puchol 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 TEŻ PO LTACH GRANIA W PESA , ZACZYNA BAWIĆ MNIE NOWA FIFA , ALE JEDNO DENERWUJE MNIE STRASZNIE . MOŻ TO DROBNOSTKA ALE DLA MNIE BARDZO WAŻNA. MIANOWICIE GRAJĄC MENAGRA BARDZIEJ JARAJĄ MNIE ASYSTY MOICH ZAWODNIKÓW A NIE SAME BRAMKI A TEGO W STATYSTYKACH MOICH ZAWODNIKÓW ( NIE ZARAZ PO MECZU ) NIE MOGĘ ZNALEŚĆ . CHODZI MI O JAKIŚ RANKING . NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO CZY JA NIE MOGĘ ZNALESĆ ? Cytuj
orion50 632 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Ja też gram teraz tylko w fife,ale niektórzy z Was przesadzają. orion- taka mała rada: zanim użyjesz jakiegoś skrótu w stylu "imho" dowiedz się co to znaczy najpierw,to Twoje posty nie będą bezsensowne. To jest imho moja opinia xD BTW ciężko się przestawić z lat granych w pesa na DualShocku.Raz,że pad od X i granie gałką na razie wychodzą mi średnio(gram 2-3 h dziennie w fifkę),dwa,że zupełnie inaczej się w to gra. wiem co znaczy ten skrót. pomylić się nie można? koniec ot. jak się robi triki w PES2009 bo pod gałką są jakieś podania Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Nadal mozna wygrac mecz biegajac skutecznie po skrzydlach i majac ograne schematy na bramke w single player? Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) Sek w tym, ze dla wielu PES juz nie jest symulacja. Nie trzeba sie w niega za specjalnie wgrywac, by strzelac bramki - a to, ze sie gra Tobie przyjemnie -ok, ale polemizowalbym ze ludzie przestawiaja sie na FIFE, dla skladow druzyn. FIFA jest po prostu trudniejsza, bardziej wymagajaca i daje radosci, jak nigdy, bo to wlasnie gamplay w FIFIE zapewnia prawdziwe podejscie do symulacji tego sportu. chyba zartujesz, sama fizyka pilki i podan w pesie jest duzo duzo bardziej realistyczna. Fifa 09 jest bardzo dobra i musze to przyznac, ale nie na tyle dobra zeby od razu przerzucac sie na nia z PES'a. Jak mowie, moze za rok. btw: ktos tu zarzucal rajdy skrzydalmi pesowi.... No sory albo nie umiem grac, albo zostalo to bardzo ograniczone. W porownaniu - w Fifie na najwyzszym poziomie trudnosci biegam sobie skrzydlowymi jak chce Edytowane 8 października 2008 przez Forebode Cytuj
easye 3 379 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) A cała reszta ? Ide o zaklad, ze jakbysmy dali ankiete, ktora pilka wedlug Ciebie jest bardziej symulacyjna, PES zostalby w tyle - począwszy od prowadzenia pilki, bardziej realistycznych ruchow piłkarzy - rajdow, zachowan, ich wspolczynika wagi i wzrostu na dane mozliwosc, czy chocby samego sposobu konstruowania akcji, strzelania bramek i 100 innych rzeczy. Podobnie ustosunkowalbym sie do do fizyki pilki, ktorej ludzie sie czepiaja, czy wlasnie podan (duzo zreszta zalezy od ustawien w FIFIE). Nie wiem, czego mam sie uczyc grajac w PES'a, jak dla mnie to wciaz ta sama gra. Nie gram z konsola - gram z kumplami i wychodza nam takie same schematy jak co roku, te same strzaly, a bramkarze reaguja tak samo beznadziejnie - trzymam bok + strzal z odpowiedniego konta i gol. Zagramy w FIFE, to czesto mecze koncza sie wynikami nawet 0 do 0, bo tam cokolwiek stworzyc z graczem, ktory cos ogarnia jest bardzo trudno. Edytowane 8 października 2008 przez easye Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) Wczoraj przyjechał do mnie mój brat - zapalony maniak PES-a od 98 roku ( wtedy jeszcze ISS ). Powiedziałem mu, że mam demo najnowszego "dzieła" KONAMI i dałem mu zagrać, poziom trudności Top Player. Praktycznie cały mecz grał na wduszonym sprincie, mijał gości samym balansem i ostatecznie "sklepał" konsolę 5:0. Potem zagraliśmy przeciwko sobie, akcje robiliśmy praktycznie te same co choćby w PES 5 - rajdy skrzydłami, dośrodkowania w pole karne itp. schematy utarte juz od wielu lat. Każdy mecz kończył się wynikiem hokejowym. To ja się pytam: co to do cholery jest za symulacja? Póżniej włączyłem bratu Fifę 09 i o mało co biedak z kanapy nie zleciał jak to zobaczył ( jego pierwszy kontakt z Fifą w życiu ). Animacja piłkarzy, podania, strzały - dosłownie wszystko zrobiło na nim ogromne pozytywne wrażenie. Z początku oczywiście zbierał okrutne baty ode mnie, ale jak już się przyzwyczaił do innego tempa to wygrać z nim miałem cholernie trudno. Podsumowując - najbardziej śmieszą mnie teksty w stylu "ale jak ja powiem kolegom, że Fifa jest lepsza od PES-a? Przecież oni mnie wyśmieją" Odpowiedz jest bardzo prosta - tak samo jak powiedziałes kolegom, że ISS jest lepszy od Sensible Soccer. Pozdrawiam. Edytowane 9 października 2008 przez Michał102 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) A cała reszta ? Ide o zaklad, ze jakbysmy dali ankiete, ktora pilka wedlug Ciebie jest bardziej symulacyjna, PES zostalby w tyle - począwszy od prowadzenia pilki, bardziej realistycznych ruchow piłkarzy - rajdow, zachowan, ich wspolczynika wagi i wzrostu na dane mozliwosc, czy chocby samego sposobu konstruowania akcji, strzelania bramek i 100 innych rzeczy. Podobnie ustosunkowalbym sie do do fizyki pilki, ktorej ludzie sie czepiaja, czy wlasnie podan (duzo zreszta zalezy od ustawien w FIFIE). Nie wiem, czego mam sie uczyc grajac w PES'a, jak dla mnie to wciaz ta sama gra. Nie gram z konsola - gram z kumplami i wychodza nam takie same schematy jak co roku, te same strzaly, a bramkarze reaguja tak samo beznadziejnie - trzymam bok + strzal z odpowiedniego konta i gol. Zagramy w FIFE, to czesto mecze koncza sie wynikami nawet 0 do 0, bo tam cokolwiek stworzyc z graczem, ktory cos ogarnia jest bardzo trudno. Przestań już też pier.dolić. Jak wg. Ciebie w nowym PESie tak samo się strzela i strzały wchodza tak samo łatwo,to chyba nie grałeś.Co do fify :zawodnicy wyglądają jak kościotrupy(zero różnic między takim Drogbą,Adriano a Ronaldinho) i sama rozgrywka idealna też nie jest(schemat z kompem - wysunięcie i podanie prostopadłe górą,zostajesz 1na1 z gk). NIe oceniam która gra jest lepsza czy gorsza,bo gram w obie i obie lubię,za mocno sie chyba podniecasz i nie umiesz obiektywnie ocenić fifki. Edytowane 9 października 2008 przez Ader Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 To co sie dzieje na boisku w PESie to glowa mala, przeciez ta gra ma 0 dobrej animacji, pilkarze biegaja jak beton, smiech na sali. Przy dobrej licencji, symulacji na dobrym poziomie nadal nie daloby sie w to grac. Nowa FIFA pozamiatala, przerzucam sie na Elektronikow w tym roku. Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 9 października 2008 Autor Opublikowano 9 października 2008 Fifa 09 na konsole jest po prostu lepsza od Pes-a i chłopaki z konami będą musieli się w przyszłym roku mocno postarać i napisać silnik od nowa by wrócić na tron, mi się to podoba bo mamy w tym roku dwie dobre piłki ze wskazaniem na Fife bo to ona jest typowo nexgenowa Cytuj
CHINDOOS 8 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Fifa 09 na konsole jest po prostu lepsza od Pes-a i chłopaki z konami będą musieli się w przyszłym roku mocno postarać i napisać silnik od nowa by wrócić na tron... Wszystko fajnie ale problem polega chyba na tym że nowego silnika i zupełnie nowej gry na nim nie są w stanie napisać w ciągu roku. Nie chcą psuć corocznego planu wydawniczego dlatego PES wygląda tak jak wygląda, ale w końcu będą musieli się zdecydować na ten krok bo w przyszłym roku może być na prawdę krucho ze sprzedarzą... chyba że FIFA by się nagle popsuła;) Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 To jest temat o PES 2009 ,niedługo zaczniecie w empikach się czaić i gryżć kupujących PES-a. Żal. Cytuj
stabik 3 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Tak się składa, że chcieli sobie popsuć ten plan wydawniczy i stwierdzili, że następca 2008 będzie chodzić na nowym silniku Cytuj
RedKyubi 0 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Prawda jest taka że w tej części zaszły zmiany, niektóre dobre niektóre złe.. pograjcie na pełnej wersji przez miesiąc a potem dalej dyskusje prowadzcie i proszę sobie załorzyć osobny wątek. Cytuj
przema 0 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 yyy wyczytałem, w konkurencyjnej gazetce, że w PES 09 niema żadnej ligi mistrzów. Że niby Konami wykupiło licencje, ale niema LM w tej części. Czy to prawda ? Nieprawda. Jest Liga Mistrzów rozgrywana w konwencji grupowo-pucharowej. Nie czytaj konkurencyjnych gazetek jak zaczniecie wychodzi jako dwu-tugodnik to przestane po kilkudziesięciu meczach w fifie, nie mogę się przestawić by grać w demo pes'a, niechce mi się nawet uczyć tej części. Przejadł mi się pomysł konami na gameplay, czekam aż napiszą jakąś część od zera Cytuj
hixx360 0 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Ja mam tylko jedno pytanie czy znowu nie da sie grac na serwerach w pes-a??????ostatnia czesc byla tragicznaaa pod tym względem a mam łącze 6m-s Cytuj
RedKyubi 0 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Ja mam tylko jedno pytanie czy znowu nie da sie grac na serwerach w pes-a??????ostatnia czesc byla tragicznaaa pod tym względem a mam łącze 6m-s Raczej ten aspekt już poprawili, ale z osądem trzeba czekać do premiery. Cytuj
Słupek 2 169 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Przecież nie było jeszcze premiery, to skąd mamy wiedzieć? Ale, też się o to boję. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 http://www.gram.pl/news_8g3lGOu0_Multiplay...wego_PES_a.html Cytuj
RedKyubi 0 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Become a Legend Demo Cytuj
kiko 1 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 Ciekawy wywiad z Seabassem http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=199142 Cytuj
LooKaZ 8 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 (edytowane) http://www.gram.pl/news_8g3lGOu0_Multiplay...wego_PES_a.html No oby tak było z tym onlinem tak jak tu jest napisane. Jeśli rzeczywiście traktują to jako priorytet to powinno być dobrze. Tylko dziwi mnie czemu w PES2008 nic nie poprawiali w tym aspekcie poprzez jakieś patche. No ale może w końcu poszli po rozum do głowy W każdym razie ta informacja daje jakąś nadzieje. Już nowa fifka kusiła ale jednak jako stary pesowiec dam chyba ostatnią szansę PES-owi Zobaczymy jaka to będzie rozgrywka przez net.. Edytowane 13 października 2008 przez LooKaZ Cytuj
Mario_90 3 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 Zamawiał ktoś pre-ordera w Empiku? Premiera w tym tygodniu a w zamówieniu jest napisane: "Planowana wysyłka 2008-10-24" :| Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 W Empiku?? Ktoś tam kupuje gry w ogóle?? Cytuj
Mario_90 3 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 (edytowane) Cena 179 zł, taniej nigdzie nie ma. Są oczywiście takie same oferty, jak w sklepie PSX, ale w Empiku mam darmową przesyłkę do ich salonu w moim mieście. Oby tylko nic nie wywinęli i wysłali gre dniu premiery... Edytowane 13 października 2008 przez Mario_90 Cytuj
Słupek 2 169 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 Ja zamawiałem z Ultimy, na piątek mają być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi