Bartg 5 468 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 No i jest must watch w 1 rundzie Gasol kolejne triple double, Howard się rozkręcił trochę, niech Nash wróci i może być ciekawie nawet bez Kobyego. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 To kto tam mial sie ciachac na lyso ? Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) To kto tam mial sie ciachac na lyso ? Ja qrde troche niehonorowo, ale moja lepsza polwoka z domu by mnie wyrzucila jakbym sie scial na lyso. Juz nie mowie op pracy Panowie przyjmiecie opcje 3-6 mm ?? Dzisiejszy mecz LAL-HOU naprawde bardzo fajny. Sporo sie dzialo... i tak samo bedzie w pierwszej rundzie playoffs na zachodzie. Uwazam, ze ciekawie bedzie we wszystkich starciach - wtym takze w parze OKC z Rockets... Edytowane 18 kwietnia 2013 przez BasteKSG Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 No cóż, stało się. Lakers nie są tacy źli bez Kobe'ego. Moje nagrody za cały sezon: Pierwsza piątka: Chris Paul, James Harden, LeBron, KD, Tim Duncan Druga: Russell Westbrook, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Blake Griffin, Brook Lopez Trzecia: Tony Parker, Steph Curry, Paul Pierce, Kenneth Faried, Marc Gasol MVP: LeBron, Durant, Paul, Duncan, Carmelo Gracz defensywny: Marc Gasol, Joakim Noah, LeBron James Debiutant: Anthony Davis, Damian Lillard, Andre Drummond Największy postęp: Greivis Vasquez, Larry Sanders, J.J. Hickson Trener: Gregg Popovich, George Karl, Mike Woodson Rezerwowy: Kevin Martin, J.R. Smith, Jarrett Jack Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 ja się nie będe wymigiwał ale fota dopiero w maju. za tydzień idę na wesele i glaca nie zdąży się opalić i głupio bym wyglądał. jedno zastrzeżenie ogqozo. Pop jest oczywiście wybitnym trenerem ale z taką ekipą to wyrobił normę i tyle. dla mnie Karl to murowany faworyt aczkolwiek Woodson może sprawić niespodziankę. i jeszcze Sandersa dałbym do DPOY. moje typy: Wschód: Miami - Milwaukee 4-0 New York - Boston, 4-2 Indiana - Atlanta, 4-2 Brooklyn - Chicago 3-4 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-0 San Antonio - LA Lakers, 4-2 Denver - Golden State, 4-2 LA Clippers - Memphis 3-4 Cytuj
nyGGaz 11 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 No to dołączam się do zabawy w typowania: Wschód: Miami - Milwaukee 4-1 New York - Boston, 4-3 Indiana - Atlanta, 4-1 Brooklyn - Chicago 2-4 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-0 San Antonio - LA Lakers, 4-3 Denver - Golden State, 2-4 LA Clippers - Memphis 3-4 Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 jeszcze jedno, możecie już oficjalnie składać mi gratulacje z okazji wygrania naszej ligi fantasy 8) nie było to jakiś wielki wyczyn, wszak żeby wejść do play-offs wystarczyło tylko grać. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Ja zapomniałem o drafcie i cały sezon w piz*u poszedl Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Ale finał był zacięty do ostatniej nocy Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) Niestety nie wyrobiłem czasowo z tą ligą. Nie ogarnąłem. Co do trenera - tutaj co roku jest trudna dyskusja, który najlepszy, zazwyczaj wymienia się co najmniej połowę wszystkich trenerów, każdy z nich ma za sobą jakieś argumenty, a wielu z nich sezon wcześniej było wśród najsłabszych. W tym roku wygrać może podobno Spoelstra i... w sumie mnie to tak bardzo nie dziwi. Jakkolwiek rok temu z okazji mistrzostwa mówiło się o wielkiej odmianie Heat i LeBrona, to dla mnie to zawsze była raczej kwestia ułożenia się meczów. Dopiero ostatnie miesiące to faktyczna odmiana w organizacji Heat, moment, gdy stali się faktycznie drużyną. Niezła gra bez LeBrona na boisku mówi wiele w tej kwestii. Polecam ten artykuł wymieniający parę zmienionych aspektów. W miejsce chaosu jest jakiś pomysł na grę - mają wreszcie trenera na ławce, nie w koszulce z numerem 6. Ludzie popatrzą na tabelę i Denver jest jeden mecz za Spurs. To prawda. Ale zostaję przy Popie, bo końcówka sezonu rządzi się swoimi prawami. Spurs zaczęli masowo przegrywać tak nagle i beztrosko, że nie mogę się oprzeć wrażeniu, iż to zupełnie celowe zagranie, mające w jakiś sposób zapobiec sytuacji sprzed roku, gdy szli jak burza i nagle bach, zacięli się, po 20 wygranych z rzędu przegrali cztery z Thunder. Po prostu wierzę, nie bez podstaw, że w Spurs wszystko ma sens. Można wiele mówić o Kobe'm Bryancie, ale oczekiwanie ponad 3000 minut od zawodnika w tym wieku to nie jest rozsądny plan (oczywiście to nie do końca wina trenera Lakers, który trafił w trudny dla trenera kocioł). Pop niczego nie oczekuje, zawsze potrafi dokroić grę do elementów, jakie ma. Jego najbardziej wyeksploatowany gracz - Tony Parker - zagrał niewiele ponad 2000 minut, ledwo wchodząc do pierwszej setki ligi w tym względzie. Gdy rok temu wymiatali ofensywą, teraz kontuzje i spadek formy pewnych graczy zmusiły Popa do postawienia na obronę, która - zadziwiająco - stała się jedną z najlepszych w lidze, a obok życiowego sezonu Duncana w tym względzie skałami w tej defensywie są Kawhi Leonard i Thiago Splitter. Tak naprawdę jeśli mam mierzyć z czystej radości z podziwiania robionych akcji, to właśnie taką czwórkę musiałbym wyróżnić wśród trenerów: Popovich, Karl, Woodson i Spo. Ponadto w elicie umieściłbym zawsze niedocenianego Thibodeau oraz Hollinsa za obronę, na ich niekorzyść przemawia fakt, że ich ekipy nie awansowały w tabeli, a to zawsze pomaga. Dlatego spodziewam się, że wygra ktoś z trójki Spo-Woodson-Karl. Ale dla mnie - jeśli najlepszy trener ligi pozostał najlepszy, to pozostanę przy swoim zdaniu. Edytowane 18 kwietnia 2013 przez ogqozo Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 To ja rowniez napisze moje typy Wschód: Miami - Milwaukee 4-0 New York - Boston, 4-1 Indiana - Atlanta, 4-3 Brooklyn - Chicago 3-4 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-2 San Antonio - LA Lakers, 4-2 Denver - Golden State, 4-1 LA Clippers - Memphis 4-2 Cytuj
cwieri 92 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 To ja bym obstawiał tak: Wschód:Miami - Milwaukee 4-0New York - Boston, 4-2Indiana - Atlanta, 4-1Brooklyn - Chicago 3-4Zachód:Oklahoma City - Houston, 4-1San Antonio - LA Lakers, 4-2Denver - Golden State, 4-3LA Clippers - Memphis 4-3 Cytuj
mashter 54 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Cała 1 runda bez ani jednej niespodzianki? Coś musi się stać nieprzewidzianego Lakersi wyeliminują Spurs w 1 rundzie. Kto ma długie włosy i chce się założyć? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Miami - Milwaukee 4-1 New York - Boston, 4-2 Indiana - Atlanta, 4-1 Brooklyn - Chicago 4-3 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-1 San Antonio - LA Lakers, 4-2 Denver - Golden State, 4-2 LA Clippers - Memphis 4-1 Lakersi wyeliminują Spurs w 1 rundzie. Cytuj
lukaszt_89 141 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) A to moje Wschód: Miami - Milwaukee 4-0 New York - Boston, 4-0 Indiana - Atlanta, 3-4 Brooklyn - Chicago 2-4 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-3 San Antonio - LA Lakers, 3-4( ) Denver - Golden State, 4-0 LA Clippers - Memphis 4-3 Edytowane 18 kwietnia 2013 przez lukaszt_89 Cytuj
mashter 54 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Miami - Milwaukee 4-1 New York - Boston, 4-2 Indiana - Atlanta, 4-1 Brooklyn - Chicago 4-3 Zachód: Oklahoma City - Houston, 4-1 San Antonio - LA Lakers, 4-2 Denver - Golden State, 4-2 LA Clippers - Memphis 4-1 Lakersi wyeliminują Spurs w 1 rundzie. Pożartować nie można? Jakaś realna niespodzianka? Memphis z Clippers? Atlanta z Indianą? Lakersi są o tyle zabawni, że Gasol wrócił do najwyższej formy. Howard gra bardzo dobrze, a dodatkowo Gasol potrafi go świetnie obsługiwać. Blake pod nieobecność Kobiego po raz kolejny udowodnił, że jak ma być playmakerem n1 to nie zawodzi. Dodatkowo jak wróci Nash i będzie grał dobrze, to Spurs mogą mieć spore problemy. Nie wierzę, że są w stanie wygrać do 4 ze Spurs, ale na 100% nie będzie sweepa. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) Pary 4-5 to nie będzie niespodzianka w żadną stronę. W obu konferencjach zapowiadają się na najbardziej wyrównane. Postawić na kogokolwiek z miejsc 6-8 - to odwaga. A często się to zdarza, że ktoś taki awansuje, ostatnio dwukrotnie z udziałem Spurs... czy tym razem zaskoczą ich Lakers bez Kobe'ego, za to z szalejącym Steve'em Blake'iem i trenerem, który pewnie nagle poczuł, że faktycznie jest trenerem? Nie byłbym w takim wielkim szoku. Lakers bez Kobe'ego w ostatnich dwóch sezonach mają bilans 8-4... Myślę, że mogą powalczyć. Wszystkie trzy mecze w sezonie były zacięte, to powinna być ciekawa seria. Myślę, że poza tym Hawks powalczą, ale ostatecznie z nierozstawionych wyjdą tylko Bulls. Chciałbym wierzyć w Rockets, ale matchup wygląda mi tak, że OKC ich rozniesie. No i wiadomo, że Memphis powalczy, w końcu Chris Paul to największy loser tego stulecia. Bez jaj, nie wiem, czemu udaje mu się unikać tej łatki. W mediach amerykańskich ciagle czytam: CP3 jest clutch, CP3 włącza wyższy bieg w playoffach, CP3 ma jaja i psychikę lidera, bla bla... Na razie każdy jego występ w playoffach to albo mały zawód, albo większy zawód. Przeszedł dwie serie w swoim życiu. Dla kolesia, który jest trzecim największym talentem w XXI wieku, to trochę nędza. Durant już wygrał pięć, a LeBron w tym wieku osiem. Wiadomo, że różne mają ekipy, ale jednak nigdy ta domniemana przez niektórych wyjątkowość CP3 się de facto nie objawiła, wygrywał tylko z ekipami niżej rozstawionymi, aż rok temu bohatersko w parze 4-5 Clippers pokonali Grizzlies. Teraz może być czas na zemstę, choć Grizzlies też nie mają jaj... Czekam na porażkę Clippers w Game 7 i cały czerwiec spędzony na ploteczkach o tym, co zrobi CP3 będąc bez kontraktu tego lata. Edytowane 18 kwietnia 2013 przez ogqozo Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Już Jeziorowcy mieli nie wejść do PF A ja będę znowu mógł się z niektórych wyśmiać ;D Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) Pistons, Cavs i Sixers nie marnowali czasu i zwolnili trenerów, przy czym Collins przyjął w Philadelphii rolę doradcy, natomiast Cavaliers podobno chcą powrotu Mike'a Browna. Zwolnienie Scotta nie dziwi, wszak mimo przybycia paru talentów nie wykrzesał z nich zbyt wiele. W trzy lata wygrał mniej meczów, niż Heat w tym sezonie... Brown mógłby przywrócić dobry poziom defensywy, chociaż tyle... Swoją drogą, jedna z bardziej jarających mnie projekcji a propos wolnej agencji? Andrew Bynums do Suns, a wtedy Gortat do Cavaliers. Miejsce centra obok Irvinga i Waitersa to mogłoby być doprawdy nie najgorsze lądowanie. Przy okazji, od dziś już oficjalnie: Edytowane 18 kwietnia 2013 przez ogqozo Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 (edytowane) Kicha te cale logo i zmiana nazwy... Szkoda, ze nazwa Hornets nie pozostala tam gdzie najbardziej pasowala, czyli w Charlotte... Pierwsze mecze playoffs juz jutro... i dopiero teraz poznamy prawdziwe oblicza zespolow oraz gwiazd. To w tych meczach trzeba sie wykazac wszystkim, co najlepsz. Kalkulacje i oszczedzanie energii juz sie skonczylo... Jednego zdecydowanego faworyta imo nie ma. Oby wszyscy najlepsi gracze wytrwali w zdrowiu i obysmy przezyli momenty, ktore bedziemy wspominac za kilka lat...W fazie playoffs nie uslyszymy hasla: Ball Don’t Lieee!!! Sheed zakonczyl kariere... Edytowane 19 kwietnia 2013 przez BasteKSG Cytuj
nyGGaz 11 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Dla tych którzy nie mają wykupionego League Pass'a: 20 i 21 kwiecień free trial dla wszystkich Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Tylko nie zapomnijcie anulować przed końcem, bo pewnie znowu automatycznie będzie kasę pobierało po tym czasie. Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Tylko nie zapomnijcie anulować przed końcem, bo pewnie znowu automatycznie będzie kasę pobierało po tym czasie. Zgadza sie - dlatego ja odpuszczam Swoja droga ile kosztuja same playoffy?? Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 (edytowane) logo i nazwa NO Palicans jak najbardziej na propsie. a Hornets zapewne wkrótce wylądują w Charlotte. co do naszych typów, to czy ktoś w ogóle postawił na wygraną Brooklynu? widać wiara w system Thibo jest ogromna (bo chyba nikt nie liczy na nagły powrót Rose'a?) teoretycznie to Bulls powinni grać lepiej w play-offs bo tutaj gra się wolniej i defensywa odgrywa większą rolę a w tym Byki są nadal świetni. i chyba z tego samego powodu, ale tutaj działa to w drugą stronę, ludzie skreślają GS. Warriors od dawna kojarzeni są z beztroską ofensywą. jak bronią to nie wiem, nie zaglądałem w żadne zaawansowane statsy ale w ataku faktycznie bardzo polegają na trójkach (i Davidzie Lee). z tym, że NYK również wygrywają mecze trójkami a wg opinii mają zmiażdżyć Boston. poza tym Miami wygrało trójkami mistrza a kilka lat temu Orlando dojechało na nich do finałów więc dlaczego GSW nie mieli by awansować do 2 rundy? chyba muszę jeszcze zweryfikować te moje typy... poza tym Steph Curry dysponuje siłą ognia porównywalną z Melo czy Durantem i jest moim typem na króla strzelców w ciągu 2 następnych sezonów. @BasteKSG coś ok 120zł Edytowane 19 kwietnia 2013 przez 23kowal Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Tylko nie zapomnijcie anulować przed końcem, bo pewnie znowu automatycznie będzie kasę pobierało po tym czasie. Zgadza sie - dlatego ja odpuszczam Swoja droga ile kosztuja same playoffy?? 120 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi