23kowal 54 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Lin musiaby kompletnie zawieźć żeby nie być wart tych pieniędzy, które dali mu Rockets. kto jak kto ale oni wiedzą ile jest wart dobry zawodnik pochodzenia azjatyckiego i ile można na nim zarobić. a z innej beczki jestem ciekaw jak będzie wyglądał pierwszy pojedynek Heat i Celtics w przyszłym sezonie. głównie ze względu na Allena. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) a z innej beczki jestem ciekaw jak będzie wyglądał pierwszy pojedynek Heat i Celtics w przyszłym sezonie. głównie ze względu na Allena. Też mnie to bardzo ciekawi. Zwłaszcza starcie w TD garden. Jestem ciekaw jak kibce Bostonu przywitają Allena. Nie da się ukryć, że jego odejście do Miami pozostawiło niesmak. Poza tym ciekawe czy KG zrobi na nim jakaś ostrą zasłone, albo mocny faul. Będą emocje. Edytowane 18 Lipca 2012 przez agst Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Przetransferowano już tylu graczy, że teraz naprawdę czeka nas sezon ogórkowy. Drużyny błyskawicznie przemeblowały się, niektóre drastycznie, inne zapełniły sobie limity kontraktowe i też wiele nie zrobią. Jak pisałem, faworytami do mistrzą są dla mnie Heat, a później Clippers, Thunder i Lakers, w tej kolejności (tak, tradycyjnie po sezonie wszyscy znowu ingorujemy Spurs). Heat mieli wiele problemów, nadal będą mieć. Ale gdy mogli grać ustawieniem "Wielka Trójka + dwóch rzucających z boku", bez centra i PG, byli niewiarygodnie efektywni (50 pkt. przewagi nad rywalem na 100 posiadań). Finały zmieniły się z "Oklahoma pewnie wygra" na "Heat jedzie jak chce" właśnie wtedy, gdy Spo przyjął zasadę, że "wielka trójka" kombinuje środkiem i jak ściągnie obronę, oddaje piłkę wolnym shooterom na trójczyny. Zawsze była kwestia wydajności tych trójczyn, ale Ray Allen i Rashard Lewis znacznie powiększają margines błędu. Znacznie. Lakers mogą jeszcze pozyskać Howarda, ale to moim zdaniem niewiele zmieni. Oczekuję, że 82 meczów nowego sezonu ostatecznie wykończy Kobe'ego z poziomu czołowego SG ligi do... dobrego SG ligi. Howard z miejsca stałby się ich najlepszym graczem, ale Bynum też nim jest. Najciekawsze w obecnie dyskutowanym dealu jest to, że Cleveland może pozyskać Bynuma za Varejao, ale Magic już tyle ofert odrzucili, że Varejao i czapkę picków też odrzucą. Ogólnie, zmieniło się sporo. Takie Dallas pozyskało Darrena Collisona, OJ Mayo, Chrisa Kamana, Eltona Branda i nagle nie wyglada tak porażkowo. Do playoffów będą pukać np. odmienione ekipy Wolves i Hornets. Zmienili się Wizards, dorasta Kyrie Irving, Atlanta i Jazz dokonali ciekawych wymian, są nowi Nets, paru graczy pewnie poczuje zapach starości. Na porażkę sezonu prawie na pewno wyjdą Orlando Magic, z wysokiego konia spadają Bulls, moim zdaniem upadną też Rockets i Sixers. Szykuje się kolejny sezon pełen niewiadomych. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 trzeba będzie po wakacjach dokładnie przejrzeć rostery bo tyle zmian zaszło, że nie nadążam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 (edytowane) Nadchodzący sezon będzie ostatnim, w którym na koszulkach nie będzie reklam. Więc jeśli macie stare koszulki, to może staną się jakąś atrakcją na Ebayu za jakiś czas. Reklamy będą maksymalnie wielkości 6,4 cm x 6,4 cm, czyli coś w tym stylu: Nie ma obowiązku, ale raczej żaden klub nie odmówi sobie kilku milionów dolców za umieszczenie reklamy. Oprócz tego rada NBA wprowadziła użycie powtórek video przez sędziów w paru kolejnych sytuacjach. Edytowane 20 Lipca 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 (edytowane) dobrze, że pomyśleli z tymi powtórkami, bo dochodziło do absurdów w niektórych sytuacjach, że nie mogli sprawdzić video. edit: już doczytałem. jedna reklama tej wielkości wielkiej różnicy nie zrobi. fakt, że to jest przełom i z "wielkich lig" w USA NBA jest pierwsza. Edytowane 21 Lipca 2012 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Pecunia non olet. ten trend będzie się pogłębiał. przeżyli to kibice Barcy to przeżyją i fani NBA. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 pożegnanie Lina przez fanów http://www.youtube.com/watch?v=t45jqsVSJWI Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Z innej pietruchy Griffin na okładce 2k13 fakje! Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Dream-Team nieźle pojechał Nigeryjczyków bijąc 24-letni rekord olimpijski. Melo miał dzień konia. 37 punktów, zdobył Anthony, który grał zaledwie - uwaga! - 14 minut. W tym czasie skrzydłowy New York Knicks trafił 13 z 16 rzutów z gry (w tym 10 z 12 za trzy) i wykorzystał jeden z trzech rzutów wolnych.W trzeciej kwarcie Anthony trafiał z dystansu w czterech kolejnych akcjach, w ciągu pięciu minut gry rzucił aż 18 punktów! Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Z innej pietruchy Griffin na okładce 2k13 fakje! Ktoś zapomniał o wózku inwalidzkim dla Rose'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 959 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Howard Goes to Lakers in Four-Team Blockbuster Trade ! Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez triboy Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Howard Goes to Lakers in Four-Team Blockbuster Trade ! Ależ będzie rozpierdziul! Go Lakers! p.s. LeBron to pała Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nono a większość już się spodziewała, że Magic zostaną z niezadowolonym Howardem kolejny rok. Zapowiada się mega ciekawy sezon, ciekawe ile zajmie Lakersom zgranie tego składu i jak bardzo Andrew Bynum się wkurzy Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Mam nadzieje, że ten skład nigdy się nie zgra, a Howard odejdzie po roku. K... takie informacje z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ta informacja sprawiła, że dzień stał się lepszy. Ciekawi mnie jak Gasol wejdzie w nowy sezon- o ile zostanie w Lakers- i co będzie grał, bo pod kosz to mu Howard nie da za bardzo wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 ja chyba zbyt tępy jestem więc może ktoś mi wytłumaczy co Orlando zyskało na tej wymianie? że niby 3 picki w drafcie? czy może sukcesem jest już samo pozbycie się Howarda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Tak to jest głównym sukcesem, bo za rok oddaliby go za darmo, a tak mają kilka spadających kontraktów, picki w drafcie i perspektywe tankowania cały sezon po wysokie wybory w drafcie 2013. A z Howardem w składzie jednak ciężej byłoby przegrywać mecze. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Po pierwsze, Lakers zapłaciło niemałą sumę za Howard'a a po drugie, Magic (pipi) grali ostatnie 2-3 sezony, więc chcą odświeżyć skład. A co od Gasola, potrafi rzucać z dystansu, więc wyciągnie drugiego wysokiego obrońce dalej od kosza, a Howard będzie miał więcej miejsca na swoje manewry. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No wielki sukces. Oddają najlepszego centra ligi w trejdzie w którym drużyny zmieniają Bynum i Iguodala nie dostając żadnego z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No wielki sukces. Oddają najlepszego centra ligi w trejdzie w którym drużyny zmieniają Bynum i Iguodala nie dostając żadnego z nich. good point Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Widać, że nowy żółtodziub w roli GMa Magic był na tyle zdesperowany, że wolał zresetować skład prawie do zera, byleby tylko nie stracić Howarda za darmo w 2013. Nie wiem czy lepszy deal pojawiłby się na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 @Krupek1, też mam taką nadzieję, trzeba wzmocnić trochę trójkę. Orlando, jak Orlando... Howard mówił już dawno, że chce zmienić team. Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Uff ... przynajmniej skończył się ten cyrk z Howardem.Dość już tego miałem gdzie i za kogo może iść. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 a on zgodził się podpisać extension z Lakersami? Bo jak nie, to brace yourselves - za rok to samo i znowu będzie błagał o transfer do Nets. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi