Opublikowano 6 maja 201410 l https://www.youtube.com/watch?v=UhSwb5IlkrU Szykuje się koniec GSW w obecnej formie, właśnie zwolnili Marka Jacksona. Strasznie głupia decyzja i będą żałować. Stawiam, że wyląduje w Knicks albo Pacers jak zwolnią Vogela. Edytowane 6 maja 201410 l przez Bartg
Opublikowano 6 maja 201410 l No dokładnie Mark świetny fachowiec sądzę, że z takim składem żaden coach nie przeszedłby tak grających LACzków. Dodatkow widać było i można było też poczytać w różnych materiałach jak bardzo zawodnicy go szanują i są za nim, na czele z Currym. SZKODA
Opublikowano 8 maja 201410 l Hibbert pojechał z Georgem na ryby i od razu najlepszy mecz od roku zagrał, podobnie jak Gortat, który dunkował sobie, trafiał jumpery i kończył pod koszem na swój rekord w PO.
Opublikowano 9 maja 201410 l Jak pierwsza runda była jedną z najlepszych jak nie najlepszą oraz najbardziej wyrównaną w historii NBA tak 2 runda to straszny kaszak. Nie licząc 2 meczu Wizz-Indiana to na 8 meczy na razie tylko ten jeden był zacięty jeżeli chodzi o wynik, na jakimś tam styku. Ta runda wygląda na razie tak jak przeważnie wygląda I runda. Zapewne będzie jeszcze trochę emocji ale początek bardzo daremny.
Opublikowano 11 maja 201410 l no to mam nadzieję, że oglądałeś mecz w LA balon. Collison został bohaterem ale mało brakowało. to co dał w końcówce w ataku to zaraz oddawał w obronie dając się prześcignąć Westbrookowi przez całe boisko. świetny mecz, genialny pościg Clippersów i w końcu potężna dawka emocji.
Opublikowano 12 maja 201410 l Mecz w LA masakra, obsralem sie na mietowo ze 3 razy przynajmniej. Na wschodzie tymczasem klątwa Hibberta przeszła na Gortata i Wizards odpadają w 5 meczach najprawdopodobniej.
Opublikowano 12 maja 201410 l Srogo się zawiodłem na Wizards. już byli w ogródki i witali się z gąską...
Opublikowano 12 maja 201410 l Ten mecz pokazał ile dzieli trenera Brooksa od czołówki ligi, Doc Rivers kazał kryć Duranta Paulem i podwajać go szybkim Collisonem i ofensywa Thunder zupełnie zgłupiała, a wystarczyło spokojnie dowieźć prowadzenie do końca. No i oczywiście nie można nie docenić tego jak Paul stał się małym Tonnym Allenem na ostatnie 11 minut meczu.
Opublikowano 14 maja 201410 l Dali radę. Co Gortat zagrał nie mam pytań. Ile dobitek wyrwał to mało kto tyle robi w meczu. 7 zbiórek ofensywnych - cała Indiana 4. Do tego meczu rywale trafiali 30% spod kosza, gdy był pod nim Hibbert, ciekaw jestem ile dokładnie wyjdzie w tym meczu. Zniszczył Hibberta na atakowanej tablicy. Na bronionej w sumie też, ale to akurat nic nowego. Wizards nadal są na ostrzu noża i będzie ciężko, ale Gortat przez te 36 minut gry mógł podwyższyć swój stan konta o jakieś, ja wiem, 6 mln dolarów brutto (a podatki w stolicy są niskie...). Kto wie, może i 10, biorąc także pod uwagę szanse na jego większą długość. Hibbert zarabia 15 mln rocznie... Edytowane 14 maja 201410 l przez ogqozo
Opublikowano 14 maja 201410 l Nikt – NIKT – w historii playoffs nie miał jednocześnie tak dobrej skuteczności (86.7%) oraz przynajmniej 30 punktów i 15 zbiórek. Ostatnim graczem drużyny z Waszyngtonu, który dał jej 30/15 w meczu postseason był legendarny Moses Malone w 1987 roku No i chwila chwały http://www.youtube.com/watch?v=7d4UV9bLrW4
Opublikowano 14 maja 201410 l gdyby się ktoś zastanawiał skąd u Gortata dzisiaj taka explozja to śpieszę z wyjaśnieniem. miałem go dzisiaj w Drive2TheFinals Wizards są 1 porażkę od odpadnięcia ale to na Pacers ciąży presja. młodzi grają swoje i gdyby tylko potrafili utrzymać koncentrację w końcówkach to było by juz po serii. czas w końcu na pierwsze domowe zwycięstwo w serii i jedziemy bez kompleksów na game 7 do Indiany. OKC zrobiło Clippers'om to co oni im mecz wcześniej. ciekaw jestem jak NBA wytłumaczy tego babola w końcówce.
Opublikowano 14 maja 201410 l Gortat zaszalał masakrycznie. Jak człowiek oglądał mecz to mu się aż morda cieszyła Gdyby ktoś mi 20 lat temu powiedział, że będziemy w półfinale konferencji meczu NBA oglądać Polaka, który będzie dominatorem na parkiecie to uznałbym to za fantastykę. Szacun! Ten mecz pokazał, jakie możliwości ma ekipa z DC. Uważam, że nie są na straconej pozycji, aby pokonać jeszcze Indianę. Jak już to było wcześniej zauważone. Dwa mecze przegrali na własne życzenie. Pora teraz na wygraną u siebie.OKC miało więcej szczęścia niż umiejętności... ale i tak będzie tam game 7 i wszystko może się zdarzyć. Zobaczymy, czy dzisiaj w nocy Heat i Spurs przypieczętują awans, czy może jakieś niespodzianki będą? Te drugie dość wątpliwe.
Opublikowano 14 maja 201410 l Już na początku meczu Bill Simmons wymienił na Twitterze nazwiska sędziów i pytał, kto mógł dać im ważny mecz playoffów do sędziowania. "To się nie skończy dobrze". Wywróżył. Ten mecz był najbardziej dramatycznym w tych playoffach. NBA rozciąga czas: ileż się rzeczy wydarzyło w ostatniej minucie... Clippers oczywiście przegrali też nieco z własnej winy. Mieli kapitalny mecz, kiedy wydawało się, że poza Westbrookiem nikt nic nie trafi (spoko, po następnej porażce znowu wszystko będzie jego winą). No ale ostatnia minuta - najgorsza minuta w karierze CP3, jak sam powiedział, nie tylko ze względu na faul. CP3 wygrał Clippersom wiele meczów, ale znowu przegrał ten kluczowy, gdy zespół dochodził do granicy sukcesu. 2-3 rzadko się odrabia (mniej niż 20%). W skrócie, kolejny historyczny dzień. Moje życie zawodowe się wali od siedzenia tyle po nocach, ale co zrobić. Trudno uwierzyć, że jeszcze trzy serie, a i przynajmniej dwie jeszcze trwające jeszcze mogą podgrzać temperaturę na powrót.
Opublikowano 14 maja 201410 l Tak w ogóle to Stan Van Gundy został dość niespodziewanie zatrudniony przez Detroit Pistons. Powszechnie uważany jest za jednego z lepszych trenerów. Zobaczymy, co wyciągnie z Drummonda i Monroe... i enfant terrible tego trójkąta Josha Smitha.
Opublikowano 15 maja 201410 l Kolejny mecz i kolejna końcówka pełna nerwów. Nets wypuścili przewagę +8 na mniej niż 5 minut przed końcem, Heat wyszli, ale Nets prawie wrócili. Kłótnie o gwizdki nieuniknione, chociaż wydaje mi się, że nie było takich ewidentnie złych. Coraz częściej się zresztą zastanawiam, co ja właściwie wiem o przepisach gry w NBA. Regularnie odkrywam coś, czego nie wiedziałem o tym, co jak należy rozumieć.
Opublikowano 15 maja 201410 l Heat z problemami, Spurs bez problemów - mamy dwóch finalistów konferencji i czekamy na starcie kosy z kamieniem w finale. Niespodziewanie, Steve Kerr został trenerem Warriors. Wszyscy myśleli, że podpisze z Knicks, ale jak się okazuje to Warriors dali mu więcej (5 lat, 25 mln dol.). Moim zdaniem Warrrios, w przeciwieństwie do choćby Pistons, nie są w sytuacji, gdzie łatwo będzie wejść na wyższy poziom - jest tam mało miejsca.
Opublikowano 15 maja 201410 l 2 runda Spurs i Miami raczej do pieca (chociaż ostatni meczyk MIA był spoko), gdzie tam choćby do zawód SAS-GSW sprzed roku. Seria OKC-Clips za to dostarcza. Najwyższy czas, żeby Scottie pokazał, że jest choć trochę kompetentny. Ostatnie 2 mecze to porażka w jego wykonaniu. A no i Adams wyrasta na steal zeszłorocznego draftu.