Opublikowano 25 stycznia 200916 l seria MGS seria Diablo seria Football Manager (wcześniej championship manager) Dungeon Keeper Baldurs Gate 1 i 2 Planescape Tournament seria Fallout Final Fantasy do X (XI sieciowej i XII nie kminie ) Crash Bandicoot 1, 2 i 3 Tekken 3 NFS : Porsche Duke Nukem Quake 1 seria Monkey Island
Opublikowano 30 stycznia 200916 l Jak dla mnie jest to seria Resident Evil. Przy tej grze spędziłem najwspanialsze growe-chwile I dla RE5 kupiłem X-a
Opublikowano 30 stycznia 200916 l Resident Evil 3 zresztą cała seria, ale trójeczka najlepsza ze 30 razy przeszedłem Dini Crisis 2 podobny doresidenta tylko z dinozaurami i opcja strzelania w biegu tego brak w seri resident FF od 7 do 9 Vagrant Story Parasite Eve 2 Metal Gear 1 Tekken 3 Wiele by można było pisać ale te gry zabrały mi większość godin z życia. :x:
Opublikowano 30 stycznia 200916 l Final Fantasy VII - za wciągnięcie mnie do świata RPG i wciśnięcie butem do realiów Final Fantastycznej przygody, po której przejściu ma się wrażenie, że dopiero przygoda się rozpoczęła... I tak tkwię w tej przygodzie, czekając na kolejną odsłonę Ostatecznej Fantazji sygnowanej numerem 13. Metal Gear Solid - za najbardziej dopracowaną intrygę, pomimo wielu niewiadomych i dziwnej kreacji Hideo Kojimy, dostajemy jeden wielki spójny produkt, który broni się sam niesamowitą grywalnością. Stworzony Stealth system jest ponadczasowy, a Sam Fisher to przy nim pipka Tekken 3 - Ukazanie Mordoklepki nie jako kolejnej 'maszerbatonowej' przygwizdałki, ale najlepszej taktycznej gry 'szybkoreagującej' polegającej w dużej ilości na wiedzy gracza o możliwościach jakie daje nam dany zawodnik niż poleganie na głupim szczęściu (patrzę na Ciebie Soul Calibur )
Opublikowano 30 stycznia 200916 l ja wymienie tylko jedna i jest to najlepsza gra jaka kiedykolwiek powstala i chyba lepszej gry juz nigdy nie ujrze. Jest to FFVII : ) marzy mi sie tlyko konwersja na next-geny (chociaz wydaje mi sie, ze stracila by na dynamice). Nie ma drugiej takiej gry, w ktorej zwykly dialog moze skrywac tak wazne watki miedzy socjalne z postaciami. Gra ktora mozna masterowac caly czas, grac od nowa niezliczona ilosc razy, piosenki zapadajace gleboko w pamieci i rewelacyjny system walk... Drugiej takiej ponadczasowej gry nie bedzie : /
Opublikowano 30 stycznia 200916 l Metal Gear Solid (...) Stworzony Stealth system jest ponadczasowy, a Sam Fisher to przy nim pipka Oj, choć bardzo sobie cenię MGSa jako ogół, a Splinter Cell do mnie nie przemawia, to jednak jeśli chodzi o sam aspekt skradankowy MGS nie dorasta SC do pięt. Ba, MGS prędzej byłbym skłonny nazwać parodią skradanki. Realizmu nie ma tu żadnego, i choć część rozwiązań jest całkiem ciekawa, to mimo wszystko SC jest bardziej pod tym względem dopracowany.
Opublikowano 4 lutego 200916 l seria Legacy of Kain - kozacka fabuła(MGS sie moze schowac rewolucyjne(za czasow PSXa) explorowanie swiata-patenty z wodą,przechodzeniem miedzy swiatami czy lataniem,fajne walki seria Ace Combat - tez hit na PSX,takie arkade zawsze-jakis ciekawy boss na koncu gry pierwszy Driver (PSX) klimat lat 80 dobra fabuła i Driv3r (PS2)- klimat z PSXa Ape Escape-moja gra numero uno na PSXa -brakuje mi wlasnie takich strikte platformowek na PS3 i oczywiscie niemoglo zabraknac serii WipeOut-dobra gra jak jestes na haju... zreszta ktos dobrze to ujol w Extremowej recenzji nowego WipeOuta ,,przy 25 zonie perfekt lap, wyzut endorfin do muzgu moze zabic" czy jakos tak
Opublikowano 4 lutego 200916 l MediEvil. Ech, czemuż nie powstała żadna konkretna kontynuacja na PS2...? G-Police- to samo. Tomb Raider: The Last Revelation. Jest jakaś gra lepiej oddająca klimat osamotnienia i eksploracji starożytnych grobowców? Hm, nawet poziomy w Egipcie w Tomb Raider: Anniversary nie dają rady. Edytowane 4 lutego 200916 l przez White
Opublikowano 18 lutego 200916 l Gier swietnych jest wiele, ponadczasowych do ktorych bym wrocil to juz bardzo malutko: Another World - Chyba pierwsza gra pelna takiego klimatu w niezwyklym swiecie, ktory wciagal niesamowicie. Ishar (3) - Jedna z pierwszych genialnych gier RPG jakie kiedykolwiek powstaly. Marze o remaku Knight Lore - pewnie nikt nie pamieta. Miod klimat i magia... Gra miala 48kB i spory swiat do eksploracji... Sorcery - jw. Duke Nukem - pierwszy FPS, ktory powodowal, ze spedzalo sie przy kompie cale noce... Gra ponadczasowa ze wzgledu na role, ktora odegrala - nie wiem czy bym powrocil do niej - choc porzadny remake moglby namieszac. Starcraft - chyba nie trzeba nic dodawac. Baldurs Gate (1,2) - absolutna klasyka, Forgotten Realms i bohaterzy ksiazek z tego swiata. Niesamowite wzruszenia z CRPG Max Payne - historia i sposob w jaki zostala podana. Gra, ktora trzeba bylo skonczyc - nie dalo sie jej odstawic na polke... World of Warcraft - gra idealna, ktora zabiera ludziom zycie wlasnie dlatego, ze jest idealna. Wciaz mnie korci by odnowic subskrypcje. Nowe gry sa zbyt mlode by ocenic czy beda ponadczasowe i czy bede mial ochote do nich wrocic za pare lat... Edytowane 18 lutego 200916 l przez grzes_l
Opublikowano 1 marca 200916 l 1. Final Fantasy VII - gra, która wyrwała kawał czasu z mojego życiorysu. Znakomita historia, którą pamiętam w szczegółach. 2. Resident Evil - pomimo infantylnych tekstów pokroju "no, don't go" w intro, gra nieźle namieszała mi w głowie. 3. Metal Gear Solid - przygody Snake'a na długo pozostaną w mojej pamięci, szczególnie scena ze Sniper Wolf... chlip, chlip... 4. Shadow of the Collossus - pierwsze starcie wgniotło mnie w fotel, kolejne dokończyły dzieła! 5. Burnout 3 - absolutny zgniatacz czaszek! Oczy za uszy i do przodu! 6. Bioshock - wspaniała historia, okraszona cudowną grafiką. Starcia z Tatuśkami dają radę! 7. Tomb Raider - pierwsze przygody Lary wyznaczyły nowe standardy w dziedzinie przygodówek. 8. Skate - rewolucja. Nie potrafię znaleźć innego określenia. Gra po prostu zdetronizowała Tony'ego. Można długo wymieniać gry, które będziemy dobrze wspominać, ale nie zapominajmy, że jeszcze wiele przed nami
Opublikowano 1 marca 200916 l Seria Total War posiadam wszystkie czesci i przynajmniej raz na pol roku musze odpalic ktoras i podbic caly kontynent nic mnie tak nie relaksuje jak pare turek w TW.
Opublikowano 11 marca 200916 l Moje top, bez podziału na platformy i z krótkimi opisami, bo nie mam specjalnie czasu smażyć elaboratów, choć każda z poniższych gier na takowy zasługuje 1- Grim Fandango - Największe osiągnięcie geniusza Schaffera- dla mnie synonim gry idealnej- cudowny klimat- połączenie folkloru Ameryki Łacińskiej z filmem noir. Wszystko podlane dobrą grafiką, świetną muzyką, dubbingiem oraz przemyślaną fabuła i mechaniką samej gry. Widok Mannego w idealnie skrojonym garniturze, jako "króla" Rubacavy- niezapomniany 2- Najdłuższa Podróż - Tytuł gry najlepiej oddaje zawartość- długa, wciągająca w swoją fabułę jak w bagno, podróż po przepięknych światach nauki i magii, podróż którą odbywamy razem z najbardziej ludzkimi postaciami z jakimi spotkałem się w grach. Chylę nisko czoła przed wyobraźnią twórców tej niesamowitej gry, który potrafi zadziwić na każdym kroku. 3- Shadow of the Colossus - 'Epickość' to słowo idealnie oddaje treść SotC. W grze w której do przeczytania jest może z 20 linijek tekstu zawrzeć taką dawkę subtelnego piękna, najczystszych emocji, wzruszeń, podlaną sosem wielu odniesień, niedopowiedzeń i nawiązań, które można odkrywać i odkrywać- mistrzostwo 3- Beyond Good and Evil - Przede wszystkim luźny, wakacyjny klimat bajkowej krainy i fajne postaci z charakterem. Do tego zróżnicowany gameplay i w rezultacie b.dobra gra. 5- Gothic - Ogromny świat, wciągająca fabułą, pełnokrwiste charaktery, rozbudowanie, mroczny klimat- jedna z niewielu gier które przeszedłem kilkukrotnie 6- Pro Evolution Soccer - Setki godzin, litry wypitych (bez)alkoholi, tysiące wyzwisk itd 7- Fahrenheit - Piorunujące otwarcie, filmowo prowadzona akcja, bardzo ludzkie postaci, klimacik...i słabe QTE oraz beznadziejna końcówka 8- Tekken 3- jak w przypadku PES'a- dość powiedzieć że od ponad 10lat dostaję w tej grze po (pipi)e od znajomych ale gram nadal 9- Mafia- uwielbiam takie klimaty a lepszej pozycji ukazującej świat groźnych panów w garniturach nie ma. 10- FF Tactics- gra przy której dorobiłem sie kilku dioptrii i skrzywień kręgosłupa, poświęcając jej 10tki godzin- najlepszy taktyczny RPG ever zaraz za tą 10tką: Full Throttle, REZ, Gothic 2, LoZ OoT, PoP Sands of Time, Day of Tentacle Edytowane 11 marca 200916 l przez Tołdi
Opublikowano 11 marca 200916 l Bez elaboratów, gry do których chętnie wracam. 1. MGS 2. Forza Motorsport 3. Lumines 4. Rick Dangerous 5. Little Big Planet 6. Ratchet & Clank 7. Castlevanie 8. Soul Calibur III 9. Worms
Opublikowano 11 marca 200916 l pc: heroes of might and magic 3 diablo 1&2 might and magic 6, 7 i 8 doom 2 i od pyty gier na psxa Edytowane 11 marca 200916 l przez Siwy_
Opublikowano 11 marca 200916 l Seria : Crash Bandicoot - Najlepszy tytuł: Crash Bandicoot 2 Seria : GTA - Najlepszy tytuł: GTA San Andreas Seria : God of War - Najlepszy tytuł: Wszystkie Metal Gear Solid 3 FIFA 09 Call of Duty 4 Jak 3 Seria Tekken - Najlepszy tytuł: Tekken 3 Jak sobie przypomne dopiszę
Opublikowano 11 marca 200916 l Adventure island 3 na NES no i jeszcze tanki na tę wspaniałą platformę.
Opublikowano 16 marca 200916 l Jeanne D'Arc na PSP, napiękniejsza z przygód jakie przeżyłem, srsly No i Team Fortress 2 za masę spędzonych chwil w roześmianym gronie znajomych.
Opublikowano 16 marca 200916 l Heroes of Might and Magic 3 - moim zdaniem najbardziej ponadczasowy tytuł ever. Gra ma 10 lat a nie postarzała się ani odrobinę. Świetna grafika, genialna muzyka, nieskończona liczba możliwości. Powracam do niej regularnie i za każdym razem odkrywam coś nowego. Dla mnie najlepsza gra na świecie. Wszystkie gry Blizzarda - za dopieszczone i uzależniające gry. Halo 1 - za pokazanie, że ludzie na konsolach też chcą grać w FPSy, za zmiażdżenie mnie grafiką i dopracowaniem multiplayera, któremu od czasu H1 żadna gra IMO nie dorównała (szacunek dla CoD4 i TeamFortress 2). God Of War - za wszystkie urwane łby i kończyny, za to że grając na nowych konsolach byłem zdumiony gdy zobaczyłem lokacje z GoWa, za świetne mini gierki, za Kratosa. Half Life - za najlepiej oskryptowany tytuł świata, za G-Mana, za sposób przedstawienia historii (tylko widok z oczu), za rewelacyjne podejście do oficjalnych dodatków (ta sama historia przedstawiona innymi oczami), za pierwsze spotkanie z czarnymi komandosami.
Opublikowano 21 marca 200916 l Vagrant Story - wsrod wylewajacych sie jrpg na rynku ten pokazal pazurka swoja innoscia. Swietne polaczenie roznych klimatow z komiksowymi chmurkami. Genialne. Gra ktora przeszedlem 8 razy i ciagle bylo mi malo ; ) Chetnie zobaczylbym remake'a. Front Mission 3 - imo najlepsza czesc ( podobno 5 jest lepsza ;p ) w ktora dane bylo mi zagrac. Nie jestem wielkim fanem turowek ale ta mnie zatrzymala na okolo 150h~ grania. Kustomizacja mechow, 2 linie fabularne i swietne masterowanie broni.
Opublikowano 21 marca 200916 l Xenogears Przechodziłem tego erpega z 7 razy i nadal wydaje mi się genialny.
Opublikowano 22 marca 200916 l Seria ghost recon oraz pecetowy WarCraft III... oraz BattleFront II na PSP, ale ja jestem jeszcze młodym graczem... Edytowane 22 marca 200916 l przez Desert4PL
Opublikowano 22 marca 200916 l Crash Bandicoot (pierwszy, reszta to chu.jnia imo) Spyro the Dragon (jw.) Resident Evil 4 Max Payne
Opublikowano 25 marca 200916 l PES 4 - Mimo że gra ma sporo na karku, to jeszcze w ubiegłym roku potrafiłem aktualizować składy. Dla mnie najlepsza piłka jaka do tej pory wyszła. Warcraft II "yes my lord", śnieg, drzewa, wysepki. Najlepsza baśniowa strategia. Tony Hawk 2 Ehh to były czasy, w których na zmianę z siostrą graliśmy jak nienormalni. Niesamowity gameplay, ta gra jakoś nie potrafiła mi się nigdy znudzić. Max Payne Chory klimat. Czyli to co uwielbiam! Resident Evil 2 Za to że trzymał w napięciu, pomimo że trzeba było czekać aż doładują się lokację to również miło wspominam. Bioshock Obecnie pierwsza gra na current geny która mnie tak wciągła, podwodny świat, i psychopatyczne postacie...Thats great !
Opublikowano 26 marca 200916 l Half life na PC- najlepszy FPP, zrobił na mnie OGROMNE wrażenie. Dziś tylko strzelanie w modzie, a nie budowanie atmosfery. Czekam na rekame! Super Mario Bros na Game Boya- przechodziłem tą grę po 2-3 dziennie, tak ,że pewnie z 50-60 razy ją zaliczyłem, jak nie więcej. To przykład, że nie trzeba komplikowac rozgrywki, by się świetnie bawić. Seria Monkey Island- nie musze argumentować czym się broni ta seria Tetris- gra od której się zaczynało, skoro do dziś powstają klony (Lumines), to znaczy że coś w tej grze jest:)