Opublikowano 2 października 20177 l Russel połknął haczyk i podpisał z OKC maxa czyli 205 baniek za 5 lat. to 35% salary cap na sezon 18/19.
Opublikowano 2 października 20177 l Ta decyzja jest najważniejsza w całym offeason OKC, teraz wszystkie ruchy wyglądają inaczej, a PG13 ma gwarant jakości na przyszłość, nagle szanse LA na podpisanie George'a spadły. No, Presti teraz jest naprawdę królem polowania tego lata.
Opublikowano 2 października 20177 l Dziś widziałem otwarty trening 76ers. Dwa słowa Simmons kuuuuuuuuu rwa. Gość jest prawie 10cm wyższy od Lebrona (tak, tak ma prawie 7'0, bo urósł przez ostatni rok 2-3 cale) i ponoć przy tym biega szybciej od niego 100m! Masakra gość grał większość treningu na PG. Mówimy tu o gościu co ma prawie 213, a co ma kozioł i przegląd pola. No masakra. Od 23 lat ogądam NBA ale czegoś takiego sobie nie przypominam.
Opublikowano 3 października 20177 l w dniu urodzin Duranta Podobno to była tylko formalność i to dobrze zaplanowana. Insiderzy OKC ćwierkają, że GM miał od Russa zapewnienie, ze podpisze to już kilka miesięcy temu na początku offseason i moim zdaniem się całość ładnie skleja - GM ma pewność, że Russ zostanie, idzie po George'a i potem wyciąga za czapkę śliwek Anthonego. Co prawda oznacza to, że za rok samego podatku może być 140mln, ale widać stać ich :)
Opublikowano 4 października 20177 l o kierva tego to się nie spodziewałem. koniec z meczami wschód-zachód na ASG. trochę smuteczek bo w końcu lata tradycji ale może teraz będzie ciekawiej. większa mobilizacja i bardziej zacięte mecze mile widziane. nagle wyścig w ilości głosów nabiera nowego znaczenia. no i potencjalne dramy jak ktoś nie wybierze kumpla ze swojej drużyny hehe p.s. zapraszam do wbijania na forum fantasy bo w tej chwili ciężko określić ilu mamy menagerów na ten sezon. Edytowane 4 października 20177 l przez 23kowal
Opublikowano 4 października 20177 l o kierva tego to się nie spodziewałem. koniec z meczami wschód-zachód na ASG. trochę smuteczek bo w końcu lata tradycji ale może teraz będzie ciekawiej. większa mobilizacja i bardziej zacięte mecze mile widziane. nagle wyścig w ilości głosów nabiera nowego znaczenia. no i potencjalne dramy jak ktoś nie wybierze kumpla ze swojej drużyny hehe p.s. zapraszam do wbijania na forum fantasy bo w tej chwili ciężko określić ilu mamy menagerów na ten sezon. Nie no zaciętę nie będą bardziej, bo dlaczego? W tamtym roku myśleli np że zwycięzka koferencja ma np przewagé parkietu w finałach ale przy obecnym, tragicznie słabym wschodzie to byłob mega nie fair.
Opublikowano 11 października 20177 l Sixers zaoferowali Embiidowi maxymalne przedłużenie debiutanckiego kontraktu - 5 lat 146.5 mln. Jednocześnie jest to chyba najdłuższy kontrakt w historii ligi zawierający mnóstwo zabezpieczeń na wypadek kontuzji. http://www.espn.com/nba/story/_/id/20985023/joel-embiid-extension-protects-philadelphia-76ers-case-contractually-specific-catastrophic-injury. Póki co jak ktoś wyliczył zapłacą niecałe 5mln dolarów za każdy rozegrany dotychczas przez Embiida mecz w NBA :)
Opublikowano 11 października 20177 l liga rusza za tydzien, a dalej cicho jesli chodzi o to kto bedzie to pokazywac w pl, na c+ zero reklam i informacji wiec chyba kolejna spektakularna strata z licencja
Opublikowano 11 października 20177 l Sixers zaoferowali Embiidowi maxymalne przedłużenie debiutanckiego kontraktu - 5 lat 146.5 mln. Jednocześnie jest to chyba najdłuższy kontrakt w historii ligi zawierający mnóstwo zabezpieczeń na wypadek kontuzji. http://www.espn.com/nba/story/_/id/20985023/joel-embiid-extension-protects-philadelphia-76ers-case-contractually-specific-catastrophic-injury. Póki co jak ktoś wyliczył zapłacą niecałe 5mln dolarów za każdy rozegrany dotychczas przez Embiida mecz w NBA :) Nie ma co się dziwić, zdrowy Embiid, to gracz największego kalibru. Raczej każdy popiera decyzję. Btw. Adam Silver tydzień temu wspominał też, że liga musi w dalszym ciągu poszukiwać rozwiązań, które ograniczą kontuzje graczy, łącznie z ilością spotkań rozgrywanych w sezonie. Ilość 82 meczy chyba trzyma tylko tradycja (i kontrakty z TV), na zmniejszenie nie zgodzi się ani związek zawodników, ani właściciele. Dochodzi jednak sytuacja - imo co raz bardziej prawdopodobna - rozszerzenia NBA do 32 drużyn. Wtedy pojawi się możliwość skrócenia sezonu, np. do 76 spotkań (wraz z rozszerzeniem, ogólna liczba meczy odbywających się w sezonie spadłaby tylko o 14).
Opublikowano 12 października 20177 l 76 raczej nie mieli wyjścia. Czas na przemyślenia już minął. Chciałbym, żeby Joel nie wysypał się przedwcześnienie i nie podzielił losów Granta Hilla czy przede wszystkim Odena. oglądanie jego gry to wielka przyjemność a będzie przecież jeszcze lepszy. Jednak dotychczasowa historia kontuzji nie nastraja zbyt optymistycznie.
Opublikowano 12 października 20177 l W kontrakcie jest podobno zapis, który umożliwia skasowanie umowy, jeśli nie zagra odpowiedniej liczby spotkań i minut, więc przynajmniej się zabezpieczyli. Co do kontuzji, najważniejsza będzie praca z trenerem i zmiana nawyków z siatkówki (zmiana sposobu lądowania i obciążanie stopy). Imo kolana raczej problemem nie będą. Oden i Roy mieli problemy i zwyrodnienia jeszcze na wstępie swojej kariery. **Medycyna idzie naprzód też, wielu sportowych lekarzy uważa, że dzisiaj Oden byłby w stanie kontynuować swoją karierę, może nie dominując, ale będąc wartościowym graczem. Edytowane 12 października 20177 l przez Hendrix
Opublikowano 12 października 20177 l Do tej pory idzie łezka za Roya, damn, uwielbiałem jego finezyjną i odpowiedzialną taktycznie grę. Liczę, że jeszcze trafi do NBA, w roli trenera, co pewnie prędzej czy później się stanie. Stawiam na prędzej, bo to jak poprowadził drużynę ze szkoły średniej do bilansu 29-0, robi wrażenie, w pierwszym roku pracy zdobył nagrodę Naismitha dla trenera roku.
Opublikowano 13 października 20177 l Brandon Roy Nie zapomnę comebacku z Mavericks w playoffach, akurat oglądałem na league passie i miałem wyłączyć przy -20. Ostatni wielki mecz Roya. https://www.youtube.com/watch?v=WaTBKC2loLw Mam nadzieję, że Teodosić wywalczy jak najwięcej minut w NBA, takich podań nie widziałem chyba od czasów Jasona Williamsa. Edytowane 13 października 20177 l przez Bartg
Opublikowano 13 października 20177 l Swoje wywalczy, pewnie 20-22 minuty każdej nocy. Szkoda, że tak późno dołączył do NBA, no ale był "królem: w Europie, więc jednak trochę rozumiem. Swoje highlighty dostarczą jeszcze Simmons i Ball, kolejni z dalece ponad przeciętnym podaniem, szczególnie w transition game. Dla fanów wszelakich topek, to będzie dobry sezon pewnie.Ten mecz Roya No nic, nie mam wątpliwości, że zostanie kiedyś dobrym trenerem w lidze.
Opublikowano 18 października 20177 l Hayward łamie nogę w kostce w 7 minucie meczu z Cavs po zderzeniu z Lebronem, karma to suka :( :( TYM JEDNYM RUCHEM WYGRAŁ WSCHÓD [ZOBACZ MEMY] Rockets po świetnym meczu pokonal Warriors, tam kontuzji kolana doznał Green, oby nic poważnego, a Durantowi zabrakło 0,05s do wygrania meczu. Edytowane 18 października 20177 l przez Bartg
Opublikowano 18 października 20177 l Szkoda Haywarda, bo naprawdę jestem ciekaw Celtów w tym sezonie :/. A plus, że Kerr jest zdrowy i wrócił na ławkę.
Opublikowano 18 października 20177 l Haywarda raczej juz w tym roku nie poogladamy. https://www.huffingtonpost.com/entry/gordon-hayward-ankle-injury_us_59e6a8a7e4b00905bdad5d27 Szkoda, bo fajnie sie rozwijal.
Opublikowano 18 października 20177 l Gdyby nie kontuzje, to byłby świetny start sezonu. Hayward będzie długo wracał do formy, takie kontuzje zostawiają też mentalne blokady.