Czezare 1 450 Opublikowano 2 czerwca 2021 Opublikowano 2 czerwca 2021 47 minut temu, Yap napisał: Łuffff, yebal trojke za trojka jak ranny dzik. Nie potrafie zrozumiec jego magicznej reki, ale chlopak potrzebuje albo silniejszej ekipy, albo nowego klubu. Wyprowadzic sie z Portland nie powinno byc problemem. Pewnie będzie jak z Clyde`m Drexlerem. Wyprowadzka na koniec kariery i jedyne mistrzostwo na osłodę w innej ekipie... Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 3 czerwca 2021 Opublikowano 3 czerwca 2021 Mavs i Clippers powinni sie moze siedzibami wymienic skoro tak im sie wygrywanie na wyjezdzie podoba. Licze na zakonczenie tej slodko-gorzkiej rywalizacji w nastepnym meczu. Reszta wedlug przewidywan obila sie o piec meczy choc wrozylem sweepy na lewo i prawo. Ciekaw jestem jak Phoenix sobie poradzi z LAL. Lebrą bedzie musial mocno powalczyc bez Anthony’ego. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 3 czerwca 2021 Opublikowano 3 czerwca 2021 Nieobecność ,,brwiarza" Davisa w meczu numer 6 nie jest definitywnie pewna. Choć to dziwnie brzmi Davis może być ogłoszony, jako zawodnik do meczu, na zasadzie ,,pozycji open" - oznacza to jedno: nikt nie będzie wiedział czy AD3 zagra w boju o pozostanie w Play-Offach z Suns, czy będzie grzał ławę. Przy możliwościach medycyny sportowej, z której korzystają warte miliardy kluby NBA, urazu, którego nabawił się AD, powinno już nie być. Nasze rodzime ,,nfztowskie" zabiegi rehabilitacyjne i fizjoterapeutyczne, ba!, dodając do tego te prywatne i wysokiej jakości również, delikatnie mówiąc, chowają się w piach, z tym czym dysponują w tym względzie kluby ligi NBA, NFL, MBL, NHL etc. P.S. I za Chiny Ludowe nie mam żadnego wykombinowanego pojęcia, kto do diaska zdobędzie tytuł mistrzowski rozgrywek NBA w sezonie zasadniczym 2020/2021. Żadne przewidywania i schematy się nie sprawdzają. Nic. Nuuul. Fenomenalny, ale i mega januszowy sezon - łącznie z Play-Offami. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 (edytowane) Ufff, Lakers’i za burta. Yebany Booker wywalil 47 z czapy. Alez ja lubie tego grajka. Oby tak dalej. No i Nuggets wyjasnili sprawe. Szkoda mi Damien’a i CJ’a, ale potrzebuja bardziej charakternej ekipy. Moze uda im sie w przyszlosci z innymi ekipami. Edytowane 4 czerwca 2021 przez Yap Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 13 minut temu, Yap napisał: Ufff, Lakers’i za burta. Yebany Booker wywalil 47 z czapy. Alez ja lubie tego grajka. Oby tak dalej. No i Nuggets wyjasnili sprawe. Szkoda mi Damien’a i CJ’a, ale potrzebuja bardziej charakternej ekipy. Moze uda im sie w przyszlosci z innymi ekipami. Cóż...czyli moje pierwsze tegoroczne przewidywanie (finał Nets-Lakers) się nie sprawdziło, no ale nie mogłem przewidzieć kontuzji Davisa Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Z moich przewidywan jedynie Denver sie sprawdzil. Po cichu liczylem na inna sensacje, ale nie powiem jaka bo wstyd sie przyznac co obstawialem. Widze Nets w finale, ale to ze Lakersow tam nie bedzie sprawia tylko, ze bedzie ciekawiej. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 44 minuty temu, Yap napisał: Ufff, Lakers’i za burta. Yebany Booker wywalil 47 z czapy. Alez ja lubie tego grajka. Oby tak dalej. No i Nuggets wyjasnili sprawe. Szkoda mi Damien’a i CJ’a, ale potrzebuja bardziej charakternej ekipy. Moze uda im sie w przyszlosci z innymi ekipami. CJ jest jednym z problemów - gość jest po prostu za słaby i jestem pewny, że w końcu go za kogoś wymienia. No chyba że Lillard zmieni zdanie i jednak opuści Portland. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Nie no, masz racje. Uwazam, ze chlopak ma potencjal, ktory marnuje przez malo agresywna gre. Stac go na wiecej, ale Lillard powinien jak najszybciej sie urwac z tego wypizdziejewa zwanego Portlandem. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 1 godzinę temu, Yap napisał: Nie no, masz racje. Uwazam, ze chlopak ma potencjal, ktory marnuje przez malo agresywna gre. Stac go na wiecej, ale Lillard powinien jak najszybciej sie urwac z tego wypizdziejewa zwanego Portlandem. Też jestem zdania, że to kres tej ekipy w obecnym składzie. Zawsze mieli jakieś wymówki, a to Nurkić kontuzjowany, a to coś innego. Teraz wszyscy byli zdrowi, Dame as usual GodMode, a oni jak zwykle odpadli. To co na pewno zrobią to wyjebią na zbity pysk trenera. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Swoją drogą, w niedzielę w nocy zaczyna się seria Nets - Bucks. Co to będą za mecze Szykuje nam się chyba najlepsza seria w tym roku. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 (edytowane) Kawhi dzisiaj, Jezu Chryste. 45 punktów, cały mecz biegał za Donciciem, w końcówce trafiał za każdym razem. No rozjebał system. Game 7 jutro o 21:30, zobaczymy kto będzie miał więcej sił. Choć to by było strasznie w ich stylu, gdyby Clippers przegrali ten mecz grając go u siebie. Edytowane 5 czerwca 2021 przez Ludwes Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 19 godzin temu, Czezare napisał: Też jestem zdania, że to kres tej ekipy w obecnym składzie. Zawsze mieli jakieś wymówki, a to Nurkić kontuzjowany, a to coś innego. Teraz wszyscy byli zdrowi, Dame as usual GodMode, a oni jak zwykle odpadli. To co na pewno zrobią to wyjebią na zbity pysk trenera. Długo z tym nie czekali: https://probasket.pl/nba-terry-stotts-zegna-sie-z-portland/ A w kwestii DAL-CLI to obawiam się, że Luka niestety sam na swoich barkach może nie pociągnąć swojego zespołu do awansu. Potrzebują jak kania dżdżu drugiej supergwiazdy, bo Porzingis z całym dla nie go szacunkiem nią nie jest. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Za Chiny Ludowe nie jestem w stanie ogarnąć mym fanowsko-koszykarskim umysłem, kto na dudy zakwakane zdobędzie tytuł mistrzowski rozgrywek NBA w sezonie zasadniczym 2020/2021. Lakers i Portki za burtą... Pojechali na wakacje, nad jezioro na ryby... Czyli Phoenix - Nets w finale? Słońca z tytułem? Nash, Barkley dostaną skoku ciśnienia, gdy CP3 zgarnie trofeum. Temu drugiemu nie udało się w 1993 roku z potężnymi Bulls. Jak dla mnie, najbardziej miarodajna i perspektywiczna finalna sytuacja z tytułem mistrzowskim NBA, w sezonie 2020/2021, przedstawia się następująco: tytuł dla Phoenix Suns. To młody, energiczny i zróżnicowany zespół, dopiero co wschodzący, powiedziałbym się budujący, bez zbędnego ,,gwiazdorzenia" jak np. w Brooklyn Nets. Obawiam się jedynie, że jest to drużyna a'la ,,jednostrzałowiec", czyli tak jak z Dallas w 2011 i 76ers w 1983 roku: tytuł na raz... a potem nieskończona posucha. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Porzingis biedak paletal sie po tym boisku jak sierotka Marysia. Potrzebuja jeszcze jednego grajka na 2/3ie Doncic’a. Malo na niego graja. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Podglądnięte na facebookowych realiach, solidnie się sprawdzające. Zdjęcie to mówi... cóż, samo za siebie. ,,L-Train"! Liczymy na to, że do twojego teamu dołączy niedługo Curry; że ,,Caryca" Jeanie Buss zgodzi się na budowę dynastii w Lakers, tak, jak to było za dawnych lat - za czasów ,,Doktora Bussa" i Jacksona, czy jeszcze wcześniej, w okresie ,,80's show!" z udziałem Magica Johnsona i Kareema Abdul-Jabbara. Oby doszło do wymian, wzmocnień i całych ruchów kadrowych u Jeziorowców. Potencjał jest tu olbrzymi; LBJ, jeśli nigdzie nie odejdzie (może nawet zrobić to po tym sezonie; teoretycznie jak najbardziej tak, ale jest to mało prawdopodobne), jest na tyle inteligentnym graczem, że wprowadzona pod jego dowództwem ,,ofensywa po trójkątach" mogła by być świetną taktyką, która wprowadzana w ataku, jak i obronie Lakers, dała by szansę drużynie na ogromny rozwój, liderowanie przez kilka sezonów i zdobycie przez Brona jeszcze jednego, dwóch albo... więcej tytułów. Ale... czy nie jest na to wszystko za późno? Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Nets pomimo kontuzji Hardena (ta sama kontuzja przez którą ominął 21 meczów sezonu zasadniczego) wygrali pierwszy mecz. Bucks ciągle rzucali za trzy i nie mogli się wstrzelić, a ich trener w swoim stylu pozwala grać swoim najlepszym graczom po okolo 35 minut, gdzie gwiazdy po drugiej stronie zaliczają 40+ minut. KD i Kyrie klasa, ale kurcze, Blake Griffin był dzisiaj swietny. Cytuj
triboy 973 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 To prawda, Blake dzisiaj kozak. To rzucanie się na parkiet za piłkami - szacun. A tak ogólnie, to był mój pierwszy mecz Nets w tym składzie (szkoda, że Harden szybko zszedł). Mam W tym sezonie mało czasu na oglądanie , to wybierałem jednak swoich Pelikanów Już zapomniałem jakim artystą z piłką jest Irving. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 Jokić MVP! https://probasket.pl/nba-nikola-jokic-wybrany-mvp-sezonu-zasadniczego/ 1 Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 Dobre mecze w nocy, Sixers w sumie uratował ... Shake Milton, zdobywając 14 pkt w 14 minut w kluczowym runie na przełomie 3 i 4 kwarty. Embiid kolejny genialny mecz, ale ponoć jego kolano nie jest zdrowe i stawiam, że nie dotrwa do końca serii. W Clippers po staremu, Pandemic P poszedł w 3/14 z gry, Kawhi był dobrze kryty przez Royce'a O'Neala i Jazz uciekli z wygraną dzięki świetnemu Mitchellowi. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 Clippers zmęczeni jak nie wiem co. Mimo wszystko z perspektywy Clippers nie ma co panikować oczywiście, bo raz, że oczywiste zmeczenie, dwa, że Mitchell poszedł na 45 punktów, a George był tylko 4/17 z gry (choć 4 kwartę miał niezła). Kawhi też poniżej swojego poziomu - był ewidentnie bez nóg dziś. No ale z drugiej strony Utah grali bez Conleya i w pewnym momencie nie trafili 21 rzutów z rzędu, więc... No, no, będzie dobra seria. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 Phoenix - Nets. Niestety, to najbardziej akceptowalny przeze mnie, jako fana koszykówki spod znaku NBA, finał tegorocznych Play-Off najlepsiejszej koszykarskiej ligi świata. Obiektywnie... cóż, nie da się takowo stwierdzić, kto te Play-Offy wygra i sięgnie po trofeum Larry'ego O'Brien'a. "Keepthebeat", "Szostygracz", czy inne rodzime fanowskie strony tudzież portale specjalistyczne o NBA, czy ogólnie o koszykówce, powiedzmy, też są w kropce, nie wiedząc na kogo w tej kwestii stawiać. Jak wiemy w obecnych Play-Offach pozostało ,,tylko" 8 drużyn. W każdej z nich jest ktoś z kontuzjami różnego sortu i intensywności; nikt na tym etapie rozgrywek nie jest w 100% zdrowy i gotowy do gry na maksa. Po prostu tegoroczne rozgrywki są co najmniej dziwne, niespodziewane, chaotyczne. Równie dobrze Clippers (może wrócą do San Diego ) zagrają w finale z 76ers. Julius Erwing i ojciec św. pamięci Koby'ego Bryanta, Joe byliby zadowoleni; Joe grał i tu, i tu. Łej Panie, na Shaqa rzucającego osobiste! Nic nie jest pewne.... tylko śmierć i podatki. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Chris Paul ma 36 lat, a gra na takim poziomie, że to jest aż absurdalne. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 Posypały się wyniki w rozgrywkach Play-Off NBA, oj posypały! I mówię tu dwuznacznie. Raz, że przewidywania, jakoby Utah Jazz ,,śmignęła" Clipps do zera w serii tegorocznych Play-Offów się po prostu posypały, a dwa, sypnęło rzeczywiście ostatnio niespodziankami. Będzie bambuko, czyli sądzę, kolejne zaskoczenie obecnymi Play-Offami: Clippersi zrównają stan rywalizacji z Utah, nawet możliwym jest, aby dobili wynik na 3:2; Bucks zrobią to samo z Nets. Dlatego też może być w dalszych rozgrywkach śmiechołkowo. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 (edytowane) Tymczasem do listy kontuzjowanych w Nets dołącza Irving ze skręceniem kostki. Jak się nie wykuruje do 6 meczu, to Bucks zagrają w finale konferencji z Philadelphia. Swoją drogą, Chris Paul dziś: Damn Edytowane 14 czerwca 2021 przez Ludwes Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi