Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, wojtas011 napisał:

Na 100% objawy, bo już nie testują bez.

Wypada na tyle co Adams lub Kerr.

Ale jak szybko przechodzą objawy to chyba po 5 dniach robi się dwa testy, jak będą negatywne to powrót. Dobrze myślę?

Kerr ponoć dość mocno przechodził. Adams chyba wrócił trochę wcześniej niż GM4 ale chyba nie grał ze względu na taktykę?

Apropos obrony GSW i dlaczego do czasu kontuzji Greena to była zdecydowanie najlepsza obrona NBA

Tylko w pierwszej kwarcie (!) Warriors zaprezentowali cztery rodzaje obrony:

- przejmowali zasłony Luki
- uprawiali hedging, czyli wysoki obrońca wychodził do zasłony by zatrzymać / uniemożliwić wjazd

- następnie przeszli na chwilę w strefę 3-2

- parę razy podwajali Lukę

- a wisienką na torcie było Box+1, czyli czterech obrońców w kwadracie i indywidualne krycie Luki
- aha, Wiggins chodził zarówno pod jak i nad zasłoną”

W tych playoffach najlepsze jest to jak bardzo zaskakują analityków i nagle okazuje się, że to tylko sport i wszystko wydarzyć się może ale w sumie można było się tego spodziewać po piekelnie wyrównanym sezonie regularnym.

Po wczorajszym meczu znowu overreactions i IT'S OVER for Miami :D

Jak dla mnie ewentualny finał Celtics-GSW byłby o wiele ciekawszy niż Heat-GSW. Z ostatnich 7 starć tych ekip aż 6 razy wygrywali Celtics, wiadomo że to nie ci sami Warriors ale zawsze jakiś smaczek.

No mnie za to bawiło, jak ludzie po mega początku sezonu Gsw, gdzie przez 2 miesiące byli niekwestionowanymi liderami NBA (bilans, obrona, atak), tylko jak załapali trochę kontuzji i pogorszyli bilans, zaczęli ich skreślać, umniejszać i nie dawać szans w PO. Przecież to jest mega utalentowany i ułożony team, ze świetnym trenerem, doświadczony, z dobrą chemią i doskonałą obroną (czego jeszcze trzeba na PO?). To, że będą dla każdego mocni, jak wrócą do zdrowia było pewne jak 2+2.

Co do bilansu z RS (szczególnie tych covidowych jest wg mnie średnio wymierne). GSW z Denver, Grizz i Mavs mieli bilans 1:2…
Choć patrząc na to jakie teamy zostały w grze, to na bank Boston byłby najtrudniejszą przeprawą dla GSW i cieszę się, że będą mieli przewagę parkietu w ewentualnym finale.

Dziś za to mam nadzieję na wyrównany mecz, bo narazie cienko z tym tematem w finałach konfy. No i jestem ciekaw jak tam Luka odpowie po najgorszym swoim meczu od dawna. Czy nadal będzie miał moc ten mem?

D8FE925E-E36A-4628-84F2-9F317A326D3D.thumb.jpeg.9eb0c745c1de8f43587066158bd5d0dc.jpeg

No był wyrównany i dobrze. Pierwsza połowa Mavs to coś podobnego jak gm7 z suns. Co im siedziało :obama:

Druga połowa to trochę lepsza obrona dubs i już bez kosmosu za 3.

Mavs potrafi  odrabiać straty, ale teraz ma trochę inny kaliber po 2 stornie. Obstawiam 3-1 dla GSW po 4 meczach. 

Luka znowu magia, do tego Brunson 31. 
Tak jak patrzę na Mavs to przypomina mi się trochę Houston za czasów Hardena. Jeden bardzo dominujący gracz (choć Luka to inny poziomo BB IQ) i grad trójek każdego na parkiecie. Jak nie siedzą trójki, to po meczu. Dziś zdobyli 30 pkt z pomalowanego na 117. Chyba nie da się tak wygrać meczu w finale konfy, a napewno nie serii. Muszą trochę balans zmienić. 

Tak patrzę na to zdanie "Luka to inny poziom BB IQ niż Harden" i próbuję wydetektywić z kontekstu i cholera nie mogę się domyślić, czy tym graczem z dwójki który nie ma wysokiego "BB IQ" ma być Doncić czy Harden.

Moja ulubiona akcja z dzisiaj to pokaz największego basketballowego IQ, za sprawą Horforda i Smarta. To chyba nie pierwszy raz jak coś takiego widzę w NBA, ale nadal myślę, że zmyłkowe machanie ręką z użyciem kolesia NA ŁAWCE to jest nowy poziom. W sensie, cmon, to nie jest nawet bezpieczne że ktoś zamiast siedzieć na ławce w koszulce to stoi i zbiera się do rzutu.

Patrząc na obie serie, ogólnie widzę, że zaangażowanie ławki w mecz też jet większe niż kiedykolwiek było w NBA. It's in the game.

Chyba żeby być niskim i grać w NBA to trzeba się tak zachowywać, te starcia Smart-Lowry ogólnie mnie rozwalają, w którymś momencie tej serii oni chyba pobiegną centralnie na siebie jak w anime i obaj sflopują w tym samym kierunku i się jeszcze naprawdę skontuzjują.

2 godziny temu, ogqozo napisał:

Tak patrzę na to zdanie "Luka to inny poziom BB IQ niż Harden" i próbuję wydetektywić z kontekstu i cholera nie mogę się domyślić, czy tym graczem z dwójki który nie ma wysokiego "BB IQ" ma być Doncić czy Harden.

Jeżeli oglądasz mecze, a nie tylko box score i hajlajty to nie musisz tutaj szukać żadnego kontekstu i wiadomo, który gracz ma wyższy BB iq. No chyba, że zacząłeś oglądać NBA po tym jak Harden opuścił Houston. W sumie mogłoby to wiele tłumaczyć…