Fab3r 4 Opublikowano 4 kwietnia 2008 Opublikowano 4 kwietnia 2008 Przeszukałem forum i nie znalazłem - co mnie bardzo zdziwiło :]. Kapela jest w istocie cudna, prawie każdy ich kawałek jest świetny. Poznałem ich dopiero przy Mother w GHII, a po przesłuchaniu większego materiału moimi faworytami są piosenki "Devil's Plaything" i "Killer Wolf". Co sądzicie o tej hard-rock-metal-a-little-blues-and-lounge kapeli :] ? Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 4 kwietnia 2008 Opublikowano 4 kwietnia 2008 Powolny heavy-metal z głosem umięśnionego Elvis'a Presley'a, "Mother" jest niesamowity, dla zwały polecam wersję http://youtube.com/watch?v=Nzmr6REbSTU . "Moheeeeer! Flah flah flah <dźwięk z ZX spectrum> moheeeeeeł ". Cytuj
Iron 18 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Danzig to spoko kapela pierwszy album "Danzig" po prostu wymiata, a każdy kawałek od razu wpada w ucho z wspomnianym "Mother" na czele choć mój ulubiony to "Am I Demon" "Danzig IV" to według mnie drugi w kolejce album z psychodelicznym " Little Whip" czy "I Don't Mind The Pain" choć tępo trochę wolniejsze... Z danzigiem mam kontakt od czasów The Misfits jako że był to jego wielki projekt i choć grali spoko to wolę obecnych misfitów z wokalem Jerrego. Co do wyglądu Glenna to wygląda jak tarzan, pamiętam że swego czasu też chciałem się skoksować i łazić bez koszulki w rozpuszczonych włosach jak Danzig hehe Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Jak by ktoś ich nie znał (jest ktoś taki? ): Danzig - Danzig (1988) http://rapidshare.com/files/104993253/Danz...Danzig.rar.html Cytuj
Cris 120 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Danzig - Mother Nieznałbym ,gdyby nie GTA SAN ANDREAS. Dobry kawałek. Cytuj
django 549 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Wiadomo, jedynka wymiata, reszty nawet nie sprawdzałem bo ponoc inaczej zaczeli grac wiec wbijam w to. A co do mother- track jeszcze lepiej wypada na żywo - jest żywszy, szybszy, mocniejszy i w ogóle http://www.sendspace.pl/file/63fUiy9M/ 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Tu jest imho najlepsza wersja Mother -> http://youtube.com/watch?v=Mpf-Azj4SXk Cytuj
Gość tk Opublikowano 6 kwietnia 2008 Opublikowano 6 kwietnia 2008 pobieżnie kojarze, ale dobrze, że odbił od misfits bo wole ich z gravesem Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 7 kwietnia 2008 Tu jest imho najlepsza wersja Mother -> http://youtube.com/watch?v=Mpf-Azj4SXk No, tutaj Glenn faktycznie wygląda jak Tarzan xD Gdybym miał brzuch jakieś 40cm wyżej, to byłbym nawet podobny :> Cytuj
django 549 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 pobieżnie kojarze, ale dobrze, że odbił od misfits bo wole ich z gravesem BLASPHEMY! Cytuj
Gość tk Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 american sajko, łołooo, american sajko, łołooo, american sajkoooooooooł! Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 7 kwietnia 2008 If you don't want paaaaaain Youuu d'ooooon't understaaaaaaaaand Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 'Point me to the sky aboooooooooooooove I can't get there on my ooooooooooooooown Walk me to the graveyaaaaaaaaaaaaard Dig up her boooooooooooooooooones' Nom fajna kapelka Mother i Twist of Cain najlepsze wałki. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Danzig - MotherNieznałbym ,gdyby nie GTA SAN ANDREAS. Dobry kawałek. Ja tak samo Piosenke mam nawet na PS3 i w telefonie Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Mimo że straszny pedał z Glenna to lubie Danziga ze wskazaniem na wczesne albumy, późniejsze już nie bardzo mi podchodzą. Najlepszy = 1szy albym. Całkiem przyjemna jest również poprzednia kapela Danziga, zwie się Samhain i IMO to muzycznie jest to coś pomiędzy Misfits a Danzigiem (wtedy też powstała ) Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Odkopalem dla info ze ostatnia plyta Danziga jest gorsza wedlug ludzi ktorzy jej sluchali tylko od albumow 1-3. Pracowali nad nia 3 lata, mysle ze to dobra i ciekawa informacja dla coniektorych Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Danzig nie ma słabych płyt, jedyne na czym poległem to Skeletons, nie za bardzo trafiają do mnie jego interpretacje ale już z Elvisem poradził sobie zajebiście pomimo całego kubła pomyj jakie na niego wylano. Szanuję Glena za to że robi co chce, nie musi niczego udowadniać, ma swój styl którego podrobić się nie da. Płyty od jeden do cztery to absolutne mistrzostwo świata, reszta choć już inna stylistycznie też trzyma wysoki poziom ( tak, łącznie z Blackacidevill ) Czczę, uwielbiam i tak już zostanie. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Mozna porownac Black Laden Crown do ktorejs z plyt 1-3 albo poprzednich? Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 No kur.va spokojnie, ostatniej chyba najbliżej do dwóch pierwszych. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi