GearsUp 128 Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) 20/42, na całe szczęście na wyjazdach one już tak dobrze nie wpadają Edytowane 8 Maja 2022 przez GearsUp Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Dziękuje, dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Co tam NBA, wczoraj Czarni wygrali we Wrocławiu ze Śląskiem różnicą 60 punktów, przegrywając dwa poprzednie spotkania u siebie. Półfinał playoff Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Gitara Teraz czekać na płacz Embiida Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 495 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Zasłużone, z drużyny na 20 zwycięstw, zrobił szósty seed na zachodzie, klasyczna definicja most valuable. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 4 sezon z rzędu MVP leci do Europy Jeszcze teraz proszę o trójkę series betera Luki w GM7 i wysłanie 1 na ryby. Wracając do Jokica. Czas najwyższy ugrać coś w PO. Ja wiem, że kontuzje, Denver i w ogóle, ale niech weźmie przykład z Gianisa. Odebrał drugie MVP i w następnym sezonie zdobył mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Dillon Brooks legendarna seria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 495 Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 43 minuty temu, ogqozo napisał: Dillon Brooks legendarna seria To są flashbacki z bańki xd Tym razem Curry postanowił zastąpić Ja w 4q. W sumie niestety Otto Porter przypomniał sobie jak się rzuca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 5 godzin temu, wojtas011 napisał: To są flashbacki z bańki xd Tym razem Curry postanowił zastąpić Ja w 4q. W sumie niestety Otto Porter przypomniał sobie jak się rzuca Myśle, że Curry po prostu w 4q zagrał bliżej swojego normalnego poziomu z ostatnich 8 lat, bo przez 3 kw to był poziom jakiegoś Brooksa. To co odjebali gsw przez 3kw, to serio należał im się za to wjeb. Po najlepszym meczu, to te 3 kw były najgorsze. Do tego w ogóle już strefa nie działała, ustawiona na ciągłe wbijanie się Morant na kosz. Późno sztab dziś reagował, oj późno. Grizz za to pokazali chyba, że ten bilans 20-5 bez Ja, jednak jest trochę wymierny. Obrona, ruchliwość, ekspozycja innych graczy w ataku znacznie lepsza. W końcu JJJ brał na siebie akcje tyłem do kosza, a nie tylko jako strech 5. No ale faktycznie Pan Brooks bardzo mocno eksponuje w tej serii swoje low bb iq i faktycznie łącznie z Currym jest ojcem sukcesu GSW w tym meczu. To co, GSW jako jedyny Team w półfinałach prowadzi 3-1 i brakuje mu 1 meczu do finałów konferencji. Całkiem nieźle jak na drużynę niżej notowaną, bez przewagi parkietu. Chyba znów będą mieli szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Trochę banał, ale jednak Giannis Antetokounmpo wygra tę serię. Nie żeby Milwaukee jakoś słabo grało, bo wiadomo od lat że są topowym zespołem. Ale myślę, że bez Giannisa to by byli bez szans w żadnym z tych meczów. Nie wiem, dzisiaj chyba jest ten dzień, że Milwaukee wskakuje u wielu osób na pierwsze miejsce jako faworyt do mistrzostwa. Mimo że rotacja ma 7 osób, że tylko jedna z nich naprawdę regularnie i niezawodnie trafia do kosza (chociaż z Bostonem to i o Giannisie nie można tego powiedzieć)... W Memphis, Ja Morant po prostu nie jest takim graczem. Cały rok dostajemy dowody, że to że ktoś jest gwiazdą i rzuca punkty wspaniale nie znaczy, że bez niego ekipa jest 100 razy gorsza, jak niektórzy myślą. W playoffach, tym kluczowym graczem Memphis jest jednak Desmond Bane. Bez niego jednego, być może Grizzlies nie mieliby też szans wygrać nawet jednego spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Boston A ten mecz GSW to chyba byl podlozony zeby wygrana odbyla sie u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Przysnęło mi się w 4 kwarcie jak Celtics wysoko prowadzili, myślałem że spokojnie dowiozą ale na szczęście na ostatnie 3 minuty się rozbudziłem, znowu wyszło heart of the champion A propo Suns-Mavs tak jak pisałem ta passa trójek na wysokim % nie miała szans zostać podtrzymana na wyjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Ja je bie. Właśnie skończyłem meczyki. Krótka analiza GM1 GM2 Co to za gwałt był. GSW drugi mecz dramat, ale trzeba dodać że Memphis od dwóch meczy naprawdę dobry basket (dziś to mega). Obrona wiadomo, że bez Moranta dużo lepsza, bo w pięciu. Jednak duża różnica w ataku. Sà ruchliwi, szybcy, zdecydowani, nieprzewidywalni. Oni naprawdę są inną, lepszą drużynà bez Ja… Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Ale co, ze mamy tu przyklad syndromu gwiazdy w druzynie pod ktora sie wszystko uklada a jak jej nie ma to zaspol zaczyna pracowac lepiej? Ok, ale nie pasuje mi to, ze GSW dali sobie az tyle nawsadzac. Moze byl jakis prikaz od trenera zeby sie oszczedzac? Strasznie dziwny mecz. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Nie, no najlepiej by się oszczędzili jakby skończyli i mogli sobie spokojnie czekać na wynik suns Dallas. No i taki wynik to wstyd. Po tym co widziałem w tych dwóch meczach bez Moranta obstawiam walkę w GM6 i dobrze, bo mino że bardzo lubię GSW, to jeszcze bardziej koszykówkę, a wyrównane mecze/serie w PO to esencja. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Ciężko już się te mecze nadrabia w takich godzinach, ale każda seria to jednak zacięta walka i każdy zespół pokazuje wiele determinacji i jakości. Bardzo mocna koszykówka ogólnie, każdy zawodnik ma znaczenie, zwłaszcza w obronie. Dzisiaj mogą się skończyć dwie serie, ale tutaj też wiemy, że chyba wszystko jest możliwe. Obie ekipy mogą wygrać różnicą 30 punktów i nie będę w szoku. Embiid po zostaniu kompletnie zdominowanym w game 5 mówi: "nie mogę wygrać. Jeśli nie zagram, powiedzą, że jestem soft. Jeśli zagram, będą krytykować i wymyślać, że zagrałem źle". Szanujący się gracz NBA w 2022 roku mówi głównie o swojej reputacji. Świetne jest to jak Embiid cały rok jak zawsze przeżywa to MVP i gada o swojej reputacji i dziedzictwie i że media nienawidzą takich jak on i cały ten patos, a Jokić jak go pytają to wzrusza ramionami i mówi że go specjalnie nie obchodzi nagroda i w sumie nie kojarzę żeby przez cały sezon rzucił jeden barwny cytat o tym jaki to jest najlepszy. ESPN napisał cały artykuł o tym ile DeAndre Ayton gra w gierki. "Nie jest skupiony na nadchodzącym meczu z Lakers, nie na nadchodzących playoffach, ani nie myśli o negocjacjach kontraktowych z Suns. W tym momencie, najważniejsza dla niego sprawa to w którą gierkę zagrać najpierw". "Jestem chyba jedynym zawodnikiem NBA, który wyciągnął Legendę w 2K. Nie wiem, jak to zrobiłem, mając świeżo urodzone dziecko, ale to zrobiłem". "Nie miałem konsoli, nic. Myślę sobie: nie mam nawet konsoli? Tylko koszykówka i książki. Zająłem się koszykówką, bo nie miałem innego zajęcia" "W wieku 15 lat dostałem w końcu PS4. Dbałem o to PS4 codziennie, czyściłem wywiew każdego dnia" Why Phoenix Suns star Deandre Ayton can't live without video games (espn.com) Koleś ma teraz w domu HC room z ekranem 500 cali mdr. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 50 minut temu, ogqozo napisał: a Jokić jak go pytają to wzrusza ramionami i mówi że go specjalnie nie obchodzi nagroda Ej no zoba, przecież się wzruszył Delegacja z Denver w Serbii. Bardzo fajny materiał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 W ogóle to ogłoszono wyniki MVP, o których tyle rozmawialiśmy. Chyba bez zaskoczeń - większość głosów na Jokicia (chociaż jak na historię tej nagrody, tylko 65% głosów to stosunkowo mało). Prawie wszyscy wpisali Jokicia, Embiida i Giannisa jako top 3. Za nimi Booker i Doncić. Pojedyncze głosy na Ja, Curry'ego, Chrisa Paula, DeRozana, LeBrona i Duranta, czyli dokładnie spodziewana lista. Jedyne co jest inaczej, niż pisałem, to że jednak Booker spokojnie na czwartym miejscu, nawet przed Donciciem, a Tatum bez szans, mała liczba głosujących wpisała go w ogóle w top 5. Obaj pozostaną pewnie kontrowersyjnymi graczami i nawet w trakcie playoffów sam nie wiem, czy ich "notowania" rosną, czy spadają. Tatum chyba spada, bo jednak Giannis gra bardziej imponująco, Tatum nadal solidniak w obronie i opoka Celtów, ale, no, przegrywają tę serię. Booker niby dobrze gra, ale czy gra jak zawodnik numer 4 w lidze, czy ktokolwiek tak ogólnie uważa? Jak dla mnie, w serii z Dallas pokazuje się znowu znaczenie Mikala Bridgesa. Trochę mnie zawodził z Pelicans, nie był w stanie postawić mocno swojego piętna na charakterze gry, ale z mniej intensywnymi ofensywnie Mavs już jednak koleś rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Harden w elimination game - 4/9 z gry, no skończył nam się gruby, ciekawe jaki mu kontrakt zaproponują. Za to Dallas zmiotło Phoenix i w niedzielę mamy mecz numer 7 Dla mnie top3 graczy tych PO na razie to 3. Giannis 2. Luka 1. Butler. Niesamowite jak Butler z gościa, który w regularnym potrafił mieć mecze na 6-7-8 pkt w playoffach robi switch i gra jak MVP, trafia trójki (już 16 trójek w playofach, gdzie w regularnym trafial 0.5 trójki na mecz), zbiera, broni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Swoją drogą jak historia zatoczyła koło - zamienili gracza (Simmons), który w ostatnim meczu zeszłorocznych playofów oddał 2 rzuty w drugiej połowie na gościa (Harden), który w ostatnim meczu tegorocznych playofów dla sixers oddał 2 rzuty w drugiej połowie Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Mavs znowu mecz u siebie i znowu 40 trójek na wysokim %. Jeszcze jakimś cudem przyfarcą i będą mieli swój dzień na wyjeździe. Oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Jesli jest 3:3, to nie ma co o ewentualnej wygranej jednej z druzyn w ostatnim meczu pisac jako o farcie. Z jakiegos powodu po szesciu meczach jest remis i fart nie ma tu nic do rzeczy. Siodmy mecz to siodmy mecz, a Dallas, pomimo jego amatorskiej gry w obronie, ma zdecydowanie najlepszego gracza w tej serii w postaci Doncicia, wiec typ ogqozo moze sie sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Z tymi trójkami to u Dallas zawsze jest home cookin więc jeżeli uda im się to samo na wyjeździe po raz pierwszy w tej serii to będzie fart. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 1 godzinę temu, GearsUp napisał: Mavs znowu mecz u siebie i znowu 40 trójek na wysokim %. Jeszcze jakimś cudem przyfarcą i będą mieli swój dzień na wyjeździe. Oby nie Ziom, na tym poziomie to już nie ma farta, tym bardziej jak wyciągnęli 7 mecz. Może być jedynie lepsza lub gorsza dyspozycja. No ale zajebisty wynik Kurla CP3 po 37 uro się nagle skończył. 4 mecz jako 37 latek i 4 bardzo słaby, a bilans suns 1-3… Cp3 i Booker łącznie 32 pkt 10 zb 7 as (cp3 4), 3 stl, 13 strat!!!, 9 fauli Vs Luka 33 pkt, 11 zb, 8as, 4 stl, 1 strata!!!, 4 faule Uaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Jak Suns przerżną kolejne prowadzenie 2-0 (zeszłoroczne finały) to będzie wstyd jak chu i tylko sobie będą winni. Tak samo zresztą jak GSW nie dociągnie po 3-1 to będzie ich kolejny choke job Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi