Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Totalnie niezrozumiała decyzja, mocnych nazwisk nie ma do wzięcia. Thibs? Chciał odpocząć, plus kompletnie nie pasuje do zestawu zawodników Rakiet, zostaje Brooks, bo drugiego Van Gundy'ego nie wyciągną na pewno. Poza tym nie wiem czy chciałby wracać do Houston.

Opublikowano

w dodatku Rakiety miały dzisiaj zebranie players-only. jest chyba za tym wszystkim jakąś historia bo nie chce mi się wierzyć, że po 4 latach McHale miał tak słabą pozycję w klubie, że poleciał po kilku meczach. system się nie zmienił ale obrona poleciała na łeb na szyję (Howard) a dwie główne siły ofensywne praktycznie nie istnieją (Harden i trójki).

Opublikowano

Tu moze byc sprawa, ze Rockets jakim cudem osiagneli wynik bardzo ponad stan w zeszlym sezonie - im wiecej kontuzji tym lepiej grali, wszyscy sypali po 35-40% za trzy lacznie z DMo, Jonesem, nawet Josh Smith. Teraz taktyka live by a three die by a three poszla na ta druga strone, Harden gra fatalnie, ale nawet jak zacznie trafiac swoje, to obrona sie sama nie naprawi. 

Pytanie czy Rockets sa tak dobzi jak sezon temu, czy tacy jak teraz.

Opublikowano

Kosmos absolutny gra GSW, chyba tylko jakiś występ na 60 pkt Duranta czy Westbrooka lub tfu tfu kontuzja ich zatrzyma. Najbardziej mi się podoba, że to wzsystko jest mega zespołowe, nawet pułapki na Curryego Clippersów już nie działały aż tak, bo ball movement momentami kosmos - 31 asyst, 17 trójek, 52.1% 56.7% 86.1% skuteczności FG, 3pt i FT. Do tego Festus Ezeli pod skrzydłami Boguta wyrasta na świetnego obrońce i rollującego, Iguodala gra jak najmądrzejszy weteran w lidze, a ustawienie Curry-Thompson-Iguodala-Barnes-Green jest w tej chwili nie do pobicia w całej lidze.

• Plusik 1
Opublikowano

to Curry do kiedy ma kontrakt? z tego co znalazłem to tylko Klay i Green mają umowy na więcej niż 2 lata.

http://www.basketball-reference.com/contracts/GSW.html

w każdym razie, to może być sezon, w którym najlepsza drużyna będzie miała tyle samo porażek co najgorsza zwycięstw. i będą to na prawdę absurdalne liczby (cyfry...?)

Opublikowano (edytowane)

Wg ESPN:  2016 Salary: $11,370,786, 2 years remaining. Czyli akurat za rok będą mogli mu dać maxa zgodnie z nowym CBA (o ile nie będzie znowu lockoutu, liczę że nie, bo wpływy z reklam itd rosną bardzo szybko w lidze).

Lance Stephenson jak można było przewidywać spadł z pierwszej piątki do DNP, to wydaje się idealny gracz do Sixers, kilka porażek im na pewno przyniesie. Fajna mogłaby być wymiana Covington <-> Lance, bo CLippersom się do niczego już nie przyda.

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

Co sadzicie o tegorocznych debiutantach? Towns i Okafor sa swietni, ale mnie osobiscie najbardziej rozwala w pozytywnym sensie Porzingis z NYK. Jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem zawodnika o takim wzroscie (221 cm) z taka ogolna sprawnoscia, motoryka, a przede wszystkiem z tak rewelacyjnym rzutem z dystansu. Jest tylko jedno ale. Zycze mu wszystkiego najlepszego, ale jego gwiazda bedzie swiecic tak dlugo, jak dlugo omina go kontuzje. Pierwszy powazny uraz moze wszystko zakonczyc. Mi on troche przypomina jako zywo mlodego Sabonisa, ktory za malolata rowniez robil wszystko, a po ciezkiej kontuzji zostaly mu tylko dwie rzeczy: rzut hakiem i podania za plecami...

• Plusik 1
Opublikowano

mam poważną zagwozdkę. sprawdzam, liczę, porównuje ale niestety odpowiedzi brak. a pytanie brzmi: kto pierwszy przerwie swoją serię? Warriors czy 76ers?? Philly już niedługo grają z Rockets więc może wtedy?

Opublikowano

No ja stawiałem na "nigdy", nie rozumiem zachwytów niektórych mediów nad tą drużyną i stawianie ich przed GSW (hahahahaha) w typowaniach przedsezonowych.  Cóż LA to duży rynek, a pod "nieobecność" (hahahaha x2) Lakersów, ktoś musiał zastąpić ich w TV :v

Opublikowano

Tam chyba charaktery sie niespecjalnie dopasowaly, zreszta co tu mowic jak w jednej druzynie jest Paul, Lance, Josh Smith. Widac ich mega frustracje gra przy kazdym nieodgwizdanym faulu.

Warrios są 15:0, gdzie nawet nikt nie musiał rzucać więcej jak 21 punktów. Jak wchodzi ich lineup śmierci z Greenem na centrze to w kilka minut jest po meczu.

Opublikowano

Jaralem się Stephen zanim to było modne a teraz go nie lubię bo jest najlepszy :(

też kiedyś tak miałem ale dobrych kilka lat temu wyzbyłem się tego polaczkowo-underdogowego podejścia.

i również w Stepha wierzyłem kiedy jeszcze walczył z własnymi kostkami. teraz nic tylko podziwiać.

Opublikowano

Wyscig trwa miedzy 015ers i GSW. Sixers wczoraj byli blisko, znowu prowadzili w 4 kwarcie, ale ten brak mentalnosci "hej wygrajmy to w koncu" po raz kolejny dał ten sam efekt. Dla mnie ile by jedynek w drafcie nie zdobyli to szczyt tej organizacji to 30-35 zwyciestw na wschodzie, z graczami przyzwyczajonymi do porażek.

Opublikowano

Oglądam od 20 lat NBA ale takich dwóch drużyn nie widziałem. T.j. tak h ujowej i tak grającej, tzn. w takim stylu, z taką lekkością i co najważniejsze z taką radością, z radością jaką gra się z łebka do nocy na dworze, nie za żadne profity, a przdz pomarańczowe serce!

Co do 76ers to co raz bardziej jestem za tymi reformami dla tankujących drużyn i to jak najostrzejszymi.