TomisH 3 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 8 nowych shotów z gry. Cytuj
yanek 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Nowy zwiastun oraz informacje o grze. http://xbox-zone.pl/news.php?readmore=77 Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Gameplay może i wygląda fajnie, ale zdaje mi sie że gra będzie szybko nudzić... Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Mozliwe jednak nie koniecznie. Pamietacie Crazy Taxi? Tez bylo robienie w kolko tego samego,a do gry wracalem codziennie. Mam nadzieje,ze tu bedzie tak samo. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 10 października 2008 Opublikowano 10 października 2008 Imo słabe porównanie - "przygodowe FPP" to raczej inna bajka niż rozwożenie furą ludzi po mieście. "To samo" robimy w setkach gier, np. Burnout Paradise też każe nam ciągle robić to samo, a gdyby przymknąć jedno oko , to nawet GTAIV cierpi na powtarzalność. Imo taką przypadłość możnaby przypiąc do wiekszości gier z akcją na zamkniętym, ograniczonym terenie. Mam nadzieję, że M.Edge uniknie tej pułapki, ale wiem z czego wynikają Wasze obawy co do nudy, bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym samym. ME robi świetne pierwsze wrażenie swym nowatorskim ujęciem FPP, parkurem i futurystycznym światem - ale odzierając całość z pierwszego efektu "wow!" człowiek się zastanawia: jak długo można skakać po rurkach i ścianach? Cóż takiego zawiera gra, żeby przykuć nas do TV na obiecane 10-12h. gameplayu? Mam nadzieję, że DICE w cudowny sposób zmixowało parkur czyli podstawę gry, z zagadkami logicznymi, przeciwnikami, żywszą akcją i wciągającą fabułą - bo to imo stanowić będzie o sukcesie/porażce gry. Cytuj
Robsonf 0 Opublikowano 10 października 2008 Opublikowano 10 października 2008 Dokładnie - ta gra może podzielić losy AC, początkowe wow! super główny bohater, świetne otoczenie, super grafika - a potem jednak schematy, na których gra się wykłada. Mimo wszystko ja w to zagram czy będzie hit czy zawód - najwyżej trochę się poczeka, aż gra stanieje. Cytuj
kant1983pl 7 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) Sądzę, że wszyscy żywimy tę samą nadzieję co Butcher... DICE jest doświadczonym developerem, więc chyba nie zapomną o różnorodności Z drugiej strony Ubi Montreal też nie nowicjusz, a AC-jaki jest-wiadomo. Pozostaje poczekać na demo-każdy zainteresowany sprawdzi ten kawałek kodu. Jeśli nadal będą wątpliwości, a pewnie będą, to lektura recenzji pełnej wersji gry pozwoli podjąć decyzję: kupuje(teraz/później)/rezygnuję. Jeśli ME zawiedzie jako "must have" zawsze będzie można łyknąć go później-gdy będzie wart swojej ceny ^_^ . Edytowane 14 października 2008 przez kant1983pl Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 Pozostaje poczekać na demo-każdy zainteresowany sprawdzi ten kawałek kodu. W tym sęk, że demo zaoferuje co najwyżej efekt "wow!" - wystarczy, że wrzucą (obtrzaskany na wszelkich pokazach i trailerach) kawałek levelu na dachu, w który grałem już w lutym na pokazie u DICE. Wszyscy będą zachwyceni (bo takie jest pierwsze wrażenie przy obcowaniu z tym tytułem), ale nijak się to ma do całości gry i nie będzie żadnym wyznacznikiem jej jakości. Na szczęście rozmaici recenzenci nie pozostawią na tej produkcji suchej nitki... Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 Dokladnie Butcher. Demo to tylko demo i nijak moze sie miec do tego tytulu. Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) Dokladnie Butcher. Demo to tylko demo i nijak moze sie miec do tego tytulu. Jednak da nieco światła na całą sytuację, umożliwi zapoznanie się z mechaniką i sterowaniem. Na pewno nie będzie wyznacznikiem jakości produktu końcowego, ale czasem zdarza się, że jest(vide BioShock). Edytowane 14 października 2008 przez Vulc Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Że mechanika i sterowanie są świetne, to powinniście już wiedzieć - tym zachwyca się cały świat od pierwszych pokazów. Demo BioShock miało szanse pokazać dobitnie jakie możliwości otworzy przed Graczem pełna gra (plazmidy, toniki, kombinowanie, strategie), mimo tego, że jest (nie)zwykłym FPSem. Demo ME nie ma takiej szansy, bo gra nie jest tak złożona jak BS i jej podstawowe mechanizmy są proste już z założenia (parkur). Właśnie jedyne do czego może przyczynić się demo, to do zwątpienia w głębię ME - po demie co najwyżej cała rzesza żyjących zachwytami nad trailerami i screenami zada sobie owo sakramentalne pytanie, które nurtuje mnie i wielu z Was... Cytuj
wrog 640 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Z tą świetnością mechaniki i sterowania to bym nie przesadzał. Jak dla mnie to drugie jest zbyt uproszczone, bo biegnięcie do przodu i wciskanie dwóch przycisków średnio mnie bawi - nawet jeśli powoduje to szarże po ścianach, czy widowiskowe skoki między dachami wieżowców. U mnie po zagraniu w demo na GC efekt "wow" właśnie zniknął. Cytuj
Dark AlexX 0 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 EA: Mirror's Edge będzie trylogią Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 EA: Mirror's Edge będzie trylogią się uśmiałem - gra jest niezwykła w swoim rodzaju i niewiadomo czy się przyjmie na rynku a oni już myślą jak tu kasę na nas zarobić :closedeyes: a to kut.asy jedne Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 Wróciło stare dobre EA. Czyli światowej sławy wydymiarka klientów. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 Z tą świetnością mechaniki i sterowania to bym nie przesadzał. Jak dla mnie to drugie jest zbyt uproszczone, bo biegnięcie do przodu i wciskanie dwóch przycisków średnio mnie bawi - nawet jeśli powoduje to szarże po ścianach, czy widowiskowe skoki między dachami wieżowców. U mnie po zagraniu w demo na GC efekt "wow" właśnie zniknął. Rozumiem, że kucnięcie (wślizg) oraz przeskok (naskok) podczas biegu (czyli 2 proste czynności) wolałbyś mieć rozpisane na combosy w stylu Tekkena lub Heavenly Sword? Faktycznie - wtedy dynamika, intuicyjność i widowiskowość poszłyby ostro w górę. Jak mogli tak spaprać sterowanie... chyba podepnę klawę dla utrudnienia... Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 Wielu też się podnieca ME bo piracą, więc dla nich to jedna pała czy zagra i czy będzie wychwalał. Jak dla mnie IMO wydać dwie paki na ten tytuł to przegięcie. Jesień obfituje w znacznie ciekawsze tytuły. Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 panowie z EA wybrali zły termin na wydanie Mirror's Edge <_< Ludzie bedą rozbijać świnki dla Gears Of War 2 , Fable 2 i Fallout 3. Gra jest godna uwagi ale większość ludzi będzie zbyt zajęta szpilaniem w GoW2 , F2 i F3 żeby inwestować w Mirrora - szkoda Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 panowie z EA wybrali zły termin na wydanie Mirror's Edge <_< Ludzie bedą rozbijać świnki dla Gears Of War 2 , Fable 2 i Fallout 3. Gra jest godna uwagi ale większość ludzi będzie zbyt zajęta szpilaniem w GoW2 , F2 i F3 żeby inwestować w Mirrora - szkoda może w Polsce , niemiecki czy angielski gracz pójdzie do sklepu i łyknie wszytskie 4 Cytuj
Flik 2 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 (edytowane) Wielu też się podnieca ME bo piracą, więc dla nich to jedna pała czy zagra i czy będzie wychwalał. Jak dla mnie IMO wydać dwie paki na ten tytuł to przegięcie. Jesień obfituje w znacznie ciekawsze tytuły. Znaczy ktore? ke? Bo ja nie widze zadnego tytulu, ktory by sie jakos bardziej wyroznial na tle wydanych przez ostatnie 10 lat produkcji? Moze ja mam jakies przegiete wymagania... Jest Braid i Castle Crashers, ale z takich duzych serii to nie wiem... Final? Edytowane 16 października 2008 przez Flik Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Ano właśnie - to jeszcze kwestia kto na co czeka i co przyciąga uwagę. Taka już niewdzięczna ta branża i świat poukładany, że "dwójki czy trójki" w sprawdzonych hitowych seriach mogą liczyć na lepszą sprzedaż, niż coś świeżego i nieznanego. Każdy chętniej sięgnie do portfela po GoW2, CoD5, Fable 2, F3, Tomb Raider fefnaście - niż po ME. Cytuj
Rutran 0 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Obszerny ponad 20 minutowy materiał z Mirror's Edge przedstawiający nowe urywki gameplayu i wywiad z programistami z DICE: http://www.gametrailers.com/player/usermovies/279431.html Fabuła zapowiada się bardzo interesująco, dla kogoś kto ma oczy szeroko otwarte, myśli i widzi do czego zmierza obecna sytuacja na świecie. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Nowy zwiastun Wam sie to wyswietla, bo mi na tej stronie ani jeden film sie jeszcze nie ukazal, a jedynie pole do pisania. LOL. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 widac trailer, cos u ciebie jest nie tak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi