Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wall jeszcze podobno problem z migrenami ma,  no dla mnie też raczej powoli koniec kadencji Randy'ego. Zresztą to nie nazwisko do przyciągnięcia KD w lato 2016, co jest na pewno nadrzędnym celem (a FO dobrze poukładał kontrakty i salary pod taką ewentualność)

Opublikowano

Też tak myślę, zresztą "powrót do domu" i pod względem marketingowo-finansowym opłaciłby się obydwu stronom. W OKC spróbują pewnie w następnym sezonie jeszcze jednego runa po pierścień, ale to tyle. Dziwnych trade'ów z udziałem Duranta nie będzie raczej.  Dalej będąc przy Thunder,  to Kanter  wpasował się wyśmienicie w OKC, takie duo w p'n'r jak Russ-Kanter to niebezpieczna broń. Szkoda, że latem raczej nie podpisze. Na bank znajdzie się drużyna, która wyłoży większą kasę.

Opublikowano (edytowane)
  Cytat

Derrick Rose pojawił się dzisiaj na treningu z bólem w prawym kolanie. Badania i prześwietlenie potwierdziły zerwanie łąkotki w prawym kolanie.

Zaplanowana zostanie operacja, po której określony zostanie czas jego powrotu.

:( Chyba jednak Rose'a kariera juz nigdy nie rozkreci sie z powrotem na dobre

Coach Randy po raz kolejny nie ogarnai co się dzieje w końcówkach - Gortat robi mocne double double 18/11 do konca 3 kwarty, a ostatnie 14 minut oglada z ławki, bo trener probowal zmatchupowac Warriors z Nene na srodku (no nie moglo sie to udac, przy smallbalu ze Speightsem na srodku GSW) i kolejna porazka i chyba coraz cieplej pod stolkiem

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

Rotacja na pozycjach 4-5, czasami jest tak dziwna u Wittmana...

Ech, szkoda mi  Rose'a :(    Facet ma serce do koszykówki, ale zdrowie znowu daje znać o sobie, równie przykro było patrzeć na Brandona Roy'a (i Odena, damn z nimi pewnie Trailblazers nie raz wystąpiłoby w finałach)

Opublikowano (edytowane)

Dramat z tym Rosem. Dla mnie to mój ulubiony grajek obecnych czasów. Wcześniej przed nim był Olajuwon, potem Iverson, a teraz był Daro. Tak jak pisał Hendrix, wspaniałe serce, zacięcie i charakter do gry. Jakby miał ciało, w sensie zdrowie LBJ to aż nie chcę myśleć jak mogłaby się potoczyć jego kariera po tym jak miał ten MVP sezon...

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez balon
Opublikowano

Wejsciowka KG przed meczem = ciary, potem Wizards zmarzli w starciu z Wolves i umieraja coraz bardziej, Wall widac nie jest soba, Pierce odpoczywal po lekkim urazie, Humphries kontuzja łydki zszedł. Gortat bił się w zasadzie sam z kwartetem podkoszowym i wyszło 15 zbiórek w 29 minut, ale też 5 fauli bo sam nie wybroni paint. Kwestia tygodnia-dwóch i Wizards mogą spaść za Milwaukee, wczoraj z 76ers (lepszej daty na debiut nie było :D) MCW zadebiutował i zagrał to co ma grać, czyli drive;y i asysty.

Opublikowano

Chyba najgorszy mecz Walla jaki widziałem, mnóstwo jumperów z midrange, zero podan do rolujacych, do tego pudlowa najprostsze layupu. Gortat jak zawsze ostatnio solidnie, bil sie na deskach, ale z 8 rzutow nie mogl wymyslic nie wiecej, z czego 2 z 4 celnych byly po zbiorkach w ataku wlasnych.

Westbrook gra lepiej niż cala liga razem wzieta chyba (3 triple double z rzedu), ale na koniec wczoraj w poraze z Portland dostał w ryj od Andre Robertsona przy walce o pilke kolanem i wygląda tak - jak to jakieś złamanie i nie daj Boze przerwa to bye-bye playoffy znowu ?

russell-head.jpg

Opublikowano

i Harden zawieszony na 1 mecz. szczerze to nie wiem co myśleć o tym gościu. z jednej strony gra na poziomie mvp, a z drugiej wkurza mnie chwilami jego gra pod faul. bo to nie jest jednak to samo co np. robił Kobe, który serią zwodów i pompek potrafił zagrać widowiskowe and1, ani też to co robił MJ wbijając się pod kosz a rywale faulowali go w bezsilności kiedy nad nimi przelatywał. 10-15 lat temu Harden nie dostał by 3/4 z tego co gwiżdżą mu teraz. i wracając jeszcze do meczu z Cavs to kuriozalna była sytuacja kiedy Harden próbował mijać LBJa i wsadził mu ręke pod pachę, LeBron ewidentnie unikał kontaktu a sędzia połknął gwizdek mimo, że stał na wprost i widział wszystko jak na dłoni. założe się, że każdy inny gracz Cavs miał by odgwizdane przewinienie w tej sytuacji. całe szczęście w pla-off z reguły gra się inaczej i Harden przestanie pajacować.

Opublikowano

W pełni się zgadzam i dlatego uważam, że z Hardena żaden MVP - 45% z gry, 38% za trzy + 4 straty jednak odstaję od statystyk np Curryego rzutowych (49/42/92), a jego chamskie wbijanie się w ludzi na gwizdek jest mega słabe. Jak się przyjrzeć dobrze, to Harden mija swojego obrońcę, wbiega pod kosz nie żeby zdobyć punkty, tylko żeby wbić się w stojącego tam gościa. Ok każdy tak robi w pewnych sytuacjach, ale Harden robi to 10 razy na mecz. Akcja o której piszesz z włożeniem ręki pod pachę to już żenada była, powinien być ofens na 200%.

Opublikowano

na szczęście obyło się bez zawieszeń, jedynie kary finansowe link

Gobert 15/24 przeciwko Gasolowi. on i Whiteside to moim zdaniem MIP tego sezonu. ciekawe jestem jak szybko będą znikać z draftów fantasy w przyszłym sezonie.

Opublikowano

Goberta jeszcze wyżej stawiam od Hassana, jak trochę wzmocni sylwetkę będzie bestią, szkoda, że Jazz zmarnowali tyle czasu z Corbinem, mają ciekawą i perspektywiczną drużynę. Cieszy większa ilość przyzwoitych wysokich w tym sezonie, a jeszcze nie wiemy na co tak naprawdę stać Embilda, czy Randle'a (ten draft też obfity w PF-C).

Opublikowano

Hassan tak w ogóle to do kiedy jest podpisany ? Czasem nie kończy mu się ta umowa po następnym sezonie ? Bo jeśli tak, to grając tak dalej,  będzie łakomym i drogim kąskiem w off-season. Nowe CBA swoje zrobi.

Opublikowano

Odcielo mu prad dobrze, niby zabrzmiala syrena konczaca akcje i moglo go to mocno zmylic, ale kazdy powinien miec z automatu w takiej akcji umiescic pilke w koszu i czekac czy sedziowie uznaja.

Opublikowano

skaczący i wrzeszczący Paul był faktycznie zabawny. jednak w koszu lepiej być dużym niż małym, tak to by zabrał mu piłke i wpakował sam do kosza. a DJ zdetronizował tym samym wyczyn Brandon'a Knight'a.

Wes Matthews wypada z gry na października. smutna wiadomość dla drużyn Blazers i Tiki Taka;(