Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

skoro kupiles to co ciebie interesilo to pozostaje sciągac z torrentow ciekawostki, ja mam niemal kazdą gre ktora ukazala sie w eu i us, wiec mam w co grac. a kupilem to tylko 4 gry na umd.

mi granie sie nie nudzi, pomimo ze wiem jak to jest gdy chce sie w cos zagrac ma sie 60 plyt dvd z grami dla psp i praktycznie nie ma w co grac, taki lekki debilizm. ale jest na to rada, wystarczy wylosowac jakakolwiek plytke i zgrac z niej na memorke cokolwiek. ^_^ ja tak robie i sie nie zastanawiam czy mi sie podoba czy nie albo czy chce w to zagrac czy tez nie, tylko dzieki tej metodzie dwa miesiace temu skonczylem avp requiem. chyba drugiego najwiekszego gniota na psp. ale co tam zagralem skonczylem wywalilem. idac wlasnie takim trybem grania gry skoncza mi sie za kilka lat. 8)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dokładnie, po chwilowym szaleństwie, kiedy to przerzuca się gierki jak porąbany, potem się człowiek opamiętuje i przechodzi gierki normalnie.

Ale jest giga-posucha na PSP i raczej nikt temu nie zaprzeczy :/.

Opublikowano

nie wiem, czy padlo w dyskusji: http://psp.ign.com/articles/883/883679p1.html

mozna wylowic taka teze, ze posucha gier na PSP jest konsekwencja slabej sprzedazy ok. pol roku temu i wycofania sie czesci developerow. teraz sprzedaz idzie w gore i za jakis czas znowu powinnismy miec wiecej zapowiedzi. mozna w to wierzyc lub nie, w koncu to gosc z sony i co niby mial powiedziec. sie okaze sie.

Opublikowano

Nie wiem czy firma traci jakąkolwiek kasę na produkcji PSP bo na ps3 na pewno. Sprzedają ps3 poniżej kosztów produkcji, tyle wersji narobili ze ostatecznie musieli się zdecydować. Natomiast samo odchudzenie PSP było raczej niewymuszone kosztami, stąd dwie wersje. Jeśli firma skupia się wyłącznie na ps3 kosztem PSP to moim zdaniem po uspokojeniu sytuacji powinni się szybko zacząć rehabilitować. Samo sony rynku nie zaspokoi, jeśli inne firmy porzucają PSP to nie jest dobrze. GT portable mogło by bardzo pomóc naszej maszynce a tak dupa blada, to najgorsza decyzja jaka mogli podjąć. Polyphony powinno dostać od sony bata. Ciekawi mnie ile mocy ma psp, i co można z niej na maxa wyciągnąć. Polyphony zawsze potrafiło tworzyć perły graficzne.

Opublikowano

Myślę że to może dać nam małą nadzieje ze sony sie wzieło za PSP. Przed e3 wiemy na razie ze mamy szanse na Star Ocean i DMC, do tego dochodzi jeszcze Midnight Club, echochrome, KH, star wars: FU, DAH, Buzz. jakas gra muzyczna od rockstar(własnie zobaczyłem na IGN), i te kilka gierek zapowiedzianych na Store. Pominąłem gry mniej znaczące, a jest ich jeszcze troche. Ja tam czekam do e3.

Opublikowano

Według mnie, możliwym jest, że na tegorocznych E3 zostanie zapowiedzianych kilka "większych" gier - przecież PSP wyprzedziło DS'a w rankingach sprzedaży, i to w Japonii! :o W ten sposób rynek zbytu znacznie się powiększył (chociaż wiadomo, że Japonia to nie Europa, z jej innymi gustami i upodobaniami), co nie umknęło uwadze developerów. Także z niecierpliwością czekam na jakieś wielkie zapowiedzi, bo chociaż wcześniej wykluczyłem kupno tej kieszonsolki, tak teraz możliwe, że będzie mi bardzo przydatna (częste podróże, jeśli nie znajdę mieszkanka w mieście studiów :D ). Ostrzę sobie ząbki na DMC (żywiąc nadzieję, że nie będzie to wersja zerżnięta z PeeSdwójkowych edycji). Pamięta ktoś słowa, którymi raczyło nas Team ICO, że podobno pracują nad dwoma tytułami ? Może jeden z nich zmierza właśnie na PSP ? Patrząc na przyszły line-up (który jest dość ubogi) nie widać żadnej gry typowo od Sony, pokroju GoW'a, Daxtera czy Ratcheta, więc może nowy projekt artystów od SotC wypełni tę lukę ? ;)

Opublikowano

Kiedyś czytałam zapowiedź osobnej części Elder Scrolls Oblivion na psp. Co się z tym stało? Chętnie tez zobaczyłabym na tej konsoli jakąś porządną częśc onimusha albo Devil may cry. I dlaczego nie wyszedł żaden rpg Dragon Questa...grrr ;( Zapowiedzi jest jak na razie niewiele ale nie skazujmy jej jeszcze na pewną śmierć :) Mam na tyle szczęscia, że dużo gier przypadło mi do gustu na tę konsolkę i kilka głośnych tytułów na nią jeszcze nie przeszłam w 100% tj np Daxter czy gta takze kurzyć się nie będzie. a jak juz gry mi się skonćzą? Może przeproszę się z NDSem i go kupię :P hehe

Opublikowano

Oblivion na PSP umarł śmiercią naturalną...a właściwie nie umarł, bo ta "czynność" jest domeną bytów żywych, a do takich przenośny ES:O na pewno nie należał (wątpię, żeby produkcja gry w ogóle ruszyła na większe obroty - skończyło się pewnie na pomyśle).

Dla mnie całkowicie nowa gra z serii Devil May Cry (nie żadna konwersja) byłaby mocnym argumentem, aby poważnie zastanowić się nad kupnem PSP, i tejże właśnie zapowiedzi oczekuję na E3 :) .

Opublikowano

Co do pytania zadanego w temacie.PSP napewno szybko nie umrze juz 14 listopada premiera nowego Harrego Pottera na te konsolke;)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Dla mnie najważniejsze 3 nadchodzące tytuły to: MC4:LA, DMC i zapowiedziany już Patapon 2!!!

Opublikowano

yo siemka przymierzam się do ponownego kupna psp

(znowu fat'a, chociaż jakby ktoś mi powiedział czy w slim'ach jest możliwość już podłaczania każdym kablem do starych telewizorów PSPka żeby można było

grać na dużym ekranie to byłbym szcześliwy ;/ ) ale mimo wszystko gdy patrzę na samą ofertę nowych tytułów które wyszły od kiedy sprzedałem poprzedniego psp (pół roku) i są wysoko oceniane to jest oszałamiająco... nie wielka ;/

God of War: Olympus

Patapon

Crisis Core: FFVII

Secret Agent Clank

+ parę które ominąłem i nie są najmłodsze.

Tosz troszkę smutne że najwyższy technologicznie, oczko w głowie Sony, mały majstersztyk ma taki mały wysyp (a raczej zastój) tytułów ;/

Może i wyjdą za jakiś czas Patapon 2, nowy FF i Force Unleashed, ale jak narazie posucha na całej linii.

yo i mam nadzieje że się mylę (piszę na podstawie tego forum, psp-team i gamerankings....) - proszę o wypowiedzi w tej sprawie, bo jak narazie czuje że PSP popracuje dorywczo jako mp4/pdfreader/PSX/GBA, a mniej do swojej "właściwej" fuchy ;/.

PoZdrówko.

Opublikowano

da sie juz grac na slimce poprzez kazdy kabel. tylko musisz miec przerobiona konsole [istnieje odpowiedni plugin]... aha i tv chyba musi obslugiwac progressive'a , ale tego nie jestem pewien

Opublikowano
yo siemka przymierzam się do ponownego kupna psp

(znowu fat'a, chociaż jakby ktoś mi powiedział czy w slim'ach jest możliwość już podłaczania każdym kablem do starych telewizorów PSPka żeby można było

grać na dużym ekranie to byłbym szcześliwy ;/ ) ale mimo wszystko gdy patrzę na samą ofertę nowych tytułów które wyszły od kiedy sprzedałem poprzedniego psp (pół roku) i są wysoko oceniane to jest oszałamiająco... nie wielka ;/

God of War: Olympus

Patapon

Crisis Core: FFVII

Secret Agent Clank

+ parę które ominąłem i nie są najmłodsze.

Tosz troszkę smutne że najwyższy technologicznie, oczko w głowie Sony, mały majstersztyk ma taki mały wysyp (a raczej zastój) tytułów ;/

Może i wyjdą za jakiś czas Patapon 2, nowy FF i Force Unleashed, ale jak narazie posucha na całej linii.

yo i mam nadzieje że się mylę (piszę na podstawie tego forum, psp-team i gamerankings....) - proszę o wypowiedzi w tej sprawie, bo jak narazie czuje że PSP popracuje dorywczo jako mp4/pdfreader/PSX/GBA, a mniej do swojej "właściwej" fuchy ;/.

PoZdrówko.

Napewno PSP warto kupić z racji gier które wyszły i które wyjdą w niedługim czasie. Chociazby Patapon doczeka się swojej 2 częsci. Ja osobiście polecam obie czesci Syphon Filter i oczywiscie Metal Gear Soild

Opublikowano

Ja się najbardziej na MC4 napalam :P Bo Dub Edidtion, w które zagrywałem się na PSP (IMO najlepsza ścigałka na tą konsolę), z chęcią pogram w inny tytuł spod szyldu "północnego klubu" :D

Opublikowano

Dobrze prawisz sam jestem maniakiem ścigałem i z zniecierpliwieniem czekam na MC4:LA :D juz nie moge się doczekać.

Wiecie może kiedy jest premiera Phantasy Star w Europie czy USA (nie z dzierże krzaczków)?

Opublikowano

Duzo mowilo sie o kolejnej czesci Gta oznaczonej podtytulem San Andreas Stories.Jeden z pracownikow R* sam przyznal,ze jest mozliwe wydanie takiej gry na Psp.Oczywiscie duzo byloby w tym pracy i pewnie to jest powodem i gra sie nie ukaz;//

ja narazie nie narzekam na mala ilosc nowosci ,bo uzupelniam braki w kolekcji;)

Opublikowano
da sie juz grac na slimce poprzez kazdy kabel. tylko musisz miec przerobiona konsole [istnieje odpowiedni plugin]... aha i tv chyba musi obslugiwac progressive'a , ale tego nie jestem pewien

Progressiva obsługuje zdecydowana większość tv. jednak z pluginem FuSa nie trzeba tivi z tym dobrodziejstwem, chociaż będzie to wyglądało gorzej. Mam jeszcze takie pytanie jak to wygląda na dużym ekranie, bo nie jestem pewny czy kupować kabelek, a na filmikach z netu niezbyt to widać.

Opublikowano

Jak dla mnie może juz umierać, to co teraz zobaczymy to tylko lekkie podrygi. Wolę, aby Sony zaczeło się już przymierzać do PSP 2, tylko niech się nauczą na błędach, więcej gier mniej gadzetów.

Opublikowano

No to jednak PSP nie umarło - E3 okazało się zbawienne. Pokazano:

- Resistance Retribution

- Star Wars: Force Unleashed (wyglądało przekozacko)

- Super Stardust Portable

- Buzza

- Loco 2

- Pony 2

- nowe gry od EA.

Nie jest tak źle - a nawet lepiej niż w przypadku DSa :whistling:

Edytowane przez /Kradz!ej/

Opublikowano
to co teraz zobaczymy to tylko lekkie podrygi

nieźle ;] Twoim zdaniem to, co pokazano na e3 (lub nie pokazano, ale zapowiedzano wczesniej), to tylko lekkie podrygi?

The Force unleashed, Spider-man, Valkyrie chronicles, Dissidia, Resistance Retribution, Patapon 2, LocoRoco 2, Super Stardust, jeszcze kilka innych... no, racja, lekko podryguje tylko.

Opublikowano
Valkyrie chronicles

Błąd montażysty Sony - gra ukaże się niestety tylko na PS3 :cierpienie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.