Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Oczywiście, proszę bardzo.

Co mają pomyślec producenci gier jeżeli Wii Play sprzedaje się w ilości ponad 20mln, a Uncharted 2 w ilości 2 z hakiem?

Tobie, jako graczowi, nie daje to spać w nocy? :teehee:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jako posiadaczowi Wii i fanowi gier Nintendo? Po części. Od dwóch lat Ninny nie wypuściło nic ciekawego dla mnie. A to tony popierdółek

Opublikowano

Z drugiej strony słaba sprzedaż danej gry może oznaczać, że nie dostaniemy jej kontynuacji.

Opublikowano

Faktycznie, exy na PS3 sprzedają się dobrze/bardzo dobrze. Teraz tylko Yeti powiedz mi jak w takim razie sprzedają się exy na konsole konkurencji? Rewelacyjnie/oszałamiająco? Prawda jest taka, że sprzedaż gier na PS3 to koszmar i tragedia. I dla Sony i dla graczy

Tak, sprzedaż takiego Halo 3 czy GeoW 1/2 jest rewelacyjna, tak doskonale sprzedających się gier jest bardzo mało, A co do PS3, tak jak wspomniałem wcześniej, sprzedaż jest dobra lub bardzo dobra.

Tak w ogóle, to zadajmy sobie pytanie, ile np. kosztuje produkcja takiego LBP czy Uncharted 2. Najważniejsze aby gry na siebie zarabiały. Oczywiście chodzi o jak największy dochód, ale rozpaczać można dopiero, gdy twórcy naszych ulubionych serii idą z torbami.

Jeśli mowa o Wii, wiadomo, Wii Sport itp. badziewia biją wszelkie rekordy, bo takie gry i tą konsole kupują głównie ludzi nie mający większego pojęcia co oferuje konkurencja. Wii jest modne, Wii jest dla całej rodziny, na Wii... nie wychodzi nic ciekawego, a jeżeli już coś wyjdzie, to mało kto to kupi (Dead Space). Wydawcy, twórcy już powoli dostrzegają, że najbardziej opłacalna jest produkcja gier na PS3 i X360. Cieszmy się, że tak właśnie jest.

Opublikowano

Gdyby wydawcą ICO Team był Microsoft, to po słabej sprzedaży pierwszej części poszli by z torbami, to jest pewne. Sony widocznie ma inną mentalność i daje drugą szansę :)

Opublikowano

Gdyby wydawca byl Microsoft tak by wypromowal ten tytul ze sprzedalby sie w ilosci kilka razy wiekszej, jesli mialby sie czym wyroznic - bo MS potrafi wypromowac takie rzeczy...

Jak dla mnie wszystko jest kwestia promocji (czy raczej jej braku w wypadku Sony).

Opublikowano

Gdyby wydawcą ICO Team był Microsoft, to po słabej sprzedaży pierwszej części poszli by z torbami, to jest pewne. Sony widocznie ma inną mentalność i daje drugą szansę :)

Na szczęście SOTC sprzedało się dobrze :)

Opublikowano

O_O

Myślałem, że nie obchodzą Cię takie pierdoły :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja wymiękam - brak mi słów. Myślałem że oni są ciut bardziej wiarygodni.

Chyba zartujesz.

Po historiach "regulowania" ustawien PS3 by porownanie gier miedzy platformami bylo bardziej "wiarygodne"?

Opublikowano

@Grigori, zarzucasz recenzentowi GT, że nie wybrał U2 jako gry roku (bo w nią nie grał), a ty grałeś we wszystkie dobre tytuły na wszystkie konsole, i jesteś przekonany że U2 zasługuje na tą nagrodę? Co gdyby ktoś inny wybrał U2 jako GOTY, nie grając np. w Forzę 3 czy Batmana AA? Pewnie nic byś nie napisał.

Dla mnie niedorzeczne jest to, że HIV nie grając w Batmana AA i Assasina 2 wybrał U2 grą roku.

na GT leję, oglądam tylko u nich wideorecenzje w HD :)

Opublikowano

Jeszcze nie bylo Gier Roku w PE, zapewne w nr lutowym znajdzie sie zestawienie.

Opublikowano

HIV wybrał U2 grą roku na swoim growym serwisie. W tamtejszym podkaście mówił, że nie grał w B:AA i AC2.

Pewnie w nowym PE też padnie taki wybór :)

Opublikowano

To jest klopot generalnie i na tym forum. We wszystkich plebiscytach ludzie glosuja na to na co grali, a im szybciej wybiera sie gre roku tym mniej sensu to ma.

Sam nie gralem w AA i w mojej top 5 sie nie zmiescilo. Podobnie Borderlands czy Ratchet and Clank.

Jak ktos gral w 3 gry (bo mlody i kasy nie ma) to i top 3 gier na rok ma wybrane... Jednak dziennikarz powinien sie wstrzymac z wszelkiego rodzaju rankingami, jesli ceni swoja wiarygodnosc...

Opublikowano

Tu się akurat zgadzam - nie ma co porównywać np. mojego rankingu top 5 2009, który mogę ułożyć na podstawie ogrania powiedzmy sześciu gier z rankingami na GT czy w czasopiśmie konsolowym. Rzetelność dziennikarska wymaga od pobierającego pieniądze za swoją pracę autora sprawdzenia pretendujących do tytułu Gry Roku hitów. Wszystkich gier pewnie nie sposób ogarnąć, ale zapoznanie się z takimi tegorocznymi tuzami jak U2, Batman czy Assassin's Creed 2 to mus. Zwłaszcza, że jednorazowe przejście każdego z nich to kwestia 10(?) godzin.

Opublikowano

Niby jakie ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Aż się prosi o jakiś "czarny" humor ;)

O dżizas, ale ze mnie rasista wyszedł :P

Opublikowano

Murzyn zrobił swoje, może odejść. Bez jego biadolenia z kartki wiadomo, że GOW3 ma duże szanse namieszać ostro w branży.

Opublikowano

wiedze ze niektorzy nie dopuszczaja do siebie takiej opcji? a co jesli on ma racje? co jesli gow3 pozamiata wszystko ?

Opublikowano

skany z tej japońskiej gazety pokazują już jedno-ewidentnie to będzie najbardziej epicka gra tej generacji(rozmach przygniata).Teraz trzeba czekać na samą grę by ocenić czy z parze z widowiskowością pójdzie technologia zastosowana w tej grze.

Niektórzy zapominają,że serio GoW3 może wyglądać olśniewająco-tu nie ma swobodnej kamery i mamy widok narzucony z góry co pozwala zaoszczędzić niespotykaną ilość mocy bo nie trzeba każdego krzaczka,drzewka czy skały modelować,oblepiać teksturami itp z każdej strony.

Opublikowano

No trochę Grigori w tym racji ale Jeffie to chyba 1,5 roku temu już się spuszczał nad GoW3 kiedy nawet pierwszego trailera nie było :P No ale w sumie Jeffiemu to mozna wybaczyć-jakby nie było to ojciec tej serii.

Swoją drogą ile on już lat tworzy tą swoją grę na ps3? parodia tyle czasu tworzyć i nawet oficjalnie nie zapowiedzieć nazwy tej pozycji :P

Opublikowano

tak zmieniajac temat

wczesniej wychodza rozdzki od sony niz kamerka od microsofu (co nie?)

od czasu do czasu wchodze na polygamie i o wynalazku sony cisza a o natalu czesto gesto newsy sie pojawiaja

czyli co? znowu kiepski marketing ze strony japonczykow?

Opublikowano

skany z tej japońskiej gazety pokazują już jedno-ewidentnie to będzie najbardziej epicka gra tej generacji(rozmach przygniata).

(...)

Dokładnie do tego piłem w ostatnim poście, chociaż nie poruszyłem tematu skanów. Szczerze mówiąc jeszcze przed ich publikacją w trakcie badania demka GOW3 wystawiałem pisiora przez okno w samochodzie i traktowałem ciepłym moczem przechodniów, którzy twierdzili że GOW3 ma szansę cokolwiek pokazać w tej generacji. Po tym co zobaczyłem na tych skanach musiałem raz jeszcze zrewidować zdanie o tej grze. Już nie mogę się doczekać festu na wiosnę, gdy położę łapki na pełnej wersji.

Opublikowano

Grigori

no tak, ale wypuszczana co jakis czas informacja (80% firm cos dlubie przy naszym kontrolerze, gosc xxx uwaza to za rewolucje, jeszcze dokladnie nie wiemy ale byc moze leczy to raka) wiele nie kosztuja a napedzaja hype

ze hype to nie to samo co sprzedaz wie pewnie kazdy (k2), ale te zabawki jednak celuja ww troche inny target i hype w srodowisku innym nim gracze (jakis portal czy program o gadzetach) by nie zaszkodzil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.