Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie zapominaj o Midnight Club 4:LA kocham tę serie :D

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

no właśnie.... czyli widzisz całe 3 TYTUŁY!!!!!! OŁ YEAH .... nic tylko brać całymi garściami !!!!

Opublikowano

Szczerze mówiąc chyba po raz pierwszy piractwo przyczyniło się do śmierci konsoli i jeśli sony szybko czegoś nie zrobi to psp już długo nie pociągnie :wkurzony: <_<

Opublikowano

Gdyby piractwo mialo az taki wplyw na zywot konsol, to DS juz dawno bylby martwy ;]

Opublikowano

No bądźmy szczerzy na ds cały czas coś wychodzi większy hit lub mniejszy np.Grid jest na ds a na pap nie ma itd, RoL jeśli nie piractwo to co?

Opublikowano

sony zamiast skupić sie na grach :) wydaje co chwile nowy kolor psp , oczywiscie nie u nas :(

brak nowych gier (same kotlety) , nie licząc patapona :)

dla mnie osobiście emulacji psxa mogło wcale nie byc :( co chciałem to skonczyłem na szaraku :)

a psp umarło po przejciu kratosa i poszło na sell <_<

sony olało psp skupiając sie na ps3

niestety...

Opublikowano

a ja na psp wciąż grami gram i gram i lista gier ciągnie się aż do Honolulu :) na brak gier nie narzekam choć od jakiegoś czasu suszy i to zdrowo. na ten "gadżet" nic ciekawego nie zapowiadają.

A z textami typu: psp-gadżet, NDS-konsola to sobie daruj chłopie. Dla mnie DS to wielka dymiąca qupa,popierdółka z wyglądem zabawki dla dzieci. Cooking mama rulez xD Nie znalazłam na nią ani jedej gry godnej uwagi. Większe atrakcje mam na komórce;>. Jak widac takie opinie nie są miłe prawda? Co nie oznacza,że ta konsola jest zła i nie odradzam komuś jej kupna tylko dlatego,że gry na nią MI nie pasują.

Opublikowano

Nie no niektórzy z "dyskutantów" w tym temacie są zabawni. Nie rozumiem tego co starają się udowodnic, narzekają na PSP - że gier brak (taaa jasne...), że to i tamto jest źle itd. No to w takim razie po cholerę kupili to PSP? Nie lepiej zaopatrzyć sie w DS i w tamtym dziale spamowac jaka to konsola Ninny jest cudowna i zbawcza dla świata? (nie żeby miał coś do DSa)

Nie wiem czy niektórzy powzięli sobie za punkt honoru udowodnienie światu ze PSP umarło/umiera, że na tą konsole wyjda tylko 3 gry (polecam sprawdzić plan wydawniczy), a na NDSa wychodzą miliony, jak nie miliardy gier na tydzień (a ile z tego to nie jakies treningi mózgu czy inne polepszacze urody albo po(pipi)ki na jeden raz?), i że jak chcesz pograć to PSP sie do tego wcale nie nadaje?

Jak ktoś nie ma w co grac to polecam kupować orginaly, wtedy przez dłuższy czas będzie miał w co szpilac na PSP :)

IMO Sony trochę sie zagubiło i nie bardzo wiedza co teraz zrobić z PSP. Moze sie odnajdą, moze nie. Moze za rok będziemy mieli na rynku PSP2. Myślę jednak, ze za duzo to nie zmieni - przynajmniej dla mnie, bo jest jeszcze sporo gier w które chce pograć na moim handheldzie (czy z PSXa czy z PSP, nieważne), a pewnie jeszcze kilka(naście) wyjdzie za jakiś czas.

Jak dla mnie możecie sobie prorokować śmierć PSP, ja mam w co grać i jeszcze będę miał prze jakiś czas. A znudzonym tą konsolką życzę prezentu w postaci nowiutkiego DSa ;)

Edytowane przez the_m

Opublikowano
Nie wiem czy niektórzy powzięli sobie za punkt honoru udowodnienie światu ze PSP umarło/umiera, że na tą konsole wyjda tylko 3 gry (polecam sprawdzić plan wydawniczy)

Ok, znajdz mi na tej liscie przynajmniej 5 potencjalnych hitow. Ja tam jakos nie widze zbyt wielu killerow. Ok, wyjdzie drugi Puzzle Quest, PES 2009, dwie czesci Star Ocean, Midnight Club i kilka innych, ale zaden z tych tytulow to nie exclusive. Ja tam na razie nie rozpaczam, bo na PSP jest sporo gier, w ktore jeszcze nie gralem. Trzeba jednak przyznac, ze na dzien dzisiejszy lista wydawnicza wyglada biednie. Licze na E3 i ewentualne zapowiedzi jakichs ciekawych gier. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode.

a na NDSa wychodzą miliony, jak nie miliardy gier na tydzień (a ile z tego to nie jakies treningi mózgu czy inne polepszacze urody albo po(pipi)ki na jeden raz?)

Fakt, sporo tego syfu sie pojawia, ale zauwaz, ze oprocz wirtualnego kucharza i symulatora masturbacji wychodza takie gry, jak np. Final Fantasy Tactics Advance 2, czy Guitar Hero On Tour. Zreszta nie ma co pisac o konsoli Nintendo, bo to temat o PSP ;P

Opublikowano
Ok, znajdz mi na tej liscie przynajmniej 5 potencjalnych hitow. Ja tam jakos nie widze zbyt wielu killerow. Ok, wyjdzie drugi Puzzle Quest, PES 2009, dwie czesci Star Ocean, Midnight Club i kilka innych, ale zaden z tych tytulow to nie exclusive.
Moze zacznijmy od tego, czy exclusivy to jedyne gry w które warto grac na PSP? IMO, nie! Oczywiście, ze mozna pograc w nie na innych systemach ale my tu mowimy tylko o PSP.

Nadchodzące dobre gry (przynajmniej na takie się zapowiadających) - dość subiektywnie: SO1, SO2, FF Dissidia, Destroy All Humans! Big Willy Unleashed (prawie-exclusive), MH2 (oficjalnie), Star Wars: The Force Unleashed (prawie-exclusive), KH, Yggdra Union, BUZZ!, Valhalla Knights 2, Tom Clancy's EndWar, MGS Digital Graphic Novel 2, Gran Turismo Mobile (w sumie to możne nie być), Phantasy Star Portable, Hot Shots Golf: Open Tee 2 i jeszcze kilka multiplatforma jak PESy, NFSy itd. Nie jest to oszałamiająca lista, w sumie to niedawno plotkowano coś o LocoRoco 2 i MGSie na wzór PO, może będzie tego więcej.

Co do tych gier na DSa to owszem jest kilka, które bym chciał zobaczyć na PSP - Phoenixa, FF 3, 4 i Tacticsa A2, The World Ends With You, NG; a reszta? Reszta to po(pipi)ki , symulatory kapcia, polepszacze wszystkiego itp. Jak komuś pasuje niech kupi DSa i nie spamuje tematu :)

PSP i tak umrze, wcześniej czy później... mnie na razie obchodzi to ze ma w co grac jeszcze. Zobaczymy moze Sony się obudzi i na E3/TGS zaserwuje parę fajnych zapowiedzi :)

Edytowane przez the_m

Opublikowano

@up

z tych gier co wymieniles mnie np interesuja tylko SO1/2,FFD,KH,Phantasy Star Portable ( lecz pewnie nie bedzie to prawdziwy mmorpg wiec moge ten tytul wywalic ) , GT Mobile ( oby wyszlo ;> ) i to by bylo wszystko z listy zapowiadanych gier .

Na tej liscie od Ign'u widzialem "Devil May Cry Series", ciekawe ciekawe ;p Ofkoz po cichu licze na takie gry jak Loco Roco 2 , pelnoprawny MGS bo na moja zachcianke czyli Front Mission raczej sie nie doczekam =D ( chodzi mi tu o 4/5 czesc badz cos nowego )

Ogolnie to z pewnych gier widze same Jrpg , to tez nie jest zle jedna gierka na 20h minimum starczy ;D

Opublikowano

powiedzmy,że na psp jest ok. 100 tytułów godnych uwagi a na każdą z gier wydacie ok 100zł. Nie macie w co grać? Proponuję ściągać gry z PÓŁEK SKLEPOWYCH.

Opublikowano

takich naprawde godnych uwagi jest okolo 40-50

no juz nie przesadzajmy :)

Opublikowano
powiedzmy,że na psp jest ok. 100 tytułów godnych uwagi a na każdą z gier wydacie ok 100zł. Nie macie w co grać? Proponuję ściągać gry z PÓŁEK SKLEPOWYCH.

NIENAWIDZĘ takich wypowiedzi jak Twoja. Normalnie sobie kupię NES'a, ILE JESZCZE GIER NA NIEGO NIE SKOŃCZYŁEM!!!!! Po co mi PSP!? NES mi do końca życia wystarczy!!!!!1111oneone Rozumiesz błąd w swoim rozumowaniu? A tak w ogóle: piraci tak samo długo grają w daną grę jak normalni gracze. Nie rozumiem takiego gadania, czy gry kupowane w internecie to jakieś uboższe wersje oryginałów czy co!?

A tak w ogóle z tym ściąganiem z półek to ja wymyśliłem :down:.

Opublikowano
Nie rozumiem takiego gadania, czy gry kupowane w internecie to jakieś uboższe wersje oryginałów czy co!?

To nie tak. Tu chodzi o pasożytowanie na cudzej pracy (bo przez "kupowanie" miałeś na myśli "ściąganie" bynajmniej nie za opłatą, jak mniemam). Czy developera obchodzi ilość ściągniętych ISO z jego grą? Nie, i nie da mu to impulsu do wspierania danej konsoli. Lanie gorzkich łez przez piratów nad konsolą, której żywot może zakończyć się przez piractwo, to jakieś kuriozum, a przypuszczam że w tym temacie trochę takich osób jest.

A tak w ogóle: piraci tak samo długo grają w daną grę jak normalni gracze.

Wybacz Raven, ale to akurat nie ma nic do rzeczy. Mogą grać nawet dwa-trzy razy dłużej. Nikogo to nie obchodzi, a najmniej developerów, bo ich nie będzie taka sytuacja satysfakcjonować.

Opublikowano
A tak w ogóle z tym ściąganiem z półek to ja wymyśliłem :down:.

taaa jasne... ;) widocznie mamy podobne pomysły

Nie nienawidziłbyś takich wypowiedzi gdybyś kupował gry oryginalne. Człowiek wtedy bardziej szanuje to co kupił (przynajmniej ja tak miałam) Sama od dawna jestem dzieckiem iso i jakoś nadal mam w co grać. a psp rozładowuje przynajmniej raz dziennie. Proponuję sprzedać konsolę i nie skomleć, że umiera ("bo juz wszystko zassałem z sieci, wszystko widziałem i jestem znudzony")

eh... nie chcę się sprzeczać. Po prostu mnie ta konsola jeszcze służy i nie zapowiada się na jej upadek (chyba ze wypadnie mi z rąk (tfu tfu) podczas grania ;)

Pewnie teraz czekałabym z wywieszonym ozorem na przecenę FF7 CC, GoW CoO albo innego hita (gry o których już prawie zapomniałam, że w nie grałam).

Edytowane przez MoniqaPS2PSP

Opublikowano
  • Autor

Ale co to ma do rzeczy? Od jakiegoś czasu jest niezła susza, i poza małym wylewem kilku dobrze zapowiadających się gierek nie ma na horyzoncie nic, co by w przyszłości przyciągnęło do konsoli. A rozumowanie w stylu "Jeszcze tyle gier do zaliczenia" jest głupie. Wiesz, ile jest do zaliczenia gier na GBA, na PSX, na (S)NESa? I nie chodzi wcale o piractwo, tylko o to, że PSP ma marną przyszłość. W to, co chciałem zagrać, w większości zagrałem. Został mi jeszcze Patapon, ze starszych tytułów pewnie będzie kilka pozycji, ale potem... pustka. Nic. Zero. PSP umrze.

Opublikowano
PSP umrze.
Kazdy kiedy musi. Wszystko sie konczy. Tylko nie rozumiem po co tego wyczekiwac? Po co prorokowac smierc skoro jest jeszcze spora szansa na dlugie i dostatnie zycie?

Spoko roumiem ze moga komus nie odpowiadac nadchodzace gry pokroju SO ale mysle ze jest sporo osob ktore czekaja na takie gry z wywalonym jezorem :P

Cos za szybko chcecie sie rozstac z ta konsola. Poczekajcie chociaz o momentu az Sony przerwie support ;)

A w miedzy czasie zagrajcie na czyms innym, jezeli juz tak na prawde nie widziecie tytulow dla siebie na PSP :)

Opublikowano

A ja jeszcze mam nadzieję na to, że na święta dostaniemy jakieś świeże kąski. To by było głupie zabijać konsolę, która właśnie sprzedaje się lepiej od DS'a :/.

Opublikowano

Ja wiem czy lepiej, na VGChartz napisane jest, że w czerwcu DS miał 420 tys. sprzedaży, a PSP 200 tys., czyli jednak mniej. Nie wiem, na ile dobrze przeczytałem te cyferki.

Warto zauważyć, że konkurencja dla PSP - czyli Nintendo DS - dostanie niedługo Chrono Triggera, a to bez wątpienia znacznie przyspieszy śmierć maszynki Sony.

Opublikowano
Ale co to ma do rzeczy?

to ma do rzeczy, że kupując oryginały nie masz 150 gier i dłużej masz w co grać. Konsola umiera w chwili kiedy jej właściciel nie chce już na niej grać. Na każdą z platform kiedyś przestaną wydawać nowe gry więc po co to marudzenie.

Opublikowano
Na każdą z platform kiedyś przestaną wydawać nowe gry więc po co to marudzenie.

Tak, ale nie po trzech latach i szczególnie nie na tak zaawansowaną i dobrze się zapowiadająca platformę...

Opublikowano

raven,tak samo bylo z dreamcastem-tez stanowczo za szybko umarl.

Opublikowano
  • Autor
Ale co to ma do rzeczy?

to ma do rzeczy, że kupując oryginały nie masz 150 gier i dłużej masz w co grać. Konsola umiera w chwili kiedy jej właściciel nie chce już na niej grać. Na każdą z platform kiedyś przestaną wydawać nowe gry więc po co to marudzenie.

No dobra, ja mam, powiedzmy 30 gier, ale już kupiłem wszystko, co mnie zainteresowało. I co teraz mam począć? Konsolka mimowolnie się kurzy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.