Gość Maiden Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Tak jak napisałem w innym temacie właśnie kupiłem DC. Pytanie b. prost. Mam 37' LCD. Boję się, że gry będą wyglądały na nim koszmarnie... Będą? Jeżeli tak czy warto kupić Boxa? I gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 jakosciowo na kablu rgb bedzie tak samo jak z ps2 pod lcd. kilka miechow temu widzialem vga boxa w jakims sklepie internetowym [polskim] w dziale inne konsole czy cos w ten desen. musisz poszukac ewentualnie ebay lub amazon Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Na allegro za 2 godziny sie konczy aukcja z VGA-Boxem, tylko gosc sobie zyczy ~ 160 pln :nonie: Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 wlasnie na allegro jest ich pelno, ich cena zblizona jest do 200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Rozumiem panowie, że było warto? Bo właśnie się w niego zaopatrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 kupiles zwykly vga-box [uniwersalny] czy dedykowany do DC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dedykowany Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 i jak Maiden jestes zadowolony??Bo mysle czy soobie nie sprawic znowu DCka bo za grosze chodzi no ale mam lcdka wiec tez chce miec jak najlepsza jakosc... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jest DUŻO DUŻO DUŻO lepiej. Nie można, grając na LCD nie mieć box'a ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
c1n3k 0 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 czy wszystkie gry obsluguja vga boxa? cos mi sie kiedys o uszy obilo ze tylko nieliczne gry dobrze dzialaja i wygladaja na vga boxie... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 nie wszystkie. ale istnieja patche do iso niedzialajacych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Wszystkie jakie posiadam a mam ich z 15 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
c1n3k 0 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 podlaczylem przez RGB i nie ma tragedii takze narazie VGA BOXa sobie odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Widzisz nie ma tragedii. Z tymże pod VGA Boxem, gry wyglądają b. ładnie, nawet przyrównując je do next genów. Byłem w bardzo pozytywnym szoku - Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza
c1n3k 0 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Moze i faktycznie wygladaja lepiej ale cena skutecznie mnie odstrasza od kupna tego cudenka... chyba po prostu musze zobaczyc to w akcji, moze bym sie przekonal Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Zapraszam do siebie jak będziesz w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 a ja sobie - wreszcie - zrobilem wyjscie VGA w DC jako bonus do tego, wyprowadzilem audio na jacku ;] dziury w plastiku nie wyszly zbyt estetycznie ale przynajmniej wszystko dziala i nie ma masakycznego przesuniecia ekranu na monitorze ;] VGA moda robilem przy pomocy TEGO tutka Cytuj Odnośnik do komentarza
erbosss 0 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Panowie mam pytanie. Czy coś takiego by się nadało: http://www.allegro.pl/item862454596_konwerter_video_vga_multi_box_crt_lcd.html O ile poprawa jakości obrazu jest mniej więcej taka jak w przypadku PS2, którą najpierw miałem podłączoną przez chinche a potem component to zakup jest warty wydania kasy. Tylko czy ten konwerter da radę? O oryginalny do DC w dzisiejszych czasach bardzo trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 na czyms takim nie uzyskasz 720p wiec bedzie slabo Cytuj Odnośnik do komentarza
erbosss 0 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Przeciez to oczywiste że nie uzyskam 720p, przecież nie o to chodzi. Gry z PS2 odpalone po chinchu na 40'' lcd wyglądały słabo natomiast juz podłączone po componencie (nawet te niewykorzystujące trybu 480p!) prezentowały się o niebo lepiej. Podobny efekt chciałbym uzyskać na DC. Jako że componenta do tej konsoli nie ma, jedynym rozwiązaniem wydaje sie wlasnie vga box. Pytam tylko czy taki podany z allegro się nada i będzie tak działał jak oryginał firmowy do DC którego zdobycie obecnie graniczy z cudem..? Cytuj Odnośnik do komentarza
mateusz4444 1 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ten sprzęt to sobie daruj. To uniwersalny vga box który poprostu interpoluje obraz do wyzszych rozdzielczosci(a jako zrodlo sygalu ma 576i lub 480i w przypadku ntsc). Daje to tragiczny efekt pogorszenia jakości i w sumie nic więcej. Jednakże dremcast z dedykowanym vga boxem daje obraz w rodzielczosci 480p bez zadnego skalowania ani utraty jakosci przez jakies konwertery po drodze. Problem w tym, że ciężko go teraz dostać. Jednakże bez problemu można go zbudować samemu. Gdzieś na forum dawałem linki z opisem jak coś takiego zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 http://mmmonkey.co.uk/ polecam. bardzo prosto jest tu opisane jak samemu w domu zrobic vga boxa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Mógłby takie coś zrobić mi jakiś elektryk? Tzn. czy oni wykonują tego typu usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 elektryk nie ale elektronik tak ;] z tym, ze bedzie duzo chcial. jakas standardowa usluga to 40-50zl, a w tym wypadku jest troche zabawy[rozbieranie, wiercenie dziur... a i tak najgorsze jest planowanie gdzie i jak to wszystko rozmiescic] , zeby to ladnie wygladalo Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 testowal ktos z was VGA Kable z ebaya? bo zastanawiam sie nad zakupem takiego czegos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi