Bartg 5 436 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Boston osłabiony mocno (Horford, Smart), a Heat i tak musieli się namęczyć. Zgodnie z przewidywaniem Butler nadal najlepszy w tych PO. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Jimmy pięknie idzie. Al covidka ma? Jak bez objawów to może na GM2 wróci. Oby kolano Williamsa wytrzymało ten sezon. Źle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 32 minuty temu, balon napisał: Al covidka ma? Jak bez objawów to może na GM2 wróci. Na 100% objawy, bo już nie testują bez. Wypada na tyle co Adams lub Kerr. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Teraz, wojtas011 napisał: Na 100% objawy, bo już nie testują bez. Wypada na tyle co Adams lub Kerr. Ale jak szybko przechodzą objawy to chyba po 5 dniach robi się dwa testy, jak będą negatywne to powrót. Dobrze myślę? Kerr ponoć dość mocno przechodził. Adams chyba wrócił trochę wcześniej niż GM4 ale chyba nie grał ze względu na taktykę? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 2 minuty temu, balon napisał: Adams chyba wrócił trochę wcześniej niż GM4 ale chyba nie grał ze względu na taktykę? Adams wyleciał na game 6 vs wolves, był dostępny na game 3 vs gsw, więc był tydzień out Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 21 godzin temu, Mejm napisał: Analiza wsteczna zawsze skuteczna To fakt Ci wszyscy analitycy trochę śmieszni. Dzisiaj Jimmy Butler jest w ich oczach TOP 5 playoff performer ever. Ciekawe co jutro będą mówili o Doncicu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Troche mozna dostac schizofrenii od komentujacych to cale NBA. Pierwszy mecz: "co [wstaw nazwisko] zagral" , drugi mecz: "no ciezko wytlumaczyc to [wstaw statystyke]". Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Oni to w polowie sezonu juz porównywali Moranta do Jordana i brali go ponad Giannisa xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Godzinę temu, GearsUp napisał: Luka Rozic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Luka gotowy na mecz Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dobrze, niech se robi masę Pierwszy raz od dawna mam tak, że nawet jak Golden przegra to nie będę jakoś mocno smutny. Jutro wstaję rano i przed pracą oglądnę bez wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dobra jednak Adam Silver ignoruje covida kiedy chodzi o finały Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Dzień dobry życzę wszystkim miłego dnia Spoiler uaaaaa XD Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 497 Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Odpaliłem 4q, zobaczyłem wyniki i wyłączyłem. Wiggins krył Doncicia? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 11 minut temu, wojtas011 napisał: Odpaliłem 4q, zobaczyłem wyniki i wyłączyłem. Wiggins krył Doncicia? Wiggins, trochę strefy, dużo pomocy Looneya i Greena. Piękna zespołowa obrona. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Apropos obrony GSW i dlaczego do czasu kontuzji Greena to była zdecydowanie najlepsza obrona NBA „ Tylko w pierwszej kwarcie (!) Warriors zaprezentowali cztery rodzaje obrony: - przejmowali zasłony Luki - uprawiali hedging, czyli wysoki obrońca wychodził do zasłony by zatrzymać / uniemożliwić wjazd - następnie przeszli na chwilę w strefę 3-2 - parę razy podwajali Lukę - a wisienką na torcie było Box+1, czyli czterech obrońców w kwadracie i indywidualne krycie Luki - aha, Wiggins chodził zarówno pod jak i nad zasłoną” Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 W tych playoffach najlepsze jest to jak bardzo zaskakują analityków i nagle okazuje się, że to tylko sport i wszystko wydarzyć się może ale w sumie można było się tego spodziewać po piekelnie wyrównanym sezonie regularnym. Po wczorajszym meczu znowu overreactions i IT'S OVER for Miami Jak dla mnie ewentualny finał Celtics-GSW byłby o wiele ciekawszy niż Heat-GSW. Z ostatnich 7 starć tych ekip aż 6 razy wygrywali Celtics, wiadomo że to nie ci sami Warriors ale zawsze jakiś smaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 No mnie za to bawiło, jak ludzie po mega początku sezonu Gsw, gdzie przez 2 miesiące byli niekwestionowanymi liderami NBA (bilans, obrona, atak), tylko jak załapali trochę kontuzji i pogorszyli bilans, zaczęli ich skreślać, umniejszać i nie dawać szans w PO. Przecież to jest mega utalentowany i ułożony team, ze świetnym trenerem, doświadczony, z dobrą chemią i doskonałą obroną (czego jeszcze trzeba na PO?). To, że będą dla każdego mocni, jak wrócą do zdrowia było pewne jak 2+2. Co do bilansu z RS (szczególnie tych covidowych jest wg mnie średnio wymierne). GSW z Denver, Grizz i Mavs mieli bilans 1:2… Choć patrząc na to jakie teamy zostały w grze, to na bank Boston byłby najtrudniejszą przeprawą dla GSW i cieszę się, że będą mieli przewagę parkietu w ewentualnym finale. Dziś za to mam nadzieję na wyrównany mecz, bo narazie cienko z tym tematem w finałach konfy. No i jestem ciekaw jak tam Luka odpowie po najgorszym swoim meczu od dawna. Czy nadal będzie miał moc ten mem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Byl wyrownany, ale Mavs stracili kilkanaście punktów przewagi i w 4 kwarcie nie dali rady dogonic. Ale co to 0:2 dla Mavs Na razie potezna roznice dla warriors w tych PO robi Looney, którego Kerr odkurzył z lawki, w tej serii 15/19 z gry w dwóch meczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 No był wyrównany i dobrze. Pierwsza połowa Mavs to coś podobnego jak gm7 z suns. Co im siedziało Druga połowa to trochę lepsza obrona dubs i już bez kosmosu za 3. Mavs potrafi odrabiać straty, ale teraz ma trochę inny kaliber po 2 stornie. Obstawiam 3-1 dla GSW po 4 meczach. Luka znowu magia, do tego Brunson 31. Tak jak patrzę na Mavs to przypomina mi się trochę Houston za czasów Hardena. Jeden bardzo dominujący gracz (choć Luka to inny poziomo BB IQ) i grad trójek każdego na parkiecie. Jak nie siedzą trójki, to po meczu. Dziś zdobyli 30 pkt z pomalowanego na 117. Chyba nie da się tak wygrać meczu w finale konfy, a napewno nie serii. Muszą trochę balans zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Wracając jeszcze do kozak meczu Looneya 21/12 to „He’s also the first Warriors center to post a 20-10 playoff game since Robert Parish in 1977.” Mocne krycie Currego, Poola i Thompsona otwiera mega lotnisko dla Kevona. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Kurde, że Heat to wyciągnęli Cała 2 połowa bez Buttlera(+ Herro w 4 kw zszedł do szatni i nie wrócił). W 4q było już tylko 2 dla nich i dowieźli. No to był mecz i mamy serię. Co ważne Jimmy i Herro mają być gotowi na gm4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Tak patrzę na to zdanie "Luka to inny poziom BB IQ niż Harden" i próbuję wydetektywić z kontekstu i cholera nie mogę się domyślić, czy tym graczem z dwójki który nie ma wysokiego "BB IQ" ma być Doncić czy Harden. Moja ulubiona akcja z dzisiaj to pokaz największego basketballowego IQ, za sprawą Horforda i Smarta. To chyba nie pierwszy raz jak coś takiego widzę w NBA, ale nadal myślę, że zmyłkowe machanie ręką z użyciem kolesia NA ŁAWCE to jest nowy poziom. W sensie, cmon, to nie jest nawet bezpieczne że ktoś zamiast siedzieć na ławce w koszulce to stoi i zbiera się do rzutu. Patrząc na obie serie, ogólnie widzę, że zaangażowanie ławki w mecz też jet większe niż kiedykolwiek było w NBA. It's in the game. Chyba żeby być niskim i grać w NBA to trzeba się tak zachowywać, te starcia Smart-Lowry ogólnie mnie rozwalają, w którymś momencie tej serii oni chyba pobiegną centralnie na siebie jak w anime i obaj sflopują w tym samym kierunku i się jeszcze naprawdę skontuzjują. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 2 godziny temu, ogqozo napisał: Tak patrzę na to zdanie "Luka to inny poziom BB IQ niż Harden" i próbuję wydetektywić z kontekstu i cholera nie mogę się domyślić, czy tym graczem z dwójki który nie ma wysokiego "BB IQ" ma być Doncić czy Harden. Jeżeli oglądasz mecze, a nie tylko box score i hajlajty to nie musisz tutaj szukać żadnego kontekstu i wiadomo, który gracz ma wyższy BB iq. No chyba, że zacząłeś oglądać NBA po tym jak Harden opuścił Houston. W sumie mogłoby to wiele tłumaczyć… Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi