Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Musiał tego DS'a wspomnieć, musiał.

Ja nie wiem Mendrek, o co się tak spinasz. Gdybym nie uważał PSP za dobrą konsolę nie kupowałbym jej drugi raz, nie uważasz? Po prostu nie masturbuje się codziennie na myśl o niej (nie żebym coś insynuował).

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ani ja, ale drażni mnie ciągła etykietkowanie tej konsoli w ten sposób, a temat służy wybijaniu takich głupot z głowy tych etykietujących.

Opublikowano

Ani PSP ani DS nie jest super kieszonka. Jakis czas temu kupilem DSa po 2 latach przerwy - poszedl po 4 tygodniach bo nic poza grami logicznymi (tytuly idealne dla DSa) sie nie da grac, malo fpp a nasa crapow jak na kazda konsolke od Nintendo. PSP (1 raz) - granie w te same tytuly co w generacji PS2/Xbox1, homebrew i emulacja sa znacznie lepsze niz te gry (poza wyjatkami), byl drugi zakup + PSP brata, fajnie sie pogralo w GTA LCS/VCS na singlu jaki multi, potem nie znalazlem dla siebie tytulow i poszlo.

O wiele ciekawsza gamme tytulow prezentuja stacjonarki, hooj z tym ze nie da sie grac w kiblu czy w busie w ciagu 20min nim dojedziemy do domu (najbardziej mnie dziwi to ze chcesz pograc sobie dla zabawy, by wypelnic 30min dziure a tu najczesciej idzie ci w jakiejs grze niz bys sie normalnie staral) ale tytuly multiplatformowe prezentuja sie lepiej, masz tryb na 1 konsoli, granie na wiekszym ekranie i bez smurzenia. Do 5min gierek idealny jest internet - tam mase mozna znalesc tytulow w dodatku za free.

Kiedys moze byly fajne, teraz w to watpie. Xa mam juz poltora roku i nie czuje znudzenia w przeciwienstwie do DS/PSP

Opublikowano

Jeśli chodzi o Forzę 3 DEMO - jest to wersja alpha z E3, pełna wersja będzie o wiele bardziej dopracowana. Wszystko się prezentuje tak samo jak z FM2, gdzie demo mocno od pełnej wersji odstawało. Nie wiem, komu kibicuje t3xz i kogo próbuje tutaj ośmieszyć, ale moje oko mi mówi, że w GT5 ładniejszy jest samochód i trawa, w FM3 zaś tło wymiata, to nie jest tylko tekstura tylko w pełni 3d kamyki.

Trzeba było iść na całość i napisać, że to prealpha, albo jeszcze lepiej - wersja testowa 0.01 lekko zmodyfikowany engine z FM2. Po co się ograniczać. Ktoś napisze, że do premiery gry jest jeszcze miesiąc. Racja, ale na dniach FM3 musi osiągnąć status gold, żeby wytłoczono odpowiednią ilość płytek na premierę gry. Dużych zmian nie przewiduję. Ale FM2 też nie było piękne, a zachwycały w nim te wszystkie smaczki z modelem jazdy włącznie. Patrząc na to co zrobiono w FM3 można mieć wątpliwości czy ekipa Turn 10 dobrze zrobiła wyrzucając ten element i zastępując go "ugrzecznioną" wersją arcade. No ale nie moje zmartwienie, prawdziwych simów na konsolach już nie ma. Królują arcadówy, ale mi to też odpowiada.

Półtora roczne demo jest ładniejsze od gry z końca 2009 :lol:

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

Spoko xD. Zajrzałeś Ty chociaż do tematu o FM3?

Lucek, który napisał playtest FM3 numer temu potwierdził, że demo ma kilka różnych sporych rozbieżności w stosunku do jego wersji prasowej (na minus oczywiście). Po analizie doszli tam do wniosku, że to wszystko to alpha z E3 albo jeszcze wcześniejszy build.

Nie chce mi się nawet tego tłumaczyć, idź sobie poczytaj tam, chłopaki wszystko wyjaśnili.

Popełniasz znaczącego FAILA krytukując coś, czego nie znasz, wiesz?

Opublikowano

no ludzie przecież to widać gołym okiem że obrazek numer 1 lepiej się prezentuję nie wiem kogo wy chcecie oszukać , chyba samych siebie

Opublikowano

Oj raven_raven siedzę w temacie FM3 i leję pod siebie ze śmiechu jak widzę tą licytację kto da więcej lat temu buildowi. Zobaczymy jak będzie pełna wyglądać, ale jak na razie przypomina mi to bardziej poklepywanie się po ramieniu z hasłem "będzie dobrze, wierz mi".

Opublikowano
no ludzie przecież to widać gołym okiem że obrazek numer 1 lepiej się prezentuję nie wiem kogo wy chcecie oszukać , chyba samych siebie

Ale, że co lepiej się prezentuje? Ładniejsze widoki w tle czy co?

Opublikowano

Kolor wycieraczek.

Opublikowano

Nie no serio mówię. Powiedz mi co jest ładniejsze na screenie pierwszym w porównaniu do tego elementu ze screena drugiego?

Opublikowano

Ja myślę, że te piękne dwuwymiarowe drzewa i widzowie.

Opublikowano

To w GT5P sa ciagle drzewka zrobione z 2 textur nalozonych na krzyz? OMG

W dodatku jak sie robi porownanie to obrazki sie zapisuje w PNG a nie w JPG, oraz daje sie orginala rozdzielczosc a nie zmniejszona.

Opublikowano

@raven

To ty trochę failujesz wypowiadając się z całkowitą pewnością o wersji dema na podstawie "tato, a lucek powiedział". Zresztą poczekamy na pełną wersję to będziemy mieli porównanie.

@odnośnie screenów

Jestem laikiem wyścigów, ale jak dla mnie w Forzie lepiej wygląda trasa, a w GT samochód. Tylko co to za czerwona kartoniki? Wyglądają jak marne 2d zrobione w paincie.

Opublikowano

Tylko co to za czerwona kartoniki? Wyglądają jak marne 2d zrobione w paincie.

Śmiej się, śmiej, te czerwone kartoniki mają lepszą fizykę, niż samochody u konkurencji :thumbsup:

Opublikowano

Wiecie, gdy się patrzy na fury w GT5:P człowiek stwierdza, że kolejny krok milowy w dążeniu do fotorealizmu w grach wideo. W momencie kiedy patrzę na fury w FM3 to podobnie jak w NFSie, Dircie 2 etc. dla mnie to kolejny, bardzo ładnie wykonany model fury w grze i nic ponad to.

Opublikowano

Wbijam w dyskusje po przerwie i pytanie do postu do gory: zartujesz sobie?

Opublikowano

Nie przeczytałeś? Napisałem, że nigdy nie szukałem obiektywizmu w twoich postach.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

Musiales to brzydko napisac, ze speniales i skasowales. No guts, no glory.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Macie tutaj porównanie, te same trasy, co poprzednio:

img0922v.jpg

img0929n.jpg

Brrr, przez Ciebie musiałem włączyć tego koszmarka...

Opublikowano
Nie no serio mówię. Powiedz mi co jest ładniejsze na screenie pierwszym w porównaniu do tego elementu ze screena drugiego?

nie liczy sie grafika a grywalnosc. mam nadzieje ze zagram w forza przy premierze gdyz posiadam ixa i tunning jaki tam byl podzsedl do gustu w f1 i f2, chociaz gt byly moim pocztakiem stycznosci  ze swiatem wyscigowym takze i on zagosci nie jednemu. obudwie gry sa i beda godne uwagi.

Opublikowano

Na szczęście dla posiadaczy PS3 wychodzi w tym roku Forza 3, bo kto wie czy gdyby nie to, to nie dostaliby gry z tak słabo wykonanymi trasami, bo o ile samochody prezentują się trochę lepiej to trasy to już tragedia.

Opublikowano

Wiesz zdjęcie jest trochę tendencyjne -> 2d ludki vs piękny widoczek w oddali. Co nie zmienia faktu, że tak jak pisałem - auta ładniejsze w GT, a trasy w Forzie.

@jarken

No to teraz wiemy czemu auta wyglądają gorzej. Moc konsoli poszła na obliczenia tej genialniej fizyki ;)

Opublikowano

Wiesz zdjęcie jest trochę tendencyjne -> 2d ludki vs piękny widoczek w oddali. Co nie zmienia faktu, że tak jak pisałem - auta ładniejsze w GT, a trasy w Forzie.

Gdzie ty masz 2 wymiarowe ludki?

Opublikowano

tło w tej górskiej planszy jest 3d,ludki są w pełnym 3d.Jedyne co tam jest badziewiaste to drzewa,które są zbudowane z dwóch krzożowo na siebie nałożonych bitmap

Poza tym co wy chcecie udowodnić pokazać wyższość której konsoli? Po porównujecie najnowszą grę na x360,która niby wyciska wszystko z konsoli do GT5P które wyszło 1,5 roku temu.Jeśli zostanie zachowana poprawa jakości tak jak między Gran Turismo HD,Gran turismo Concept i Gran Turismo 5 Prologue to full GT5 będzie jeszcze ładniejszy.

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.