beavisbathol 1 Opublikowano 21 listopada 2008 Autor Opublikowano 21 listopada 2008 Stworzyłem nowe coś do posłuchania. Wszystko jest dostępne w formacie FLAC oraz na serwisie Youtube. Sometime, Somewhere - album na Rapidshare Sometime, Somewhere - Youtube 1. Machination (Pain Version) 2. Saw 3. Maze Of Chains (Cry Version) 4. Judgement 5. The Fear 6. Alone In The Dark (Yamijima Island Mix) 7. Journey To The East 8. Journey To The East © 9. Siren (Alternative Version) 10. Mansion 11. Riddle 12. Level 1 (Overdrive Version) 13. Hunt the Hunters (Dark Version) 14. Somewhere You Don't Belong 15. Hideo (Extended Version) W niedalekiej przyszłości dodam jeszcze jedną kompozycję. Trwają ostatnie szlify. Cytuj
elektro 0 Opublikowano 3 grudnia 2008 Opublikowano 3 grudnia 2008 Kamil, jeśli pozwolisz bo tak wyniuchałem na Tubie. Jaki jest sens wypuszczania produkcji w zaledwie, nieco ponad miesięcznym odstępie czasu od wydania poprzedniej ? "Poziom nadal starszy, nie ma postępu, autor nadal tkwi gdzieś w tej mrocznej dziurze do której wpadł dawno temu i nie wie jak się z niej wydostać. Teoretycznie, jakby się przyłożyć to i w lepiance da się zbudować odpowiedni klimat. ;]" Wybacz ale mimo szczerych chęci, nadal jestem na nie. Pozdrawiam Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 3 grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 grudnia 2008 (edytowane) Wolę teraz dzielić się wszystkim jak najszybciej, bo później są problemy z segregacją materiału. A stylu nie zmienię, bo taki mi odpowiada, taki tylko widzę. Jest tak zapewne, gdyż ja muzykę to widzę i czuję, a nie gram. Muzyka nigdy nie była dla mnie tylko muzyką. Gdyby tak było traciłbym czas i energię twórczą umysłu. Zapewne tym się różnimy w tworzeniu muzyki. Edytowane 4 grudnia 2008 przez beavisbathol Cytuj
elektro 0 Opublikowano 3 grudnia 2008 Opublikowano 3 grudnia 2008 Każdy ma swoje spojrzenie, wiadomo. Bez zbędnego dorabiania ideologii, piję do te go, co byś warsztat dopracował bo po raz trzeci lub czwarty serwujesz nam dokładnie to samo. Warstwa melodyczna jak i w ogólnym miks. No i nadal gorąco zachęcam do eksperymentu z samplem pralki. Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 4 grudnia 2008 Autor Opublikowano 4 grudnia 2008 Powiem, że pracuję nad kolejnym materiałem. Będzie to połączenie muzyki brudnej z abstrakcyjną. Co do podobieństw w albumach to stwierdzę, że są podobne ale w sumie inne. Każdy album to inna historia, nne podejście i impresja akustyczna. Podobnie jest z muzyką w SH. Niby to samo, ale inne. Warte to odnotowania. Cytuj
elektro 0 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Ja w sumie też ale za kaskę, ;] http://www.districtwars.com/ - gra budżetowa, psy na niej wieszają na mnie pewnie też za nutę ale co tam, trzeba łapać doświadczenie tu i tam. ;] Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 1 lutego 2009 Autor Opublikowano 1 lutego 2009 Dorzucam nowy twór na nowy rok. A także poprzedni album w normalnej jakości. D.N.A. na Youtube Sanity - we FLACU D.N.A. - we FLACU Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 11 czerwca 2009 Autor Opublikowano 11 czerwca 2009 Minęło trochę czasu od ostatniej kompozycji, a tutaj nowa przyjechała. I to zupełnie inna. No nie całkiem. Ale zmianę można zauważyć (chyba raczej usłyszeć) momentalnie. Zdecydowanie mniej schizy, a więcej życia. Alchemika i jego rozszerzenie możecie zgrać we FLACU z Rapidshare lub posłuchać na moim kanale Youtube. Wszelkie opinie i komentarze mile widziane. Alchemist: 1. Sunrise 2. Collide 3. Epic Battle 4. Sadness of My House 2 5. Empty Inside 2 6. The Lair 7. The Evil Inside You 8. The Evil Inside Me 9. Hideo (Afterllife Version) 10. Life 11. Take A Break 12. Duel 13. Kain and Abel 14. A Choice for All Alchemist we FLACU Alchemist na Youtube Alchemist EP: 1. Club Heaven 2. Club Heaven 2 3. Club Heaven 3 4. Abel's Choice 5. Kain's Choice Alchemist EP we FLACU Alchemist EP na Youtube Na zakończenie dodam, że pracuję nad własną wersją muzyki do Flower, Sun and Rain na DS. Taka fanowska inicjatywa. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 Alchemist - jak ten producent hip-hopowy Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 kwietnia 2010 Minęło trochę czasu od ostatniego wpisu. Wspominałem o fanowskim soundtracku do Flower, Sun and Rain na DS. Możecie go odsłuchać tutaj. Całość zdecydowanie różni się od oryginału, a na pewno od mojego stylu. Niektóre kawałki (Diner, Kusabi) mają takie specyficzne ciepło w sobie, że aż ciężko mi uwierzyć, że to moja robota. Z okazji ukazania się Silent Hill: Shattered Memories skomponowałem kolejnego boxa. O prostej nazwie Memories. Jest to bardzo specyficzny kawałek. Każdy odbiera go na swój sposób. Zupełnie jak obrazy surrealistyczne. Całość znajdziecie jak zwykle na Tubie. http://www.youtube.com/watch?v=EuA97MOESrI Niedawno wypuściłem również The Hunt 2. Taki sequel do This is a Manhunt. Na dokładkę można jeszcze spróbować Forgotten. Nazwałem go tak, bo już zgubiłem się w najbardziej adekwatnym tytule. Autentycznie już go nie pamiętam. W sumie to było ich około dwudziestu. Wśród "zapomnianych" kawałków jeden specjalnie utkwi wam w pamięci. A teraz najciekawsze. Spróbowałem zupełnie jeszcze nie tykanego stylu przeze mnie. Coś w stylu MGS, Rainbow Six. A całą kompozycję nazwałem Virtual Mission. Wiadomo dlaczego vide MGS3. Potem poszły remixy. No nie całkiem. Raczej inne wersje. Żeby było jeszcze lepiej to powstała druga część. Czekam chętnie na opinie i komentarze tu lub na Tubie. http://www.youtube.com/watch?v=doPKJh3ypb0 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 To i ja dorzucę coś od siebie, bo uważam z pełną odpowiedzialnością, że kilka momentów z tego co powoli dłubie spokojnie nadawałoby się do szeroko rozumianej giercowatości. Macie i sami oceńcie: http://www.myspace.com/acidizerium/music 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 12 października 2011 Opublikowano 12 października 2011 Złożyłem kilka moich pomysłów w mały, prywatny albumik. Nie wiedziałem za bardzo gdzie to wrzucić, ale ze względu na to, że sądzę, iż spora część z tego spokojnie mogłaby być growo-filmowym tematem, zatem umieszam tutaj. Zresztą nieważne... Zapraszam: http://www.jamendo.com/pl/album/100105 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 13 października 2011 Opublikowano 13 października 2011 Idąc od razu za ciosem poskładałem resztę mojej twórczości w drugi niby album, któy jest jednak bardziej elektroniczny i raczej odmienny od poprzedniego. Zapraszam: http://www.jamendo.com/pl/album/100153 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi