Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj CP3 przeciwko Westbrookowi 33pkt 11/19 i 9as natomiast Russ 24pkt 5/14 z gry, 7as.9zb. 10! strat. obaj po 37min.

na początku poprzedniego sezonu założyłem się z kumplem, że na koniec kariery Curry będzie z min.1 tytułem króla strzelców i pobije Raya Allena w trafionych trójkach. wtedy się śmiał...

Opublikowano

Co za mecz Irvinga - 57 pkt, 20/32 z gry, 7/7 za 3, 10/10 wolne i wygrana ze Spurs po dogrywce. Oczywiscie rekord punktowy sezonu, pierwszy gracz w erze Popovicha który rzucił Spurs 50 punktów. Kosmos i to praktycznie same kontestowane przez Leonarda rzuty.

Opublikowano

A o co zakład poszeł ? :D

jak zawsze o dużą flaszkę łychy, którą potem razem obalimy.

Może kolega myślał, że kostki nie dadzą rady u Curry'ego, bo nie wiem jak jak można widzieć technikę jego rzutu i wątpić w talent strzelecki.

dokładnie o kostki poszło. stawiał, ze Steph będzie mial karierę a'la Gilbert Arenas.

siekierka dla Irvinga. ostatnim graczem, który miał 2 najwyższe wyniki pkt w sezonie to był chyba Kobe z 63+81pkt. poprawcie mnie jeśli się myle.

Opublikowano

to teraz zakładając, że wszyscy są w swojej optymalnej formie jaki jest Wasz typ?

KD+Russ vs LBJ+Kyrie vs Curry+Klay. bierzemy pod uwagę całokształt, czyli ofense+defense.

wybór ciężki i jeszcze muszę serknąć w statsy ale tak "na oko" mój typ to duet OKC wygrywają o włos, głównie przez niedoskonałości Irvinga w obronie (choć ta i tak znacznie się poprawiła w ostatnim czasie) i eksplozywność panów z Oklahomy po obu stronach parkietu. LBJ to wiadomo klasa sama dla siebie. Splash Bros póki co muszą jeszcze udowodnić swoją wartość. myślę, że system Kerr'a łata ich niedociągnięcia a i warunki fizyczne jako duet nie dają tylu opcji obronnych co u w/w.

Opublikowano

Najbarziej lubię duet z GSW ale killerskością to ziomki z OKC. Co do trzeciego duetu to ciągle nie mogę przekonać się to Wujaszka Drewa. Ma niesamowite mecze to fakt, ma niesamowity kozioł też fakt. Jednak jako całokształ to mne nie przekonuje (średniawka obrona, brak zadziorności, czasami też mam wrażenie że zbrak aangażowania, mało też widzi jak na taki wzrost i pozycję na boju). Zobaczymy jak pogra w pierwszych w swojej karierze PO, może wtedy zmienię zdnie.

Opublikowano

Ja sie tez wychowywałem na nich ale nie powiem żebym sie nie jarał AI3 jak sie pojawił w NBA.

Ja sie tez wychowywałem na nich ale nie powiem żebym sie nie jarał

AI3 jak sie pojawił w NBA.

Opublikowano

Ja też nawet koszulke miałem :) Ale AI3 doszedł do finałow mając w składzie gigantów pokroju Aarona Mckie, Erica Snowa czy Tyrone'a Hilla :) A sam w finałach robił średnio prawie 40 pkt/mecz.

Opublikowano

Był jeszcze Dikembe:) Pamietam jak wygrali game 1 w LA i ten słynny rzut AI po którym przechodzi nad bezradnym Lou mmmmmm. Niestety 4 następne mecze potoczyły się wg przewidywań :(

Opublikowano (edytowane)

Kobe miał tylko 18/20 jak robił 81 pktów ;)

Tymczasem Oklaklątwa trwa dalej - stopa Duranta nie goi się dobrze i źle reaguje na duże obciążenia, na razie nie wróci, a być może już wcale w tym sezonie.

Edytowane przez Bartg