mclusky 776 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pewnie wszyscy wiedzą, ale proforma napiszę. Po szaleństwach z Grindermanem Nick i jego ekipa nagrała w zeszłym roku dwa albumy. Studyjny Push The Sky Away i "na żywo, ale w studio" Live from KCRW. To pierwsze po pięciu latach od Dig, Lazarus, Dig!!! nagrania i zdecydowanie godne polecenia. Studyjna płyta raczej spokojniejsza, słychać wpływ Warrena Ellisa co bardzo mnie cieszy bo gość to talent na miarę Cave'a.Nick Cave & The Bad Seeds – Push The Sky Away Nick Cave & The Bad Seeds – Live from KCRW Jeśli chodzi o Warrena Ellisa to polecam nagrany razem z Nickiem soundtrack do The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Film zresztą też jest godny polecenia. Linków do ściągania nie podaję bo kto lubi ten kupi albo znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dzięki za info stary! Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie widziałem wcześniej tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 wezcie to do rocka, bo ciagle mi podswietla "alternatywa" i mysle ze ktoś napisał cos ciekawego o nie(pipi)owej kapeli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 wezcie to do rocka, bo ciagle mi podswietla "alternatywa" i mysle ze ktoś napisał cos ciekawego o nie(pipi)owej kapeli to chyba mialo iść do tematu o todayu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 nie no serio, fajnie ze kapela ma tyle członów w nazwie i kojarzy sie ze spermą, pewnie jest bardzo fajna, w rocku jest pełno fajnych kapel, odnajda sie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 To była jedna z ulubionych kapel Piotrka Obsowskiego [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 nie no serio, fajnie ze kapela ma tyle członów w nazwie i kojarzy sie ze spermą, pewnie jest bardzo fajna, w rocku jest pełno fajnych kapel, odnajda sie. Proponuję założyć temat o wybitnie post-rockowej kapelce All Shall Be Well (And All Shall Be Well and All Manner of Things Shall Be Well) i połączyć go z Todayem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Róbcie co chcecie, ważne że today wyda płyte roku 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 no, wszystko tworzy piękną całość. Grzesiu, odpowiedz na pytanie:a) jestes tak głupi że się z tego smiejesz b) sadzisz ze jestem na tyle glupi by mnie to smieszylo c) probujesz byc smieszny i szukasz u mnie braku dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Przepraszam, nie powinienem był żartować na tak poważne tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ależ Grzegorzu możesz, tylko się nie dziw że ja się nie wściekam albo nie reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Rozumiem, ból dupki to tylko efekt uboczny. Odpowiedź a) najlepsza, tak jakbym wkleił zdjęcie jakiegoś upośledzonego dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 mój odbyt jest rozpalony Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Czekam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 no fajnie jakby też koncert jaki dali, może być praga nawet a pojadę z reką w majtach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ja (pipi)ę, ja nie jestem sobie nawet wyobrazić co ten facet musi mieć w środku. No nie wiem, brak mi słów. Nie da się wyobrazić sobie wizji syna spierdalającego się z urwiska. Wiem, że zabrzmi to też chujowo i dziwnie może, ale jak na ironię idealnie wpisuję się ten dramat w postać Nicka jako całości. "Lepiej" trafić Śmierć nie mogła. Nie zrozumcie mnie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Mesjasz nadszedł http://uploaded.net/file/se6ylxo0/www.NewAlbumReleases.net_Nick%20Cave%20and%20The%20Bad%20Seeds%20-%20Skeleton%20Tree%20%282016%29.rar Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 daje radę czy tak nudne jak singiel? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Rozumiem, że może kogoś nudzić. Ale wtedy nie powinno się słuchać Cavemana. Od kilku płyt. Ciężko oczekiwać od Seedsów, od dłuższego czasu właśnie, jakiegoś rockowego pierdolnięcia. Ja łykam bez popity wszystko, razem z obierkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 daje radę czy tak nudne jak singiel? lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Nie ma co wieszać psów na kimś, kto oczekuje chamskiej rozrywki Każda płyta, to opowieść, kto ma o tym wiedzieć, ten wie. Reszta niech se cmoka trąbki. To, co ściągam to całe wydawnictwo? ;P Powoli się ssie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Tak całe. Na pierwszy rzut ucha jest smutno i posępnie nie tak melancholijnie jak na poprzedniej. Mniej tak jakby nie wiem ciepła? Koncert z tymi numerami to raczej stypa, ale je.bie po nerach klimat tej plyty mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi