Gość Maiden Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Do tego wstawianie wlasnych spiewow kiboli - TO JEST MIAZGA!!!! Co powiecie jak gracie Polska i slyszycie: Kto wygra mecz?? Polskaaa, kto?? Polskaaa, kto Polskaaa!!! Polskaaa!! Polskaaa!! do bojuuuuuu!!!! Ta gra jest za(pipi)ista, powrocil dany feeling z PES - wspanialy rok z pileczka od Konami mnie czeka :imprezka: Właśnie - prośba - ktoś mógłby wrzucić na jakiś megaupload zlepek kilku minut dopingu naszych kibiców? Z myślą o PES oczywiście. Cytuj
ted360 17 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Co do recenzji w Extreme - Koso niestety za bardzo koncentruje się na negatywach Ocena oceną, ale przydałoby się np wspomnieć o rzeczach, które wciąż przewyższają FIFE.... Cytuj
vip77 250 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Co do recenzji w Extreme - Koso niestety za bardzo koncentruje się na negatywach Ocena oceną, ale przydałoby się np wspomnieć o rzeczach, które wciąż przewyższają FIFE.... smialo mozesz je wymienic tutaj Cytuj
easye 3 403 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 :lol3: PS. jaka ocena w PSX'e ? Cytuj
ted360 17 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 - gameplay pozwalający na radosną, efektowną, ale wciąż realistyczną rozgrywkę - widział ktoś mecz Barca-Atlatico? W FIFIE rzecz nie do pomyślenia, gra powinna dawać radochę, a nie za każdym razem symulować wolny & nudny mecz w którym nie istnieją rajdy i minięcia kilku przeciwników w jednej akcji; - ładniejsze modele zawodników - twarze & stroje przewyższają FIFE dość znacznie, nie wiem jakim cudem EA mając wszystkie licencje tworzy taki badziew - widzieliście jaką czcionkę piłkarze mają na plecach? - brak rozbudowanego edytora, którym bez problemu można stworzyć (i ludzie to robią) znacznie ładniejsze stroje niż w FIFIE; - jak na mój gust bardziej plastyczne stadiony, ale to kwestia gustu; - żywo reagująca publika - po stracie gola chwytająca się za głowę, po strzeleniu wyskakująca do góry - duperel a cieszy; - become a legend lepsze od be a pro (choć akurat to Koso zaliczył na plus); To rzecz jasna tylko moja opinia, doceniam FIFE, ale uważam że ludzie masowo rzucają się na nią bo "tak jest modnie". Brak drastycznych zmian nie czyni PESa gorszą grą.... pozdro Cytuj
vip77 250 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 i o to chodzi. kazdy ma swoje gusta. dla jednego lepsza fifka dla drugiego pes. nie ma co patrzec na oceny tylko brac co kto lubi hehe Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 czyli jak to jest - PESa jedzie sie za to, ze sie nie zmienia a FIFA jes wychwalana, bo zmienila sie w kierunku PEsa, plus ma kilka bonusow?? correct me if me wrong Gangstaz Cytuj
easye 3 403 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 (edytowane) - gameplay pozwalający na radosną, efektowną, ale wciąż realistyczną rozgrywkę - widział ktoś mecz Barca-Atlatico? W FIFIE rzecz nie do pomyślenia, gra powinna dawać radochę, a nie za każdym razem symulować wolny & nudny mecz w którym nie istnieją rajdy i minięcia kilku przeciwników w jednej akcji; - ładniejsze modele zawodników - twarze & stroje przewyższają FIFE dość znacznie, nie wiem jakim cudem EA mając wszystkie licencje tworzy taki badziew - widzieliście jaką czcionkę piłkarze mają na plecach? - brak rozbudowanego edytora, którym bez problemu można stworzyć (i ludzie to robią) znacznie ładniejsze stroje niż w FIFIE; - jak na mój gust bardziej plastyczne stadiony, ale to kwestia gustu; - żywo reagująca publika - po stracie gola chwytająca się za głowę, po strzeleniu wyskakująca do góry - duperel a cieszy; - become a legend lepsze od be a pro (choć akurat to Koso zaliczył na plus); To rzecz jasna tylko moja opinia, doceniam FIFE, ale uważam że ludzie masowo rzucają się na nią bo "tak jest modnie". Brak drastycznych zmian nie czyni PESa gorszą grą.... pozdro Tak jak pisze VIP - to tylko Twoje zdanie. Pewnie wiecej niz polowa by sie do Twojego zdania ustosunkowalo zupelnie inny sposob, bo to co przewijalo sie przez te parenascie stron, to 3 razy wiecej ludzi niezadowolonych, niz tych co pisza o plusach. Nie pisz, ze ludzie rzucaja sie na FIFE bo jest modne, bo troche smiesznie brzmi. Jezeli dla Ciebie modele zawodnikow, ich stroje ze spodenkami do kolan, animacja , grafika stadionow jest lepsza w pilce Konami, to moge Cie zapewnic, ze dla polowy ludzi nawet z tego forum, wiecznie grajacych w PES'a jest zupelnie na odwrot. Jeszcze brakowalo, zebys napisal o znakomitym Online. Co do Become a Legend - sorry, ale z taka animacja w ogole nie wiem, jak mozna w to grac, pomijajac juz AI konsoli, ktora ma niby z nami wspolpracowac... Ok - ale znowu dla Ciebie jest to lepsze w PES. Tak, czy siak taka ocena to dla mnie i tak za duzo, jak na gre, ktora z roku na rok ssje coraz bardziej. Co do tego, ze FIFA sie upodabnia do PES'a - chyba juz nie ma do czego, bo jako symulacja pilki noznej dawno ja w tyle zostawila. Edytowane 20 października 2008 przez easye Cytuj
jacekk_wls 0 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Witam czy ktoś wie jak grać w dwie osoby na jednej konsoli (x360)? Oczywiście chodzi o ONLINE. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Czytajac te argumenty za PESem odnosze wrazenie ze ted odniosl sie do swojej wyobrazni o FIFA niz do rzeczywistej gry. Cytuj
ted360 17 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Tak jak pisze VIP - to tylko Twoje zdanie. Pewnie wiecej niz polowa by sie do Twojego zdania ustosunkowalo zupelnie inny sposob, bo to co przewijalo sie przez te parenascie stron, to 3 razy wiecej ludzi niezadowolonych, niz tych co pisza o plusach. Nie pisz, ze ludzie rzucaja sie na FIFE bo jest modne, bo troche smiesznie brzmi. Jezeli dla Ciebie modele zawodnikow, ich stroje ze spodenkami do kolan, animacja , grafika stadionow jest lepsza w pilce Konami, to moge Cie zapewnic, ze dla polowy ludzi nawet z tego forum, wiecznie grajacych w PES'a jest zupelnie na odwrot. Jeszcze brakowalo, zebys napisal o znakomitym Online. Nie napisałem o online, tak jak nie napisałem o animacji piłkarzy - chodziło mi o twarze, proporcje graczy & stroje, nic więcej. A spodenki w dzisiejszych czasach naprawdę zaczynają sięgać kolan: http://gfx.dlastudenta.pl/photos/sport/pil.../ronaldinho.jpg Acha i nie, nie odniosłem się do wyobraźni - w FIFE 08, a teraz 09 grałem & gram na X360 u szwagra i nie tylko ja uważam te argumenty za oczywiste i prawdziwe. Równie dobrze mogę wymienić mnóstwo rzeczy, które EA zrobiło lepiej, ale nie o to mi przecież chodziło... Jako symulacja futbolu FIFA jest w tej chwili lepsza, ale więcej radości i możliwości jeśli chodzi o szybkie akcje z polotem (vide mecz Barca-Atletico) daje PES Tyle w temacie :] Cytuj
Shago 3 634 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Wytlumaczcie mi jak to jest mozliwe ze: Ide Villa sam na sam z bramkarzem i naciagam pasek postepu 1/10 a ten kopie pod poprzeczke ??. VILLA !!. To sie w glowie nie miesci jak mozna tak utrudnic gre w ataku zeby podobno dawalo to realizmu . Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Wytlumaczcie mi jak to jest mozliwe ze: Ide Villa sam na sam z bramkarzem i naciagam pasek postepu 1/10 a ten kopie pod poprzeczke ??. VILLA !!. To sie w glowie nie miesci jak mozna tak utrudnic gre w ataku zeby podobno dawalo to realizmu . jak forma? ktora noga strzelal? jak silny byl wiatr? czy zona dala mu przed meczem? to sa wazne czynniki, to jest realizm, to jest PES i sie nie czepiaj Cytuj
Alec 2 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 (edytowane) ja opierajac sie na demach obu gier (z zamiarem zakupu jednej z nich) jednak pozostaje przy PESie chyba przyzwyczajenie; Fifa mi w ogole nie podchodzi, nie mowie ze jest to zla gra ale grajac w pileczke Konami od ponad dekady wiem ze mi to pasuje i mimo dawania fifie pare prob, rozegrania paru meczykow jakos "to nie jest to"; czekam na PESa kazdy wybierze to co mu bardziej pasuje Edytowane 20 października 2008 przez Alec Cytuj
easye 3 403 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Nie napisałem o online, tak jak nie napisałem o animacji piłkarzy - chodziło mi o twarze, proporcje graczy & stroje, nic więcej. A spodenki w dzisiejszych czasach naprawdę zaczynają sięgać kolan: http://gfx.dlastudenta.pl/photos/sport/pil.../ronaldinho.jpg Acha i nie, nie odniosłem się do wyobraźni - w FIFE 08, a teraz 09 grałem & gram na X360 u szwagra i nie tylko ja uważam te argumenty za oczywiste i prawdziwe. Równie dobrze mogę wymienić mnóstwo rzeczy, które EA zrobiło lepiej, ale nie o to mi przecież chodziło... Jako symulacja futbolu FIFA jest w tej chwili lepsza, ale więcej radości i możliwości jeśli chodzi o szybkie akcje z polotem (vide mecz Barca-Atletico) daje PES Tyle w temacie :] Zagraj z kims dobrym w FIFE, a zobaczysz jakie akcje z polotem mozna tworzyc, a co do argumentu stroi, twarzy, do niedawna byl to argument FIFOWCOW i wszyscy sie z nich smieli. Pisalem juz o tym, jak sie zmienia - to wszytsko. PES kiedys byl krolem, bo przypominal symulacje, pomimo gorszej grafiki, teraz jak wyszla prawdziwa symulacja, to lepszy jest jednak Arcade. Whatever... :zegnam: Cytuj
Shago 3 634 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 (edytowane) jak forma? Standardowa, nie najgorsza, nie najlepsza ktora noga strzelal? Prawa, lecial srodkiem sam na sam; jak silny byl wiatr? W poblizu stadionu przeszla traba powietrzna, wiec mogl byc silny. czy zona dala mu przed meczem? Nie wiem, nie w nikam w zycie osobiste pilkarzy... to sa wazne czynniki Owszem... ale zeby cos podobnego mialo miejsce kilka razy w jednym meczu... , to jest realizm, to jest PES i sie nie czepiaj Bede sie czepial, bo to najbardziej z(pipi)any PES w jakiego przyszlo mi grac . Akcje typu: poslesz prostopadla pilke, pilkarz dolatuje do niej i jest sam na sam... po czym cofa sie metr od pilki by bramkarz mogl ja zlapac !!. Jak cos takiego moze byc na porzadku dziennym w tak realistycznej pilce jaka rzekomo jest PES ??. Juz nie mowiac o zderzeniach ze sedzia.... Krotko mowiac: nie wiedziano co poprawic, to zepsuto atakowanie. Edytowane 20 października 2008 przez Shagohad Cytuj
Słupek 2 186 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 (edytowane) Nie napisałem o online, tak jak nie napisałem o animacji piłkarzy - chodziło mi o twarze, proporcje graczy & stroje, nic więcej. A spodenki w dzisiejszych czasach naprawdę zaczynają sięgać kolan: http://gfx.dlastudenta.pl/photos/sport/pil.../ronaldinho.jpg Acha i nie, nie odniosłem się do wyobraźni - w FIFE 08, a teraz 09 grałem & gram na X360 u szwagra i nie tylko ja uważam te argumenty za oczywiste i prawdziwe. Równie dobrze mogę wymienić mnóstwo rzeczy, które EA zrobiło lepiej, ale nie o to mi przecież chodziło... Jako symulacja futbolu FIFA jest w tej chwili lepsza, ale więcej radości i możliwości jeśli chodzi o szybkie akcje z polotem (vide mecz Barca-Atletico) daje PES Tyle w temacie :] Zagraj z kims dobrym w FIFE, a zobaczysz jakie akcje z polotem mozna tworzyc, a co do argumentu stroi, twarzy, do niedawna byl to argument FIFOWCOW i wszyscy sie z nich smieli. Pisalem juz o tym, jak sie zmienia - to wszytsko. PES kiedys byl krolem, bo przypominal symulacje, pomimo gorszej grafiki, teraz jak wyszla prawdziwa symulacja, to lepszy jest jednak Arcade. Whatever... :zegnam: Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Fifa była skillowa. Pykam czasem z kumplem, który uległ "modzie" na Fife. Dla mnie ta gra oprócz licencji, nie ma nic do zaoferowania, schematyczny i nudny do bólu gameplay, plastikowość, piłkarzy-kompletnie nie podobnych do pierwowzorów, kibiców podwórkowych, i co najważniejsze Fifa w ogóle nie cieszy, w fife mogę przegrac-wygrać jedno i to samo w tej grze IMO Edytowane 21 października 2008 przez Slupek88 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Fifa nie cieszy.. no to pograj online i zobacz jaki ludzie mają "skill". Z kumplem to można sobie "popykać". A terminatory w PES faktycznie są podobni, szkoda jeno, że jak otwierają paszcze (mimika) to lepiej uciekać, śmiać się lub płakać. Kibiców podwórkowych? co masz na myśli? to, że drą japy jak należy a w PES 09 grając ManU, przez 20 minut meczu pesowego słyszę jednostajne nagrane komórką "uniteeed, uniteeed, uniteeed" BOMBA :f Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 (edytowane) Biadolicie Nowy PES jest wciąż bardzo dobrą piłką. Dużo lepszą od 2008 - choć ktoś może powiedzieć, że to żadne osiągnięcie. Fajnie wyprowadza się kontry, fajnie buduje się atak pozycyjny, grafika jest ładna, gra jest wbrew pozorom szybsza od poprzedniczki (szybka wymiana piłek - ktoś już o tym pisał!), a co najważniejsze gameplay wciąż pełen miodu. Sam miałem chwilę zwątpienia i chiałem zainwestować w Fifę. Kupiłem jednak PES'a i nie żałuję. Ani trochę! Edytowane 21 października 2008 przez Maiden Cytuj
easye 3 403 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 (edytowane) Na pewno nikt mi nie powie, ze PES jest bardziej skilowy niz FIFA. Bez kitu - tego mi nikt nie wmowi, bo co jak co, ale w pilce EA wszytskiego jest 5 razy wiecej i wszytsko jest 2 razy trudniej wykonac. Pykajcie sobie z kumplami, a pozniej odpalcia jakikolwiek toturial, albo nagraj jakas akcje i pokaz mi co takiego skilowego zrobiles. FIFA schematyczna ? na bank 100 razy mniej niz coroczny PES. http://pl.youtube.com/user/FifaSkills Co z tego po pykaniu z kumplem umiesz wykonac ? ruszac prawa galka ? Chcialbym z kazdym zagrac, dla ktorego takie rzeczy jak Free Kick Tutorial czy Combo Skills Tutorial jest prosty. :o Edytowane 21 października 2008 przez easye Cytuj
Mlody-San 0 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Wytlumaczcie mi jak to jest mozliwe ze: Ide Villa sam na sam z bramkarzem i naciagam pasek postepu 1/10 a ten kopie pod poprzeczke ??. VILLA !!. To sie w glowie nie miesci jak mozna tak utrudnic gre w ataku zeby podobno dawalo to realizmu . No bo to nie Ty strzelasz, tylko algorytm. Ty masz tylko wpływ na naładowanie paska, co i tak raz daje taki efekt, a raz inny. Musisz się niestety oswoić ze skryptami bo kontroli nad tym nie masz żadnej. Strzały to jeden wielki random. Ja np. idę sam na sam, naciskam strzał tak lekko i krótko jak to tylko możliwe i trzymam bok tak bardzo, jak tylko się da, a napastni zamiast posłać szczurka koło słupka strzela mi w środek bramki i podnosi piłkę, którą z łatwością paruje bramkarz. Krotko mowiac: nie wiedziano co poprawic, to zepsuto atakowanie. Dokładnie. Ja już ma tego dość, że w prostych sytuacjach podania idą za plecy, pilkarze przyjmują proste piłki pół godziny a jak już przyjmą, to przez chwilę dreptają w miejscu, że obrońca nawet jakby się czołgał, to by ich dogonił. Ale spoko, ja odkryłem za to patent jak Torresem przejść całą obronę przeciwnika, oddać skryptowy strzał i mieć nadzieję, że ktoś dobije po tym jak bramkarz najprawdopodobniej i tak sparuje piłkę na bok. Wystarczy tylko w odpowiednim momencie zmieniać kierunki o 90 stopni (+czasem ze sprintem) i mijasz przeciwników jak tyczki. Poronione, bo powinno być tak, że łatwo wykorzystać sytuację sam na sam, ale trudno sobie ją stworzyć, a jest zupełnie odwrotnie. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Pogralem chwile w demo. Uwazam, ze PES jest arcade'owy i malo skillowy. Akcje typu sprint + strzal (do polowy) -> bramka. Takie rzeczy to juz nawet w nowej FIFIE nie wpadaja. Mozna juz przykleic temat, a tamten odkleic. Cytuj
Neox 158 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 (edytowane) Do tego wstawianie wlasnych spiewow kiboli - TO JEST MIAZGA!!!! Co powiecie jak gracie Polska i slyszycie: Kto wygra mecz?? Polskaaa, kto?? Polskaaa, kto Polskaaa!!! Polskaaa!! Polskaaa!! do bojuuuuuu!!!! Ta gra jest za(pipi)ista, powrocil dany feeling z PES - wspanialy rok z pileczka od Konami mnie czeka :imprezka: Właśnie - prośba - ktoś mógłby wrzucić na jakiś megaupload zlepek kilku minut dopingu naszych kibiców? Z myślą o PES oczywiście. Zlepek kilku minut nic nie da, na obecna chwile podczas meczu odtwarzane jest okolo 1min tego co mamy w podpietym pod dana druzyne pliku mp3 - moze nagranie trwac nawet 10mi a poleci tylko okolo 1min - byc moze Konami zmieni to w jakims patchu, wiem ze ludzie pisali do nich w tej sprawie. TUTAJ MAŁA PRÓBKA SPIEWOW DLA POLSKI Zeby to ladniej bylo slychac podczas meczu po kazdym spiewie powinna byc powiedzmy 30s przerwa, zrobilem takie cos i pozniej ladnie lecial nastepny spiew z tym ze zaraz sie skonczyl bo max dlugosc tego co odtwarza podczas meczu to 1min. Szkoda mozna by stworzyc powiedzmy taki 10 czy nawet 15min plik mp3 - polaczyc w nim z 10 roznych spiewow, i te najlepsze np. powtorzyc kilka razy - wszystko oczywiscie z 30s czy tam 1min przerwa miedzy spiewami. No coz na dzien dzisiejszy slyszy tylko okolo 1min z takiego nagrania. Edytowane 21 października 2008 przez Neox Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Możesz załadować kilka innych plików? Być może także innych drużyn. Mam problemy z netem, nie ściagają mi się pliki, z twojej strony wyjątkowo jednak tak. Będę zobowiązany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi