balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Ja pierdole co ten bezmózg zrobił. GP2 łokieć złamany. Najlepszy obrońca na Moranta, CP3 kończy sezon, za atak od tyłu, w głowę, w pełnym biegu… Ponoć tylko mecz zawieszenia będzie. Ja prdl. Szczerze to tak się wkurwilem po tym faulu, że wyłączyłem. Po box score widzę, że dużo nie straciłem. GSW za 3: curry 3/11, Klay 2/12, Wiggins 1/7, Pool 1/6. Nie wiem jak to jeszcze równo było… Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Na hajlajtsach tego nie pokazywali ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 30 minut temu, balon napisał: Ja pierdole co ten bezmózg zrobił. GP2 łokieć złamany. Najlepszy obrońca na Moranta, CP3 kończy sezon, za atak od tyłu, w głowę, w pełnym biegu… Na pełnym biegu, od tylu i w głowę. Ponoć tylko mecz zawieszenia będzie. Ja prdl. Szczerze to tak się wkurwilem po tym faulu, że wyłączyłem. Po box score widzę, że dużo nie straciłem. GSW za 3: curry 3/11, Klay 2/12, Wiggins 1/7, Pool 1/6. Nie wiem jak to jeszcze równo było… Właśnie do końca było na styku.Musiałem wyjść do pracy jak była końcóweczka to chyba remis był na dwie minuty do końca albo nawet GSW +2, i Morant trafił wtedy daleką,trudną trójkę.Muszę obejrzeć powtórkę końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Kontuzji szkoda ale faul nie byl jakims jakim brutalnym zagraniem z premedytacja. Z drugiej strony to ilu kontuzjowanych zawodnikow maja na swoim koncie zawdonicy GSW przez ostatnie lata to jako zespolu mi ich nie zal. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Faul był w huj niebezpieczny. Bo od tyłu, Payton nie widział, nie mógł się przygotować, do tego było, to w biegu/skoku (wiadomo jak dynamiczny jest GP2), kontrze. Szmaciarz nawet nie podskoczył, tylko jebnął ręką. Na szczęście info o 1 meczu zawieszenia to plota. W kuluarach chodzą kolejne ploty, że zawieszą go na 3-5 meczy. Mam nadzieję, że tak jak dla GP2 skończy się sezon dla tego idioty. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Nie takie faule dostawalem za mlodu Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 4 minuty temu, balon napisał: Na szczęście info o 1 meczu zawieszenia to plota. W kuluarach chodzą kolejne ploty, że zawieszą go na 3-5 meczy. Mam nadzieję, że tak jak dla GP2 skończy się sezon dla tego idioty. Gdzie w kuluarach? Mam nadzieje, ze to nie są fanpejdze GSW, tylko jakiś poważny dziennikarz. Dostanie 2, bo Grayson dostał 1 za podobny faul. Szkoda Paytona, ale to trochę ironia losu, że wydarzyło się to przeciwko drużynie gdzie gra Green i grał Zaza. Faul Draymonda z pierwszego meczu też tak się mógł skończyć, ale Brandon szczęśliwie upadł, tutaj już niestety tyle szczęścia nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 25 minut temu, wojtas011 napisał: Gdzie w kuluarach? Mam nadzieje, ze to nie są fanpejdze GSW, tylko jakiś poważny dziennikarz. Dostanie 2, bo Grayson dostał 1 za podobny faul. Nie, rozmowy w studiach pomeczowych. Gryson nie faulował od tylu, wyskoczył i nie było to w decydującej fazie sezonu. 25 minut temu, wojtas011 napisał: Faul Draymonda z pierwszego meczu też tak się mógł skończyć, ale Brandon szczęśliwie upadł, tutaj już niestety tyle szczęścia nie było. Ziom serio? Przecież to nie był atak od tyłu, nie w biegu, jeszcze Green go łapał. Po czym typ, otrzepał się, wstał i grał. Tutaj mamy złamany łokieć . Nie ma co gdybać i zestawiać tych zdarzeń. 25 minut temu, wojtas011 napisał: ale to trochę ironia losu, że wydarzyło się to przeciwko drużynie gdzie gra Green i grał Zaza Cooo? Co Green takiego zrobił? Połamał kogoś? Skontuzjował? Mimo, że rozegrał tyle meczy w PO o stawkę, jest uważany za elitarnego def, grającego na kontakcie to nie przypominam sobie takich akcji. Chyba jego największa przewina to, że leflopa w jaja dał i dzięki temu Cavs wrócili do gry, bo go zawiesili. Może to już była kara za Zazę XD Zresztą Zaza? Rili? Może jeszcze wrócimy się do czasów bad boys. 25 minut temu, wet_willy napisał: Nie takie faule dostawalem za mlodu No ale łokcia to nie złamało. Tutaj jest poważna kontuzja i typ musi beknąć. On jest niebezpieczny już w poprzednich meczach pokazywał, że ma coś z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 2 minuty temu, balon napisał: nie było to decydującej fazie sezonu. I co to ma za znaczenie? 3 minuty temu, balon napisał: Cooo? Co Green takiego zrobił? Połamał kogoś? Chyba jego największa przewina to, że leflopa w jaja dał i dzięki temu Cavs wrócili do gry, bo go zawiesili. Wystarczy wrócić 9 dni w tył, to trzeba połamać kogoś, żeby faul był "dirty"? Chłopie właśnie pokazujesz jak wybiórczy jesteś, jak coś dotyczy Greena to gites, ale każdy inny to zły. 6 minut temu, balon napisał: No ale łokcia to nie złamało. Tutaj jest poważna kontuzja i typ musi beknąć. On jest niebezpieczny już w poprzednich meczach pokazywał, że ma coś z głową. Może jakieś przykłady? Bo mi się wydaje, że to jest jego pierwszy tak potężny odpal. 17 minut temu, balon napisał: Zaza? Rili? Może jeszcze wrócimy się do czasów bad boys. A proszę bardzo wszyscy tak kochają lata 80/90, to dostali namiastkę Bill Lambert'a, który wchodził na boisko kogoś uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Green w oczy poszedl z premedytacja i zimna kalkulacja, Brooks to po prostu zaciety idiota ktory dalej mysli ze gra na jakims boisku przed bokiem w Toronto. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 23 minuty temu, wojtas011 napisał: I co to ma za znaczenie? Naprawdę absencja kluczowego obrońcy w połowie RS, a w kluczowej fazie PO nie ma znaczenia? 23 minuty temu, wojtas011 napisał: Wystarczy wrócić 9 dni w tył, to trzeba połamać kogoś, żeby faul był "dirty"? Chłopie właśnie pokazujesz jak wybiórczy jesteś, jak coś dotyczy Greena to gites, ale każdy inny to zły No i co zrobił? Kontuzje ktoś złapał? Dirty, a połamanie komuś łokcia. Naprawdę nie ma różnicy? Myślę, że mimo, że jestem fanem pięknej gry Gsw to nie ma co tu porównywać tych sytuacji. Inna waga i skutek. Po co w ogóle to gdybanie? Te faule doprowadziły całkiem do innych skutków. Zresztą jak ja jestem wybiórczy, to ty jesteś hejter z klapkami zestawiając brzydkie faule, z połamaniem łokcia. Bez mózg złamał pewien kodeks graczy, min to że nie jebie się od tylu i w pełnym biegu. Tutaj masz innych wybiórczych. Pierwsze z brzegu. Tego jest w huuuu. 15 minut temu, wet_willy napisał: Green w oczy poszedl z premedytacja i zimna kalkulacja, Brooks to po prostu zaciety idiota ktory dalej mysli ze gra na jakims boisku przed bokiem w Toronto. Tutaj pełna zgoda. Brooks ma strasznie niskie iq, co tym zagraniem pięknie podsumował. Zresztą ten faul to podwójna strata dla GSW. Stracili swojego najlepszego obwodowego obrońcę oraz ten gamoń nie mógł grać w ataku. W pierwszym meczu miał 2/12 jakoś, dziś przez 3 min 0/3 z gry. Wszedł za niego rookie i dał 5/9 z gry w tym 4/8 za czy, zdobywając 14 pkt… Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Zresztą nawet nie wspominam, że rozjebali oko Greenowi, spędził prawie calà 1 kw w szatni. To właśnie było takie dirty granie jak on czasami robi, chcieli się mu odgryźć za GM1 i ok. No ale wrócił i huu karawana jedzie dalej. Nie ma co się mazać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 3 minuty temu, balon napisał: Zresztą jak ja jestem wybiórczy, to ty jesteś hejter z klapkami zestawiając brzydkie faule, z połamaniem łokcia. Bez mózg złamał pewien kodeks graczy, min to że nie jebie się od tylu i w pełnym biegu. Nidzie nie napisałem, że Brooks nie powinien być zawieszony, po prostu wkurza mnie hipokryzja kibiców GSW którzy posiadają w drużynie gościa który jest znany z zagrań które mają za cel uszkodzić przeciwnika, może nie łamie rąk, ale kopanie po jajach czy wkładanie palców do oczu też nie są fajne i w końcu kiedyś można je wybić, był taki zawodnik Karol Bielecki. Widzisz jesteśmy obaj hejtery bo nawet w poprzednim poście dałeś radę wrzucić "leflop" Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 11 minut temu, wojtas011 napisał: 22 minuty temu, balon napisał: Nidzie nie napisałem, że Brooks nie powinien być zawieszony, po prostu wkurza mnie hipokryzja kibiców GSW którzy posiadają w drużynie gościa który jest znany z zagrań które mają za cel uszkodzić przeciwnika, może nie łamie rąk, ale kopanie po jajach czy wkładanie palców do oczu też nie są fajne i w końcu kiedyś można je wybić, był taki zawodnik Karol Bielecki. Jezu znowu to gdybanie. Oko wybije, na wózek posadzi, a przez 130 meczy PO, gdzie faulował setki razy, grał z mega zaangażowaniem nikomu kontuzji nie zrobił. Baaaa najbardziej to karał swój team za występki i głupie faule. Co do lebrona? To tak. Zostałem hejterem, po 2 ostatnich sezonach. Za to co pokazuje na boisku dla młodszych oraz jak jebie i tak słabą chemię w LA. No nie mogę na to patrząc, jak brzydko się kończy… Jak GSW/Curry zacznie tak grać, to będę pierwszy do „hejtu”. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Balon z Greenem jak typy co bronia pijanych kierowcow jechal najebany ale nikogo nie zabil wiec spoko xD Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 28 minut temu, wet_willy napisał: Balon z Greenem jak typy co bronia pijanych kierowcow jechal najebany ale nikogo nie zabil wiec spoko xD Ale ja nie bronię. Tylko fakty są takie, że nikomu krzywdy nie robi, a jak coś odjebie, to ponosi karę, oraz mega osłabia swój Team, a nie rywali. Tak samo nie latam ze sraczką, że mu dziś oko rozjebali. No ale chyba zacznę. Przecież jakby trochę niżej poszedł ten łokieć to byłby Green niczym Bielecki part two… Kerwa sportowca elitarnego obrońcę zestawiamy z żulami za kółkiem. Robi się dziwnie Dobra koniec żartów z mojej strony. Mam nadzieję, że ten cyrk się skończy po 5 meczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dobra a czy ktos moglby mi na spokojnie wytlumaczyc co zaszlo? Tzn kto kogo i z ktorej druzyny? Tylko pelnymi ksywami prosze bo jak piszecie jakies C3PO jak z gwiezdnych wojen to nie rozumiem tego kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 No dawałem filmik, sam nawet pisałeś, że nie było tego w skrótach. Brooks z Grizz jebnał specjalnie od tyłu młodego Paytona z GSW, jak ten był sam na sam z koszem i chciał zapakować. Upadł z całego rozpędu na łokieć, który pękł , prawdopobnie jest złamany (czekają na MRI), jak się potwierdzi to koniec sezonu dla ich najlepszego obwodowego obrońcy, który miał bronić Moranta w tej serii i ewentualnie KRISPOLa. To tak w skrócie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 37 minut temu, balon napisał: No dawałem filmik, sam nawet pisałeś, że nie było tego w skrótach. Chodzilo mi o to, ze gdybys nie napisal/wrzucil filmiku to bym nawet nie wiedzial, ze takie cos zaszlo bo hajlajtsy to niestety pominely. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 1 minutę temu, Mejm napisał: Chodzilo mi o to, ze gdybys nie napisal/wrzucil filmiku to bym nawet nie wiedzial, ze takie cos zaszlo bo hajlajtsy to niestety pominely. Hajlajtsy niestety pomijają 99% obronnych akcji Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Tutaj jeszcze końcówka analizy tego bezmyślnego zagrania: „ #No dobrze, ale co mam z tego? Zawodnicy NBA to zawodowcy, z nieograniczonymi zasobami finansowymi i dostępem do opieki zdrowotnej i medycznej na poziomie który dla zwykłego zjadacza chleba zakrawa o science fiction. Dodatkowo nad ich bezpieczeństwem czuwają arbitrzy. My na naszych salach i orlikach takich luksusów nie mamy, a emocje też czasami są rodem z playoffs i niejeden raz już widzieliśmy jak się jakaś gorąca głowa zapomniała. Jako że sezon orlikowy zaraz rozkwitnie na dobre, myślę, że najlepszą puentą do tego wpisu będzie to, co powiedział Steve Kerr odnośnie tej sytuacji: Jest w tej lidze niepisana zasada, której zawodnicy przestrzegają. Nigdy nie narażasz czyjegoś zdrowia, kariery ściągając go na ziemię po wybiciu, waląc w głowę […], koniec końców doprowadzając go do kontuzji łokcia. Gary harował przez ostatnie sześć lat, żeby znaleźć sobie miejsce w NBA. W końcu mu się udało. Pierwsze playoffs w jego karierze to miał być czas jego życia. I przychodzi gość, uderza go w locie… on złamał zasady. Dillon Brooks złamał zasady.” O tym złamaniu zasad/kodeksu/reguł już wielu komentatorów mówi/pisze. Mam nadzieję, że weźmie to liga pod uwagę i zawiesi huja na min 5 meczy. Z drugiej strony to nie w jej interesie, aby kończyć szybko serie, chociaż sam nie wiem czy tem bezmózg to boost czy osłabienie jak jest na parkiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 961 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Moim zdaniem powinni go zawiesić przynajmniej do końca serii. Każdy kto kiedykolwiek grał w kosza wie, że to była bandyterka. Za takie coś, na boisku już by był wpierdol. Nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Wiem, że te hot takes Skipa są pod oglądalność ale trochę racji ma - Luka to bardzo słaby obrońca. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 No jest wielka trójka apokalipsy, Trae, Ja i Luka Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 31 minut temu, wojtas011 napisał: No jest wielka trójka apokalipsy, Trae, Ja i Luka Nie powiedziałbym, że Morant jest słaby w defensywie. Nie przypominam sobie ani jednego chasedown blocka w wykonaniu Trae bądź Luki a Ja już miał kilka takich spektakularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi