dameron 1 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Bo jestem (w pozytywnym słowa znaczeniu) fanboyem Sony. Innych konsol nie obrzucam łajnem i lubię na nich pograć ale tylko sprzęt Sony mnie tak naprawdę rusza (ehh... wspomnienia po PSX'ie). Posiadałem też PSP ale straciłem w tragicznych okolicznościach a już w marcu szykuję się na PS3 Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Ja kupiłem w 2001 roku i pamiętam że kosztowało mnie to 2500 pln (skandaliczna cena) ale warto było bo konsola bawiła mnie cały czas. W między czasie pojawił się też Xbox i Dreamcast ale Ps2 najwięcej prądu zeżarł mi I tak konsola trwała aż się nie pojawiło Ps3 60 gb . 1 Cytuj
ubol 59 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Przesiadka z Ps1, wiadomo wyrobiona marka i tym podobne, ale i tak największą masakrę zrobiły gry które wychodziły na ten sprzęt. Według mnie Czarnula miała (ma) najlepsze gry jakie kiedykolwiek wyszły, bijąc nawet Ps1 ze swoimi grami ze Squaresoftu. Cytuj
sonicwariat1994 0 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 (edytowane) Czemu PS2? Bo na PS2 są świetne tytuły (nawet lepsze od PS3) i przede wszystkim mogę sobie pograć w gry z PSX na PS2 (PS3 też to ma, ale nie ma na PS2). PS2 jest dobre, ma mnóstwo gier i wygodny joypad, prosta obsługa i wiele godzin przyjemności przy czarnulce. Kupiłem ją w październiku 2008 i to był bardzo słuszny wybór...zamiast czekać na obniżkę PS3 (eee tam!). Jestem przy szóstej generacji konsol i tego się trzymam! Nawet za 15 lat!!! Nie potrzeba mi PS3, bo wolę dawniejsze polimery, czyli dawniejsze gry i sprzęt (jest bardziej sprawdzony)... Ale lubię PS3 i jestem za Sony...i Nintendo... Edytowane 24 czerwca 2010 przez sonicwariat1994 1 Cytuj
EvilGucio 17 Opublikowano 10 lipca 2010 Opublikowano 10 lipca 2010 Ja kupiłem w Styczniu tego roku gdyż przespałem całą szósta (szósta dobrze mówię?) generacje konsol <_<. Od sprzedaży PSone w 2002 roku przesiadłem się na PC i tak zostało do Lipca 2008 kiedy kupiłem PS3. Byłem wtedy mały i miałem ogromne ciśnienie na pieca bo dużo osób miało a ja nie no i ta grafika Teraz nadrabiam te prawie 10 lat zaległości i żałuje, że tak wiele wspaniałych gier mnie ominęło, co prawda część wychodziła na PC ale o exclusivach na PS2 człowiek nie miał zielonego pojęcia. Cytuj
R4Zi3L 1 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Bo mam wiele gier do nadrobienia Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Ja kupiłem PS2 już po raz czwarty tym razem najnowszy model 90004, sam nie wiem dlaczego kupiłem , czarnulkę miałem już 3razy ograłem (prawie) każdy dobry tytuł, ale jednak nie mogłem się powstrzymać gdy znalazłem okazję na allegro w dodatku z GTA:SA , PS2 jest nie śmiertelne i ta magiczna moc :potter: Przy takiej wspaniałej bibliotece gier w każdym gatunku na pewno znajdę jeszcze kilkanaście dobrych szpili do ogrania!, PS3 pójdzie chwilowo (znowu) w odstawkę Cytuj
orynia55 0 Opublikowano 19 września 2010 Opublikowano 19 września 2010 Ja wybrałem PStwo, bo PS2 nie było już w sklepach, jak kupowałem:tongue: A w allegro się wtedy nie chciałem bawić Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 22 października 2010 Opublikowano 22 października 2010 Z tego co pamiętam to kupiłem dla GT3 i ogólnie z miłości do sony i jej konsol. Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 Ponieważ jak ją kupowaliśmy razem z bratem nie za bardzo była konkurencja. Zresztą nawet jakby była to i tak nic by nie zmieniła. Za bardzo chciałem mieć PS2 żeby sobie zawracać głowę jakimiś innymi konsolami. 1 Cytuj
TheZanmato 2 Opublikowano 17 czerwca 2013 Opublikowano 17 czerwca 2013 Kupiłem PS2 z powodu Tekkena 5 - ależ się wtedy w niego pocinało! Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 PS 2 kupiłem dla Pro Evolution Soccer i Gran Turismo 3. To były czasy ! Cytuj
Daniel080 0 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 Ja kupiłem dla Resident Evil Code Veronica . Ps2 to klasyk. Leży kolo ps4 i obie mają ten błyszczący czarny plastik. Podobieństwo jest duże Cytuj
darkos 4 350 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) Ominęła mnie cała generacja gier na Playstation 2, kiedy kumple grali na nie miałem PSdwójki. Były inne zainteresowania ale w końcu kupiłem gdzieś w 2013 roku dla wipeout, ridge racer, tekken tag, residenta 4, tomb raiderów, ace combat. Konsole nadal mam i stoii obok ps3 i ps4 Edytowane 17 lutego 2015 przez ussr Cytuj
marek85 0 Opublikowano 15 maja 2014 Opublikowano 15 maja 2014 Kupiłem bo to był pewniak. Szarak zarządził i człowiek chciał zagrać w kontynuacje tych wszystkich hitów. Kupiłem konkretnie dla MGS2, GT3 i oczywiście FFX. Cytuj
FRUNEK1 0 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 Kupiłem specjalnie dla Gran Turismo 4, MGS3 i Shadow of the colossus Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Kupiłem, bo wczesniej miałem PSX'a i PSP. Więc kolejna sonymaszyna była kwestią czasu. Kupiłem Slima, dużo czasu po premierze. Razem z GTA: SA, Burnoutem revenge i PES5. To był czad. Cytuj
jakubde85 18 Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 Kupiłem dla MGS 3 i Tekkena 5:) Cytuj
kosci85 19 Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 Zakupiłem PS2, ponieważ było w 2003 roku za 1295zł (do dziś mam rachunek ), a akurat miałem osiemnastkę. Pamiętam ten dylemat, brać z wrc2 extreme, czy the getaway. Wybrałem rajdy, ponieważ parę miesięcy wcześniej kupiłem GTA Vice City, które ogrywałem u kumpla jeszcze przed swoją czarnulką. Piękne czasy... Cytuj
REZOK 1 025 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Swego czasu posiadałem Dreamcasta. Super konsola, a przeskok jaki był między psx a DC to jakaś masakra! Pamiętam jak pewnego dnia poszedłem do kolegi, który posiadał PS2 wersję przerobioną podłączoną do TV 14" kablem, który akurat nie dawał koloru Wszystkie gry jakie pokazywał były czarno-białe. Jednak jak zapodał Gran Turismo 3 szczenka mi opadła, Boże jak ta gra wtedy wyglądała! Mimo, że była tylko w odcieniach białego i czarnego. Tak realistycznie prezentujących się wyścigów i w ogóle jakiejkolwiek gry w życiu nie widziałem. Od tamtego momentu kombinowałem jak sprzedać DC'ka i usupłać kasę na PS2. A nie było to sprawą łatwą z racji tego, że Dreamcast upadł i tracił na wartości jak szalony a PS2 kosztowało ponad 2 klocki. W końcu jak udało mi się kupić upragnioną czarnulkę .Posiadałem już wcześniej zakupioną oryginalną wersję Gran Turismo 3 z ultimy. Ale było grane Najwięcej czasu na PS2 spędziłem właśnie z tą częścią ścigałki od Polyphony. A replaye mogłem oglądać godzinami, piękna gra swego czasu. Edytowane 13 marca 2015 przez REZOK Cytuj
BundyR 9 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Racja, dlatego powróciłem i kupiłem Ps2. DC pamiętam jedynie z reklam na Gamenetwork:), ale byłem pod wrażeniem Crazy Taxi, Shenmue, Sonic, Ecco itd., jednak, keidy zobaczyłem pędzący w Gran Turismo samochód po rozgrzanym asfalcie, od którego odbija się słońce, kiedy zobaczyłem mokrą nocną nawierzchnię, a także kiedy zobaczyłem deszcz w MGS2, albo pioruny w Jak and Daxter, to.. miałem ciarki na plecha, które tak miło wspominam, że do dzisiaj grając w te gry mam miłe odczucia:) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 Oj za duzo zeby rozkminy robic. Jak wszystko mi przyfrunie co sobie zakupilem to pieknie ozdobi poleczke ponownie i juz na stale. Tylko Sony Cytuj
Rudiok 3 387 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 Kupiłem PS2 stosunkowo późno bo gdzieś w 2007 roku. Akurat jakaś kasa wpadła, a że wcześniej głównie PC i Snes to był to mój debiut wśród "next genów". Do tego na PT zakupy w najlepsze hity (God of War, Ico, Silent Hill, Black) i jak mnie wciągnęło tak zostałem konsolowcem (#chwilaprawdy). Z tych lat zdecydowanie najmilej wspominam PS2, bezkompromisowa zabawa, klimat i brak day-one-patch. Zostawiłem sobie najlepsze hity i wracam raz na jakiś czas Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 (edytowane) Siema koledzy:) chciałem zapytać czy jest sens kupować dzis ps2. Kiedyś miałem za dzieciaka psx na którym ogrywalem w zasadzie tekkena i moze jakieś demowki. Byłem dzieciak i poprostu nie byłem wstanie załatwić sobie nic wiecej ;p po tej konsoli wiele lat byłem zagorzałym pctowcem i ta generacja mnie ominęła. Jednak po latach kupiłem x360 i tak stałem sie 100% konsolowcem. Obecnie gram na ps4 gdzie trójki niestety nie posiadałem ale chwała za tak zwane odgrzewane kotlety w postaci remasterow, które u pozwalają mi nadrobić zaległości w najwiekszych hitach. Wlasnie pykam w gow 3 i poprostu mam ogromna ochotę przejść 2 poprzednie czesci, które były wlasnie na ps2. Dodam ze miałem psp i na tej konsoli przeszedłem także 2 czesci gowa które bardzo mi sie spodobały. Mam teraz okazje kupić ps2 myśle ze nie w zbyt dużej cenie. Koleś ma ponad 20 gier ale pozwolił wybrać 12 zeby zmieścić sie w danej cenie i powiem szczerze ze wybrałem 7 i to tak po 3 grach reszta na sile. Ów 3 gry to wlasnie dwie czesci goda oraz vice city, jedyna cześć po trójce której nie przeszedłem, pomijając wersje przenosne. Reszta to fnr3 którego następna cześć uwiodła mnie na xie, gta sa, tekken5 i most wanted. Pisze ze reszta na sile bo nie chodzi mi o to ze gry uważam za słabe ale albo je kiedyś przeszedłem albo tj. Z tekkenen ograłem sie kiedyś w te gry i chyba nastąpił przesyt. Teraz pytanie czy jest dużo gier które bedą warte uwagi? Wiem ze pełno jest gier japońskich które niestety do mnie nie przemawiają. Choć w sillenta ostatnio cos mnie korci pograć po genialnym P.T. I shadow of colosus. Niestety widziałem ze gry sporo kosztują na aukcjach. Fajnie byłoby tez przejść mafie, ale co potem? czy konsola nie będziecie za bardzo sie kurzyć po krótkim czasie Ps. I jak gry bedą wyglądały na tv fullhd? Wypali oczy z brzydoty? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 września 2015 przez kacprzak1991 Cytuj
grzybiarz 10 343 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Ja kupiłem PS2 chyba rok temu, bo miałem pierw PSXa, potem długo nic i PS3, a jednak... 2014 i kupienie PS2, było złym pomysłem. Niby jest pełno gier, a tu jeszcze na PC mam pełno gier do ukończenia i jeszcze kupiłem 3DSa. Zaraz znajdą się ludzie, którzy napiszą "kupuj ps2, masz pelno zaleglosci", ale dzis sporo tych gier się zestarzało. Np. taki Manhunt ma skopane sterowanie i jest dla mnie niegrywalny. Co do wyświetlania gierek na LCDeku, to również kiepsko, ale da się grać, chociaż krawędzie dają po oczach. Wydaje mi się, że odpuść sobie kupno teraz 15-letniego sprzętu - Sony niedługo rucuhomi na PS4 możliwość grania w klasyki z PS2. Na PSS zakupisz odpowiednie tytuły (bo oczywiście nie dadzą emulatora i możliwość odpalania sowich gier, tylko jeszcze raz trza zapłacić). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi