Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie, że puszczają też program NBA Action, choć to już i tak nie jest ten fajny klimatyczny magazyn, który leciał na TVN i C+ krótko po przejęciu licencji na NBA. Mam teraz przed oczyma te cyferki na granatowym tle, które zwiastowały koniec programu i 10 najlepszych akcji... :) Ehh to były czasy.

Tez to pamietam. Ale moge napisac, ze wolalem inne czasy, czyli wczesne lata 90-te i mecze NBA na TVP. Pierwsza trylogia Chicago, pozniej finaly Rockets-Magic, druga trylogia Chicago. Dodalbym jeszcze mecze dream teamu na IO w Barcelonie w 92 roku. Ahhh to byly czasy :)

Swoja droga, jak glosi plotka (czy tez nieoficjalne informacje). Wkrotce C+ ma pokazywac 5. meczow w tygodniu. w HD. Nie wiadomo, czy jeszcze w tym sezonie, czy od nastepnego.

Opublikowano

Fajnie, że puszczają też program NBA Action, choć to już i tak nie jest ten fajny klimatyczny magazyn, który leciał na TVN i C+ krótko po przejęciu licencji na NBA. Mam teraz przed oczyma te cyferki na granatowym tle, które zwiastowały koniec programu i 10 najlepszych akcji... :) Ehh to były czasy.

Tez to pamietam. Ale moge napisac, ze wolalem inne czasy, czyli wczesne lata 90-te i mecze NBA na TVP. Pierwsza trylogia Chicago, pozniej finaly Rockets-Magic, druga trylogia Chicago. Dodalbym jeszcze mecze dream teamu na IO w Barcelonie w 92 roku. Ahhh to byly czasy :)

Swoja droga, jak glosi plotka (czy tez nieoficjalne informacje). Wkrotce C+ ma pokazywac 5. meczow w tygodniu. w HD. Nie wiadomo, czy jeszcze w tym sezonie, czy od nastepnego.

No to będzie co wkońcu oglądać. Ja osobiście też wolał bym lata 90-te. Tamte mecze oglądało się z przyjemnością. Jordan, Magic, Drexler, Bird i inni. Można było popatrzeć na dobry mecz a zwłaszcza na finały 91-93 i 95-98. To była piękna koszykówka.

Opublikowano

Swietny mecz Denver-Portland. Ogladalem z odtworzenia i naprawde warto bylo odciac sie od wynikow przez caly dzien. Obie ekipy zaskakuja mnie in plus w biezacych rozgrywkach. Naprawde ciekawe druzyny, ktore sie mega przyjemnie oglada.

A jutro pojedynek w Londynie pomiedzy Pistons i Knicks.

Opublikowano (edytowane)

Nigdy go jakoś specjalnie nie lubiłem, ale imponuje mi jego gra i warunki fizyczne. Zdobycie tych 20k punktów to też niesamowity wyczyn. Swoją grą zasługuje na co najmniej kilka mistrzostw.

A tak z innej beczki, podacie jakiegos linka, gdzie bedzie mozna dzis zobaczyc ten mecz w Londynie ? Chetnie bym obejrzal kawalek ;-)

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

Zamiast Paula dałbym Westbrooke'a, albo Parker'a, bardziej mi się ich gra podoba. Ale generalnie to spoko są te piątki.

A co All-star game, liczę na to, że w tym roku Slam Dunk Contest będzie chociaż trochę ciekawy i innowacyjny, bo od dobrych kilku lat jest taka kaszana, że się nawet skrótów nie chce oglądać. Wiele osób twierdzi, że nie da się już nic nowego pokazać... bzdura. Polecam pooglądać filmiki na YT z udziałem dunkerów 'amatorów'. Zdarza się, że wyczyniają istny kosmos w powietrzu.

Opublikowano (edytowane)

W styczniu Lakers mają bilans 2-8. Czy ktoś ma gorszy w lidze? Nie.

Paradoksalnie są bliżej playoffów, niż byli, bo Portland, Minessota oraz Houston również kiepsko ostatnio przędą. Ale nie uważam, żeby to był na ten moment jakiś pasjonujący wyścig o ósme miejsce. Średnie ekipy i tyle.

W ogóle to Suns (też 2-8 ) zwolnili trenera, sugerując, że tankowanie na ostatnie miejsce od początku sezonu to jednak nie był ich plan. No cóż, wyszło jak wyszło. W Wizards wrócił John Wall, toteż te 5 meczów w walce o najlepsze szanse w loterii jest jak najbardziej do odrobienia...

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Co ciekawe lepiej zaczeli grac jak Howard dostal 2 techniczne, szkoda ze Kobe postanowil dzis poceglic z dzikich pozycj, no ale w jego przypadku 32 rzuty to klasyk - jakby zdobyl 50 pkt bylby bohaterem.

Opublikowano

Wydaję mi się, że to nie robi różnicy, czy Kobe rzuca na pałę, czy Nash kozłuje a'la Łukasz Koszarek przez 3/4 akcji, albo Gasol jest gnojony pod koszem. Wszyscy grają guwno, a trener zajmuje się opieprzaniem sędziów, jakby to oni byli winni porażek.

Opublikowano

Wydaję mi się, że to nie robi różnicy, czy Kobe rzuca na pałę, czy Nash kozłuje a'la Łukasz Koszarek przez 3/4 akcji, albo Gasol jest gnojony pod koszem. Wszyscy grają guwno, a trener zajmuje się opieprzaniem sędziów, jakby to oni byli winni porażek.

+ 1! Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Opublikowano

Największe guano grają w defensywie, Kobe sprawia wrażenie, jakby momentami mu się nie chciało, Nash jest jak wiadomo cienki jak barszcz w obronie od zawsze, a Howard ze Światowym Pokojem wszystkich luk w obronie nie załatają, zwlaszcza ze Dwight też ma dużo momentów, jakie mu się raczej nie zdarzały, czyli totalne rozluźnienie w obronie. Jako, że wzięli sobie na trenera D'Antoniego to raczej stawiam, że częściej Kobe będzie się starał zdobyć więcej pktów niż przeciwnicy, niż wygrają coś obroną, zresztą 26 miejsce w punktach traconych na mecz wiele mówi.

Opublikowano (edytowane)

Lubie KG ale powinien tam grac za niego Chandler mowi sie trudno starting 5 to zawsze konkurs popularnosci a nie faktycznych osiagniec w sezonie

Podpisuje sie pod wszystkim z ta roznica, ze nie lubie KG :)

Po tym, co zobaczylem we wczorajszym meczu Lakers stwierdzam, ze jesli oni wejda do playoff, to ja gole sie na lyso :D

Dzisiaj Slam Dunk Monday - czyli mecz dla nas o normalnej porze - przynajmniej 2 :)

Edytowane przez BasteKSG