arti124 0 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 Nie od dzis wiadomo, ze wlasciwy rozwoj miesni jest uzalezniony od treningu, dobrej diety no i ... odpowiedniego czasu na regeneracje. Ostatnio wyczytalem, ze w zaleznosci od wielkosci danej grupy miesniowej ten czas na regeneracje po treningu jest rozny. I tak np. miesnie klatki piersiowej zaliczane sa do duzych i i ch czas na regeneracje powinien wynosic od 5 do 7 dni. Natomiast mniejsze miesnia takie jak triceps nie wymagaja tak dlugiego czasu odpoczynku. Jest jednak jedna kwestia, ktora chcialbym poruszyc, a mianowicie miesnie brzucha. Wedlug mnie sa to spore miesnia, a wiec logicznie ich czas regeneracji powinien byc odpowiednio dlugi... Ale jak poczytam o treningu zwanym szostka weidera to teorie zaczerpniete z roznego rodzaju artykulow zdaja sie jedynie do kosza. Jestem ciekaw jak Wy zapatrujecie na te zagadnienie, powolujac sie oczywiscie na doswiadczenie i inne bardziej rzetelne zrodla wiedzy ... ???? I na jak dlugo dajecie odpoczac poszczegolnym partia miesnii . Chodzi mi wylacznie o okres odpoczynku, a nie o roznego rodzaju odnowy biologiczne, ktore takze zaliczamy do procesu regeneracji miesni...
Tori 12 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 Nie od dziś wiadomo, że czasem warto przejrzeć tematy, czy już taki nie powstał.
QBH 246 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 a Tori wie o tym najlepiej, bo sam taki zalozyl :idea: http://www.psxextreme.info/Regeneracja-t48117.html
Rekomendowane odpowiedzi