Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

najlepsza gra tej generacji jest u2 - generacja sie jeszcze nie skonczyla!!!!

rekord swiata na 100 m wynosi: 9,58 - ile osob krzyczy, ze konca swiata jeszcze nie bylo?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Gry, które moim zdaniem zasługują na tytuł gry roku:

Uncharted 2; Forza Motorsport 3; Batman Arkham Asylum.

Opublikowano

Sadze, iz MW2 bedzie gra 2k9.

Opublikowano

my chyba naprawde mamy jakis problem z komunikacja

i w przypadku tego posta, ze "jak u2 jest najlepsza gra to innych nie potrzebuje" i w tym przypadku ZGADZAM SIE Z TOBA!!!!

serio, naprawde nie wiem jak to inaczej napisac, ze bez sensu jest sie oburzac na twierdzenie, ze na chwile obecna u2 jest najlepsza gra, skoro akceptuja najlepsze rekordy sportowe/guinnesa NA CHWILE OBECNA?

no jakies propozycje?

ktokolwiek?

Opublikowano

Sadze, iz MW2 bedzie gra 2k9.

MW2 nie zasługuje na ten tytuł, generalnie to zupgrade'owana jedynka. W przypadku UN2 mamy bardzo wysoki poziom graficzny i grywalny, Forza 3 jest na dzień dzisiejszy najlepszym racerem, który swoimi zasobami obdzieliłby ze 3 inne gry, a do tego jest to chyba pierwszy sim racing przystępny dla wszystkich, a Batman jest chyba pierwszą grą o super bohaterze o tak wysokim poziomie wykonania.

Opublikowano

Ale ja nie powiedziałem przecież nic, że nie będzie już nigdy lepszej gry.

Najlepsza gra (z obecnych wydanych) jest .................................................. TETRIS. Tyle klonow ale zawsze jest fun gdy sie gra w niego po raz 9999999. Nie ma innej gry do ktorej z checia by sie wracalo by pobic jakis swoj rekord czy grac we 2 osoby "kto pierwszy zrobi 40 lini" badz "zdobedzie xxx punktow". Dodatkowo pierwsze tytuly prekursow sa wciaz najlepsze - stary Mario, Wolf3d/Doom, itp

Opublikowano

No co ty najlepszą grą ever jest wężyk z nokii 3210.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Najlepsza jest gra w klasy. Nawet nie potrzeba żadnego sprzętu, żeby ją odpalić.

Opublikowano

Niestety, tytuł nie ma zbyt rozbudowanych trybów gry, i jest dosyć liniowa, dodatkowo sterowanie jest dosyć męczące. Ładowanie planszy jest dosyć długie, i wymaga znajomości sterowania. Dodatkowo trzeba mieć odpowiednie akcesoria, żeby móc zagrać w ogóle w tą grę. Przestarzały multiplayer w ogóle przekreśla szansę tej gry na grę roku - wymaga ad hoc, nie posiada co-opa, nie ma systemu rankingów.

Opublikowano

Fakt, ale oldschool rządzi się swoimi prawami.

Opublikowano

Albert - powiedz jaka jest ta najlepsza gra tej generacji o ktorej myslales?

Opublikowano

Super Mario Galaxy, to chyba oczywiste.

Opublikowano
MW2 nie zasługuje na ten tytuł, generalnie to zupgrade'owana jedynka.

Kocham osłów, którzy oceniają coś czego nie widzieli na oczy. Filmy też oceniasz na podstawie trailerów?

Nie? To idź już sobie.

Opublikowano

Super Mario Galaxy, to chyba oczywiste.

No ja typowalem - cos wygralem od ciebie poza uscikiem dloni??

Opublikowano

Nawet uścisku nie wygrałeś ^^

Opublikowano
Kocham osłów, którzy oceniają coś czego nie widzieli na oczy. Filmy też oceniasz na podstawie trailerów?

Nie? To idź już sobie.

Osłami to może się w domu z rodziną nazywacie, tutaj obowiązują pewne zasady jakbyś nie wiedział.

MW2 to ulepszona wersja jedynki, nie wiem z czym chcesz się tu spierać. Jedynka była powiewem świeżości, sequel nie może dostać tytułu gry roku za to co już zrobiła pierwsza część, byłoby to zupełnie bez sensu. Forza 3 i Batman bardziej zasługują na miano gry roku.

Opublikowano

jak ktoś pisał jak posiadasz jedną platformę to kupno drugiej jeżeli chodzi tylko o gry jest mało opłacalne.

Sam pół roku temu kupiłem zajarany ps3, po 2 miesiącach przeszedłem wszytko co mnie interesowało, z zapowiedzi to tylko u2 i gow3 mi został, ewentualnie (kz3,res3, może h-r, moze gt5 jak nie zawiedzie).....mało i posucha zaś na klocku fm3, l4d2, scc, me2, alan, halo reach, crackdown2, project natal, nowy warhamer, kingdom under fire 2 + gry multi (ze względu na lepsze wersje i pada).

Jeżeli kogoś interesuje tylko kilka gier na drugiej konsoli to najlepszą opcją jest pożyczenie sprzętu od kumpla, jeżeli mamy taką możliwość. Oczywiście to samo działa w drugą stronę masz ps3 kupujesz klocka i ci się szybko nudzi.

Co do niby super grafiki w exach na ps3 to raptem - kz2,u1,u2...3 gry

Opublikowano

Kupno dwóch hdgenów to średni pomysł dla kogoś kto ma ograniczone środki finansowe. Natomiast hdgen (obojętnie czy ps3 czy 360) plus Wii to pomysł świetny.

Opublikowano

Ja wstępnie obliczyłem, że gier na X360 do końca 2010 (łącznie z tymi, których jeszcze nie kupiłem z tego roku), które będę chciał kupić jest na mój obecny stan wiedzy ok. 18, finalna liczba pewnie zamknie się gdzieś w okolicy 22-25, strach pomyśleć co może być jak dojdzie PS3 lub handheld(y). Jesteśmy już na takim etapie obecnej generacji, że gier jest już od cholery.

Opublikowano

Kupno dwóch hdgenów to średni pomysł dla kogoś kto ma ograniczone środki finansowe. Natomiast hdgen (obojętnie czy ps3 czy 360) plus Wii to pomysł świetny.

przed kupnem ps3 miałem dylemat wii czy ps3 :teehee: ciesze się że wybrałem pleja bo zajarany czujnikiem ruchu który znudził mi się po 2dniach to samo miałbym z wii i pewnie szok gwarantowany jak gry z wii wyglądają na lcd obok gier w 720p...tym badziej że nadchodzi dildo sony i project natal który zastąpi machanie wiilotem z nawiązką, smg1&2, mp3 i celowniczki to za mało dla mnie by wydać 900zł

Opublikowano

Swietny pomysl ale gdyby Wii kosztowalo u nas znacznie mniej a tak 900-1000 na allegro, wiec lepiej posiadajac hdgena poczekac az uzbiera sie wiecej eksow na druga platforme badz zaopatrzec sie w PSP/DS ew GC/PS2/X ze wzg na cene i duze liczbe solidnych tytulow

donsterydo - a policzyles sobie sredni czas przejscia tytuly 5-7h? Takim sposobem kupno PS3 dla jego eksow mija sie z celem bo starcza mi na miesiac badz poltora gdyby potestowac rowniez je na multi.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Czekaj, jakie gry przechodzisz w 5-7h? Przecież Terminator Salvation jest multiplatformowy;)

Opublikowano

Bioshock i RE5 za pierwszym podejściem zajęły Tobie 5-7 h?

Opublikowano
Swietny pomysl ale gdyby Wii kosztowalo u nas znacznie mniej a tak 900-1000 na allegro, wiec lepiej posiadajac hdgena poczekac az uzbiera sie wiecej eksow na druga platforme badz zaopatrzec sie w PSP/DS ew GC/PS2/X ze wzg na cene i duze liczbe solidnych tytulow

donsterydo - a policzyles sobie sredni czas przejscia tytuly 5-7h? Takim sposobem kupno PS3 dla jego eksow mija sie z celem bo starcza mi na miesiac badz poltora gdyby potestowac rowniez je na multi.

Chyba jako jedyny przechodzisz tak szybko gry, mi zajmują więcej czasu tym bardziej, że nie gram na multi przez co nie gram jak maszyna :potter: Poza tym ja korzystam z konsoli w bardzo specyficzny sposób, nieraz nie odpalam jej po kilka dni mimo tego, że mam czas i w co grać :teehee: Każdy kalkuluje pod siebie.

O wszystkim i tak zdecyduje chłodna matematyka :rolleyes:

http://www.wprost.pl/ar/176114/Usterka-gwarantowana/

Dlaczego 360 tak pada(la) szybko oraz czemu PS3 gasnie po gwarancji :)

To raczej nie ma przełożenia na konsole z tej przyczyny, że producentowi bardziej opłaca się, żeby konsola działała wiele lat z uwagi na to, że to gwarantuje stały przypływ gotówki, czyt. gier. Konsola sama w sobie nie zapewnia żadnych pieniędzy (poza zwyczajnym podtrzymaniem produkcji, ale to nie są zyski dla akcjonariuszy) albo zapewnia niewielkie, to o gry tutaj chodzi, a im więcej sprawnych konsol tym więcej sprzedanych gier. W przypadku takich sprzętów jak lodówki, pralki itp. już jest trochę inaczej bo kasę producent uzyskuje tylko w momencie zakupu sprzętu, dlatego sam musi sobie jakoś zabezpieczyć stałą wymianę sprzętu inaczej niektóre sektory produkcji mogłyby się rypnąć na pysk :thumbsup: . W domu mam/miałem suszarkę do włosów, która działała doskonale przez 20 lat :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.