Aramis 10 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Oł jest? Hmm to trzeba bedzie zagrać w Journey w FESie bo poki co meczylem tylko Answera;]. Akurat po 2 rundzie 4ki planuję zacząć yourney FESa . Kurcze nie wiem dlaczego po łbie chodziło mi ze to jest SL z Elizabeth. No w takim razie zwracam honor Atlusowi, mea culpa . Cytuj
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 12 stycznia 2009 Opublikowano 12 stycznia 2009 (edytowane) Bardziej podobała mi się P3 ale ta część też jest niezła. na razie mam ok 25godz. Zauważyłam,że postacie podczas walk nie są juz takie niedorozwinięte,często pomagają/leczą.Niezły jest też system social linków. Teraz można jednocześnie spotykać się z kimś i podniesc poziom np. odwagi. Zarwałam już kilka nocek i na pewno ukończę tą grę Edytowane 13 stycznia 2009 przez MoniqaPS2PSP Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 Mocne pytanie - czy Persona 4 zostanie zobaczona przez PS3 60gb (tę jedyną wsteczną)? Bo pamiętam, że baza tych gierek była dość ograniczona... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 (edytowane) A PS3 60 GB PAL ? - Zresztą wątpliwe, Sony od dawna nie zajmuje się poprawianiem kompatybilności wstecznej, mówią że kiedyś dostaniemy emulator (każda wersja PS3) który pozwoli spokojnie odpalać każdy tytuł (oczywiście jest podział na regiony ). Edytowane 14 stycznia 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 Ano PAL, PAL. Persona 3 widnieje na liście, więc pozwalam sobie mieć nadzieję, iż czwóreczka też pośmiga. Swoją drogą: gdzie P4 kupić? Przewaliłem już z połowę EU sklepów i aukcjusów ala allegro :? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 Jeszcze nie ma Persona 4 w PAL, ma się chyba pojawić jakoś w marcu. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 Może wcześniej, SE ostatnio wyjechał z D3 za miesiąc, a mieli wydać pod koniec marca/kwietnia.....mam nadzieję, że niedługo wydadzą informację prasową Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Gram sobie w P 4 (jestem w czerwcu) i czy ktoś mógłby mi powiedzieć nie spoilując: 1. czy można podnosić social links z kilkoma dziewczynami czy są jakieś problemy jak w 3 że są zazdrosne? A może wystarczy jak w 3 dojść do 10 i można natępną? 2. Słyszałem że jest kilka końcówek? Czy warto się starać o najlepszą i na co zwrócić uwagę żeby ją dostać? Czy może jest tak jak w 3 że w miarę wiadomo co się stanie i raczej nie przegapia się momentu wyboru scieżki? Grając w Valkyrie Profile nieźle się naciąłem lipną końcówką bo nie wiedziałem że trzeba coś tam zrobić i chciałbym uniknąć tej przykrości. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 1. Możesz krecic z kikloma ale z kazdą wychodź w miare czesto bo sie obrazą 2. Jest kilka koncówej, zakonczenie złe i normalne mało się różnią(No, róznią sie w (pipi) ale nie ma w sumie wtedy rozgrywki czy coś), zakonczenie prawdziwe to ze 2 godziny grania wiecej Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 A jak osiągnę poziom 10 to też muszę o nie dalej dbać? Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 W 3ce było tak, ze w pewnym momencie wchodziło się w 'inmate relationship' i wtedy lepiej nie wychodzić z inną dziewczyną bo druga się obrażała. W 4ce to zlikwidowano (i na dobrą sprawę dobrze) wiec możesz wychodzić kiedy chcesz i z jaką chcesz. Trzeba tylko uważać na wypady z Ai, bo czasami zdarza się, że spotykamy podczas nich inną laskę z którą aktualnie kręcimy i nie wiem czy to nie ma jakiegoś ujemnego wpływu na nasze Social Linki z tymi pannami. Nie mieszaj też Rise z Sun SL bo ponoć w listopadzie jest jakaś niezbyt miła wstawka w zwiazku z tym + być może reverse;]. Jak osiagniesz MAX to możesz je olać - nie beda dzwoniły (tylko w gwiazdke bedziesz musiał zdecydować z którą chcesz ja spędzić), nie musisz z nimi wychodzić nigdzie itd. W końcu "bond that cannot be broken" . Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 A jeszcze się chciałem spytać: generalnie które social linki mają najciekawszą historię??? Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 SLe ze school mates glownie koncza sie znalezieniem ich "ja". Najciekawsze (imo) z tych co póki co się bawiłem to Devil, Death, Moon, Strenght (Kou), Sun (oba są fajne;]), Emperor i Lovers. SLe czasami są podobne w sumie do tych z P3 jeżeli chodzi o ich "zawartość" (np Priestess - w obu grach, zarówno Fuuka jak i Yukiko uczą się gotować, Empress przypomina randki z Elizabeth, mamy SLa z managerem sport clubu itd). Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Aczkolwiek nic nie pobije Dying Young Mana z P3 :] Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 21 stycznia 2009 Opublikowano 21 stycznia 2009 Umm nie prawda, w P3 możesz kręcić z kilkoma na raz....ale trzeba pamiętać o zasadzie, że musimy spotkać się z każdą dziwczyną w określonym czasie....np jak spotykasz Yukari to musisz z nią wyjść w ciągu 60 dni, żeby nie stracić punktów, jak wyjdziesz z inną to ucinasz sobie 15 dni, i Yukari musisz spotkać w ciągu 45 dni....itp itd... Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Powoli zblizam sie do konca gry (jestem w Heavenly paradise) i chciałem się spytać o koncówkę. Czy dobrą koncowkę się wybiera tak jak w 3 czy trzeba spelnic jakies wymagania ala Valkyrie Profile??? Tylko bez spoilerow prosze. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Cofnij się parę stron w tym temacie, bardzo dokładnie opisałem co i kiedy trzeba zrobić, żeby dojść do prawdziwego zakończenia i zrób to zanim będziesz grał dalej, żebyś nie musiał paru godzin powtarzać jak w złym momencie grę zapiszesz. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 3 bodajże grudnia będziesz miał pierwszą kluczową scenkę w szpitalu - musisz wybierać odpowiednie odpowiedzi na pytania Yosuke. Jak wybierzesz dobrze to kilka dni później na ulicy rozmawiajac z Naoto i Yosuke musisz wybrać znowu dobrą opcję - to uruchomi good ending. Aby zobaczyć true ending musisz wykonać kilka czynności w dzień wyjazdu z Inaby. Tak to bardzo ogólnie wygląda:). Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 (edytowane) Boję się spoilerów dlatego nie czytam poprzednich stron . A ten opis jest bez spoilerów??? To się jeszcze spytam kiedy zrobić save'a zabezpieczającego (bo ja zawsze gram na jednym savie więc jak coś to musiałbym cała grę powtarzać). Czy jak 1 albo 2 grudnia zrobię save to wystarczy żeby potem zobaczyć wszystkie możliwe zakończenia??? Czy lepiej wcześniej zrobić bo trzeba coś tam porobić i potrzeba czasu??? Jestem koło połowy listopada i mam nadzieję że nie straciłem jakiegoś momentu przez który przepadło któreś z zakończeń Ile ich wogóle jest. Z tego co rozumiem to 3 (bad, good i true). W Personie 3 to było w miarę dobrze rozwiązane. Były dwa zakończenia. Savewoałeś przed wyborem obejrzałeś zły potem dobry i było git. W 4 też bym chciał wszystkie obczaić. Sorry że tak dłubie ale ciągle mam koszmary przez Valkyrie Profile. Nie chciałbym znowu czegoś takiego przeżyć (2 zdania i game over a jak spełniłeś kilka wymagań to miałeś full wypas ending) a na pewno nie będę drugi raz 40 godzin przeznaczał na tę samą grę. Edytowane 26 stycznia 2009 przez Lalalilo Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 (edytowane) Zapisz grę powiedzmy 1 grudnia - jak chcesz zobaczyć złe, to w szpitalu zgódź się z Yosuke. Jak chcesz zobaczyć good to musisz mu non stop zaprzeczać i kilka dni później gdy z Naoto i z Yosuke wyjdziecie z baru musisz wybrać kolejną dobrą opcję - masz bodajże 3 szanse - jak nie trafisz to leci bad ending, jak trafisz to mamy kolejny dungeon. Teraz już nic nie schrzanisz bo kolejny kluczowy moment to dzień wyjazdu z Inaby (true ending) - musisz pogadać ze wszystkimi z którymi zmaksowałeś social linki, a gra zapyta sę ciebie czy załatwiłeś juz wszystko - musisz odpowiedzieć że nie. Teraz udaj się do Junes food court - kliknij na drzwi po prawej 2 razy - wtedy wyskoczy kolejna opcja, wybierz ze masz cos jeszcze do zrobienia czy coś w tym stylu. Po scence (musisz dobrze odpowiedziec na pytanie o tego, kogo pierwszego spotkałeś w Inabie (Dojima)). Idź nad rzekę i pogadaj z Dojimą i Nanako. Po scence idź do Velvet Roomu, po czym udaj się do...już będziesz wiedział kogo;]. Edytowane 27 stycznia 2009 przez Aramis Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 (edytowane) Bardzo dziekuje za wytlumaczenie Edytowane 27 stycznia 2009 przez Lalalilo Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 Wikipedia podaje, że europejska premiera Persona 4 będzie miała miejsce 13 Marca. Niestety, jak to Wiki, nie ma żadnego źródła do tej informacji. Jakieś wiarygodne info na ten temat? Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Wlasnie zobaczylem bad ending i jest...bad Z jednej strony szkoda, że wiedziałem że jest więcej endingów bo bym się chyba pochlastał ze smutku. Teraz zabieram się za pozostałe dwa. Z tego co rozumiem to zaraz będę musiał wskazać mordercę. Wiem że Ci co grają to wiedzą kto jest tym żlym. Ja myślałem nad tym wieczorem i chyba się domyslam ze to jest Adachi. Glownie z racji tego ze wydawalo mi się ze glowny zly musi miec ladny obrazek (tak jak Namatame który ciagle stal na ulicy tez sie domyslilem ze cos z nim dalej bedzie) i byc kims kogo znamy. No chyba ze to ta okragla panienka co konkursu omal nie wygrala . No w kazdym badz razie zaraz się dowiem czy moja teoria sie sprawdzila. Tak tylko chcialem napisac wczesniej, bo jakos glupio brzmi jak sie po fakcie mowi ze domyslalem się Cytuj
Ozzy 0 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 mam pytanie odkrylem przed chwila ten dangeon z izanami i dreczy mnie jedno pytanie a nie chce mi sie juz sprawdzac bo zmeczony jestem, mianowicie: w jaki sposob mam sobie uzupelniac SP skora nie moeg wrocic do domu aby sie przekomac. Mam przejsc caly labirynt za jednym razem? Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Tak, trzeba go zaliczyć przy jednym podejściu. Od SP masz lisa i ew. sklepy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi