Skocz do zawartości

NBA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lebron ostatnio robi wszystko i wygląda to jakby nawet się nie pocił - jakby chciał to podejrzewam że 40+ pkt w każdym meczu na luzaku, ale woli do tego dodać zawsze po 8-10 asyst, kosmos.

Opublikowano

LBJ faktycznie gra kosmicznie, ale jestem ciekaw, czy troche nie za szybko? Niech sobie zostawi cos na playoffy :) Wiek ma jednak idealny do gry na topowym w poziomie w swojej karierze.

Odnosnie typowania ekip do wielkiego finalu, to jestem daleki od powtorki z minionego roku. Mysle, ze jedna z druzyn Heat i Thunder moze odpasc wczesniej.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie zobaczą boxscore i pomyślą "wow, Durant zagrał wielki mecz". Ale fakt jest taki, że w zasadzie po pierwszej kwarcie mecz był przesądzony i Heat tylko kontrolowali, żeby rywal za bardzo do nich nie podbił. Durant trafił pierwszy rzut z gry, gdy było 47-30... Wcześniej tylko pudła i straty, no ale także perfekcyjne wolne (15-15). Mimo sześciu fauli, Durant nie zszedł na chwilę z boiska. Heat ogólnie faulowali bez ustanku i nie wiem czemu, bo dwa punkty od Duranta i Westbrooka (12-13) to niemal pewność. Tak czy siak, ten mecz wygrali naprawdę ze sporym zapasem, a typowe dla Duranta przebudzenie w czwartej kwarcie wyglądało tylko na nadgorliwość.

Clippers nawet nie czekali do końca pierwszej kwarty. Zaczęli mecz od 15-0 i od tego momentu spokojnie utrzymywali Lakers na smyczy. Mecz bez historii i niedługo może znowu zaczną się gadki o tym, że Clippers wygrywają zbyt łatwo, już raz takie były.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Carlos Boozer, Nate Robinson ==> Andrea Bargnani, John Lucas III
Opublikowano

Przed chwilą odbyła się konferencja zorganizowana przez NBPA na której Fisher ogłosił że zwolnili B.Huntera ze stanowiska. Oby jemu następcy lepiej szły negocjacje nowych umów.

Opublikowano

duże dosyć. ASG jak sama nazwa wskazuje to mecz gwiazd. Szanse, że lebrą ani durantula nie zostaną MVP są nieporównywalnie większe niż podczas meczyków MIA vs OKC

Opublikowano

LeBron na pewno zgarnie. Gdyby zdobył Durant, byłoby to zbyt piękne. To coś jak Messi-Ronaldo.

Opublikowano

Zwycięzcy zacni, Ross zasłużenie w SDC, szkoda że James White nie umie kozłować byłoby mu łatwiej dunkować ;] Najtrudniejsze w Skills Challenge bylo jak zwykle trafienie na wprost kosza, któremuś skończyły się piłki nawet :potter: Kyrie w 3 pts shootout pokarał, ma chłopak nieprzeciętny talent.

Opublikowano

LeBron na pewno zgarnie. Gdyby zdobył Durant, byłoby to zbyt piękne. To coś jak Messi-Ronaldo.

Rok temu LeBron zagrał lepszy mecz od Duranta, ale wygrał Durant, bo po prostu wygrywa zawodnik zwycięskiej drużyny.

To bardzo prawdopodobne i w tym roku. Zarówno podstawowy, jak i szeroki skład wygląda zdecydowanie mocniej na Zachodzie. Po prostu jest jakieś wrażenie, że w tego typu grze Paul George, Tyson Chandler czy Luol Deng nie wniosą tak wiele, jak Harden, Russell, Parker czy Duncan... Nawet już w pierwszej piątce obok trójki z Heat i Melo mamy emeryta Garnetta, który zapewne nie pogra za wiele i nie zwalczy Dwighta Howarda.

Dodatkowo trenerem jednych jest Pop, a drugich Spo...

Opublikowano

Kurde, źle przeczytałem, bo myślałem, że chodzi o MVP całego sezonu :D

Opublikowano

Ciężko wymyślić coś nowego w konkursie wsadów, lecz dzisiejszej nocy wniesiono trochę świeżości do konkursu, m.in. numer z obrazem J. Evansa :) ale wygrał mój faworyt z Toronto, czuję że Ross ma w sobie potencjał i będzie się rozwijał z roku na rok :) a teraz nic tylko czekać do 1:30 :)

Opublikowano

Nie wiem, czy numer z obrazem Evansa był świeżością, bo to po prostu kolejne przeskakiwanie nad czymś.

Opublikowano

Spodziewałem się, że po prostu w locie jedną ręką zdjemie tą szmatę, a tak to jak Rozi mówi - kolejna wariacja nad przeskakiwaniem nad czyms. Niedlugo beda skakac nad rzeka z aligatorami albo deska z gwozdziami.

Opublikowano

Haha, to samo myślałem przy dunku nad dzieciakiem - zabierze mu tę czapkę i w czasie wykonywania założy na głowę XDDD

Opublikowano

To 'coś' nad czym przeskakiwał było w końcu czymś innym, nie był to kolejny człowiek. Pomysły się kończą, ale All Star Weekend bez tego konkursu miałby -30% klimatu 4me.

Opublikowano

No bo wszystko już było tak naprawdę, zostało tylko przeskakiwanie nad czymkolwiek. Szkoda wsadu Greena nieudanego, ale mimo wszystko wieksze wrazenie robil obureczny wsad White'a z prawie linii wolnych, niz ze ktos przeskoczyl dzieciaka.