Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
to co teraz zobaczymy to tylko lekkie podrygi

nieźle ;] Twoim zdaniem to, co pokazano na e3 (lub nie pokazano, ale zapowiedzano wczesniej), to tylko lekkie podrygi?

The Force unleashed, Spider-man, Valkyrie chronicles, Dissidia, Resistance Retribution, Patapon 2, LocoRoco 2, Super Stardust, jeszcze kilka innych... no, racja, lekko podryguje tylko.

Nom lista świetna, zapowiadają się tłuste czasy dla PSP, już widzę te miliony sprzedanych konsol.

Star Wars, Resistance Retribution, Stardust pogram/mam na PS3, Patapon mnie nie przekonało, Loco Roco 2 może być, Spider-mana przemilcze... kilka innych? niby co?

Być może dla ciebie to must havy, dla mnie podrygi konsoli :closedeyes:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Star Wars, Resistance Retribution, Stardust pogram/mam na PS3

Łał, emulujesz PSP na PS3?

Opublikowano

No, DS również!

Nie skumałeś o co chodziło? Już ci tłuamczę jak na łopatę. Po co mam grać w kieszonkowe wersje skoro mam o wiele lepsze na dużej konsoli na 32"? hmm (podpowiem, że granie w autobusie nie jest dla mnie żadną przewagą)

Opublikowano
No, DS również!

Nie skumałeś o co chodziło? Już ci tłuamczę jak na łopatę. Po co mam grać w kieszonkowe wersje skoro mam o wiele lepsze na dużej konsoli na 32"? hmm (podpowiem, że granie w autobusie nie jest dla mnie żadną przewagą)

A na kiblu?

Opublikowano

Tu mnie zażyłeś, fajnie jest, ale kiedy dochodzę do 18 dołka w Everybody Golf drętwieje noga:/

No sorry każdy ma inne zdanie na ten temat, mnie z tej listy nic nie interesuje, ja chcę exlusivy, a nie gry które zobacze na dużej konsoli, bardziej rozbudowane.

Opublikowano

Na kiblu to się najlepiej w Ridge Racer gra, te drifty :D

Ja też tą lista nie jestem zachwycony. Pony mi nie podeszły, Loco 2 chętnie spróbuję, ale to i tak za mało. Tej konsoli przydałby się taki flagowy tytuł. Z tych nieoryginalnych, znanych i nie-crapowatych są właściwie tylko dwie - Patapon i LocoRoco. To trochę za mało, tej konsolce przydałaby się jakaś wybitna saga (jak Phoenix Wright: Ace Attorney na DS-a, MGS dla PSX, PS2 i PS3, Halo na Xboxa). I to powinna być normalna gra, a nie popierdółka ze skromną grafiką, robieniem domków i innymi bzdetami.

Opublikowano
Nie skumałeś o co chodziło? Już ci tłuamczę jak na łopatę. Po co mam grać w kieszonkowe wersje skoro mam o wiele lepsze na dużej konsoli na 32"?

Nie wiem, może nie zauważyłeś, ale z tymi grami nie jest jak z GTA LCS lub VCS - Resistance Retribution to nie przenośna wersja Resi na PS3, ale zupełnie inna gra w tym uniwersum (podstawową różnicą niech będą chociażby kamera i główny bohater). Star Wars: Force Unleashed z kolei na każdej platformie (z wyjatkiem duetu PS3 i X360) ma byc inną grą, więc moim zdaniem warto zaopatrzyć się w dwie wersje (jeśli się lubi SW) ;)

tej konsolce przydałaby się jakaś wybitna saga (jak Phoenix Wright: Ace Attorney na DS-a, MGS dla PSX, PS2 i PS3, Halo na Xboxa).

No tutaj się nie zgodzić niestety nie mogę ;)

Edytowane przez /Kradz!ej/

Opublikowano

Jak dla mnie niestety PSP stanowczo pada :cierpienie:

Nie pamiętam kiedy ostatnio grałem w coś co mi się podobało... na początku jak miałem to szał i w ogóle

Killzone: Liberation, Tekken: Dark Resurrection, GTA: Vice City Stories, Loco Roco, Tales of Eternia, te gry naprawdę mi się podobały i przyjemnie było sobie po prostu legnąć, wcisnąć w uszy słuchawki i grać, przerwy w szkole tez szybciej mijały... a teraz PSP leży odłogiem i gdyby nie to, że tak straciło na cenie to bym się go pozbył. Może to przez to że mam X'a i mu poświęcam większość czasu na domowe rozrywki... ale i tak będę się upierał że PSP nie ma ostatnio gier, które były by na naprawdę dobrym poziomie.

Opublikowano

Słyszeliście nowine? GT4 Mobile na 2010 rok lub później :lol: przestaje wierzyć w ludzi.....

Opublikowano

SONY daje ciała z tym tytułem brat mi opowiada to sie wierzyć niechce że ludzie jeszcze chcą grać w jakies GT na psp.

Opublikowano

boshe.. to co robisz w tym dziale? szoruj do tego lepshego 32" calowego działu HD z chlebakiem. Tak , tego z lepshymi dużymi grami...grrr Jak ja nie znoszę porównywania konsol przenośnych ze stacjonarnymi. To zupełnie 2 różne światy. To tak jakby zlikwidować komórki bo przecież jest Skype. lepszy i za darmo :/ a konwersje gier z psp na ps2 to też nieporozumienie. Wielu posiadaczy ps2 może właśnie przez to nie kupic psp. Ja do niech nie należę ale wiele razy już takie argumenty usłyszałam.

Edytowane przez MoniqaPS2PSP

Opublikowano

IMO okres posuchy się kończy. Resi, Star Oceany, Stardust, Patapon 2, Locoroco 2 i kilkanascie innych tytułów jak na razie nie pozwalają nam mówic o smierci PSP :]

Opublikowano

Kurde lepiej poprzechodzić to co się pozaczynało teraz bo potem (listopad, grudzień) nie będzie na to czasu: nowy TR, NfS, pewnie FIFA i PES (miód) i oczywiście MC4 xD (to tylko niektóre tytuły)

Opublikowano

ale malo tych tytulow... no i pomiedzy nimi dalej posucha...

Opublikowano

boshe.. to co robisz w tym dziale? szoruj do tego lepshego 32" calowego działu HD z chlebakiem. Tak , tego z lepshymi dużymi grami...grrr Jak ja nie znoszę porównywania konsol przenośnych ze stacjonarnymi. To zupełnie 2 różne światy. To tak jakby zlikwidować komórki bo przecież jest Skype. lepszy i za darmo :/ a konwersje gier z psp na ps2 to też nieporozumienie. Wielu posiadaczy ps2 może właśnie przez to nie kupic psp. Ja do niech nie należę ale wiele razy już takie argumenty usłyszałam.

A kto tu poruwnuje stacjonarki do przenośnych? Tylko napisałem, że wolę pograć na dużej konsoli w te same tytuły. Nie po to kupiłem handhelda, aby grać w konwersje lub kieszokowe wersje tych samych gier, że całkiem inna fabuła? Nie obchodzi mnie to, ja chcę typowe gry na przenośny sprzęt, exlusivy! Ciebie bawi granie w Ridge Racer na PSP? Świetnie, ale MNIE nie.

Opublikowano

Akurat Ridge z PSP jest najlepszą odsłoną serii IMO i według wielu osób, ale mniejsza z tym... :P

Mnie tam na początku jarały te porty: w okresie fascynacji THUGiem 2 mobilna wersja była obiektem moich marzeń... niestety nie miałem wówczas na nią kasy. Później w nią trochę pograłem i pomyślałem sobie: "Nie kupię tego". Z tych wszystkich portów bawił mnie tylko Midnight Club.

/Kradz!ej/, mógłbyś trochę bardziej rozwinąć to, co napisałeś? Dlaczego się nie zgadzasz?

Opublikowano

psp ciagle umiera, nic od dluzszego czasu nie zapowiedziano fajnego. (of kors dla mnie)

Edytowane przez signap

Opublikowano
A kto tu porÓwnuje stacjonarki do przenośnych? Tylko napisałem, że wolę pograć na dużej konsoli w te same tytuły. Nie po to kupiłem handhelda, aby grać w konwersje lub kieszokowe wersje tych samych gier, że całkiem inna fabuła? Nie obchodzi mnie to, ja chcę typowe gry na przenośny sprzęt, exlusivy! Ciebie bawi granie w Ridge Racer na PSP? Świetnie, ale MNIE nie.

dla mnie nie jest ważne czy to exlusiv czy kolejna część gry znanej z ps2(już na samym starcie było widać że sporo ich na psp będzie). Ważne by dobrze się przy niej bawić. Fakt trochę mnie poniosło ale gdzie nie zajrzę czytam narzekania a twoja poprzednia wypowiedź zabrzmiała jakby psp było czymś gorszym... o.k. koniec tematu

Edytowane przez MoniqaPS2PSP

Opublikowano

No cóż, z pewnością nie sprawdziłem jeszcze wszystkich godnych uwagi gier na PSP, jednak nie zmienia to faktu, że obecnie jeśli chodzi o głośne tytuły posucha jest. Tyle, że... z tego, co pamiętam, to nie pierwszy taki okres dla tej konsolki. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale bodajże rok temu, po wydaniu w Europie MGS: PO też konsolce nie powodziło się dobrze przez dłuższy czas. A do dnia dzisiejszego w roku 2008 mieliśmy moim zdaniem całkiem sporo dobrych gier na PSP. GoW, Patapon, Clank, Everybody's Golf, Castlevania, Crisis Core, FF Tactics, Indiana Jones, chyba Jeanne D'Arc, MH 2G + pewnie coś jeszcze by się w końcówce 2007 znalazło. To mało? Moim zdaniem wcale nie. Przeciwnie - spora grupa graczy o różnych preferencjach znalazłaby coś dla siebie. Bardziej palącą kwestią jest mało cholernych zapowiedzi.

Przyznam szczerze, że aż do dziś - czyli mojego powrotu z wakacji i zerknięcia do tego tematu nie wiedziałem o żadnym przenośnym Resistance. Nie mam póki co pojęcia jak pewne jest to, że ta gra się ukaże ani kiedy to nastąpi. Ale generalnie cieszę się, że w końcu zapowiada się jakaś głośna handheldowa gra. Z Pataponem 2 rzecz ma się jak wyżej - dla mnie czeski film. LocoRoco do mnie nie przemówiło zupełnie, ale doceniam fakt, że ma wyjść kontynuacja, bo gra była istotnie nowatorska i nie przeczę, że pewnie mogła się podobać. O Star Ocean wiem tyle, co nic, ale sądząc po opiniach, jakie przeczytałem o grze, sprawdzę. Stardust do mnie delikatnie mówiąc nie przemawia. Z opisu wygląda mi to na Arkanoida HD, który, owszem, może wypadać całkiem za(pipi)iście jako gra ściągana ze Store na PS3 i pewnie sam bym się przy nim bawił, gdybym miał Chlebak, ale już pakowanie go do pudełka i wciskanie posiadaczom PSP tylko dlatego że nic innego nie ma uważam za lekką hipokryzję.

Podsumowując, jakieś kilka tytułów, któremu to kilka zdecydowanie bliżej do 3 niż do 9 w bliżej nieokreślonej przyszłości to mało. Ogólnie, w temacie PSP jest bardzo, ale to bardzo cicho. Jak pisałem, bywały posuchy, ale owe posuchy niosły ze sobą dużo zapowiedzi, następowały po nich tłuste okresy. Killzone, GTA, Tekken, MGS, Daxter, R&C, a ostatnio choćby GoW (i inne tytuły z PSP) to gry, które w temacie kieszonkowego gamingu(a momentami nie tylko kieszonkowego) w różnym stopniu i nie wszystkich, ale wg mnie miażdżyły. Większość z nich, nie... chyba wszystkie, które wymieniłem, to wielkie serie Sony, a w wielu przypadkach tytuły first party. Czy tylko ja mam wrażenie, że Sony mogłoby nas czymś zaskoczyć, gdyby spięło poślady i sypnęło developerom gotowizną? Jakieś zleconko dla Guerillasów, jak już skończą miętosić K2? Mniejszy kaliber dla Konami po wielkim zakończeniu sagi w postaci PO2? Moje upragnione San Andreas Stories jak już Rockstarzy skończą balować? Jasne, dla mnie te parę powyższych zdań też wydaje się abstrakcją, ale czy nie było takową GTA albo MGS w kieszeni? Dróg dla PSP jest wiele, potencjał olbrzymi(spójrzcie na GoWa), kasa do zebrania chyba całkiem spora. Wszystko, niestety, w rękach Sony, które aktualnie skupia się na forsowaniu Chlebaka, swoją drogą też momentami niezbyt udolnie.

Cóż, PSP było dla mnie 2 lata temu początkiem konsolowego gamingu. Wiem, niewiele, ale spędziłem z czarną maszynką, od której drętwieją dłonie naprawdę sporo czasu. I wiele razy, gdy widziałem, ile można upchać na UMDku, banan pojawiał się na twarzy. Jasne, pewnie jeszcze wszyscy w coś tam pogramy i nie ma co dramatyzować, ale cholerna szkoda, że obecnie najczęściej leży i się kurzy.

Opublikowano

Ja, kiedy kupiłem PSPka 3 lata temu (1 września będzie) byłem zachwycony. Ta grafika, zapowiadany Burnout, GTA Liberty City Stories i tak dalej... Później ta konsola miała swoje 5 minut - Killzone Liberation, GTA: VCS, MGS: PO, Syphon Filter: DM i wiele innych, świetnych tytułów, w które zagrywałem się z wywieszonym jęzorem. Teraz ta konsolka służy mi do grania w tytuły z PSX-a - a i w te po paru tygodniach odechciewa się ciorać. W końcu nie po to kupiłem ten cud techniki, żeby grać w starocie na konsolę, którą zresztą mam.

Kiedyś kupiłem też DSa, jednak niestety byłem zauroczony PSP i nie dostrzegłem geniuszu tej niepozornej konsoli. Ostatnio ją włączyłem i po prostu odpłynąłem. Zdałem sobie sprawę, że te, krótkie, przepakowane efektami gry nie mogą się równać z długimi jak jelita prostymi tytułami bazującymi na pomyśle i lekkości rozgrywki.

Coś takiego odpowiada mi bardziej niż kupowanie gier za 150 zł, które wystarczają na 7 godzin. I mam w du.pie tłumaczenia, że "przecież ten genialny tytuł można przechodzić parę razy, na rożnych poziomach trudności". Wolę tą kasę wydać na grę, w którą mogę ciorać 25 godzin i wywieszać jęzor po spojrzeniu na zegarek i zorientowaniu się, że właśnie grałem 4 h bez przerwy niż na tytuł, który zachwyca graficznie i jest przeraźliwie krótki...

To jest moja subiektywna opinia, jednak myślę, że jest to jedna z przyczyn (koło piractwa) "umieralności" PSP.

Opublikowano
To jest moja subiektywna opinia, jednak myślę, że jest to jedna z przyczyn (koło piractwa) "umieralności" PSP.

Myślę, że na DS'ie to zjawisko jest JESZCZE poważniejsze, więc to nie o to chodzi...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja na szczęście dziś pozbywam sie swojego PSP mam jej 0.5 roku i niestety zawiodłem się. Tak się składa że bardzo dużo grałem na PS2 i niestety to co widziałem na PS2 wychodziło na PSP. Spodziewałem się czegoś innego. Polityka Sony traktuje PSP jako GADŻET po PS3 , a ja gadżetu nie chciałem, chciałem konsolę. Myslałem że Sony pójdzie w stronę Nintendo. DS a Wii , jeden producent a dwie inne konsole. PSP może z wyjądkiem Patapona, LocoRoco, GOW, i nadchodzące N --- to trochę mało. Wiem na razie jedno do PSP nie wróce na 100% ( może do PSP2 jeżeli będzie ) teraz mam maturkę w tym roku więc chyba Pauza z konsolą do maja-czerwca. Na razie PC mi wystaczy ( czyt. Diablo III ) a później nie wiem albo handheld albo next-gene :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.