nawet popieram ;) ale serio to nie miejsce do dyskusji na ten temat i robienia mega offtopu.Tym bardziej,że to do niczego nie doprowadzi i było z tego takie błędne koło

Opublikowano

Gra zapowiada sie na interesujaca pozycje (HR) ale duzo o niej nie wiem poza tym ze bedzie na PS3 ;). W Farenhajcie fajnie sie gralo na poczatku, ciekawy sposob, itp ale potem mnie denerwowalo kilka opcji do wyboru (brak czasu by wszystkie sprawdzic inaczej mowiac trzeba by gre przechodzic kilka razy by sprawdzic rozne scenariusze ale w takiej grze frajda nie jest powtorne przescie - podobnie jak takie przygodowki point'n'click). W dodaku tam sterujemy zloczynca jak i dobrymi co w moim odczuciu troche niszczylo gre bo wiem co zrobilem jako zlym ale jak bede gral dobrymi to czy wybrac opcje 1 bo wiem ze to zrobilem a moze ta druga by wprowadzic dobrych w blad. Potem te ludziki kosmiczne + QTE... Sama gra byla bardzo fajna ale przez pewien czas. Nie lubie jak gra narzuca duzo drog - wole 3 - dobra, neutralna, zla czyli 3 zakonczenia.

Gra zlozna z samego QTE jest np. Dragon Lair na DVD ;)

Opublikowano

Szkoda, ze z zaprezentowanych materialow Alan Wake jawi sie jako strzelanka tpp, z elementami przygodowki. Sadz, ze HR bedzie gra bardziej dojrzala, a czy lepsza to sie okaze. Z drugiej strony wole obejrzec np Se7en niz siedziec przed konsola i sluchac dialogow, czasem wciskajac cos co wyskoczy na ekranie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Alan bedzie psychologicznym thrillerem w dobrze juz graczom znanych ryzach (TPP, strzelanie w sposób obserowowany w wielu innych grach akcji) i nie sili się na nic odkrywczego. Zaskoczenie może być od strony fabularnej. Ma być mocnym, porządnym kawałkiem scenariusza i dla twórców jest to najważniejszy cel. Podkreślają to w każdym wywiadzie i wiedząc co pokazali w dwóch częściach Payne'a mają u mnie pełen kredyt zaufania. Nawet jeśli schemat rozgrywki będzie wypraną z innowacyjności kalką pomysłów zebranych z innych gier, to właście warstwa merytoryczna może pokazać prawdziwą jakość Alana. Na koniec dodam, że z Heavy Rain łączą go przybliżona data premiery, ciężki klimat i ekskluzywność dla konkurencyjnych systemów. Ten pojedynek, która gra będzie lepsza od drugiej, wymyślili gracze na forach. Całkiem niepotrzebnie, moim zdaniem.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Wiesz gooral wszystko fajnie masz racje, tylko zeby miedzy strzelaniem, eksploracja, ciezszymi klimatycznie momentami zachowano odpowiednie proporcje. Nie byloby fajnie, gdyby Alan biegal po lesie i strzelal do pokrak w masowej ilosci.

Ha, reklama shifta w tv.

Sprzedasz ME, bo na PM nie odpisujesz ;]

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W świetle nowych materiałów dowodowych dorzucam swoją cegiełkę w kłótni Czekolada vs Grigori nt. kto lepiej wie co Cage miał na myśli.

Za PSX Extreme, artykuł o Heavy Rain by Koso, s. 28:

"Chciałbym, żeby każdy Gracz przeszedł Heavy Rain jednokrotnie. Ponieważ takie jest życie. Można w nim zagrać tylko raz... Dlatego chciałbym, by właśnie tak doświadczyli tej gry ludzie" - mówi David Cage.

Opublikowano

To zdjęcie możemy oglądać jako jeden ze screenów prezentujących mod do Crysisa z linku, który podał kilka postów wyżej Scorpion.Brawo jasiu, a raczej brawo Ural (On jest autorem tekstu więc to on wybierał zdjęcia do tego tekstu). Po raz kolejny na łamach PSXE dajesz do zrozumienia czytelnikom jakim to amatorem jesteś.

Normalnie nie wchodzę w takie infantylne dyskusje, ale tym razem wypada coś sprostować. Tak więc drogi Czesiu pewnie Cię zaskoczę, ale w PE rzadko kiedy to autor tekstu dobiera fotki. Zwykle robi to skład. I tak było w tym właśnie przypadku. Nie zmienia to faktu, że i tak biorę w obronę tutaj skład właśnie, bo chłopaki czasem mają mało czasu na złożenie jakiegoś tekstu, więc jakaś pomyłka trafić może się zawsze. Na przyszłość sugeruję się nieco doinformować, bo gdybym faktycznie nie był amatorem (różnych specyfików), mógłbym się nawet poczuć urażony :). Pozdro i nie grzesz więcej.

Opublikowano

No tak zapomniałem, że "swoich" się zawsze broni. Weź ich jeszcze, Marian, obroń przed kolejną gafą w postaci screena z DLC Pinnacle Station do Mass Effect w tekście o Mass Effect 2. I to wszystko w nowiutkim 146 numerze. Wstydzić się za nich powinieneś zamiast ich bronić bo PE to nie gazetka niedzielna a największe pismo konsolowe w tym kraju (Profesjonalizm tu powinien być w każdym aspekcie). Za swoje bajki o oprawie Crysisa opowiadane na łamach PE (Juz wiesz dlaczego cię uważam za amatora) też ci powinno być wstyd.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Fajna niunia :wub:

Jak tak oglądałem ten filmik w całości to sobie pomyslałem, ze Natal jest wręcz stworzony dla Japończyków. Kto wie czy nie wykombinują barów z Natalem tak jak są bary z maszynami karaoke w każdym pokoju :P

Z innej mańki, MS kupuje EA :P

http://news.vgchartz.com/news.php?id=5286

Pewnie zwykła plota, swoją drogą byłaby to zła wiadomość dla gamingu, nie potrzebny nam monopolista.

Opublikowano

Yes, yes, yes wtedy juz na pewno trylogia Mass Effect nie wyszłaby na to kupiaste PS3 (Bo na dzień dzisiejszy to nic z EA nie wiadomo) ;)

BTW na duże 2K miało chrapke ogromne EA. A takie ploty tylko pokazują, że Microsoft jest przezaj.ebiście bogatą firma jeśli może kupic takiego molocha.

Hehe skończyłyby się fifki na PS3, NBA, A. Football i inne sportówki. Ponadto na konsolę sony nie byłoby zapewne kolejnych Dead Space'ów, Mirrors Edge'ów, kiszkowatych NFSów (To akurat zaleta) czy RPGów od Bioware. Zawsze wam sonowcy pozostałoby zagrać w niektóe z tych gier na PC (Xpadder loading i jechane).

Opublikowano

Nie wspominając o tych wszystkich nowych IP nad którymi EA pracuje, mają wypuszczać po 2-3 nowe co roku, czyli nad kilkoma muszą już pracować.

Ale plota jak dla mnie na 95%, zresztą jak na innym forum ludzie wspominali, międzynarodowe mechanizmy hamowania monopolu pewnie by zadziałały.

A co do zamożności, z tego co zrozumiałem to Sony jest 3 razy więcej warte od MS, ale MS ma gigantyczne zyski, w zeszłym roku fiskalnym 17 miliardów $, a Sony "tylko" 3.

Kryzys sprzyja takim plotkom i wbrew pozorom takim transakcjom, jeżeli jedna firma radzi sobie w dobie silnego kryzysu i poszerza swoją ekspansję to w okresie odbicia dostaje ogromnego kopa.

Opublikowano

nie mozemy zapomniec ze MS ciagnie nie mala kase z rynku systemow komputerowych. wkoncu tam tez maja wiekszosciowy udzial.

MS juz pokazal ze moze sypnac groszem jak mieli chrapke na takiego Yahoo.

ps. takich plot kryzyzowych jest wiecej :P

typu Nvidia wykupuje Ati/amd.

Wtedy xbox nie wiem od kogo by mial uklady graficzne ;P chyba ze sami zaczna montowac ;D

Opublikowano

Uklad graficzny do nowego X'a projektuje IBM :P Widać nie tylko Nvidia i AMD potrafią takie sztuczki.

A te ploty o których mówisz np. taka że Nvidia kupuje AMD to pierwszoplanowy fake, który nawet nie może podszywać się pod prawdę, taka transakcja byłaby nie możliwa, zostałaby zablokowana z uwagi na to, że oznaczałaby monopol na rynku, a tego zabrania prawo międzynarodowe.

Opublikowano
Yes, yes, yes wtedy juz na pewno trylogia Mass Effect nie wyszłaby na to kupiaste PS3 (Bo na dzień dzisiejszy to nic z EA nie wiadomo) ;)

BTW na duże 2K miało chrapke ogromne EA. A takie ploty tylko pokazują, że Microsoft jest przezaj.ebiście bogatą firma jeśli może kupic takiego molocha.

Hehe skończyłyby się fifki na PS3, NBA, A. Football i inne sportówki. Ponadto na konsolę sony nie byłoby zapewne kolejnych Dead Space'ów, Mirrors Edge'ów, kiszkowatych NFSów (To akurat zaleta) czy RPGów od Bioware. Zawsze wam sonowcy pozostałoby zagrać w niektóe z tych gier na PC (Xpadder loading i jechane).

Wyszedł Xboj z ciebie.

Opublikowano
nie mozemy zapomniec ze MS ciagnie nie mala kase z rynku systemow komputerowych. wkoncu tam tez maja wiekszosciowy udzial.

Sony sprzedaje tylko konsolki i TV? Otoz nie

Opublikowano

Wyszedł Xboj z ciebie.

Ale nie większy niż twoja kluka.

<:P>

Edytowane przez Gooral

Opublikowano
Sony sprzedaje tylko konsoli i TV? Otoz nie

tutaj chyba tez cos takiego idzie, ze np MS wszystko chyba trzaska jako jedna marka. a Sony powydzielalo sie jako "niezalezne" spolki

chyba ze bredze bez sensu ;p

Opublikowano

Bredzisz bez sensu.

Opublikowano

Jakby nie patrzeć, Sony produkuje chyba wszystko, co tylko prąd może pożerać i jeszcze więcej, bo przecież jest oddział Sony od muzyki, od filmów i kij jeszcze wie od czego, to jest dopiero moloch. Żeby porównanie było obiektywne należałoby porównać dochody/obroty/zyski co tam chcecie TYLKO komórek odpowiedzialnych za gry i konsole danych firm.

Co do kupienia EA przez Microsoft - gdyby do tego doszło, byłby to pewny koniec PS3 i prawdopodobnie nawet wyprzedzenie Wii. Xbox 360 byłby najsilniej supportowaną konsolą, a stosunek dla PS3 i Wii byłby mega niekorzystny.

Opublikowano
Ale nie większy niż twoja kluka.

<:P>

Kluka to nos? Bo nie wiem czy mi google dobrze tłumaczy sens tego posta. Jak tak to wypraszam sobie! To wyjątkowo mały i śliczny kartofelek ;)

Opublikowano

WY nawet nie zdajecie sobie sprawy, że ta plotka jest mega brednią.

Przecież to jest nie możliwe, nikt nie jest w stanie ich kupić.

EA to jedna z największych firm growego rynku, wystarczy rzucić okiem na ich gry: Madden, Fifa, NHL, NBA, Battlefield, Medal of Honor, NFS, Skate, Burnout, Mirrors Edge, Dead Space, Mass Effect, Rock Band czy inne słabsze, ale bogate Sims czy Harry Poter.

Większość z tych serii wychodzi na PSP, PS2 i PS3 - więc stracili by połowę przychodów gdyby Ms ich wykupił.

Nonsens, ale dobry materiał dla fanbojów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.