Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogólnie to są już usprawiedliwieni. sam Jax przyznał, że nie zrobił dobrej roboty kompletując skład i żeby zostawić Fisha w spokoju. a skoro sam Phil Jackson mówi publicznie, że NYK mają słabych zawodników, to co mogą Ci ludzie zrobić jak nie wkomponować się w tą opinię? gdyby nagle znalazł się tam jakiś kozak i wyskoczył przed szereg to mogło by się okazać, że drużyna ma jednak wystraczjąco talentu i możliwości na coś więcej niż kilka zwycięstw i 16 porażek z rzędu i tym samym skompromitowałby i trenera, i GMa. także zostawmy Knicks w spokoju, wszak drużyny w przebudowie nie sądzi się po bierzących wynikach. za rok na pewno będą lepsi...  ok.png

Opublikowano

Ano, zresztą oni i tak mają szczęście, organizacja od tylu lat  jest delikatnie mówiąc w nienajlepszym stanie, a wielki rynek jakim jest NY i tak zawsze będzie przyciągał FA. Z drugiej strony ciekawe jak długo Dolan wytrzyma w tej "przebudowie", parę ciekawych rekordów jeszcze przed Knicksami.

Opublikowano

Boże jaki fart prawie miałem być na tym meczu. Kumel był. Wysyłał mi filmiki na Viberze. Ludzie gwizdali jak NYK mieli gałę.  Podsumowując NYK to obecnie najgorsza forma promocji NBA, albo raczej jest to antypromocja.

Opublikowano

(pipi)a, ja się pogodziłem z myślą, że np Kobiego już na parkiecie nigdy nie zobaczę. Chciałbym w ogóle zobaczyć jakikolwiek mecz.

Chociaż tak źle znkwu też nie mam, bo widziałem na żywo mecz Francja-Niemcy z Parkerem oraz Olympiacos Pireus w Eurolidze. Na Barcelona-Asseco też byłem, ale nie przyjechał Navarro.

• Plusik 1
Opublikowano

W poniedziałek jest dzień Martina Luthera Kinga i Nba gra od 19 do rana.

Westbrook za jednym zamachem zrobił wczoraj przeciwko GSW swoje career high asyst (17) i zbiórek (15) zaliczając imponujące triple double, a najlepszy unit od kilku spotkań Thunder to ten z Durantem na 4 i o dziwo Waitersem, który dobrze wkomponował się w zespół, mimo że nadal rzuca chyba troche za duzo.

Opublikowano

No akurat rano oglądałem to spotkanie, szkoda, że taki mecz nie promował NBA w Londynie  :P  Westbrook były niesamowicie naładowany od samego początku, no i kurczę z Waitersa może będą jeszcze ludzie jednak. W GSW słabszy mecz rozegrał Curry, nadal też podoba mi się Green, świetna obrona w dodatku bez problemu  może kryć pozycje 2-4.

Ech tyle ostatnio nadrobiłem z dwóch tygodni, że z ropędu kupiłem NBA2k15, a miałem odpocząć od sportowych gier :P  (i tak nie jest najgorzej kiedyś jeszcze dochodziły NHL i NFL, no i naturalnie prawie zawsze PES)

@Cosmos

Jak chcesz zacząć oglądać (więc raczej inwestycja w LP odpada) o normalnych porach to mogę polecić stronę z pełnymi meczami (torrent). Jakość i czas wrzucania bez zarzutu. Kilka lat temu, dopóki nie wykupiłem LP, w zasadzie tylko tak oglądałem mecze. Nie potrafię (już) oglądać NBA z polskim komentarzem, więc transmisje C+ odpadały.

Opublikowano (edytowane)

No ja przed trejdem "Kelnera" pisałem, że dla dwóch stron będzie duży plus, taki trochę bejbi Harden z ławki i powrót do rotacji opartej na dobrym strzelcu jako szóstym graczu.

Edit: Cosmos NYK już od dawna cieniują (nie licząc pojedyńczych sezonów) ale ten rok i tak najgorszy. Ich ostatni sukces to awans do finałów NBA (czyli 2 miejsce w całym NBA) w 1999 r. Po prostu marketingowo jes to bardzo mocna marka. Co do Carmelo to jest on świetny ale tylko statystycznie i pod względem umiejętności indywidualnych. Jako gracz drużyny jest daremny i przez 10 lat nie osiągnął nic, nie licząc wystepów w meczu gwiazd.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Każdy tak powinien udzielac wywiadow, to takie typowo sztampowe pytania jak w przerwie w naszej lidze "czemu graliscie tak slabo" "czy w drugiej polowie zaatakujecie?" "czy stracona bramka podciela wam skrzydla?" itp.

Opublikowano

Każdy tak powinien udzielac wywiadow, to takie typowo sztampowe pytania jak w przerwie w naszej lidze "czemu graliscie tak slabo" "czy w drugiej polowie zaatakujecie?" "czy stracona bramka podciela wam skrzydla?" itp.

Jak to się mówi głupie pytanie, głupia odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie przed chwilą sprawdzałem sobie staty niektórych grajków. Co mnie zdziwiło do średnio 5 asyst na mecz Blake Griffina. Naprawdę zacny wynik jak na PF. Ciekawe kto przed nim miał tyle asyst na tej pozycji? Garniak?

Edytowane przez balon
Opublikowano (edytowane)

Czy najsłabsze drużyny w sezonie spadają z NBA? Jeśli nie to pojawiają się nowe co jakiś czas ? 

Dlaczego grają ze sobą Toronto z New Orlean na tym etapie rozgrywek skoro to dwie różne konferencje?

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

Nie spadaja, mozna przegrac wszystkie mecze i nic sie nie stanie ;) DLatego druzyny oddaja za bezcen swoich graczy zaczynajac budowe nowego skladu.

Kazda druzyna gra po dwa razy z druzynami z innej konferencji w sezonie regularnym - raz u siebie i raz na wyjezdzie.

• Plusik 1
Opublikowano

Czy najsłabsze drużyny w sezonie spadają z NBA? Jeśli nie to pojawiają się nowe co jakiś czas ? 

Dlaczego grają ze sobą Toronto z New Orlean na tym etapie rozgrywek skoro to dwie różne konferencje?

Nie spadaja, mozna przegrac wszystkie mecze i nic sie nie stanie ;) DLatego druzyny oddaja za bezcen swoich graczy zaczynajac budowe nowego skladu.

Kazda druzyna gra po dwa razy z druzynami z innej konferencji w sezonie regularnym - raz u siebie i raz na wyjezdzie.

Cosmos i jak przegrasz czym więcej meczy to masz szanse na nr 1 wybór w co rocznej loterii (Draft), gdzie wybiera się najzdolniejszych graczy z uniwerków czy czasami z Europy. Tacy grajkowie z miejsca (już od 1 meczu w NBA) mogą stać się gwiazdami i zmienić obliczę zespołu (np Lebron James, Tim Duncan, Allan Iverson).