Hendrix 2 731 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 Ciekawe jak szybko się pokłócą w Chicago, powinny być jakieś zakłady bukmacherskie i rywalizacja z NYK. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 (edytowane) Aż chcę to zobaczyć w praktyce. Obwód Rajon Rondo, Dwyane Wade, Jimmy Butler. W razie likwidacji linii rzutów za 3, Chicago okaże się pionierami planowania i będziemy się mieli z pyszna. Edytowane 8 lipca 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 No Jimy coś tam ukąsi za łuku ale fakt jako trio 1-3 to chyba najgorzej z ligii. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 ja aż tak bardzo nie obawiałbym się o to czy się pokłócą czy nie bo Rondo deklaruje się, że ale chodzi głównie o dzisiejszą koszykówkę. nie możesz mieć 3 gości na obwodzie, z których 2 kiepsko rzuca za 3 a trzeci nie potrafi rzucać w ogóle. każdy ich przeciwnik będzie zamykał pole 3 sek. więc ich największą szansą będą szybkie i krótkie akcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 Moze RR sobie przypomni ze Wade mu zlamal reke kilka lat temu i beda sie w szatni napierdalac ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 9 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2016 Trochę zdziwiły mnie wieści, że Warriors nie zaoferowali kontraktu Maurice'owi Speightsowi. Była to okazja, by tanio rozszerzyć zespół, a tymczasem wygląda na to, że po przybyciu Davida Westa uznano, że Speights sobie nie pogra nawet z ławki. Dziwne dla mnie, bo choć Speight wirtuozem nie jest, jednak jego rozmiar i rzut z dystansu momentami się przydawały. Tymczasem podpisał on kontrakt minimalny z Los Angeles Clippers, którzy jak zawsze - podpisują graczy o dokładnie tej charakterystyce, jakich im potrzeba. Zazwyczaj tylko jakoś nie wypalają w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 Ja to się zastanawiam jak się za rok zachowa Westbrook. Będzie mi wyjątkowo przykro, ale nie chce mi się wierzyć, aby wziął ciężar drużyny na siebie i został w oksach. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 OKC powinni szukać transferu ale oczywiście tego nie zrobią i za rok Russel odejdzie a oni zostaną w czarnej (pipi)e, z której nie wyjdą przez kolejną dekadę. mieć 5 all-starów, z czego 3 z nich zostanie kiedyś HoF i nic nie wygrać... chyba zabrakło w pewnym momencie hasła All-in. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Myślę, że Thunder bez Duranta będą znacznie lepsi, niż się ludziom wydaje. Nie mieli bardzo dużych problemów, jeśli brakowało TYLKO jego. Oczywiście może to już nie kandydat do mistrzostwa, ale nadal ruch w górę dla Westbrooka byłby raczej skomplikowany. Zdziwiło mnie nieco, że jak rok temu słyszałem non stop komentarze typu "ale przepłacony", tak teraz jakoś stosunkowo cicho o takich dealach, jakie dostali np. Allen Crabbe czy Taylor Johnson. Ten drugi zarobi w tym sezonie praktycznie tyle samo, co Steph Curry. Ten pierwszy dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Tim Duncan zakończył karierę. http://www.nba.com/2016/news/07/11/spurs-tim-duncan-retires.ap/index.html?ls=iref:nbahpts Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Tim Duncan zakończył karierę. http://www.nba.com/2016/news/07/11/spurs-tim-duncan-retires.ap/index.html?ls=iref:nbahpts Nie dziwi mnie ta decyzja, pomijając już nawet Jego wiek. Rola wysokich w ostatnich latach została zmarginalizowana, to po pierwsze, a po drugie po decyzji Durnia balans Zachodu i całej ligi został bardzo mocno naruszony. Duncan tylko by się frustrował, a na to jest zbyt inteligentny, doświadczony i kasy do końca życia też mu nie zabraknie. Bez sensu kopać się z koniem... Nie mniej jednak...szkoda, bo to jeden z największych graczy w historii tej gry... Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 12 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2016 da się odejść bez robienia objazdowego cyrku? da się. jeszcze jeden plus dla Tima to, że będzie o rok szybciej przyjęty do HoF;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 15 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2016 (edytowane) gdyby ktoś jeszcze nie oglądał https://www.youtube.com/watch?v=7uP5kDbctcE https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_67093739&feature=iv&src_vid=7uP5kDbctcE&v=AIG7OHjAXig Edytowane 15 lipca 2016 przez 23kowal Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 Zupełna ciekawostka na mecze kadry. Otóż sponsor Nike zrobił wiele, by ustawić koszykarzy tak, by możliwie ukryć buty trzech, którzy nie mają kontraktu z Nike. Zabawa na wieczór: policz wszystkie loga Nike na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 podobna historyjka była kiedyś z D12, który grał dla adidasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 Z cyklu absurdalne transfery offseason Zastrzeżony wolny agent Miles Plumlee i Bucks uzgodnili warunki czteroletniej umowy za $52 miliony, jak poinformował jego agent Mark Bartelstein. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 sprawdziłem właśnie statsy Ponitki z summer league..chyba nie prędko doczekamy się kolejnego Polaka w NBA. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 Ale 2 x 10 zbiórek dał ale chyba nie tego oczekują w NBA od sg/sf Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 22 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2016 (edytowane) Tego nie zobaczycie w Europie: jak donosi wiarygodny "The Vertical", NBA wycofała weekend gwiazd 2017 z Charlotte. Przeniesiony zostanie zapewne od Nowego Orleanu. Powodem jest oczywiście utrzymywanie przez władze Północnej Karoliny prawa "HB2", zabraniającego wprowadzać komukolwiek w stanie przepisy przeciw dyskryminacji. Liczne organizacje z tego powodu rozważają różnego typu bojkot tego stanu. Edytowane 22 lipca 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 22 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2016 Warto dodać, że sami mieszkańcy stanu są za zniesieniem przeszkadzających przepisów, więc tak naprawdę miasto straci tylko przez upór polityków :v Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 25 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2016 (edytowane) zabraniającego wprowadzać komukolwiek w stanie przepisy przeciw dyskryminacji. jesteś pewien? bo ja znalazłem takie info: W dużym skrócie chodzi o to, że z publicznych toalet na terenie stanu można, a raczej trzeba, korzystać zgodnie podziałem na płeć zapisaną w akcie urodzenia a nie własne, wewnętrzne przekonania. Silver trochę pojechał w tym przypadku. Charlotte nie dostanie ASW bo 0,015%* społeczności nie może robić siusiu tam gdzie chce... *dane z dupy ale na pewno o wiele się nie pomyliłem Edytowane 25 lipca 2016 przez 23kowal Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2016 Raczej chodzi o nierobienie wyjątku - jak sam zauważyłeś i tak to jest martwe prawo, bo procent osób, którego dotyczy jest marginalny. Mieszkańcy stanu, tak jak wcześniej pisałem, też są za zniesieniem zakazu. Tutaj mamy standardową wojnę polityczną: republikanie vs. demokraci (warto prześledzić historię w okół sprawy), na której ostatecznie straci samo miasto. NBA jak każda duża organizacja dba o PR, więc to zrozumiała decyzja, którą i tak długo odwlekali.Nowy Orlean się ucieszy, bo tam pewnie wyląduje ASG. Dziwię się też, że sprawa wywołała jakikolwiek szum u nas :v Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 25 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2016 (edytowane) Wiadomo, że kwestie światopoglądowe będą różnie ubierane w słowa w zależności od poglądów autora. Ten przytaczany przez ciebie cytat ma na celu oczywiście szyderę, przekonanie że to głupie i nie zdziwiłem się jak zobaczyłem, że cały artykuł oczywiście utrzymany jest w tonie "polityczna poprawność, liga robi problem gdzie go nie ma itp.". Serio nie chce mi się gadać o tym na tym forum - wiadomo, co ludzie myślą. Starałem się napisać to neutralnie jak jest widziane w USA. Nie jest to tak naprawdę dosłownie przepis o toaletach, jeśli o to ci chodzi. Aczkolwiek fakt, że o tym fragmencie w USA najwięcej się gada, jak to media - lubią najbardziej spektakularne tematy, o które można się kłócić bez końca. Ogólnie niedawno się nagle okazało, że główny problem w USA to fakt, że ktoś może wejść do "nieswojej" toalety i nie dostanie za to kary, ludzie się cieszą bo nie muszą gadać o pieniądzach. Nota bene prawdopodobnie o to właśnie chodzi, bo jak to często bywa - większość ludzi lubić gadać tylko o seksie i religii, a w ten sposób "po cichu" wprowadza się w tym samym dokumencie przepisy wpływające np. na traktowanie pracowników i płacę minimalną, za czym przecież odpowiednie firmy lobbują. Nie jest to nowa metoda, że tak powiem. Dokumentów i artykułów na ten temat powstało bardzo wiele. Edytowane 25 lipca 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 dla mnie trochę jednak przeginają dlatego, że ukarali klub będący częścią własnej organizacji za polityczne przepychanki. w dodatku wypinają się na swoją największą legendę, że o wkurzonych kibicach Hornets nie wspomnę. niech liga stoi sobie na straży równouprawnienia ale równie dobrze mogliby wykorzystać tą imprezę do propagowania równouprawnienia zamiast od razu strzelać focha. CJ McCollum podpisał kontrakt z Portland za 106mln w 4 lata. tymczasem Dion Waiters zarobi ledwie 2,9mln z rok gry w Miami. trochę mnie to zdziwiło bo przy tej bonanzie, która teraz panuje to Dion będzie grał wręcz za darmo. aha. Amare Stoudamire kończy karierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 (edytowane) Ale dziś DeRożen prawie dał paczkę. Oł mi oł maj! https://www.youtube.com/watch?v=4-bgj_8nacc Edytowane 27 lipca 2016 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi