kacprzak1991 196 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 Warto kupować killzone? Niby także o tej grze myślałem kupując ps2 ale dopiero niedawno zacząłem cos oglądać o grze j gra podobno była trochę niewypałem? Co np lepsze killzone czy black bo zagrałbym w któraś z nich Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 (edytowane) Nie nazwałbym Killzone'a niewypałem (chyba że masz na myśli kolejne części). Obie z Blackiem są różne jak dzień i noc. Obie moim zdaniem świetne - pierwsza różnorodna z uwagi na mnogość postaci (soldier, ghost, spy, rambo), druga natomiast to wesoła rozpierdusza z kapitalnym systemem zniszczeń otoczenia. Edytowane 24 września 2015 przez stoodio 2 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 Właśnie się składa, że platynuję KZ na ps3. Jeśli przyzwyczai się do drętwej mechaniki i nieco sztywnego poruszania się to gierka będzie się podobać. To zupełnie inny klimat tak jak stoodio pisze. Black to konkretna rozwałka i efekciarstwo. KZ to lepszy klimat, długość gry i design. W obydwie gry jak najbardziej trzeba zagrać. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 Ok to zaczynam rozglądać sie za tymi gierkami;) Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 Killzone zamówiony wiec kolejna gra dla której kupiłem ps2 leci do mnie miłe uczucie po posiadaniu ps4 kupić grę za cenę paczki fajek i piwka;d Cytuj
_White_ 79 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Killzone to gra o niepowtarzalnym klimacie, a kampania jest bardzo ciekawa, długa i różnorodna (w zależności od wybranej postaci poszczególne levele oferują zupełnie inne ścieżki). Fabuła o klasę lepsza niż w next genowych sequelach. Przy Blacku również bawiłem się świetnie, niesamowita grafika i spektakularność jak na możliwości PS2. Aż dziwne że nie powstał sequel. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 A grafa w killzonie odbiega od tej z blacka? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Nie ma co ukrywać, że Black wygląda za(pipi)iście, ale designowo to przeciętniak no i zdarzają się skoki jakości. Ostatnia szarobura misja to słabizna nie tylko pod względem grafy. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 A mi wlasnie dotarł killzone wiec niedługo bedzie "tetowane" Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Killzone ma zaje.biste menu główne Cytuj
Quake96 4 009 Opublikowano 8 grudnia 2015 Opublikowano 8 grudnia 2015 Killzone... Jedna z moich "miłości" na PS2 Ale po kolei...Pierwsze PS2 kupiłem jeszcze w podstawówce, chyba w okolicach 2006-2007 roku za zawrotne 20zł i to płacone w ratach po 2zł Konsola ogólnie sprawna, ale laser padnięty. Jakiś czas potem bodajże brat kupił mi laser na alledrogo, pamiętam jak dziś, gdy montowałem go własnoręcznie do konsoli Te pierwsze chwile z grami na PS2... A miałem wówczas dostęp do fajnych oryginałów, bo kumpel z klasy miał PS2 i miał też brata w anglii który wysłał mu gry, które potem przejmowałem ja drogą wymiany za jakieś crapy na PC pokroju "Warszawka Racer" Pierwszy "ślimak" zdechł chyba rok czy dwa później, gdy znów padł laser. Coś tam jeszcze próbowałem działać, ale nie wiele to dało. Potem historia toczyła się dalej. Były FATy (3xxxx i 5xxxx), znowu kilka slimów 7xxxx i tak jakoś to się kołem toczyło. Aż przyszedł czas, gdy wyprzedałem swoją "kolekcję" konsol. Niedawno jednak postanowiłem wrócić trochę do starej pasji i za drobniaki (80zł) kupiłem sobie sprawny zestaw PS2 9xxxx. Miło też widzieć, że zarówno konsole jak i gry na tą platformę są śmiesznie tanie a dalej dają tyle samo funu co lata temu. Nawet dzisiaj warto kupić tą konsolę i to bez względu na to czy miało się z nią już styczność czy nie. Jest masa gier, które nawet w najlepszej wersji "HD Remaster, turbo, hiper, new" na nowszych generacjach nie dadzą tyle samo przyjemności co prawdziwy jedyny, oryginał, odpalony na PS2. Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Mam ps4, ale postanowiłem wrócić do złotych czasów. Za konsolę ps2 slim z ok. 8 grami (wrzuciłem foto do zakupów growych), 2 padami, pudełkiem, instrukcjami, memorką, wszystko tip top zapłaciłem 150 zł. Sprzedałem oczywiście fifę 13 i wyszło 110. Mam gt 4 z ciekawszych tytułów i ssxa3, ale obie płyty w takim stanie, że strach do napędu wkładać. Albo zregeneruję, albo po prostu kupię nowe. Za to gram sobie w nfs carbon i ku mojemu zaskoczeniu bawię się świetnie. Za grosze kupię jakiś dobry tenis, bo od czasów nesa na każdej platformie się zagrywałem w gry o tej tematyce. Obowiązkowo pes (chciałbym skompletować części 3-6), Fight night 3. No i poluję na dragon questa w dobrej cenie. Warto było kupić tę konsolę, czeka mnie jeszcze mnóstwo tytułów, których nie ukończyłem jako dzieciak. Cytuj
rasomaso 3 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 Bo zobaczyłem u znajomego God od War. Cytuj
_White_ 79 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 No właśnie, gram teraz w God of War: Ascension i mam wrażenie, że God of War 1 i 2 na PS2 to były najlepsze gry z całej serii. Albo to ja się zestarzałem po prostu ;] Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Jasne, że były, inna sprawa, że ukazały się już w tylu różnych, zremasterowanych wersjach, że akurat do nich by mi się na PS2 nie chciało wracać. Cytuj
Quake96 4 009 Opublikowano 24 września 2016 Opublikowano 24 września 2016 Kiedyś - Bo po zapoznaniu się z PSXem przyszedł czas na przejście na kolejną platformę. Z resztą PS2 kusiło masą gier, które na moim ówczesnym pececie nawet ruszyć nie chciały. Dziś - Bo wspomnienia wróciły i wciąż mam masę gier do ogrania. Zarówno tych które już znam, jak i tych których dopiero chcę spróbować. Cytuj
Sleeper 3 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 JA mam niby dobrego kompa do gier,a i tak blacka nie może uciągnąć ;x Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 22 lutego 2017 Opublikowano 22 lutego 2017 problem! Ostatnio przeniosłem od rodziców fata. Kupiłem tez slimke od forumowicza. I teraz problem: Na slimce, po odpaleniu freeboota, po wybraniu "menadżer plików", mam czarny ekran. Ustawienia działają, ale po wejściu w emulatory czy menadzer plików, czarny ekran. Nie wiem, czy to wina konsoli, amplitunera (bo przez niego łącze sie z tv i nie widzę np screenu bootujacego), czy moze tv led nie radzi sobie z ta niska rozdzielczością. Chciałbym zgrać sejwy na pendrajwa i edytować je na PC:/ Ps. Nie wiem jak na facie, bo go do piewki wyniosłem, ale jak sie okaże ze tam działa, to lipa ta slimka. Były taki problemy z czarnym ekranem przy freemcboocie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi