Skocz do zawartości

VGA BOX

Gość Maiden

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maiden
Opublikowano

Tak jak napisałem w innym temacie właśnie kupiłem DC.

Pytanie b. prost. Mam 37' LCD. Boję się, że gry będą wyglądały na nim koszmarnie... Będą?

Jeżeli tak czy warto kupić Boxa? I gdzie?

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jakosciowo na kablu rgb bedzie tak samo jak z ps2 pod lcd.

kilka miechow temu widzialem vga boxa w jakims sklepie internetowym [polskim] w dziale inne konsole czy cos w ten desen. musisz poszukac :) ewentualnie ebay lub amazon :P

Gość Maiden
Opublikowano

Rozumiem panowie, że było warto?

Bo właśnie się w niego zaopatrzyłem :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

i jak Maiden jestes zadowolony??Bo mysle czy soobie nie sprawic znowu DCka bo za grosze chodzi no ale mam lcdka wiec tez chce miec jak najlepsza jakosc...

Gość Maiden
Opublikowano

Jest DUŻO DUŻO DUŻO lepiej. Nie można, grając na LCD nie mieć box'a ; )

Gość Maiden
Opublikowano

Widzisz nie ma tragedii. Z tymże pod VGA Boxem, gry wyglądają b. ładnie, nawet przyrównując je do next genów. Byłem w bardzo pozytywnym szoku - Polecam!

Opublikowano

Moze i faktycznie wygladaja lepiej ale cena skutecznie mnie odstrasza od kupna tego cudenka... chyba po prostu musze zobaczyc to w akcji, moze bym sie przekonal :P

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja sobie - wreszcie - zrobilem wyjscie VGA w DC ^^ jako bonus do tego, wyprowadzilem audio na jacku ;]

dziury w plastiku nie wyszly zbyt estetycznie ale przynajmniej wszystko dziala i nie ma masakycznego przesuniecia ekranu na monitorze ;]

alim1186.th.jpg

VGA moda robilem przy pomocy TEGO tutka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie mam pytanie. Czy coś takiego by się nadało:

http://www.allegro.pl/item862454596_konwerter_video_vga_multi_box_crt_lcd.html

O ile poprawa jakości obrazu jest mniej więcej taka jak w przypadku PS2, którą najpierw miałem podłączoną przez chinche a potem component to zakup jest warty wydania kasy. Tylko czy ten konwerter da radę? O oryginalny do DC w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Opublikowano

Przeciez to oczywiste że nie uzyskam 720p, przecież nie o to chodzi. Gry z PS2 odpalone po chinchu na 40'' lcd wyglądały słabo natomiast juz podłączone po componencie (nawet te niewykorzystujące trybu 480p!) prezentowały się o niebo lepiej. Podobny efekt chciałbym uzyskać na DC. Jako że componenta do tej konsoli nie ma, jedynym rozwiązaniem wydaje sie wlasnie vga box. Pytam tylko czy taki podany z allegro się nada i będzie tak działał jak oryginał firmowy do DC którego zdobycie obecnie graniczy z cudem..?

Opublikowano

Ten sprzęt to sobie daruj. To uniwersalny vga box który poprostu interpoluje obraz do wyzszych rozdzielczosci(a jako zrodlo sygalu ma 576i lub 480i w przypadku ntsc). Daje to tragiczny efekt pogorszenia jakości i w sumie nic więcej. Jednakże dremcast z dedykowanym vga boxem daje obraz w rodzielczosci 480p bez zadnego skalowania ani utraty jakosci przez jakies konwertery po drodze. Problem w tym, że ciężko go teraz dostać. Jednakże bez problemu można go zbudować samemu. Gdzieś na forum dawałem linki z opisem jak coś takiego zbudować.

Opublikowano

elektryk nie ale elektronik tak ;]

z tym, ze bedzie duzo chcial. jakas standardowa usluga to 40-50zl, a w tym wypadku jest troche zabawy[rozbieranie, wiercenie dziur... a i tak najgorsze jest planowanie gdzie i jak to wszystko rozmiescic] , zeby to ladnie wygladalo

• 3 lata później...