23kowal 54 Opublikowano 16 czerwca 2015 Opublikowano 16 czerwca 2015 MVP w końcu zagrał jak MVP i drużynowy basket wziął górę nad heroizmem LeBrona. co ja bym dał żeby zobaczyć tą serię z Cavs w pełni składu... Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 16 czerwca 2015 Opublikowano 16 czerwca 2015 Lans Stephenson w Clippers za Barnesa i Hawesa, nie ogarniam Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 czerwca 2015 Opublikowano 16 czerwca 2015 Też nie ogarniam, ciekawe jak szybko pokłóci się z CP3. Poza tym obrońca tak holujący piłkę to absurd w LAC. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Brawo za MVP dla Iggyego, zasluzyl jak malo kto zatrzymujac Lebrona mozna powiedziec na tyle na ile sie dalo, bez niego bardzo mozliwe ze Cavs by to wygrali a James robilby po 50 pkt. Curry poza meczem nr 5 gral swoje, ale bez tego blysku i drugi rok z rzedu mamy zaskakujace MVP dla zawodnika bardziej zadaniowego. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 I dobrze, gracze zadaniowi to zawsze ważna część sukcesu (a mniej medialna), podoba mi się taki trend ! Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Szkoda, że Irving i Love nie zagrali w finałach, to by było coś. Warriors w pewni zasłużenie zdobyli mistrza, fajną koszykówkę w tym roku pokazali. Jakieś pocieszenie dla fana Lakers, że mistrzostwo wraca na zachodnie wybrzeże. Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 kolego Krupek mistrzostwo jest na zachodzie już od zeszłego sezonu. tak jak ten finał, to chyba jeszcze żaden mi tak w głowie nie namieszał. sam się nie mogę zdecydować czy jestem zadowolony z tych rozstrzygnięć czy nie. Kerr zrekompensował sobie brak COTY, MVP dla Iggiego to wielka sprawa ale to nie on był najlepszym graczem tej serii, i to nie on zanotował najlepsze indywidualnie finały w historii. poza tym to drugie z rzędu MVP dla bezpośredniego przeciwnika LeBrona na parkiecie. dla najlepszego koszykarza na świecie jest to niczym policzek, dokładając 2-4 bilans w finałach... James ma prawo być wściekły. przecież w obu finałach w barwach Cavs nie miał szans na wygraną. a mimo to wyrwał Warriors 2 mecze. a co gdyby Irving był zdrowy? a co gdyby Love był zdrowy? a co gdyby Varejao był zdrowy? ...no dobra, on nigdy nie jest zdrowy ale gdyby? w sezonie wydawało się, że GSW są poza zasięgiem ale play-offs obnażyło ich słabości. w finałach żaden ze Splash Bros.nie zagrał na swoim poziomie, a prawdę mówiąc to Klay zagrał tragicznie. za rok mam nadzieję, że Cavs będą zdrowsi, do gry wróci Durant, Alvin Gentry zabiera swoje mistrzowskie doświadczenie do Orleanu, nie wspominając o różnych innych twistach, które nas czekają a wcale nie są tak mało prawdopodobne (np.Aldrige w Spurs). słowem, nie typuje ich do obrony trofeum. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Napisałem zachodnie wybrzeże, bo chodziło mi o Kalifornię, a nie o konferencję zachodnią. Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 25 czerwca 2015 Opublikowano 25 czerwca 2015 (edytowane) Batum do Charlotte za Hendersona.patrząc z perspektywy Hornets ruch pozytywny bo icolas to zwyczajnie lepszy gracz Henderson, w dodatku w roku kontraktowym. a Portland zaczyna się powoli rozpadać. mam nadzieję, że LMA w porę do zobaczy. dzięki temu ruchowi zaoszczędzają na nowe kontrakty dla Matthewsa i Lopeza ale oddawać Batuma bo miał słabszy sezon, głównie przez kontuzje, w sytuacji gdzie Aldridge oczekuje wzmocnień? edit: czytam teraz, że Aldridge na 99,9% odejdzie z Portland. mam nadzieję, że w San Antonio mają już odpowiednią propozycję. poza tym Love i Smith rezygnują z ostatniego roku swoich kontraktów. tłumy chętnych do gry z LeBronem już ustawiają się w kolejce. a George Karl chce się pozbyć Cousinsa. WTF? ja wiem, że on ma trochę nierówno pod sufitem ale jeśli już chcą się go pozbyć to po co robić wokół tego taką szopkę zaniżając wartość zawodnika? poza tym ponoć właściciel Kings nie chce się rozstawać w Boogiem więc możliwe, że koniec końców to Karl zostanie bez roboty. Edytowane 25 czerwca 2015 przez 23kowal Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 czerwca 2015 Opublikowano 25 czerwca 2015 (edytowane) No patrząc na plotki kogo Karl chciałby w Sacramento, to rysuje się obraz Nuggets bis. Podobno LAL oferowało swój pick plus Randle'a, więc jeśli pozbyć się Demarcusa to tylko w podobnym pakiecie, wysoki pick plus drugi perspektywiczny gracz. Tylko, że to oznacza (znowu)budowanie drużyny od zera...Żeby nie pisać posta pod postem to będzie edit:Draft w sumie bez niespodzianek, choć Winslow poszedł niżej niż niektórzy przewidywali. Moim zdaniem dobrze, bo uważałem go za lekko przereklamowanego, w zasadzie tylko Kaminsky powinien był niżej pójść z graczy przed nim, ale Hornets jak to Hornets znów wzięli chudego białasa Denver biorąc Mudiaya, chyba daje sygnał, że Lawson out (sam Ty też to tak odebrał ). Russell poszedł z dwójką, mam wrażenie, że to wybór pod Sactown i przygotowanie pakietu za Cousinsa. Indiana jak dla mnie bardzo dobrze wybrała, z Turnera będą ludzie, przede wszystkim bardzo dobra technika rzutu jak na wysokiego plus niezła obrona z zadatkami na poprawę. Edytowane 26 czerwca 2015 przez Hendrix Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Davis dostał od Pelicans wyrok na 5 lat i 145 mln $. oby zbudowali wokół niego godną ekipę bo będę srodze zawiedziony jeśli w ciągu następnych 3-4 lat nie będą co najmniej w finałach zachodu. Gentry to dobry coach więc tutaj nie ma powodów do zmartwień, teraz wszystko w rękach GMa i żeby zdrowie Davisowi dopisywało. sporo ciekawych nazwisk na liście FA ale najważniejsze wg mnie to co zrobią Cleveland. podpisanie LBJ i Love wygląda na kwestię czasu i sum ale co dalej? Gdzie pójdzie Aldridge? kolejka jest długa ale jeśli na spotkanie z Tobą wybiera się sam Greg Popovich w towarzystwie Parkera i Duncana to lepiej 3 razy się zastanów nim powiesz nie. (i pamiętaj, że właśnie podpisali umowę z Leonardem więc nawet po ich sportowej emeryturze nie zostaje tam sam). Czy Sacramento sprzedadzą Cousinsa. Kings podobno mają spotkać się z Rondo. nie wiem czy nawet sam Phil Jackson poradziłby sobie z tymi dwoma świrami w drużynie. no ale w sumie to Boogiego może tam już za chwilę nie być. ale skoro nie chcą budować się wokół DeMarcusa to zastąpienie go Rondo to jak z deszczu pod rynnę. dziwna to organizacja więc nie zdziwi mnie tutaj żaden scenariusz i w sumie ich decyzje liczą się jedynie w aspekcie przejścia Cousinsa. Lakers wydają się być mocno zainteresowani, ale to samo mówi się o Love, z którym koniecznie chcą się spotkać mimo, iż wiedzą o jego deklaracji dla Cavs. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 (edytowane) No ja obstawiam jednak niepodpisanie Love'a, Tristan dostanie blisko maksa, 3 na 5 starterów, zrobiło option out i oczekuje podwyżek (w tym Love). Mówi się też o przyjściu Millsa i Tiago za spadający kontrakt Haywooda. Spurs mieliby tym sposobem zrobić miejsce pod LMA.Pelicans zrobili to czego się oczekiwało, wobec ogromnego wzrostu salary cap w ciągu najbliższych lat, ten kontrakt i tak jest na dobrych warunkach dla drużyny.Szkoda Portland, ale rozumiem LaMarcusa, prawdopodobnie wybierze Dallas albo Spurs, wróci tym samym do domu i będzie miał okazję de facto zastąpić legendy NBA (niezależnie od wyboru)Na chwilę wracając do draftu, tę klasę uważam za wyjątkowo mocną i kilka drużyn naprawdę ciekawie wybrało.Edit: Jednak podpisali, 110 na 5 lat, nie jestem pewien czy to dobry wybór dla Love'a i Cavs. Chociaż zespół dał jasny sygnał, w Ohio zrobią wszystko, żeby LeBron zdobył pierścień w Cleveland. Edytowane 1 lipca 2015 przez Hendrix Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Pierce w Clippers, trzyletni kontrakt Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 to akurat z takich mniej istotnych niusów a w telegraficznym skrócie można podejrzeć tutaj najważniejsze z cyklu "zostaje w domu" to oczywiście LBJ, Love!, Wade, Duncan (19 sezon!) Lillard i Butler. z przenosin: Wes Metthews do Mavs, Ellis do Pacers, Lopez i Affalo do NYK i Greg Monroe do Bucks. jest o czym rozmawiać bo sporo sie dzieje na rynku. Blazers się sypią, to chyba na razie najważniejszy nius. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 (edytowane) No jest o czym, na bieżąco śledzę Woja, ESPN i SBnation, więc z offseason jestem za pan brat. Na razie najlepiej oceniam pozyskanie Vasqueza i Monroe do Bucks, MIL ma bardzo dobrze dopasowane klocki w zespole (i nadal młode). Z Kiddem za sterami widzę świetlaną przyszłość. Greg jest typem zawodnika, którego potrzebowali, pewny scorer w post-upie, regularne DD. Dodatkowo jego braki w defensywie idealnie będą przykrywane przez styl zespołu.SAS i Suns ryzykują, ale kto pozyska LMA, ten będzie jednym z wygranych offseason. LA i NYK najpewniej obejdą się smakiem. Powoli pęka mit dużych rynków, jeśli źle prowadzisz drużynę, to musisz się liczyć z tym, że FA nie biorą Cię na poważnie.Cavs tak jak pisałem, wydają ponad stan. Przepłacony Shumpert, bardzo przepłacony TT (jeśli te 80$ okażą się prawdą), Love z maxem. Ciekawe jak będzie wyglądała ostatecznie ławka, ale widać, że LeBron trzyma Gilberta za jaja w żelaznym uścisku. Moim zdaniem drużyna robi duży błąd, ale cóż, posmakowali znów walki o pierścień, więc rozsądek poszedł na bok. Edytowane 3 lipca 2015 przez Hendrix Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 No Lakersom coś się nie śpieszy, żeby wrócić na szczyt. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 Free agent center DeAndre Jordan has informed Mavs owner Mark Cuban & coach Rick Carlisle he is coming to Dallas, sources told Yahoo Sports. Clippersi są w (pipi)e czy nie? Dyskusja. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 (edytowane) Jeśli ostatecznie zgarną jakiegoś defensywnego centra (Biyombo, Koufos)* to raczej nie. Chociaż dla mnie zeszłe playoffy to maks co LAC zagrało w takim składzie, teraz będzie ciężej bez Jordana, więc znowu pierwsza/druga runda i powrót do domu.Blake będzie kręcił jeszcze lepsze cyferki, ale swoje znowu odda w obronie (szczególnie jeśli więcej czasu spędzi na 5-ce, z Piercem rozściągającym grę na 4-ce).Z inych ciekawych newsów, Rondo za dyszkę w Sacramento. Karl, Rondo, DeMarcus już zamawiam popcorn i obstawiam pierwsze walki Każdy lubi zupełnie inny typ grania. Gdyby ktoś kiedyś by mi powiedział, że u Karla na PG będzie biegał Rajon Rondo, to kazałbym mu odstawić leki. Rondo nie pasuje kompletnie do stylu w jakim Karl prowadzi swoje drużyny (przez cała karierę)W Sactown zresztą muszą gruuubo przepłacać. Salary dump z 76ers to już w ogóle poezja w wykonaniu Divaca. Oddali Stauskasa, swap do picków z dwóch następnych draftów, pierwszo rundowy w 2018 (top 10 protected, więc ten pick pewnie poczeka do 2020, tym bardziej, że są krewni jeszcze pick Chicago).Generalnie z takim managmentem to przyszłość Kings rysuje się w nader czarnych barwach.*Podpisanie kogokolwiek to ciężkie zadanie, bo LAC trochę zostało u(pipi)one przez Jordna, Mid-level Exception będzie niskie (bo już pomniejszone przez Pierce'a). W tej chwili nie mają żadnego centra i pieniędzy na nich też (choć Udoh za minimum pewnie pójdzie) i każda operacja będzie skomplikowana. Polityka LAC była nieprzygotowana na odejście DJa, co nie powinno mieć miejsca w drużynie marzącej o pierścieniu. Edytowane 4 lipca 2015 przez Hendrix Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Ogolnie nie czaję dlaczego DJ odszedł z LAC. Kasę dawali mu praktycznie identu yczną, przyjaźnił siè z Blejkiem, do tego najlepiej kreujący PG ligii u boku i dobry trener pod którego okiem poczynił wielkie postępy, aaaa no i te plaże LA mmmmm. Musiało coś tam się niedobrego zadziać. Może za Sterlingiem tęskni ? xD Co do Andre to kto mu tam będzie podawał na jego alleye ? No chyba że tak się czuje kozacko w ofensywie i chce być tam ważniejszą opcją ? (w co oczywiście watpię). Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 No jeśli chodzi o ten ruch to DJ chciałbyć czymś więcej niż 4-tą opcją w zespole, niepsecjalnie wierzę w jego talent ofensywny, ale skoro chciał zmienić otoczenie i przejść do Mavs to spoko. W Dallas sporo ryzykują w tym okienku. Wes po achillesach, DJ z maxem (choć postawą w ostatnich dwóch sezonach zapracował przynajmniej na niego). Nie wiem czy to się opłaci.Jeśli Suns zgarną LMA, to będą absolutnym kandydatem do top 5 zachodu, ktoś wypaść z PO musi (a i OKC na pewno się odbije). Stawiam właśnie na Mavs. Warriors, Rockets i Memphis, tak na razie widzę czołówkę zachodu (wiele więc się nie zmieniło) Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Co do DJa to już po odpadnięciu z PO czytałem że trochę nie dogaduje się z CP3, wtedy myślałem że to plota ale chyba nie do końca. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 No to Spurs wracaja jako glowny kandydat do tytulu na Zachodzie? Adrian Wojnarowski Verified account@WojYahooNBA Free agent LaMarcus Aldridge will sign with the San Antonio Spurs, league sources tell Yahoo Sports. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 (edytowane) Widziałem właśnie. Masakra będzie walka o finał na zachodzie. GSW, SAS, "zdrowe" OKC masakra już się jaram i nie mogę doczekać się PO Ciekawe jakie cyferki będzie kręcił LAej w Spurs? W sumie Tim w swoim primie dawał 23-25 pkt na mecz. Edytowane 4 lipca 2015 przez balon Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Wiedziałem, że ostatecznie wybierze SAS, bliskość domu plus realna walka o pierścień przez następne 2-3 lata. Top 5 na zachodzie będzie mega mocne. Osobiście jednak niestawiam na Spurs, mam dziwne uczucie, że Tony w tym sezonie będzie wyglądał jak w PO (czyli źle), a bez niego o kolejne mistrzostwo będzie ciężko. Nie mniej rdzeń drużyny mają bardzo fajny na następne kilka lat. Leonard, Green, LMA to gwarant dobrej gry, jeśli Pop nie przejdzie w ciągu kilku lat na emeryturę to będą ciągle jednym z głównych contenderów.Emocje w FA opadają, niedługo zacznie się czas trade'ów i wtedy poznamy ostateczny kształt wszystkich drużyn. Na razie największymi przegranymi są Clippersi i Kings moim zdaniem. Drużyna z L.A wykonała bardzo niekorzystny trade ( pozyskanie Lance'a) i przegrała negocjacje o DJa, na co byli nieprzygotowani. Brak picków na przyszłość to też duży minus, dodatkowo gdy oddaje je się za bezcen. Kings ponieważ wykonują absolutnie najgorsze ruchy na rynku.W dalszej kolejności oczywiście LAL i NYK, które celowały zdecydowanie wyżej niż pozwala na to obecny poziom sportowy. Chociaż jeśli mam być szczery to uważam, że w LAL mają zdecydowanie ciekawszą młodzież (tylko kto da im spokojne wydorośleć ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi