kowal 0 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 nie wiem jak wyglada ten rzut jego ale wpisywane raczej nie łapały w KOF kucajacych albo atakujacych na lowa chyba ze to podjazd był jakis (np HCF+C ->continue... clarka, albo jego stary HDM z B+D) czy przeskok ale te zazwyczaj mozna było blokowac czy manewrowac wiec osobiscie nie traktowałem ich jako rzuty tylko zwykłe ataki "ciałem" z animacja rzutu. rzut to dla mnie z definicji zawsze unblok i raczej instant z pierwszej klatki. dalo sie schylac w KOF zreszta uwazam ze pod wpisywanymi zawsze powinno sie dac schylac bo inaczej to nie ma sensu np w GG bialej goraczki dostawalem jak Slayer z animacja łapania za szyje łapal w cudowny sposob koniec nogi ataku na lowa - po prostu idiotyzm. co do roznicy w klatkach to tez o tym nie wiedziałem długo. ale po tym jak zaczołem "dociagac" to zaczeło wchodzic jak w masło XD pytam sie bo zmienili system z MVS na typeX to i kod gry chyba pisali tez od nowa wiec moze jest juz normalnie, po prostu egzekucja w KOF zawsze ssała i nigdy nie wiedziaełm czy ja zmasciłem czy za wolno czy za szybko raz tak raz srak. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) Tez cos dorzuce. Pogralismy troszke rzeczywiscie i to wszystko wyglada tak jak pisze Kaktus, czyli gra robi wrazenie Dema albo Bety. Malo plansz, jakby brakowalo ciosow (po 2-3 sa). Dziwnie. Do tego slynne łyzwy czyli postac przy biegu za wolno porusza nogami Dziwnie tez sa zrobione hitboxy, jakby postac byla obrysowana kwadratem i heja, dodali tylko rozblysk przy ciosie (to taki trick znany graczom w Tekkena ). Nie wroze tej grze oszalamiajacej kariery. Jesli chodzi grafe, to ja mam teraz nie swojego xboxa i jest podpiety do TV FullHD ale przez kiepski jakosciowo kabel component na ktorym to wejsciu, moj tv nie lapie FullHD. Gra wiec chodzila sobie w 1080i i kolory sa dziwne, to troszke psuje odior po graniu w FullHD na HDMI ale mimo wszystko - postacie sa niby rysowane w 720p a jak dla mnie to wszystkie inne postaci rysowane w 720p w innych grach wygladaja lepiej (SF2HD, BlazBlue). Dziwne. Widac jakies krawedzie, jakby oszukali i gra miala jednak nizsza rozdzialke. Edytowane 31 lipca 2009 przez NemoKOF Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Ja poprstu mialem wrazenie surowosci grafiki cos jak w 3rd Strike niby to ladne ( bo i jest ladne ) ale tak samo jak w SF postaci sa surowe dosc ciezko mi to opisac ale chyba wiecie o co mi chodzi ... gre juz wystawilem na ebay poszla dzisiaj buy now za 40 funtow czyli odzyskalem swoje pieniadze :F Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Bawił się ktoś online? Bo ja wczoraj pograłem trochę i w każdej walce jaką rozegrałem gra chodziła bardzo wolno;/. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Tak gralem online jest po prostu z dupy ogolnie sprzedalem ta gre jeszcze szybciej niz ja kupilem jak pisali inni to jest po prostu jakies nie dokonczone demo chyba Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Postaram sie sprawdzic w weekend. Ja moge sprawdzic na Xboxie. Na czym ty sprawdzales? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Na PS3 i na prawde grac sie po prostu nie dalo raz ze lagi dwa ze wolne Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Ja na X0 i prawdę mówiąc byłem w szoku. Bardzo uciążliwy delay i zwolniona animacja. Spróbuję dzisiaj poszukać sensownych połączeń, może uda sie z jakimś polakiem zagrać to będzie lepiej. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 The King of Fighters XII (Xbox360) - 54.90$ Cytuj
Manior 0 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) The King of Fighters XII (Xbox360) - 54.90$ Nie wiem czy jest sens, skoro w sklepie psx jest za 159zl...wychodzi wiec nawet drozej w play-asia przy tym kursie €. Za przemawia tylko to, ze data premiery wersji PAL jest 28.08... Edytowane 31 lipca 2009 przez Manior Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Szczerze mówiąc nie wiedziałem że to w budżetowej cenie będzie schodzić, dobre wieści Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Szczerze mówiąc nie wiedziałem że to w budżetowej cenie będzie schodzić, dobre wieści Jeszcze nie dawno ultima zbierala preordery po 189 Wiec to chyba reakcja na oceny i sprzedaz w japonii: http://news.vgchartz.com/news.php?id=4612 13600 sztuk pierwszego dnia na obu platformach to jest tragedia. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 (edytowane) No chyba faktycznie ta gra nie znalazła wielu nabywców, bo w online ciężko kogoś znaleźć, a jak już się trafi to zazwyczaj jakiś japoniec z jedną kreską połączenia. Właściwie to nie widziałem jeszcze nikogo powyżej jednej kreski. No ale w sumie racja, kto będzie płacił za wersję demo Edytowane 1 sierpnia 2009 przez Komandos Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Bo wolą Gears Of War 2 . Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 http://thatguywiththeglasses.com/videolink...iew/10103-ajkof - dobra recka. No Mai, no buy Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 To była najbardziej pro recenzja jaką w życiu widziałem O_O. Ah Joe, od czasów KZ2 nie oglądałem tego przygłupa. Ale końcówka najlepsza - mieszanina GG, MK i mocno przycietego w klatkach KOF (?) - chciałbym w coś takiego zagrać . Cytuj
Manior 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 This may be the most visually attractive King of Fighters game yet, but it's also one of the most shallow. Krotki test: http://www.joystiq.com/2009/07/31/review-k...f-fighters-xii/ Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 5.0 na Gamespot. Wszędzie jadą SNK za lagi i...brak Mai lol (nie wiem czemu, przecież Mature wyrabia !) Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 (edytowane) Ta recka z IGN wymiata "once you step online nightmare begins" Zabawne jest tez podsumowanie. Edytowane 2 sierpnia 2009 przez Michaelius Cytuj
Pueblo 7 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Pograłem w końcu i powiem szczerze: -co to za grafa?! To plansze mogą wyglądać fajnie a postacie nie? Co to a kratki się pytam?? przykład jak nie powinna wyglądać gra w epoce HD -co oni zrobili z Iorim?! Toż to przestępstwo karane śmiercią! -co się stało z ciosami postaciO_o? -fajnie że dali demo w cenie gry... marketplace mnie wcale nie cieszy w tym przypadku. Ciesze się ogromnie że nie złożyłem preordera. To by był większy FAIL niż z SC4:/ Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 -co to za grafa?! To plansze mogą wyglądać fajnie a postacie nie? Co to a kratki się pytam?? przykład jak nie powinna wyglądać gra w epoce HD Włączyłeś filtry (domyślnie są wyłączone)? Bez filtrów faktycznie postacie wyglądają słabo. Cytuj
Pueblo 7 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Bez filtrów wyglądają tragicznie, z filtrami wyglądają słabo. Co z tego, że mają świetną animację skoro je##e po oczach kontrast między tłem a postaciami. Może to i wina tego, że testowałem szpil na 40 calach, ale bez przesady:/ Jak zapodałem filtry to mi się odrazu skojarzyło te perfidne wygładzanie na emulatorach snesa. TRAGEDIA niestety:/ Ale to bym ścierpiał, gdyby nie ten "świetny system walki z pełną paletą ciosów" Ok, system jak system, gra się przyjemnie, a raczej grało by się gdyby do granic irytacji nie doprowadzał brak flagowych ciosów nawet u tej garści flagowych fighterów jacy mieli szczęście <???> znaleźć się w tym tytule:/ Cytuj
Pueblo 7 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 W sumie jak tak teraz nad tym myślę to oni mogli KOFa XII wypuścić na PSP. Ładnie by to wyglądało, nie miało by konkurencji w postaci BlazBlue (które notabene wygląda lepiej od KOFa na filmiku ściągniętym z neta:/), a i w tym momencie nikt by nie narzekał na brak dodatków za bardzo i netplay bo zwyczajnie by se mogli podarować ten tryb. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Co by złego na KoFa nie mówić ma jedną świetną opcję - można zapisać swoje walki i wrzucić je potem na server, aby inni gracze sobie mogli obejrzeć. Cytuj
Pueblo 7 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Potraktujmy KOFa XII jako demo i będzie gitXD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi