Opublikowano 15 kwietnia 20231 r 1/17 za 3 i - 30 do przerwy. Można się chyba rozejść do konsol w oczekiwaniu na dania główne.
Opublikowano 15 kwietnia 20231 r No początek PO taki se bym powiedział Mam nadzieję, że mecz historycznej ekipy z 6 drużyną zachodu będzie na poziomie.
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Tak cos czulem, ze Cavs nie wytrzymają presji i dalej trzymam 4:3 dla Knicks
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Kurła historycznie, niesamowita drużyna goli w pierwszym meczu słabiaków z nad zatoki. W 1 połowie zajebista obrona pomalowanego, w drugiej Fox i Monk wjeżdżali jak w juniorów. No nic, jak golden nie wyrwie drugiego meczu, to wszystko się może zdarzyć przy 2-0…
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Już widziałem taki sam mecz rok temu, game 1 grizz vs gsw. Tylko wtedy w miejscu Wigginsa rzucał Klay za 3 a potem Morant spudłował game winnera. Wtedy Ja + Jaren, dzisiaj Fox + Monk. Okropny Sabonis, naprawdę dobre minuty Lena uratowały Kings, kiedy robili run w 4q.
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Sabonis strasznie się spalił. No ale drugiego tak słabego meczu nie rozegra (choć trzeba przyznać że gemeplan defensywny był mocno - za monco, pod niego i Green z Looneyem zrobili naprawdę dobrą robotę), no ale mam nadzieję, że drugiego tam dobrego meczu tak samo Monk nie zagra. No i Wiggins trójki zacznie trafiać. Ogólnie jednak jestem zadowolony z tego co zobaczyłem po stronie Golden na wyjeździe.
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r 33 minuty temu, Bartg napisał: Pierwszy mecz, pierwsza wizyta AD w szatni z kontuzją To z teraz Moranta wygląda znacznie groźniej
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r I to Davis powrócił z zaświatów i wymusil ten faul Moranta, ale wyglądalo paskudnie
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r No niestety ale Moran pewno koniec sezonu. Jak wróci z tego na tę serię, to będzie robotem. Wyglądało to tragic. Niestety trochę to uroki jeźdźca bez głowy
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Obstawiałem miśków ale po tym co zobaczyłem to nie wiem jak oni mają wygrać tę serię. Lakers świetni w obronie do tego ten matchup im wyjątkowo leży. To podwajanie Lebrona bez sensu bo z jego wizją gry od razu piłka leci do wolnego strzelca
Opublikowano 16 kwietnia 20231 r Hachimurze się pojebało i myślał, że jest Kawhi Leonard. Ja pierdolę, ale występ
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r Co tam sie odjebalo w nocy? Herro lamie reke, Giannis opuszcza parkiet z kontuzja plecow, Heat kradna mecz numer 1 Potem Playoff Kawhi pokazuje Phoenix, że never underestimate the heart of a champion i Suns włącza się gen przegrywu Westy ceglił strasznie, ale w defensywnie dał radę, znakomity mecz jak na 3/19 z gry
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r Lakers chyba lepiej nie mogli wejść w playoffy. Dobry mecz, wygrana na wyjeździe z drugą drużyną zachodu
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r Kontuzje Moranta i Giannisa pokazują jak niebezpieczne jest "take charge", lepiej dla obrońcy stanąć i podciąć lecącego zawodnika niż skoczyć i bronić normalnie
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r Naturalne instyktowne zachowanie dla wielu zawodników, tak jak np dla Love'a, który "kontuzjował" Giannisa, czy AD, na którego wpadł Morant. Ciężko tu mówić o lepiej stanąć, to odruch wyćwiczony przez lata. Ale fakt, że przy tej skoczności i prędkości zawodników w locie jest to bardzo niebezpieczne. No ale można też złamać 2 palce rzucając się na parkiet po piłkę jak Herro. Szkoda, że tak się te PO zaczynają, bo mam wrażenie pary w 1 rundzie są najciekawsze od lat i do tego już 4 zespoły straciły przewagę parkietu. Niesamowite też, jak Pelinka i Lakers okradli innych w trade deadline, wiadomo, że Rui i Reaves nie będą rzucać 50+ razem co mecz, ale jak nie oni to a to Beasley trafi 7 trójek, a to Russel, Lebron wczoraj grał w ogóle dużo jako 3&D i się specjalnie nie namęczył. Przy tej formie Lakers w ostatnich tygodniach i pewności jaką złapali to jeśli AD pozostanie względnie zdrowy to tu jest potencjał nawet na finał zachodu.
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r Naturalne instyktowne zachowanie dla wielu zawodników, No właśnie, bo lepiej stanąć jak slup niż bronic, to jest problem zasad.Bardzo często jest nagle wbieganie obrońców z pomocy żeby złapać kogoś na ofensa.Jeden Zaza spowodował zmianę przepisów, ciekawe czy dwie kontuzje jednego dnia tez spowodują jakieś zmiany w przyszłości, twitter raczej odnosi się krytycznie do tej zasady.
Opublikowano 17 kwietnia 20231 r 4 godziny temu, wojtas011 napisał: No właśnie, bo lepiej stanąć jak slup niż bronic, to jest problem zasad. Bardzo często jest nagle wbieganie obrońców z pomocy żeby złapać kogoś na ofensa. Jeden Zaza spowodował zmianę przepisów, ciekawe czy dwie kontuzje jednego dnia tez spowodują jakieś zmiany w przyszłości, twitter raczej odnosi się krytycznie do tej zasady. Broń Panie Boże. Tu trzeba byłoby zmienić zasady nauki gry w koszykówkę. Od młodego w każdym klubie uczą zarówno defensywy inwidualnej jak i zespołowej, której filarem jest strefa oraz właśnie rotowanie i stawanie na drodze, to są podwaliny help defense . Ma to łatać dziury w obronie i ograniczyć typów co cały mecz grają na wciśniętym turbo. Tu nie ma co porównywać do Zazy. Takiej gry nikt nie uczy, to było typowe dirty plays i nie na nic wspólnego z kanonami koszykówki, co innego „stawanie na offens”. Gracze atakujący i tak już są w huuuuu faworyzowani. Jak jeszcze zabierze się jedną z głównych borni na ciśnieniowców, to już w ogóle wyniki będą średnio po 140…
Opublikowano 18 kwietnia 20231 r Ojoj Warriors są w niezłej dupie, Curry po raz pierwszy w karierze 0:2, Greena czeka odpoczynek (Sabonisa też może powinien za złapanie nogi)
Opublikowano 18 kwietnia 20231 r Trochę im się uruchomiły akcje jak za czasów Bad Boys z Pistons, strasznie prymitywne