Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
A spodziewałeś się innej reakcji fanbojskiego, zaślepionego ści.erwa?

rotfl

Nie rozumiem, mysle, ze jak na nowy trademark jakim jest U to wynik sprzedazy dwojki jest dobry. Jest sens szczuc sie, dlatego ze gra nie stala sie bestsellerem nr 1 na PS3...

Opublikowano

Masz stuprocentową rację. Od dzisiaj nie mam zamiaru już sięgać po Guitar Hero, Uncharted 2 je przebiło. Przebiło także w moim rankingu Monster Huntera, Dissidię i Forzę Motorsport. Nie mam już ochoty na Final Fantasy XIII czy Ballad of Gay Tony. Ta gra jest do tego stopnia idealna, że już sprzedałem wszystko, co nie jest PS3 i mam w domu. Nie potrzeba mi nic innego. Mario także może się schować - w końcu Nathan skacze ładniej, realistyczniej i dalej od niego. Aha, no i VGChartz od zawsze był nieobiektywny, pamiętajcie o tym. I nie umieją liczyć.

Nieźle, ktoś, kto potrafił wałkować kilka zdań, które niesprecyzował do końca Dr. Czekolada, strzela takimi bublami.

Opublikowano

Zacytowałem CAŁĄ Twoją wiadomość. Pogrubiłem fragment, aby było wiadomo dokładnie o co mi chodzi. Dobrze wiem, co napisałeś.

Dziecinnego tu nic nie ma, niezdrowe za to jest zbytnie jaranie się jedną grą jak i platformą.

Opublikowano

serio Grigri, straszny fanboj sony z Ciebie, jestes tak zaslepiony, ze nie przyjmujesz do wiadomosci, ze sa osoby ktore uwazaja, ze jak Tomek jest ich najlepszym kolega to z innymi osobami nie maja co utrzymywac kontaktu

skoro najbardziej lubia biala milke to nie zjedza alpen golda z orzechami, ba!! nawet wedlowskich delicji nie skosztuja bo preciez i to i to slodycze

skoro ich ulubionym serialem jest dr House, to nie beda ogladac teorii wielkiego wybuchu czi innego szkla kontaktowego, bo po co?

sa tacy ludzie, a Ty uwazasz, ze oni tak po zlosci pisza...

uwielbienie dla sony Cie zaslepia

Opublikowano

Są pewne obiektywne stwierdzalne fakty, które nie podlegają rozwadze w kwestii subiektywnej. (...). Drugi jest taki, że Uncharted 2 to najlepsza aktualnie gra na rynku.

Uncharted ma najlepszą oprawę audiowizualną na rynku.

nie bylbym taki pewien, czy wyzszosc u2 pod wzgledem grafiki nad innymi jest "faktem obiektywnem"

wklei ktos pare screnow z u2 na ktorych widac przenikajacych sie obiektow, slabsze tekstury i pare najlepszych screenow z gyrosow 2 i co?

jesli ktos jest glupi to zaprzeczy kazdemu faktowi

niiewazne czy to jakosc gamepleyu, grafiki czy czas gry

zawsze znajdzie sie idiota z tekstem: u2 to gra na jeden wieczor, potem przez pol roku na ps3 nic nie wychodzi, a gow3 i hr to tez jednostrzalowce

Opublikowano

Ogolnie klimat Uncharted wogole mi nie pasuje, nigdy bym w ta gre nie zainwestowal, ale doceniam wizjonerstwo i potege wlozone w wizualia tej produkcji. Z drugiej strony czy to jest fabularnie, gameplaowo masakrujaca pozycja?

Opublikowano

Slowo wizjonerstwo tyczylo sie wizualiow Grigori ;]

Opublikowano

Nie ma. Bo nie ma jeszcze wyników z PALowych regionów. Więc VGC robi sobie wesołą zgadywankę i ranking nad wyrost. 440 tysiące poszły w Stanach w 4 dni. 50 tys w jeden dzień w Japonii. To już daje przeszło pół miliona w 4 dni. Nie wierzę żeby w Europie, Australii i reszcie regionów, o których nikt nigdy nie wspomina sprzedało się tylko 300 tysięcy.

Ileż to ja razy czytałem jaki to VGChartz jest niewiarygodny i przekłamuje wyniki na niekorzyść. Ciekawe czy teraz nagle zaczniecie go bronić...? xD

Pożyjemy zobaczymy, nie sądzę, żeby VGC walnęło się aż o 170k tym bardziej, że te wyniki podają za określony okres prawie tydzień później, przez ten czas zbierali.

Niższy wynik w EU może być spowodowany późniejszą w stosunku do US oficjalną premierą.

PS. Reszta Waszej dyskusji jest w sumie o pietruszkę, ale dobrze, że coś się ruszyło :whistling:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

WTF. Bylem sporo czasu poza forumem i nei kumam? Czyzby U2 nie bylo najladniejszym tytulem tej generacji jak dotad?

Opublikowano

(Chyba) sam wczesniej mowiles ze ocena jak i sprzedaz nieodzwierciedla gry. Co ma ten tytul ze ma taka wysoka ocene? Zupelnie nowa jakosc gier? Nowy gatunek, nowe rozwiazania, itp? Bo ja w filmikach sie niczego takiego nie doszukalem. Sadze powinno sie oceniac tak wysoko gry dajac 10 za calosc choc w rzeczywistoci taka gra nie zasluguje bo jakis superzmian nie wprowadza jak rowniez czegos nowego do gatunku. Mocne 9 wystarczy ale bez przesady 10 jak niektore oceny ODST - gdzie tu nowa jakosc? Wole sprawiedliwe 7-8 niz nakrecone 10 jak w przypadku GTA, H3/ODST.

Opublikowano

Sadzisz ze U2 to nakrecone 10? Sam nie moge tego narazie stwierdzic, ale przycisne kuzyne by jak najszybciej nabyl te pozycje i sam sprawdze.

Opublikowano

Szkoda Grigori, że nie grałeś w najlepiej ocenianą grę tej generacji :)

Opublikowano

Halo ODST a co moze byc innego?

;) zapewnie Mario w Kosmosie

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

A ja doskonale wiem o którą grę chodzi. W końcu co jak co, ale z jego stwierdzeniem w tym przypadku zgadzam się jak nigdy dotąd.

Opublikowano

Grigori, masz jedną platformę do grania z trzech, na której jest mniej niż 1/3 gier. Tak więc Twój punkt widzenia jest dosyc ograniczony. Nie twierdzę, że U2 nie jest najlepszą grą tej generacji, ale proponowałbym najpierw zapoznac się z pozostałą częścią rynku i dopiero potem wygłaszac osądy

Opublikowano
. Nie twierdzę, że U2 nie jest najlepszą grą tej generacji, ale proponowałbym najpierw zapoznac się z pozostałą częścią rynku i dopiero potem wygłaszac osądy

Bo nie jest. I mówię to jako posiadacz wszystkich curent genów. Choć gra jest na pewno świetna!

Opublikowano

Moglibyście wreszcie powiedzieć jaka jest najlepsza gra tej generacji :unsure:

Opublikowano

Jeżeli przez te 2-3 lata wyjdzie coś lepszego - OK. To nawet lepiej, niech wychodzi ich jak najwięcej. W końcu jeżeli to coś dopiero powstanie to wszystko co najlepsze jest jeszcze przed nami. Do tego czasu twórcy gry o której mowa była wcześniej mogą spać spokojnie. :potter:

Opublikowano

Moglibyście wreszcie powiedzieć jaka jest najlepsza gra tej generacji :unsure:

Rock Band 1/2.

Opublikowano

A ja mam inne pytanie, jak wy chcecie "obiektywnie wybrać grę tej generacji"?

Poza tym, jaka gra jest bezpośrednią konkurencją U2? (chodzi mi tutaj o gameplay i klimat) <bo graficznie na konsolach to jest bezkonkurencyjna - póki co...>

Opublikowano

Tomb Raider (przygoda i sekcje "skakane"), Gearsy (system osłony) i Call of Duty (ciągła akcja i "filmowość").

Opublikowano

Pozostaje jeszcze pierwsze pytanie, też ciekaw jestem odpowiedzi.

Edytowane przez Kazuo

Opublikowano

Rok się przecież jeszcze nie skończył - wychodzą m. in. Dragon Age, no i MW2.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.