Lukas_AT 1 228 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 (edytowane) Ten remake jest dostepny w PS Plus Premium na duzych konsolach. Chcialem w sumie sprawdzic, ale ogralem ten nowszy remake z PS4, a wiec juz chyba nie ma sensu sie tak cofac, szczegolnie, ze ten remake z PSP to podobno najgorsza wersja Medievila. Medievil to jedna z tych gier, ktora dostala dwa remake’i z prawdziwego zdarzenia. Edytowane 17 grudnia 2024 przez Lukas_AT Cytuj
Pupcio 18 951 Opublikowano 18 grudnia 2024 Opublikowano 18 grudnia 2024 Ten z psp niestety bardzo słabiutki, tylko największym fanom bym to polecił Cytuj
SlimShady 3 468 Opublikowano 18 grudnia 2024 Opublikowano 18 grudnia 2024 Jeżeli coś nie oddaje klimatu oryginału, to prędzej remake, a raczej reimagine z psp, bo to złagodzona wersja niczym kreskówki z sobotnich poranków. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 376 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Długo robiłem przymiarki do tej gry, ale że wyjechałem do babci gdzie nie mam innych konsol to wiedziałem, że przysiądę w końcu do Metal Gear Solid: Portable Ops Dzięki serii Silent Hill i Castlevania przez lata uważałem Konami za najlepszego developera na rynku. Naturalnie ciekawy byłem więc przygód Snake’a i próbowałem na różne sposoby tę serię ugryźć - pierwszą z nią styczność miałem na GBC w postaci MGS, na PSP spróbowałem Metal Gear Ac!d, a PS2 zdobyłem kiedy miałem już PS360, ale z powodów różnych żadnej nie skończyłem. Na razie udało mi się ukończyć kilka krótkich misji, łącznie niecałe 2h z których mam dość mieszane uczucia - o ile klimat, intryga i same dialogi to naprawdę porządne kino akcji, a krótkie misje dają frajdę i wciągają tak sterowanie w tej grze to katorga. Ja rozumiem, że brak drugiej gałki i musiały być tutaj robione fikołki do przodu w tył, ale kuuuurwa, przenoszenie kamery za plecy robi się podnosząc broń, ale żeby obracać nią swobodnie należy korzystać z krzyżaka. X sprawia, że Snake kuca, ale przy poruszaniu gałką zaczyna pełzać, ponowne wciśnięcie X sprawia, że podnosi się on na kolana, ale żeby wstać całkowicie to z pełzania przytrzymujesz X, a z pozycji na klęczki wystarczy raz X nacisnąć. Wrogowie nie sa zbyt bystrzy, wiec wiec częściej walczę z kamerą niż nimi. Wiecie, to nie jest słaba czy nieinteresująca gra, wręcz przeciwnie, ale na chwilę obecną płaciłbym złotem żeby w to miejsce zagrać w Ac!d na które patrzę z utęsknieniem. Mimo wszystko na razie mam to i mam nadzieję, że gra mi te trudny wynagrodzić. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi