Opublikowano 22 czerwca 200816 l Autor Mało prawdopodobne aby numerem 1 był koleś o podobnych umiejętnościach co Brown, Mayo - drugi Allen, Beasley - Carmelo (pewnie trochę gorszy, ale można tak porównać), Rose - Wade. Mówią, że Mayo i Beasley są trochę nieuporządkowani, ale każdego da się wyprostować.
Opublikowano 26 czerwca 200816 l http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3461029 Ohoho, no to piknie. Jak sobie pomyśle co zdziała Bosh razem z O'Nealem pod koszami to wcale się nie zdziwię jak toronto zdziała więcej niż tylko pierwsza runda po.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l Autor No tak, stracili dobrego rozgrywającego, a zyskali wygasłą gwiazdę. Shaq jest o wiele przydatniejszy grając podobną liczbę minut i będąc sześć lat starszym. Wątpię aby daleko zaszli.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l Jermaine taką wygasłą gwiazdą to nie jest. Ostatni sezon kiepski głównie z powodu problemów z kolanami. A Ford, cały czas był krytykowany w Raptors, poza tym mają Calderona ;] Oprócz tego Nets wymienili Richardsona na Yi i Simmonsa. Milwaukee dziwnie buduje zespół i to strasznie o_O
Opublikowano 27 czerwca 200816 l 1. CHI -- Derrick Rose 2. MIA -- Michael Beasley 3. MIN -- O.J. Mayo 4. SEA -- Russell Westbrook 5. MEM -- Kevin Love 6. NYK -- Danilo Gallinari 7. LAC -- Eric Gordon 8. MIL -- Joe Alexander 9. CHA -- D.J. Augustin 10. NJN -- Brook Lopez 11. IND -- Jerryd Bayless 12. SAC -- Jason Thompson 13. POR -- Brandon Rush 14. GSW -- Anthony Randolph Z tym, że McHale (menadżer T'Wolves) wymienił już Mayo na Lovea i Millera (przede wszystkim), w sumie jako fan wilków nie wiem czy się cieszyć czy płakać, tworzy się nawet fajna 5: PG Foye, SG McCants, SF Miller, PF Love, C Al Jefferson. Ale z drugiej Mayo to BEDZIE gwiazda, przyszły gracz All-Star, kto wie czy nie MVP (w dalszej przyszłości), a Love... no talent ma, serce do gry ma, bardzo dużo pracuje, ale...
Opublikowano 27 czerwca 200816 l Przesadzasz, tak naprawdę Wolves pozbyli się Jarica, którego kontrakt był cholernie przesadzony. Płacili mu krocie praktycznie za nic. Miller powinien im pomóc w poprawieniu zdobyczy punktowej, McCants to samo, Foye musi tylko złapać rytm po tych wszystkich kontuzjach, a Jefferson to prawdziwa maszyna do double-double. Akurat wilczki mają świetlaną przyszłość przed sobą. Mayo to już jest gwiazdorem od kilku lat i tak naprawdę to IMO tegoroczny draft jest sporo przehypeowany xD Edytowane 27 czerwca 200816 l przez kendzior
Opublikowano 28 czerwca 200816 l Autor http://www.suntimes.com/sports/mariotti/10...i062708.article No, Ciekawe czy Rose wystrzeli jak LeBron, czy Paul. Ja mam nadzieję, że będzie wymiataczem, ale trochę przesadza ze swoją opinią.
Opublikowano 15 lipca 200816 l Autor Gortat znalazł się w drugim zespole summer league. Myśle, że spokojnie byłby w pierwszym ale wiadomo, że gwiazdy z draftu trzeba wyróżnić. Miał chyba najlepsze staty z graczy wysokich i najwięcej bloków. Mam nadzieję, że będzie grał ze 20 min na mecz w przyszłym sezonie, umiejętności na to ma, w dodatku to bardzo rozwojowy gracz i jest bardzo aktywny podczas meczu. Szkoda, że Rose mimo kontuzji się za dużo nie pokazał, raczej mu ufają i wierzą w talent, więc będzie grał co najmniej 30 min, jako rookie. Beasley pierwszy mecz zagrał na miarę możliwości, ale później było tylko gorzej. Z trójki najlepiej wypadł Mayo, który kosił w każdym meczu, regularnie ze skutecznością ok 42%. Możemy się zabawić w obstawianie, kto będzie rookie of the year . Mój typ: Rose albo Love . Edytowane 15 lipca 200816 l przez Kame
Opublikowano 22 lipca 200816 l Autor Szykuje się mega defensywa w Clipersach . Kaman i Camby zgniotą wszystkich chyba, że Camby pojechał do L.A na długie wakacje jak Wallace do Chicago .
Opublikowano 16 listopada 200816 l Autor Na razie na ROY zapowiada się Rose . Moje przewidywania się spełniły, Rose-Wade, Beasley-Carmelo, Mayo-Allen. Oden też jest dobry, tylko z tymi jego kontuzjami to na dłuższą metę nic konkretnego z niego nie będzie. W Clipersach miał być super skład a jest kupa, Baron sobie tam chyba jaja robi, a kaman i Camby średnio się sprawdzają w jednym zespole.
Opublikowano 16 listopada 200816 l Z tego co wiem, to na razie najlepiej radzi sobie O.J. Mayo. Wczoraj niezwykle błysnął niejaki Anthony Morrow z Warrior, zdobywając 37 punktów. To mogą być godni rywale dla Beasley'a i Rose'a. Sezon na razie bez zaskoczeń. Na górze Celtics i Lakers. Cieszy mnie fantastyczna postawa Cavaliers (siódme zwycięstwo z rzędu) - ostatnie transfery jednak się opłaciły, a Mo Williams to to, czego drużyna potrzebowała. LeBron oczywiście gra doskonale, ciągle notując masę widowiskowych zagrań, koszącą ilość punktów oraz sporo zbiórek i asyst. Nadszedł czas, by James został MVP. Z takimi wynikami jego drużyny, jak teraz, nie może być innego faworyta.
Opublikowano 16 listopada 200816 l Jakoś nie widzi mi się, żeby Rose został ROY. Praktycznie nikt o nim nie pisze, większość zachwyca się Mayo. Mnie natomiast ciekawi co zrobią Pistons po tym sezonie. Czyżby Sheed i AI mieli sobie szukać nowego klubu, a tłoki ze sporą ilością kasy zapolują na kogoś nowego?
Opublikowano 17 listopada 200816 l Autor Wczoraj niezwykle błysnął niejaki Anthony Morrow z Warrior, zdobywając 37 punktów. To mogą być godni rywale dla Beasley'a i Rose'a. Ciekawe kiedy Gortat będzie miał okazję w pełni błysnąć . nie widziałem wszystkich bloków Gortata, ale ta ilość w 4 min per game o czymś chyba świadczy.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Panowie tu temat troche podumiera, a nasz Gortat stał sie podstawowym rezerwowym w NBA a tak wogóle to komu kto kibicuje i jakch najbardziej lubi zawodników
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Mi niezwykle podoba się gra Chrisa Paula z New Orleans Hornets. CP3 gra niesamowicie, jego asysty są nie do opisania. Zdecydowanie numer 1 wśród PG w NBA. Oglądałem ostatnio mecz Boston - LA Lakers, bardzo dobry kawał koszykówki. Garnett i Pierce z pomocą Allena i Rondo mają wielkie szanse na powtórzenie sukcesu. A Gortat z Pistons dzisiaj słabiutko zagrał, bywa (tylko 5 min, bez zbiórki, punktu i asysty)
Opublikowano 30 grudnia 200816 l no dziś mu mecz nie wyszedł ale i tak jest dobrze mnie najbardziej z rozgrywających sie podoba stary ale dobry nash choc CP 3 miał genialną seria przchwytów ponad 100 ileś meczy z przecgwytem
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Pobił rekord NBA chyba wynoszący 106 meczów z co najmniej 1 przechwytem. Chyba zakończył ze 108 meczami, ale tak czy siak jest rekordzistą.
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Autor CP3 jedzie na samych wjazdach i wtedy asystuje. Nash nie musi wjeżdać, aby popisać się asystą, jego technika wystarcza, aby sadzić flash pass, w dodatku ma lepszy rzut, reasumując na pozycji PG i SG jest lepszy od CP3, takie moje skromne zdanie . Zauważyliście, że Gortat ma słaby mecz, Magic przegrywają , to o czymś świadczy. Dzisiaj liczę na dobry występ naszego rodaka w NBA. Zwykle tego nie robię, ale dzisiaj się poświęce, wstane i obejrzę Chicago - Magic, magic pewnie wygrają przywagą jakiś 10-15 pkt, ciekawe, czy moje przewidywania sie sprawdzą? Fajnie byłoby, gdyby Gortat przeszedł do jakiegoś teamu, gdzie grałby regularnie min. 30 min, może byłby pierwszym polakiem all-starem w historii...na razie liczę po cichu na sixth man, ale to pewnie niemożliwe , Takie marzenia . Że tak zacytuje: "Wczoraj w ostatnich sekundach pierwszej połowy miało miejsce kuriozalne zagranie jakiego nigdy nie widziałem w życiu. Piłka dla TrailBlazers, Nate McMillan zgłosił zmianę. Z parkietu miał zejść Greg Oden, a wejść chyba któryś z obwodowych. Tymczasem Oden się nie zorientował, podobnie jak i reszta drużyny - i nagle na parkiecie znalazło się sześciu graczy TrailBlazers. Padły punkty. I teraz najciekawsze - kosz został zaliczony. McMillan dostał dacha, a Celtics jeden rzut osobisty. Zna ktoś przepisy? Gdyby nie te dwa punkty to blablabla Wiecie co dalej. " źródło: http://zawszepopierwsze.blox.pl/html WTF? Oglądał ktoś ten mecz? Edytowane 31 grudnia 200816 l przez Kame
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Liczysz, że będzie six-manem w Orlando czy dostanie nagrode całej ligi? Ciekawe czy po kiepskiej grze z Detroitami Van Gundy da Marcinowi szansę w rywalizacji z mitycznymi dawniej Bykami. Nash jest bardzo dobry, jeden z 3 najlepszych PG w lidze, ale to Paul jest najlepszy. W tamtym roku nawet ocierał się o MVP. Niesamowicie penetruje i oddaje piłki, najwięcej asyst i przechwytów. Nash ma lepszy rzut, ale CP3 wcale nie ma go słabego. Dziś w nocy np zaliczył triple-double. Chris także wrzuca na alley-upy, ogólnie gra bardzo fajnie dla oka. Wejdź na stronę nba.com i zobacz :Game Racap" z meczu Hornets z chyba Wizardsami. Moc. Nash miał świetny okres jak w Suns grał Marion i ta ekipa grała radosną i skuteczną koszykówkę. Edit: Apropo 6 graczy w Portland, w skrócie tego meczu z Bostonem pokazali dokładnie jak było ich 6, polecam zajrzeć Edytowane 31 grudnia 200816 l przez Saunter
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Nash ostatnio kwasi strasznie, bo Raja przeszedł do Bobcats. Jak można przeżywać w taki sposób zmianę zespołu przez przyjaciela, to ja nie wiem. CP3 gorszy? Stary, on wszystkie sezony ma świetne, ani razu nie zwalniał i zrobił z Hornets drużynę na miarę PO. Mam nadzieję, że zrobi na miarę mistrzostwa, bo szerszenie są moją ulubioną drużyną, szkoda, że Baron odszedł z nich
Opublikowano 1 stycznia 200916 l ale szerszenie mają bardzo dużą konkurencje na zachodzie i będzię ciężlo z LAL :] a nasz rodzynek miał udany występ 14 pkt, 7 zb i 2 bloki i dobra skuteczność mam nadzieje że przedłuży kontrakt z orlando bo może sie jesczcze wiele nauczyć od Howarda, a dopiero później sie przenieś np do NYK i razem z lebronem który pewnie tam przejdzie stworzyc mistrzowski duet, troche sie człowiek rozmażył :]
Opublikowano 1 stycznia 200916 l Po co Lebron ma iść do NYK? Żeby męczyć się tak jak w Cavs? Dopóki nie będzie chciał go zespół, który ma szansę zdobyć mistrzostwo Lebron się nigdzie nie ruszy. Z LAL wcale nie musi być ciężko, pokazał to Boston w ubiegłych PO ;]
Opublikowano 1 stycznia 200916 l Coś sobie w h.uja lecą z tymi meczami, miał być chyba o 1 w nocy Chicago z Orlando na Canalu i lipa