Skocz do zawartości

Pro Evolution Soccer 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TEŻ PO LTACH GRANIA W PESA , ZACZYNA BAWIĆ MNIE NOWA FIFA , ALE JEDNO DENERWUJE MNIE STRASZNIE . MOŻ TO DROBNOSTKA ALE DLA MNIE BARDZO WAŻNA. MIANOWICIE GRAJĄC MENAGRA BARDZIEJ JARAJĄ MNIE ASYSTY MOICH ZAWODNIKÓW A NIE SAME BRAMKI A TEGO W STATYSTYKACH MOICH ZAWODNIKÓW ( NIE ZARAZ PO MECZU ) NIE MOGĘ ZNALEŚĆ . CHODZI MI O JAKIŚ RANKING . NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO CZY JA NIE MOGĘ ZNALESĆ ?

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja też gram teraz tylko w fife,ale niektórzy z Was przesadzają.

orion- taka mała rada: zanim użyjesz jakiegoś skrótu w stylu "imho" dowiedz się co to znaczy najpierw,to Twoje posty nie będą bezsensowne.

To jest imho moja opinia xD

BTW ciężko się przestawić z lat granych w pesa na DualShocku.Raz,że pad od X i granie gałką na razie wychodzą mi średnio(gram 2-3 h dziennie w fifkę),dwa,że zupełnie inaczej się w to gra.

wiem co znaczy ten skrót. pomylić się nie można?

koniec ot. jak się robi triki w PES2009 bo pod gałką są jakieś podania

Opublikowano (edytowane)
Sek w tym, ze dla wielu PES juz nie jest symulacja. Nie trzeba sie w niega za specjalnie wgrywac, by strzelac bramki - a to, ze sie gra Tobie przyjemnie -ok, ale polemizowalbym ze ludzie przestawiaja sie na FIFE, dla skladow druzyn. FIFA jest po prostu trudniejsza, bardziej wymagajaca i daje radosci, jak nigdy, bo to wlasnie gamplay w FIFIE zapewnia prawdziwe podejscie do symulacji tego sportu.

chyba zartujesz, sama fizyka pilki i podan w pesie jest duzo duzo bardziej realistyczna. Fifa 09 jest bardzo dobra i musze to przyznac, ale nie na tyle dobra zeby od razu przerzucac sie na nia z PES'a. Jak mowie, moze za rok.

btw: ktos tu zarzucal rajdy skrzydalmi pesowi.... No sory albo nie umiem grac, albo zostalo to bardzo ograniczone. W porownaniu - w Fifie na najwyzszym poziomie trudnosci biegam sobie skrzydlowymi jak chce :(

Edytowane przez Forebode
Opublikowano (edytowane)

A cała reszta ? Ide o zaklad, ze jakbysmy dali ankiete, ktora pilka wedlug Ciebie jest bardziej symulacyjna, PES zostalby w tyle - począwszy od prowadzenia pilki, bardziej realistycznych ruchow piłkarzy - rajdow, zachowan, ich wspolczynika wagi i wzrostu na dane mozliwosc, czy chocby samego sposobu konstruowania akcji, strzelania bramek i 100 innych rzeczy.

Podobnie ustosunkowalbym sie do do fizyki pilki, ktorej ludzie sie czepiaja, czy wlasnie podan (duzo zreszta zalezy od ustawien w FIFIE).

Nie wiem, czego mam sie uczyc grajac w PES'a, jak dla mnie to wciaz ta sama gra. Nie gram z konsola - gram z kumplami i wychodza nam takie same schematy jak co roku, te same strzaly, a bramkarze reaguja tak samo beznadziejnie - trzymam bok + strzal z odpowiedniego konta i gol.

Zagramy w FIFE, to czesto mecze koncza sie wynikami nawet 0 do 0, bo tam cokolwiek stworzyc z graczem, ktory cos ogarnia jest bardzo trudno.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj przyjechał do mnie mój brat - zapalony maniak PES-a od 98 roku ( wtedy jeszcze ISS ).

Powiedziałem mu, że mam demo najnowszego "dzieła" KONAMI i dałem mu zagrać, poziom trudności Top Player.

Praktycznie cały mecz grał na wduszonym sprincie, mijał gości samym balansem i ostatecznie "sklepał" konsolę 5:0.

Potem zagraliśmy przeciwko sobie, akcje robiliśmy praktycznie te same co choćby w PES 5 - rajdy skrzydłami, dośrodkowania w pole karne itp. schematy utarte juz od wielu lat. Każdy mecz kończył się wynikiem hokejowym.

To ja się pytam: co to do cholery jest za symulacja?

Póżniej włączyłem bratu Fifę 09 i o mało co biedak z kanapy nie zleciał jak to zobaczył ( jego pierwszy kontakt z Fifą w życiu ).

Animacja piłkarzy, podania, strzały - dosłownie wszystko zrobiło na nim ogromne pozytywne wrażenie.

Z początku oczywiście zbierał okrutne baty ode mnie, ale jak już się przyzwyczaił do innego tempa to wygrać z nim miałem cholernie trudno.

Podsumowując - najbardziej śmieszą mnie teksty w stylu "ale jak ja powiem kolegom, że Fifa jest lepsza od PES-a? Przecież oni mnie wyśmieją"

Odpowiedz jest bardzo prosta - tak samo jak powiedziałes kolegom, że ISS jest lepszy od Sensible Soccer.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Michał102
Opublikowano (edytowane)
A cała reszta ? Ide o zaklad, ze jakbysmy dali ankiete, ktora pilka wedlug Ciebie jest bardziej symulacyjna, PES zostalby w tyle - począwszy od prowadzenia pilki, bardziej realistycznych ruchow piłkarzy - rajdow, zachowan, ich wspolczynika wagi i wzrostu na dane mozliwosc, czy chocby samego sposobu konstruowania akcji, strzelania bramek i 100 innych rzeczy.

Podobnie ustosunkowalbym sie do do fizyki pilki, ktorej ludzie sie czepiaja, czy wlasnie podan (duzo zreszta zalezy od ustawien w FIFIE).

Nie wiem, czego mam sie uczyc grajac w PES'a, jak dla mnie to wciaz ta sama gra. Nie gram z konsola - gram z kumplami i wychodza nam takie same schematy jak co roku, te same strzaly, a bramkarze reaguja tak samo beznadziejnie - trzymam bok + strzal z odpowiedniego konta i gol.

Zagramy w FIFE, to czesto mecze koncza sie wynikami nawet 0 do 0, bo tam cokolwiek stworzyc z graczem, ktory cos ogarnia jest bardzo trudno.

Przestań już też pier.dolić.

Jak wg. Ciebie w nowym PESie tak samo się strzela i strzały wchodza tak samo łatwo,to chyba nie grałeś.Co do fify :zawodnicy wyglądają jak kościotrupy(zero różnic między takim Drogbą,Adriano a Ronaldinho) i sama rozgrywka idealna też nie jest(schemat z kompem - wysunięcie i podanie prostopadłe górą,zostajesz 1na1 z gk).

NIe oceniam która gra jest lepsza czy gorsza,bo gram w obie i obie lubię,za mocno sie chyba podniecasz i nie umiesz obiektywnie ocenić fifki.

Edytowane przez Ader
Opublikowano

To co sie dzieje na boisku w PESie to glowa mala, przeciez ta gra ma 0 dobrej animacji, pilkarze biegaja jak beton, smiech na sali. Przy dobrej licencji, symulacji na dobrym poziomie nadal nie daloby sie w to grac. Nowa FIFA pozamiatala, przerzucam sie na Elektronikow w tym roku.

Opublikowano

Fifa 09 na konsole jest po prostu lepsza od Pes-a i chłopaki z konami będą musieli się w przyszłym roku mocno postarać i napisać silnik od nowa by wrócić na tron, mi się to podoba bo mamy w tym roku dwie dobre piłki ze wskazaniem na Fife bo to ona jest typowo nexgenowa

Opublikowano
Fifa 09 na konsole jest po prostu lepsza od Pes-a i chłopaki z konami będą musieli się w przyszłym roku mocno postarać i napisać silnik od nowa by wrócić na tron...

Wszystko fajnie ale problem polega chyba na tym że nowego silnika i zupełnie nowej gry na nim nie są w stanie napisać w ciągu roku. Nie chcą psuć corocznego planu wydawniczego dlatego PES wygląda tak jak wygląda, ale w końcu będą musieli się zdecydować na ten krok bo w przyszłym roku może być na prawdę krucho ze sprzedarzą... chyba że FIFA by się nagle popsuła;)

Opublikowano
yyy wyczytałem, w konkurencyjnej gazetce, że w PES 09 niema żadnej ligi mistrzów. Że niby Konami wykupiło licencje, ale niema LM w tej części. Czy to prawda ?

Nieprawda. Jest Liga Mistrzów rozgrywana w konwencji grupowo-pucharowej.

Nie czytaj konkurencyjnych gazetek :)

jak zaczniecie wychodzi jako dwu-tugodnik to przestane :P po kilkudziesięciu meczach w fifie, nie mogę się przestawić by grać w demo pes'a, niechce mi się nawet uczyć tej części. Przejadł mi się pomysł konami na gameplay, czekam aż napiszą jakąś część od zera

Opublikowano
Ja mam tylko jedno pytanie czy znowu nie da sie grac na serwerach w pes-a??????ostatnia czesc byla tragicznaaa pod tym względem a mam łącze 6m-s

Raczej ten aspekt już poprawili, ale z osądem trzeba czekać do premiery.

Opublikowano (edytowane)

No oby tak było z tym onlinem tak jak tu jest napisane. Jeśli rzeczywiście traktują to jako priorytet to powinno być dobrze. Tylko dziwi mnie czemu w PES2008 nic nie poprawiali w tym aspekcie poprzez jakieś patche. No ale może w końcu poszli po rozum do głowy :huh:

W każdym razie ta informacja daje jakąś nadzieje. Już nowa fifka kusiła ale jednak jako stary pesowiec dam chyba ostatnią szansę PES-owi ;) Zobaczymy jaka to będzie rozgrywka przez net..

Edytowane przez LooKaZ
Opublikowano (edytowane)

Cena 179 zł, taniej nigdzie nie ma. Są oczywiście takie same oferty, jak w sklepie PSX, ale w Empiku mam darmową przesyłkę do ich salonu w moim mieście. Oby tylko nic nie wywinęli i wysłali gre dniu premiery...

Edytowane przez Mario_90